Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

el-fighter
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la el-fighter » 06 jul 2009, 13:08

Pa dobro ljudi nisu Gomez i Toni reprezentativci BiH. :D :D

Evo Vladavić prešao u Salzburg. Zna li neko šta je sa Štilićem, gdje će preći.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 06 jul 2009, 13:18

el-fighter je napisao/la:Pa dobro ljudi nisu Gomez i Toni reprezentativci BiH. :D :D

Evo Vladavić prešao u Salzburg. Zna li neko šta je sa Štilićem, gdje će preći.
Nek je Vladavic presao u Salzburg jer ako RBS stigne do Lige Prvaka Admir ce imat jos bolju sansu da se dokaze i onda poslije 09/10 sezone da predje u neko jaci klub u Njemackoj...Engleskoj(?). A o Stilicu se nista nezna, izgleda da je s njim isto slucaj kao sa Dzekom samo sto mediji manje pricaju o njemu. Stila zeli da ide al' klub nece da ga pusti, traze ogromno obestecenje. Ne mislim da bi Stila imao nesta protiv i da ostane jos ovu polu sezonu jer kako sam cuo finansijski uvjeti u Lehu su fenomenalni, barem prema (ne)primanju u Zelji 8-)
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 06 jul 2009, 13:35

za Štilića su ruski klubovi Rubin i Dinamo Moskva davali 3-4mil međutim on nije htio da ide u Rusiju.
Kaže da hoće u Bundesligu i mislim da mu je i bolje da sačeka polusezonu pa pređe u neki bundesligaš nego
da ide u Rusiju. Keln je nudio, ali malo (ispod miliona). Wolfsburg je bio zainteresiran, ali mislim da dovođenjem
Zianija Štila u toj kombinaciji definitivno otpada. Hertha je još uvijek zainteresirana, mada mislim da bi bilo
najbolje da pređe u Keln gdje im fali jedan tehničar u sredini terena. Problem je što malo nude, ali valjda će povisiti ponudu.

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 06 jul 2009, 18:52

http://redbulls.com/soccer/salzburg/en/ ... _5726.html

vladavic i zvanicno predstavljen u Salzburgu!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 jul 2009, 00:15

bosanac723 je napisao/la:
geronimo je napisao/la: Ma ja, bosanac723 nek' si mu rek'o, prate ljudi sve lige, nijednu statistiku ne promase. :mrgreen:

Nego, zasto koristis moj omiljeni smajlic. :D ...... :| :|
Izvini necu vise majke mi, nisam znao...stvarno izvini...koliko kosta transfer, da kupim taj smajlic? :lol: ;)
Hehe, eh to koliko kosta ne bih ti znao reci. Moras pitati naseg kolegu Tarika, jer on za to ima autorsko pravo (lik ga je koristio tisucu puta :lol: ).

Zavrsicu ovaj post kako si ga ti zapoceo...izvini necu vise....ovdje spamati. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 07 jul 2009, 01:19

Znaju u Lechu kakav je Štilić igrač i šta im znači u igri zato ga i nedaju. Ako već nema ponuda boljih klubova, nek u narednoj sezoni pokaže šta zna i na polusezoni pređe u neki Njemački klub, jer mislim da je Njemačka liga najbolja za njegov dalji napredak.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 jul 2009, 01:25

Ako Kacar ode u Wolfsburg, onda se otvaraju vrata Stilicu da dodje u Herthu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 07 jul 2009, 07:56

Sviđa mi se ovakav rasplet oko Vladavića, bez imalo halabuke i natezanja, čovjek je preko noći potpisao i sve je u dan-dva sređeno.
SAMO ŽELJO

Ermin
Kontakt:

Post Postao/la Ermin » 07 jul 2009, 13:26

Said je trenutno sa Werderom na pripremama.

Na forumu mu svi zelje da konacno dobije pravu sansu. Mnogi krive Sasica (zadnjeg trenera Kaiserslauterna) da "nesporazum" izmedju njih dvojice.

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 07 jul 2009, 16:13

S.Smajić potpisao za Lokeren na 5godina

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 07 jul 2009, 16:16

mone je napisao/la:S.Smajić potpisao za Lokeren na 5godina
Odlicno, stvarno sam sretan za njega. Tamo igra vec jedan Bosanac : Veldin Muharemovic.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 07 jul 2009, 16:38

Husejnović je sigurno veliki talenat, ali zasada nije imao priliku da pokaže šta zna. Mislim da bi u Werderu mu trebali davati više šanse, jer momak stvarno igra dobro. Nadam se da će u budućnosti od ovog momka imati koristi i reprezentacija.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 07 jul 2009, 16:42

el-fighter je napisao/la:Husejnović je sigurno veliki talenat, ali zasada nije imao priliku da pokaže šta zna. Mislim da bi u Werderu mu trebali davati više šanse, jer momak stvarno igra dobro. Nadam se da će u budućnosti od ovog momka imati koristi i reprezentacija.
Igra dobro i veliki je talenat ali previse cesto sebe stavlja u nezgodne situacije. :roll:

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 07 jul 2009, 16:44

pošto je ljetni prelazni rok već počeo a naši igrači (reprezentativci i potencijalni reprezentativci) mjenjali klubove navest cu ovdje neke koji su promjenili klub

Emir Spahić - HSC Montpellier
Nemanja Supić - Anorthosis Famagusta
Admir Vladavić - Red Bull Salzburg
Sulejman Smajić - KSC Lokeren
Admir Aganović - Neuchâtel Xamax
Jusuf Dajić - HNK Sibenik
Zdenko Baotić - Otelul Galati
Mario Božić - Slovan Bratislava
Vlastimir Jovanović - Manisaspor
Dalibor Pandža - Dinamo Zagreb
Mensur Mujdza - SC Freiburg
Nurdin Hrustić - VfL Bochum II

što se tice Sajida važno je samo da igra. Ukoliko mu se opet u Werderu ne ukaze prilika treba ici u klub tipa Nirnberga, Majnca, Frajburga ili Bohuma gdje bi dobio mnogo više prilike
Zadnja izmjena: mone, dana/u 07 jul 2009, 17:08, ukupno mijenjano 2 puta.

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 07 jul 2009, 16:55

evo da i ja neke Bosance spomenem:

Adi Adilović Olimpik Sarajevo - NK Domžale
Haris Mešić VfB Stuttgart U19 - VfR Aalen

Staniša Nikolić HŠK Zrinjski Mostar - -DAC Dunajska Streda
Matijas Pejić HNK Orašje - 1. FC Brno
Zlatko Kazazić FK Velež - FC Victoria Plzen
Ermin Bičakčić VfB Stuttgart U19 - VfB Stuttgart II

Haris Bukva Austria Karnten - SK Sturm Graz
Đorđe Kamber VTK Diosgyor - FC TE Zalaegerzeg
Velibor Đurić HŠK Zrinjski Mostar - Widzew Lodz
Mahir Karić FK Željezničar Sarajevo U19 - SK Slavia Prag II
Damir Vrančić Borussia Dortmund II - Eintracht Braunschweig
Nedim Hasanbegović Schalke 04 II - Borussia Dortmund II
Christian Grujičić SpVgg Unterhaching - Stuttgarter Kickers

Denis Omerbegović Borussia Dortmund II - SV Elversberg
Nazif Hajdarović Saarbrucken - FC Bayern Munchen II

kukurijek
Kontakt:

Post Postao/la kukurijek » 07 jul 2009, 19:40

Dragi druze Tito:
Ne bih se bas slozio sa ovim sto si napisao:
Mnoge stvari se trebaju posloziti da bi neko uspjeo u svome gradu tamo gdje je rodjen,pored svojih roditelja gdje mnogi pomazu ali kad je covjek sam,u tudjoj drzavi bez gotovo ikakve pomoci gdje je cisti profesionalizam gdje ljudi ne prezaju ni od pokvarenih stvari gledajuci samo svoje interese......
A pogotovu se ne slazem za Nijemce, jer mnogo vise podvala i pokvarenih stvari se desava kod nas i kako to da su u timovima polusezona nasa 4 igraca, za koje (osim Misimovica)skoro da niko nije znao do ove sezone.
A sto se tice Husejinovica, dok je igrao u Slobodi primjetilo se uvijek da odskace kvalitetom i od svojih i protivnickih igraca i da je veliki talenat.
Medjutim da li njemu fali srece ili upravo sto ti kazes profesionalizma, to neznam ali znam da sam gledao sve njegove nastupe i u Verderu i KSC-u i nije se pokazao bas najbolje, sto ne znaci da ce tako ostati i dalje.
Sjetimo se da je i Ibisevic 2004. dosao kao veliki talenat u Pariz, nije se pokazao pa je pozajmljen u Dizon, pa se vratio u Pariz i opet nista, zatim je bez obestecenja presao u Alemaniju i opet slab isto kao i u Hofenhajmu prve sezone 2007/08, a onda se proslog ljeta na pripremama desio pravi bum, za pola godine Vedo na krovu Evrope.....
Nadam se da to uspije i Husejinovic, ali to moze samo velikom voljom, trudom i cvrstim karakterom....???
Sve zavisi samo od njega i Bozije volje i nadam se da ce on to shvatiti ili da ce mu neko to utuviti u glavu da na utakmici ne postoje zvijezde.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 07 jul 2009, 22:15

Werder – Rot-Weiss Essen 2-2 (Almeida 2, Husejinović 61 / Lenke 62, 85)

Germania Blumenhagen – Wolfsburg 0-32 (Misimović 3x.....itd)

da nisu možda malo pretjerali :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 07 jul 2009, 22:21

baš mi je drago za Husejinovića. Dobrim partijama u ovim probnim utakmicama će se nametnuti i izboriti mjesto u ekipi. Možda ne među prvih 11 ali da bude u nekim kombinacijama :)

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 07 jul 2009, 22:22

Ha jeste vidjeli Nurkovic nije branio za Wislu i odmah 2 komada primili :P

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 jul 2009, 22:37

BiH-TiTo je napisao/la:Kukurijek..
Ja nisam niti rekao niti mislio da njemu bas Nijemci rade zlo,mislio sam uopste na "ljude".....da ima svakojakih kao i sto sam znas ali ipak kada je neko sa svojom familijom i sa svojim prijateljima puno je lakse,covjek se osjeca normalno sigurnije i lakse prelazi preko problema

Zar nije tako?!

I da se jos osvrnem na to Nijemci i Njemacka,svaka cast tim ljudima i toj drzavi ali sam mislio da nije bas lako bilo Saidu doci na trening i trenirati sa tako puno dobrih igraca i reprezentativaca a istovremeno neznati njemacki jezik......to sigurno nije lako!

Ja znam da to prolaze i drugi mladi igraci ali sam uopsteno i mislio i pisao o mladim igracima koji odlaze mladi van i dolaze u iskusenja.

Vedo je isto tako prosao ali je Vedo ipak momak koji je znao i njemacki i engleski
Miske je rodjen u njemackoj
Salihovic se gotovo i rodijo u Njemackoj i pored njega njegovi roditelji
Bajramovic rodjen u Njemackoj

Sa Dzekom je bila gotovo slicna situacija ali je bar Dzeku doveo Plishek koji ga je i trenirao u Zelji,ipak se Edo mogao malo osloniti na nekoga sto ipak znaci puno

Nadam se ipak da ce Said uspjeti a to mu od srca zelim kao i svim nasim ljiljanima sirom Europe i dalje.....

Pozdrav
Sve je to u redu, drug Tile, ali u svoj ovoj prici ne treba zaboraviti Salihamidzica, koji je,iz ratom zahvacenene BiH, dosao kao 15-godisnjak bez ikoga svoga bliznjeg, totalno nezreo, bez znanja jezika, pa je svoj put krcio kako je znao i umjeo. Radio kao konobar da bi imao za putne troskove i usput vrijedno trenirao.
Sudbina je htjela da mu prvi trener bude jedan Magath, koji je znao prepoznati telenat.
I Hasan je trenirao sa dosta dobrim igracima u HSV-u, ali njegovoj ambicioznoscu bi malo pa predje u veliki Bayern da se ponovo dokazuje (mada je u to vrijeme mogao ici i u Barcelonu), sto mu je naravno uspjelo...
Dobro, reci cu za Bracu da je iznimka, unikat, rijetkost...jednom rijecju...velicina. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.