amerosm je napisao/la:Dzeko bi bio napredak u odnosu na Lewandowskog, ali ja licno ipak ne vjerujem da ce doci do tog transfera, jer isti nece pristati na ogromno smanjenje place, a isto tako ne vjerujem da BVB zeli da nekon bude placeniji od
Götze-a koji trenutno u BVB-u zaradjuje oko 4,5 miliona € ako se ne varam, a uz to isti je dijete BVB-a, ima samo 20 godina i uz to je Nijemac sto je po meni najvaznije u ovoj cijeloj prici, a isto tako praksa je pokazala koji BVB politiku vodi posljednjih godina.
Ruku na srce ovdje je odsteta najmanji problem za BVB...
Ja na Dzeku gledam kao na Sahina. Otisao u jaci klub, malo se povlacio po klupi i sad mu (uslovno receno) i slabija liga odgovara, ako ce za svoj tim igrati svaku tekmu po 90 minuta. Dzeko zaradjue vise od Lewandowskog, ali Lewa je do sada (kad je mogao) svaku tekmu odigrao cijelu, Klop ga nikada ne mijenja, dok kod Dzeke to nije slucaj. Dzeko dadne 2 gola, a iducu utakmicu pocinej na klupi. Mislim da je Dzeko pametan decko i da mu je draze igrati za 4 milke, a biti jedini napadac u ekipi koja je realno jaca od City-ja, nego zaradjivati vise a ne biti siguran u svoje mjesto u timu.
Dzeko je u godinama kad je najjaci i kad bez ikakvih problema fizicki moze izdrzati ritam srijeda-subota i u godinama kada mu treba sto vise utakmica da ne bi stagnirao. I sam zna da ako dodje u BVB i pokaze se (posebno golovima), za 2-3 godine ce moci birati klub u koji hoce da ide
Mozda i ne htjedne pristati na smanjenje place i ostane na klupi u City-ju, ali onda mu je bolje da ide u toplije krajeve (Emirati, Katar, Kuvajt), bar se nece puno znojiti na utakmicama a uzimat ce bruku love