FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Realno, ne moze se porediti 0:0 i da izgubis 1:0. Licno, ako bi mi neko dao ova dva rezultat ja bih izabrao ovaj od 0:0 i sigurno da bi tu drugu utakmicu mogli igrati polako. Bez napadanja, vec polako pa da ga zabijemo. Tako sigurno i Osim misli, sigurno da cemo tamo igrati skroz zatvoreno i ici na kontra napade.
Mi nemamo napada i to me jedino brine...
Mi nemamo napada i to me jedino brine...
Čuva Bog Želju svog !!
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Ma niđe veze, 0:0 je uvijek bolje od 1:0. Kad izgubiš 1:0 moraš zabiti najmanje jedan gol da bi prošao dalje, a kod 0:0 ne moraš ni zabiti, a opet možeš proći dalje preko penala recimo.
Bilo koji remi je bolji od bilo kojeg poraza, svaki fudbalski stručnjak će se s tim složiti.
Bilo koji remi je bolji od bilo kojeg poraza, svaki fudbalski stručnjak će se s tim složiti.
Željezničar ale!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
Razmislite ovako: kod rezultata 0:0 oni su na velikom oprezu i igraju maksimalno u revansu. Sa vodstvom od 1:0 vec ce se opustiti i dati nam sansu za pritisak na "nasem" terenu. Naravno ne mora znaciti da je tako ali zasto kalkulisati. Zabiti jedan gol pa primiti dva ako treba 

1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid
2. Liverpool
mislim da je maribor u prednosti samo zbog veceg iskustva, posebno medjunarodnog..ali ako bi zeljo zabio gol u prvoj tekmi, a da ne primi vise od dva, smatram da bi u tom slucaju u revansu sanse bile 50:50..nemojte ocekivat da ce biti lako pa da se razocaramo, posebno vi koji previse volite zelju...Plavetnilo je napisao/la:Da imaju čvrstu i fizički zaista spremnu ekipu to stoji, da imaju nekoliko dobrih pojedinaca i to stoji, ali isto tako na momente znaju djelovati izgubljeno i vjerujem da uz maksimalno zalaganje naših momaka, malo sreće i dobru Amaravu taktiku u što ne sumnjam, nisu baš nesavladiva prepreka. Našim momcima sigurno ne nedostaje motivacije a vjerujem ni želje da prođemo dalje tako da i ja spadam u neke umjerene optimiste.
Što se tiče opreme, kad bi se naši momci kao pojedinci na forumu opterećivali toliko dresovima bili bi manekeni a ne fudbaleri. Što se mene tiče nek ostave srce na terenu pa makar istrčali u šorcu i običnoj pamučnoj majici.
Velika vrlina Maribora je što svi vezni igrači mogu dobro odigrati defanzivu, puno bolje nego Zeba ili Selimović, naprimjer. Ljudi kod nas imaju zastarjelo i pogrešno shvatanje fudbala, pa je normalno da postoji "mozak ekipe" koji u defanzivi ne radi ništa. Onda izvede neki potez, dribling i kupio je navijače, svi će reći da je dobro odigrao. Samo 90 sekundi u prosjeku po utakmici igrač ima loptu u posjedu. Ostalih 88,5 minuta je trčanje bez lopte. Puno. Igrači Maribora to rade jako dobro, vrlo disciplinovana i moderna ekipa.
A ja mislim da je najbolje izgubiti 3:0, jer onda znaš da u drugoj utakmici moraš napasti pa šta bude
A ja mislim da je najbolje izgubiti 3:0, jer onda znaš da u drugoj utakmici moraš napasti pa šta bude

Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
slično dvomeču Milan-Arsenal u LP zimus, 4:0 na San Siru za Milan, Topnici napali u revanšu i bi 3:0, ti hoćeš nešto slično ovdje ?
(p.s. znam da je ironija
)

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Je li ja ovo citam da je bolje izgubiti 1:0 nego igrati 0:0 u Mariboru?
Pa gdje ste strasni strucnjaci drzava vas treba. Toliki nam talenat propada a vi po forumu trosite vrijeme. Ovdje izgleda da mimo golobradih ima i u mozak bolesnih.
Dobri danas i Maribor i Olimpija. Mozda Olimpija malo i opasnija. Maribor strasan sa udarcima iz daljine. Imaju 3 fantasticna igraca. Da igraju za Zelju bili bi ravni Messiju na ovome forumu ali posto igraju za Maribor slabo ce ih ko pohvaliti.
Samo ce i oni imati problema sa Zebom. I Bekric ako je u formi bi im mogao biti glavobolja. Mirso dok je odmoran moze se iskoristiti. Samo ce ubiti hljeb u Adilovicu jer imam osjecaj da je malo brzi za nijansu brzi od njihovog zadnjeg reda i da ce ga probati fizicki slomiti. Eh sad nemam povjerenja u Colica ne znam zasto mozda zato sto se gubi u velikim utakmicama kao npr. u derbiju a takodjer znam da ce se Kvesic slomiti da dan poslije utakmice ce u oblogama provesti.
U najmanju ruku bici ovo zanimljivo. Poruka Slovencima je da se dobro spuste na zemlju u svakom pogledu. Idalje su balkanci, da kupujem ja stvari u slovenskim radnjama i to posteno zaradjenim parama ali vise ih je registrovano na ovome forumu nego sto ih je bilo na utakmici. Imam osjecaj da je potrebno svega 100-tinjak manijaka da napravi atmosferu tamo.
Pa gdje ste strasni strucnjaci drzava vas treba. Toliki nam talenat propada a vi po forumu trosite vrijeme. Ovdje izgleda da mimo golobradih ima i u mozak bolesnih.
Dobri danas i Maribor i Olimpija. Mozda Olimpija malo i opasnija. Maribor strasan sa udarcima iz daljine. Imaju 3 fantasticna igraca. Da igraju za Zelju bili bi ravni Messiju na ovome forumu ali posto igraju za Maribor slabo ce ih ko pohvaliti.
Samo ce i oni imati problema sa Zebom. I Bekric ako je u formi bi im mogao biti glavobolja. Mirso dok je odmoran moze se iskoristiti. Samo ce ubiti hljeb u Adilovicu jer imam osjecaj da je malo brzi za nijansu brzi od njihovog zadnjeg reda i da ce ga probati fizicki slomiti. Eh sad nemam povjerenja u Colica ne znam zasto mozda zato sto se gubi u velikim utakmicama kao npr. u derbiju a takodjer znam da ce se Kvesic slomiti da dan poslije utakmice ce u oblogama provesti.
U najmanju ruku bici ovo zanimljivo. Poruka Slovencima je da se dobro spuste na zemlju u svakom pogledu. Idalje su balkanci, da kupujem ja stvari u slovenskim radnjama i to posteno zaradjenim parama ali vise ih je registrovano na ovome forumu nego sto ih je bilo na utakmici. Imam osjecaj da je potrebno svega 100-tinjak manijaka da napravi atmosferu tamo.
Po meni je bolje ostaviti Besliju zadnjih 15-20 minuta da udje jer je tad najbolji. Unosi zivost u nasu igru dok oni padaju
1. Željo
2. Liverpool
2. Liverpool
- corleone87
- Kontakt:
[quote="diego_TM"]Po meni je bolje ostaviti Besliju zadnjih 15-20 minuta da udje jer je tad najbolji. Unosi zivost u nasu igru dok oni padaju[/quos
slazem se Besliju zadnjih 25 minuta uvesti u igru tada je najbolji
slazem se Besliju zadnjih 25 minuta uvesti u igru tada je najbolji
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Cuo sam da je Beso strasno spreman, do sad najbolje pripremljen otkako se vratio.diego_TM je napisao/la:Po meni je bolje ostaviti Besliju zadnjih 15-20 minuta da udje jer je tad najbolji. Unosi zivost u nasu igru dok oni padaju
Aco je bio u Austriji pa moze da potvrdi odnosno demantuje, a ako je tacno on ce da odradi svih 90 min.
O njegovoj kvaliteti i mogucnostima netreba pricat ako je 100% spreman.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Ma Adilovic ce pasti prije nego sto oni njega uspiju dotaci.PL BiH -1 je napisao/la:Je li ja ovo citam da je bolje izgubiti 1:0 nego igrati 0:0 u Mariboru?
NO PYRO NO PARTY
Ovaj sudija sto nam tamo sudi je strasan i neko Adilu mora skrenuti paznju da ne pada na svaki kontakt jer moze biti samo gore po nas. Sto se tice Beslije ako je tako spreman naravno da treba igrati od pocetka.Buu je napisao/la:Ma Adilovic ce pasti prije nego sto oni njega uspiju dotaci.PL BiH -1 je napisao/la:Je li ja ovo citam da je bolje izgubiti 1:0 nego igrati 0:0 u Mariboru?
1. Željo
2. Liverpool
2. Liverpool
Gurnuti Zolotica da trci k'o lud i lomi noge 

Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Ako idemo tom logikom da je poraz od 1:0 bolji od 0:0, onda je poraz od 5:0 jos bolji za nas..... A mozda nas sreca posluzi pa izgubimo 10:0, to bi tek dalo krila nasim igracima pa bi ih mi u Sarajevu pobijedili 20:0. 
Postedite nas gluposti (bez uvrede
). Nikad i nigdje nije bolje izgubiti 1:0 nego igrati 0:0.

Postedite nas gluposti (bez uvrede

E ja mislim da on to nije u stanju. Pogotovo ne ovo drugo, ne vidim u njemu tu dozu bezobrazluka da udari nekog igrača po nogama, kao što je Nyema znao, da uđe u duel, preslab je on još za to, nešto kao Suljić u Sarajevu. Ima on svojih dobrih strana, ali Nyema je bio puno kompletniji igrač nego što je Zola trenutno, pogotovo kada se uzme u obzir pozicija koju igraju. Agresivnost, drskost, snaga, brzina...sve je na strani Nyeme. Iskreno, ja ne bih počeo s njim u prvih 11, to je moje mišljenje, jer je u cijeloj prošloj sezoni odigrao finale Kupa u Širokom, u gostima protiv Veleža i to je što se ja sjećam, nije imao dovoljno prilike da me ubjedi u suprotno, ali mislim da je 30 utakmica u ligi pred njim da se nametne i kali, a da je iduća evropska avantura njegova šansa, sad je po meni još rano dati mu da igra jednu tako važnu poziciju. Znam da bi vas milion moglo da se ne složi sa mnom, ali ja samo iznosim svoje mišljenje o jednom igraču, i to je sve.Edin TM87 je napisao/la:Gurnuti Zolotica da trci k'o lud i lomi noge

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
- corleone87
- Kontakt:
samo nek probaju nesta nece se dobro provestiBlues 11 je napisao/la:[youtube][/youtube] Samo da nam ovoga ne bude
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
- SarajlijaTM
jarane,nisu oni nasa liga,sta ti je,zamisli da mi moramo konstantno napadati,a ona trojica njihovih zohara iz veze cekaju loptu samo.diego_TM je napisao/la:Razmislite ovako: kod rezultata 0:0 oni su na velikom oprezu i igraju maksimalno u revansu. Sa vodstvom od 1:0 vec ce se opustiti i dati nam sansu za pritisak na "nasem" terenu. Naravno ne mora znaciti da je tako ali zasto kalkulisati. Zabiti jedan gol pa primiti dva ako treba
de malo razmisli,ako bude tamo x bilo kakav,ja sam prezadovoljan
Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, Kaunas, MoSaZeLjo1921 i 41 gost.