RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

el-fighter
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la el-fighter » 03 jul 2011, 19:36

Uprava nas još jednom lijepo iznenadi. Novi igrač je tu i mislim da bi za sada to bilo to što se tiče igračkog kadra. Još samo da dovedemo trenera kako treba i ja prezadovoljan.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 03 jul 2011, 19:46

Dragi moji Mostarci, sportski pozdrav iz Zenice ;)

Znaci dolazim u miru, ne da podebavam :mrgreen: , nego da vas pitam za misljenje. Rijec je o Ibrakovicu. Evo ovu sezonu je vodio Celika, prosle godine jesenas fino smo igrali, mozda najjljepse u ligi, u proljece smo zatajili totalno. Sta se meni kod njega nije svidjelo, glupa mu je ta taktika kratkih pasova i postavka igre 4-2-4 i naravno forsiranje totalkno loseg Adilovica, koji tri puta vise promasio sansi nego sto je golova dao. Ali kod nas za nase neuspjehe ni jedan od nasih trenera nije kriv(Istuk, Bloudek, Kopic, Ibrakovic) kao Uprava.

E sad u vasem slucaju. Covjek vas je spasio da ne ispadnete(budimo realni). Sjecate li se koliko ste imali bodova, kad vas je on prvi put preuzeo u sezoni (2008/2009). Meni se cini da ste jesenji dio sezone zavrsili kao zadnji na tabeli sa 10 bodova. 2009/2010 taj isti ibrakovic naravno uz nekoliko pojacanja u prvom redu Dzafic i Osmanagic vas je lansirao u sami vrh PL(bili ste na kraju 3. cini mi se nakon jesenjeg dijela). E koliko ja znam, zapelo je oko toga, sto vasa uprava nije ispostavala neke njegove zahtjeve i tu je doslo do raskola. Nemozete ga smatrati "prodanom dusom" jer je iz Srebrenika. Tako da mi je cudno zasto ste toliko protiv njega, mozete li mi objasniti sta je to kod vas zasrao? :D

Eto zelim vam da budete sljedece sezone vise pri vrhu nego pri dnu, jer Velez je veliko ime i meni jako drag klub ;)

Sto se tice Franuske, sretno vam bilo tamo, bas me zanima kako cete proci sa onim timovima, ruku na srce ti timovi su prejaki ne samo za vas nego i za sve nase klubove u PL. Ali rezultat je u drugom planu, sigurno je d acete se tamo dobro pripremiti, ukoliko budete to znali iskoristiti.
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 03 jul 2011, 20:18

Korak po korak do Evrope

- Kada je završilo prošlo prvenstvo mi smo istakli da krećemo u jedno veliko spremanje kluba. E sada ko je mislio da spremanje traje 15 dana, taj očito izuzetno malo zna ne samo o fudbalu, već i o tome koliko je teško i mukotrpno nešto graditi, posebno u državi kakva je naša Bosna i Hercegovina. Ova turneja višestruko je dobra. Prvo zato što je Velež direktno dobio poziv od Agnecije AB iz Francuske i što radimo sa njima na čistim profesionalnim osnovama kao što je to sasvim normalna praksa u Evropi. Drugo, pokazalo se i u dopisu koji je ova agencija poslala francuskim medijima nakon potpisa ugovora, a čiji primjerak imamo i mi, da dolazi klub iz kojeg su u Francusku došli Ivan Ćurković, Vahid Halilhodzić i Boro Primorac samo po sebi govori da je Velež brend, veliki brend bosanskohercegovačkog fudbala. Otud i ne treba da čudi da kojekakvi treneri, menadžeri ili igrači vole sebe povezivati sa Veležom, iako to nema nikakve veze sa istinom. Uostalom vrlo skoro će se i to javnosti saopštiti, ali sigurno je da trener neće biti niko koje do sada vodio Velež. Neznam samo sa kojim pravom se povezuju sa Veležom. Treća stvar zbog čega je važna ova turneja je činjenica da 90 % igrača Premier lige BiH na svaki mogući način pokušava doći na probu u Češku, Mađarsku, Poljsku ili Rusiju npr. Obećavaju im sve i svašta, a prva liga Francuske ili Njemačke je itekako daleko van dosega svih onih koji toj djeci obećavaju „kule i gradove“, a Velež kao klub ide i igra utakmice sa takvim ekipama. I biće toga još u narednim mjesecima i sezonama. I na kraju ono što je najvažnije, mi ćemo imati priliku da odmah na djelu vidimo gdje smo i šta nam sve treba u usporedbi sa evropskim klubovima. Nemojte sad misliti da se zanosimo. Znamo mi jako dobro gdje je bh fudbal, a gdje je francuski fudbal. Pa nije niko „pao sa Marsa“, ali dopustite da imamo pravo da razmišljamo na način da nam je bolje igrati sa ovakvim ekipama i nastojati korak po korak približavati se njima, nego obećavati „kojekakve Evrope ili slično“, a nije ni počelo prvenstvo. Priča o „evropskim ambicijama“ možda je dobra za uho navijača i ja razumijem navijače, ali nećemo se sada dodvoravati navijačima pričama koje su „svima drage“, a to što ne govorimo o tome, ne znači da ih nemamo. Idemo korak po korak praviti ekipu, dugoročno baziranu, sa mnogo mladih klinaca, posebno domaćih, a rezultat dolazi sam po sebi, prije ili kasnije. Veležovo mjesto je u evropskim kupovima i idemo ka tome cilju. Uostalom Velež je u fudbalskoj Evropi ovog ljeta, a biće i na zimu, i sljedeće ljeto opet. Obećali smo i to ćemo ispuniti, vratit ćemo Velež na fudbalsku mapu Evrope, samo to nećemo učiniti da način da ispunjavamo nerealne želje bilo koga i da tako dovedemo klub u finansijsku propast, rekao je Sedin Tanović, direktor Veleža.
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 03 jul 2011, 20:38

Borče Sredojević - Dobro došao u svetinju - VELEŽ...

stampy

Post Postao/la stampy » 03 jul 2011, 21:10

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 12:30, ukupno mijenjano 2 puta.

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 03 jul 2011, 21:32

nije los igrac izgleda
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 03 jul 2011, 21:41

samo nek se radi u upravi, to je bitno, izgleda, da se ipak radi krupnim koracima, samo naprijed...

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 03 jul 2011, 21:57

slika

Desno na slici je Lakičević ;) Inače što se može naći na internetu momak je prošao sve mlađe selekcije SCG,igrao 11 utakmica za U-21 Crne Gore i jednu utakmicu za A-tim Crne Gore.Igrao za U-23 Bayera(Regionalliga Süd) gdje je imao 20 nastupa 3 gola i 5 asistencija.Nakon toga odlazi u Wehen(2.Bundesliga) gdje se nije baš naigrao(3 utakmice).Odatle se vraća u podgoričku Budućnost gdje je došao kao ogromno pojačanje.Igrao je solidno i osvojio titulu Crne Gore. Nakon neslaganja sa njihovom upravom raskida ugovor.

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 03 jul 2011, 22:04

EVO KOMSIJE NAM PRICAJU DA OVAJ IGRAC PONUDJEN NJIMA DANAS......
SAD NE ZNAM KOLIKO IMA ISTINE U OVOME
mislim da je momak nas jer je objavlejno na stranici kluba do sad nista nije objavljeno sto nije realizirano.
ovaj momak ce biti pravo pojacanje bar tako mislim,ne bih ga djabe zvao cico u repku da ne vrijedi....
bravo uprava!!!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 03 jul 2011, 22:08

Super. Ako je tako kako se prica, on i Pero ce se odlicno nadopunjavati na toj lijevoj strani, ukoliko njegov dolazak ne znaci da Pero napusta klub :(

Gavrane, sve stoji sto si rekao...Po meni je najvecu gresku Ibrakovic napravio dajuci izjave o plasmanu u Evropu, nakon sto smo totalno pali u igri i kad je ta Evropa ostala daleko te sezone, raja se nenormalno ohladila, a do tada smo imali strasni prosjek gledalaca na domacem terenu. Kad je pocela prica o prodaji utakmice Zelji, on je dao otkaz. Ako mene pitas, ja nemam nista protiv da dodje, ali uz malo ozbiljnije istupe u medijima ovaj put, i uz malo ozbiljniju selekciju igraca i njihovih ugovora.

P.S. Ratka Ninkovica na klupu Veleza 8-)
Support Velez, It's logical! ★

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 03 jul 2011, 22:10

I ja bih volio da Ninkovic dodje, koliko se samo njegovo ime vrtilo svaki puta kada bi neki trener otisao iz Veleza ili pak dobio otkaz.
Vrijeme je da se Ninkovicu da prilika !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 03 jul 2011, 22:14

odakle sad ninkovca iscupaste??

99% trener veleza je sredojevic
ovo je informacija iz kluba
aisitent mu je Smajic!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 03 jul 2011, 22:15

VELEZDOGROBA je napisao/la:odakle sad ninkovca iscupaste??

99% trener veleza je sredojevic
ovo je informacija iz kluba
aisitent mu je Smajic!
Ma svak ima neke svoje adute brate, opusteno :D Zezamo se..
Support Velez, It's logical! ★

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 03 jul 2011, 22:18

normala drug samo kazem sta sam veceras cuo....
naovdno mirza cemalovic ide u belgiju
ivetic je tu vratio se
sutra dolazi stokic!
moguce je da se rovcanin vrati ako ne zadovolji u svedskoj,
navodno i zaim je blizu povratka
to su neke crtice

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 03 jul 2011, 22:20

VELEZDOGROBA je napisao/la:normala drug samo kazem sta sam veceras cuo....
naovdno mirza cemalovic ide u belgiju
ivetic je tu vratio se
sutra dolazi stokic!
moguce je da se rovcanin vrati ako ne zadovolji u svedskoj,
navodno i zaim je blizu povratka
to su neke crtice

Sa tim momkom iz CG i da smo jos Vladu, Drakula i Asima Skaljica uspjeli zadrzati u Velezu imali bi vise nego respektablinu ekipu.

A ovo sto se trenera tice su vise zelje nego sto smo nesto culi iz kluba ili ljudi blizu upravi...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 03 jul 2011, 22:49

um94 je napisao/la:mogli ste manje putovat
Mi kad igramo u Evropi onda bas igramo utakmice a ne protiv Dudelange i ostalih "velikana" fudbala i ne brini se ti za putovanje.
A sto se tice igraca,nadam se da cemo biti bolji nego lani a ko ce biti trener,nadam se da cemo saznat sutra jer su tako rekli iz kluba

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 04 jul 2011, 00:01

Normala to izgleda na klipu, valjda će nam biti od koristi. Uglavnom, dobrodošao u svetinju.

Uprava radi, to se da primjetiti a ne mazluma kao što neki to predočavaju. :)
Who dares, wins !

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 04 jul 2011, 00:21

Navijači Veleža, popularni Red Army treba da daju bezrezervnu podršku gospodinu Ibrakoviću, poznatom kao balkanski Mark Hughes. Ako bude podrške i ako bude drugarski odnos između uprave i navijača, nikad neće biti problema i Velež će sigurno biti u top3 na kraju sezone. Uz to kad sponzori vide kako je u Veležu sve OK, shvatit će o kakvom se brandu radi i da više nema problema i nedrugarstva k'o iza rata što je bilo do sad.

ABDULAH IBRAKOVIĆ = INSTITUCIJA, A NE LJUDSKO BIĆE!!!

slika
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 04 jul 2011, 00:21

Borce Sredojevic je vrlo dobar trener, nadam se da ce on preuzeti klupu Veleža!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 04 jul 2011, 00:29

Chelsea_CBH je napisao/la:Navijači Veleža, popularni Red Army treba da daju bezrezervnu podršku gospodinu Ibrakoviću, poznatom kao balkanski Mark Hughes. Ako bude podrške i ako bude drugarski odnos između uprave i navijača, nikad neće biti problema i Velež će sigurno biti u top3 na kraju sezone. Uz to kad sponzori vide kako je u Veležu sve OK, shvatit će o kakvom se brandu radi i da više nema problema i nedrugarstva k'o iza rata što je bilo do sad.

ABDULAH IBRAKOVIĆ = INSTITUCIJA, A NE LJUDSKO BIĆE!!!

slika
Super, sjajan, odličan ali neka ga što dalje od Veleža. ;)
Who dares, wins !

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.