KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Jarodwest
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Jarodwest » 10 dec 2025, 22:39

DjaniTarik je napisao/la:
10 dec 2025, 19:50
Ovo je vise atic izvukao….. kakva je koristi pvog estonca……
Nikakva, vrijeme je da se pakuje u Talin.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 10 dec 2025, 22:41

Bravo za pobjedu! Realno, ovo su jako dobri rezultati s obzirom da je povratnička sezona u pitanju.

Lopez sa baš finom rolom večeras. Energetičan momak, treba nam takvih u rosteru. Vidjelo se to i u odbrani, a posebno i u reakciji nakon one 3+1 situacije. Utisak je da zarazi energijom i ostale saigrače.

Za Plummera još ne zna čovjek šta bi rekao. Rano je još da se formira neko mišljenje. Na trenutke prikazuje bljeskove dobre igre, na trenutke to izgleda baš loše. Nisu problem ni promašeni šutevi, nego šutevi koje uzima. Bilo je jako diskutabilnih nerezonskih šuteva noćas. Mada, sve je to lakše prežvakati kada počnu ulaziti :mrgreen:

Meni najupadnija situacija sa Joessarom. Čovjek je ispod skoro svih svojih prijašnjih prosjeka ove sezone. Stalno govorimo da je među igračima sa najvećim košarkaškim IQ-om u rosteru, ali nama treba i dosta opipljivije produkcije od njega. Barem dio onog što je za ostale klubove za koje je igrao bilo. Ima tu i do stagnantnosti naših napada, gdje je njegova rola stajanje u korneru, čekajući eventualni višak da podigne tricu ili napadne zatvaranje prodorom.

Mada, bio je jedan dobar široki dvostruki pindown curl za njega noćas:

Bilo bi jako poželjno kada bi Pašalić insistirao i pozivao barem još 2-3 ovakve akcije za njega kroz utakmicu, da ne bude ograničen samo na catch & shoot iz kornera pri eventualnom višku. Svaki napad je teže braniti u kojem ima dosta kretnje bez lopte, a on je svakako off-ball igrač i neko ko teoretski može donijeti dosta produkcije bez mnogo vremena s loptom u rukama. Kažem ovo jer nam se napad često zasniva na izolacije Younga, Atića i Westa, kao i na kreiranje iz posta u kojoj je ulozi jako često Đoko (što često nije dobro rješenje). Dobro je kada su raspoloženi navedeni igrači, ali bolje je uvijek imati dinamiku u napadu da ne dolazi do ofanzivnih rupa kada te izolacije ne funkcionišu jer ti igrači nisu raspoloženi (npr. onaj crni niz protiv Cedevite). Očito da se može, samo treba insistirati više na tome. Mada da budemo iskreni, Joessar je znao dosta i otvorenih šuteva fulati i tu je do njega i samo do njega.

Naprijed Bosno! :thumbup:
"Your favorite player's favorite player" - MB

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 10 dec 2025, 22:56

Što da praviš akciju za čovjeka koji je pogodio dvije trojke u sezoni?

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 10 dec 2025, 23:02

Ne mora se striktno na Joessara odnositi. Generalno fali više kretnje bez lopte. I za Audigea je isto vrijedilo, samo što je on uspijevao i sam iskreirati šuteve sebi i pogađati.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 10 dec 2025, 23:05

Mene mnogo brine integracija novih igraca u roster.Nesto tu ne stima sigurno.Joesar igra 5 puta gore nego ikad, Persons je isto igrao 5 puta gore nego u KRki, ajde Young s vremena na vrijeme nesto i odigra.Evo sad i Plummer ne izgleda nesto wow ove prve 2 utakmice.
Nesto tu ocigledno ne stima jer su to sve igraci koji su imali super sezone iza sebe a kad dodju u Bosnu kao da zaborave igrat kosarku

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 dec 2025, 23:10

Joesar ja vidim igrac uloge a ne scorer , njegova uloga je odbrana , skok, agresivnost . Naravno da treba procente popraviti u mjesto ovih 5 koseva da bude na 10 tak zo je top . Ja ne očekujem od njeg previse da uzima sut , nek bude 2 od 4 za tri poena i jedan dva ulaza dovoljno . Neko dobro napisa previse se igra 1 na1 Atic ,West,Joung kreiraju sami za sebe pa sta bude iz takve igre imamo puno izgubljeni , treba jos tecni napad bit ce im svima lakse nego da napadaju 1 na 1 . Al sve u svemu sezona u globalu dobro ide ,Muha mi je vise napravio nego sta sam ocekivao kad je prezueo ekipu . Ponovit ću jos jednom vise podrške manje pametovati.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 10 dec 2025, 23:11, ukupno mijenjano 1 put.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 10 dec 2025, 23:11

Kako bi tek igrali kad bi svi igrači bili na nivou i kakvi bi rezultati bili tek tad?

Mislim da su trenutno jedini igrači koji nisu pružili svoj maksimum Joesar i Persons kojeg mjenja Lopez tako da mislim da to ne treba u ovom trenutku računati.

Young kako smo i rekli na početku sezone zavisi kakvog raspoloženja bude kao i Atić, Halilović zbog godina i povreda nije u mogućnosti odigrati konstantno te se on nije trebao dovesti za neku veliku platu i nikako ne smije biti prvi centar ekipe ali to je kriv Dubravko. Još jedna zamjerka je produženje sa Zubcem umjesto kojeg je u rosteru mogao biti i Likić te ne bi bilo neke prevelike razlike.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 10 dec 2025, 23:12

bordobijeli je napisao/la:
10 dec 2025, 23:10
Joesar ja vidim igrac uloge a ne scorer , njegova uloga je odbrana , skok, agresivnost . Naravno da treba procente popraviti u mjesto ovih 5 koseva da bude na 10 tak zo je top . Ja ne očekujem od njeg previse da uzima sut , nek bude 2 od 4 za tri poena i jedan dva ulaza dovoljno . Neko dobro napisa previse se igra 1 na1 Atic ,West,Joung kreiraju sami za sebe pa sta bude iz takve igre imamo puno izgubljeni , treba jos tecni napad bit ce im svima lakse nego da napadaju 1 na 1 . Al sve u svemu sezona u globalu dobro ide ,Muha mi je vise napravio nego sta sam ocekivao kad je prezueo ekipu . Ponovit ću jos jednom vise podrške manje pametovati.
Joesar zadnjih 5 sezona procenat suta za 3:44%,41%,54%,35%,43% i sad u Bosni 21%.Nikada manje u karijeri nije imao a imaju statistike u zadnjih 12 sezona

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 10 dec 2025, 23:13

Al je naš Muha podjelio negdje dobru sadaku 🤪🤪
Delalic i Zubac zajedno za 30min postigli 5poena, al dovoljno da igraju zadnja 3-4min i egal završnicu, uz to obadvojica visoki 203-204cm a zajedno imaju 2skoka, ja bi Joesaru dao 25min u prosjeku nekoliko utakmica pa da vidimo na čemu smo (jer imam osječaj da može i mora puno bolje a uz to pravi profesionalac šuti i radi, ne buni se, ni kad izlazi,...), a definitivno Zubcu istu smanjijo, jer je definitivno zalutao u ovaj nivo.
Opet smo uzeli na sreču i kvalitet pojedinca al pobjeda se piše 💪💪🇧🇦🇧🇦 bravo momci 💪💪
Haris

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 dec 2025, 23:15

Previse prozivate te radnike igrace tipa Joesar,Zubac,Vrabac, itd . To su igraci zadatka skok , odbrana, napravit neki faul , žrtvovati se za ekipu itd . Ne mogu biti svi scoreri u ekipi nismo nba ekipa . Neko je majstor a neko vodu nosi .

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 dec 2025, 23:19

MElloo je napisao/la:
10 dec 2025, 23:12
Joesar zadnjih 5 sezona procenat suta za 3:44%,41%,54%,35%,43% i sad u Bosni 21%.Nikada manje u karijeri nije imao a imaju statistike u zadnjih 12 sezona
Nisam poznavao Joesara tek sam ga pratio na EP za Estoniju i otprilike isto je ovako igrao igrac uloge , bar sam ja to tako vidio. I na EP je imao 5 od 15 za tri 30 tak %.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 10 dec 2025, 23:20

10 dec 2025, 23:19
MElloo je napisao/la:
10 dec 2025, 23:12
Nisam poznavao Joesara tek sam ga pratio na EP za Estoniju i otprilike isto je ovako igrao igrac uloge , bar sam ja to tako vidio. I na EP je imao 5 od 15 za tri 30 tak %.
Ma jeste on je takav igrac samo eto da zabija vise za 3 ,jer od takvih igraca ocekujes da pogodi koju catch and shoot tricu.Okej je Joesar.

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 10 dec 2025, 23:20

Zubac je ocajan, pa daj sansu mlađem Likiću mozda bude šta od njega.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 10 dec 2025, 23:20

Na temi sve neki stručnjaci, analitičari, treneri... Pametnjakovići.
Dobro neko reče, ko da je 2-25 skor Bosne, ako gledamo naprđivanje na ovoj temi.
Koševo Zapad

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 10 dec 2025, 23:22

Ako su sugestije kako se može još više popraviti igra naprđivanje, onda ne treba ni gledati utakmicu, samo krajnji rezultat na boxscoreu i vozdrica.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 10 dec 2025, 23:24

TripleThreat je napisao/la:
10 dec 2025, 23:22
Ako su sugestije kako se može još više popraviti igra naprđivanje, onda ne treba ni gledati utakmicu, samo krajnji rezultat na boxscoreu i vozdrica.
Eh bas to :mrgreen: STa onda drugo da npisemo svaka cast momci nakon svake pobjede i to je
Naravno da ce se rasptavljat o igri, o igracima, o treneru

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 dec 2025, 23:28

Ma ok forum je i treba analizirati i tako to :D . Al brate ima puno ovih koji bas seru i ne da kritikuju nego bas seru.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 10 dec 2025, 23:37

Ma ja stalno govorim da su ovo jako dobri rezultati s obzirom da je povratnička sezona u pitanju. Da je bila anketa prije sezone, mislim da bi svi prihvatili 4-4 u ABI nakon 8 kola i prolazak grupe u Evropi.

Ali ako postoje ambicije za nešto više u narednim godinama, bolje je što ranije početi s probavanjem korigovanja loših navika.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 10 dec 2025, 23:55

Do Februara nam slijedi vjerovatno i najteži dio sezone gdje igramo 10 utakmica a to su:
1. Cedevita Olimpija - Bosna BH Telekom (Ljubljana, 13. 12) ABA
2. Bosna BH Telekom - Cedevita Junior (Sarajevo, 17. 12) Europa
3. Spartak - Bosna BH Telekom (Subotica, 21. 12) ABA
4. Bosna BH Telekom - Zadar (Sarajevo, 2. 1)ABA
5. Crvena Zvezda - Bosna BH Telekom (Beograd, 12. 1) ABA
6. Reggio Emilia - Bosna BH Telekom (Reggio Emilia, 14. 1) Europa
7. Bosna BH Telekom - Mega (Sarajevo, 18. 1) ABA
8. Bosna BH Telekom - Oradea (Sarajevo, 21. 1) Europa
9. Budućnost - Bosna BH Telekom (Podgorica, 24. 1) ABA
10. Vienna - Bosna BH Telekom (Beč, 30. 1) ABA

Da je kako ovih 10 utakmica završiti sa skorom 6-4 ili 7-3 bilo bi perfektno. Mada je to veoma teško jer će se za takvo nešto trebati dobiti Cedevita, Zvezda, Spartak ili Budućnost na gostovanju. Najveće su šanse da završimo sa skorom 5-5 gdje bi izgubili od ove 4 ekipe navedene iznad i u Italiji.
Svakako da se Cedevita može pobjediti u Sloveniji kao i Spartak u Subotici te treba ići utakmicu po utakmicu.
Mislim da ako bi krenula kriza rezultata u ovih 10 utakmica da će se imati pameti i ne povlačiti neke poteze gdje bi se Muha sklonio jer sigurno da ima potencijal da bude kvalitetan trener.

Kad na kraju do Zadra upišemo 3 od 3 :D

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 11 dec 2025, 00:45

CAZIN je napisao/la:
10 dec 2025, 23:55
Do Februara nam slijedi vjerovatno i najteži dio sezone gdje igramo 10 utakmica a to su:
1. Cedevita Olimpija - Bosna BH Telekom (Ljubljana, 13. 12) ABA
2. Bosna BH Telekom - Cedevita Junior (Sarajevo, 17. 12) Europa
3. Spartak - Bosna BH Telekom (Subotica, 21. 12) ABA
4. Bosna BH Telekom - Zadar (Sarajevo, 2. 1)ABA
5. Crvena Zvezda - Bosna BH Telekom (Beograd, 12. 1) ABA
6. Reggio Emilia - Bosna BH Telekom (Reggio Emilia, 14. 1) Europa
7. Bosna BH Telekom - Mega (Sarajevo, 18. 1) ABA
8. Bosna BH Telekom - Oradea (Sarajevo, 21. 1) Europa
9. Budućnost - Bosna BH Telekom (Podgorica, 24. 1) ABA
10. Vienna - Bosna BH Telekom (Beč, 30. 1) ABA

Da je kako ovih 10 utakmica završiti sa skorom 6-4 ili 7-3 bilo bi perfektno. Mada je to veoma teško jer će se za takvo nešto trebati dobiti Cedevita, Zvezda, Spartak ili Budućnost na gostovanju. Najveće su šanse da završimo sa skorom 5-5 gdje bi izgubili od ove 4 ekipe navedene iznad i u Italiji.
Svakako da se Cedevita može pobjediti u Sloveniji kao i Spartak u Subotici te treba ići utakmicu po utakmicu.
Mislim da ako bi krenula kriza rezultata u ovih 10 utakmica da će se imati pameti i ne povlačiti neke poteze gdje bi se Muha sklonio jer sigurno da ima potencijal da bude kvalitetan trener.

Kad na kraju do Zadra upišemo 3 od 3 :D
ma ne treba muhu sad dirati, ako nisi odma doveo nekog i vidis da ga ide, zasluzio je zavrsiti sezonu i da pokusa skinuti Igokeu...cilj je vjerujem bio ostati u ABA, odigrati europu i ne osramotit se, oba su nadamo se ispunjena da ne ureknemo ABA jel, jos Igokeu skinuti i vrh sezona, ali u sljedecu treba uci sa boljom konstrukcijom ekipe, da imas igrace koji idu jedni uz drugog, ovako uzimas na individualni kvalitet a da je fino poslozeno vjerujem da bi npr ove danas otresli 15ak,razlike...al hajd, mozda dok se uigraju

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: GIBRA i 2 gosta.