FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

The Maniacs '87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la The Maniacs '87 » 19 jul 2012, 22:11

@Saurman

Ako ti se ne svidja Amar ovakav kakav jeste slobodno kod komsinica idi, sad kad ispadnu iz europe eto opet musemica pa opet neki trener pa opet musemic....

Ne znam sta je amar kriv, mi smo krivi zato sto smo od utakmice napravili veliku euforiju a svi smo znali da je maribor duplo jaca ekipa od nas i da se nismo mogli bas puno nadati pobjedi u gostima.
Željo do groba Života mi moga !

F.K.Željezničar 1921
The Maniacs 1987

maho_sa
Kontakt:

Post Postao/la maho_sa » 19 jul 2012, 22:13

Ovaj poraz je definitivno poraz igrača koji nemaju samopouzdanja, koji se useru od straha, koji ne vjeruju više sebi nimalo, koji ne znaju šta igraju. To je stvar mentalne snage a ona se ne može istrenirati, ona se mora prenijeti igračima. I to rade stručna lica. A oni se zovu psiholozi. Kada si u takvom stanju straha i grča onda ti džaba pripreme, nabijanje kondicije, bilo kakva taktika. Ivica (Osim) je lijepo jednom rekao sve u jednoj rečenici: "Ako ne trčiš, onda i ne igraš". Oni sinoć su duplo manje trčali od Maribora. A nabijali su snage po Slovenijama i Austrijama, samo što taj performans nisu mogli izvesti zbog stanja u kojem su se nalazili. Pa brate dragi, neki se kriju iza protivničkih igrača. U jednom trenutku Antolović hoće da brzo doda u kontru Zebi, ovaj okreće leđa i bježi naprijed. I još nešto ... svi igrači su bili loši, samo među njima je bilo manje lošijih.

Da li ima Amarove krivice ? Ne znam, ja nisam fudbalski strateg i stručnjak ali ovaj Amar uopšte više nije onaj Amar sa početka njegove karijere. Bez obzira što je on realan i pametan čovjek, nedostaje mu ono što je radio u prvom mandatu a to je psihička priprema igrača i njihova motivacija. Jer ako im Amar vjeruje a u Europi doživljava brodolome, onda im ili treba prestati vjerovati ili treba promjeni sebe. Međutim da se ne protumači pogrešno, ja ga ne bi mijenjao, jer zna, umije i još uvijek hvala Bogu, ima od koga naučiti.

Glavu gore, ima utorak revanš, čuda se dešavaju (mada se nama u zadnjih 15 god. nije nikada desilo), zašto im ne bi zabili 3 a ne primili nijedan ? :D

drTooth
Kontakt:

Post Postao/la drTooth » 19 jul 2012, 22:18

maho_sa je napisao/la: Glavu gore, ima utorak revanš, čuda se dešavaju (mada se nama u zadnjih 15 god. nije nikada desilo), zašto im ne bi zabili 3 a ne primili nijedan ? :D
Ako su oni nama mogli 4 za jedno poluvrijeme, mozemo i mi njima 3 :)

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 19 jul 2012, 22:24

Amar po meni izvlači maksimum iz ove ekipe mada stoji da ima i njegovih grešaka sinoć .Murinjo je došao u real kao najbolji trener svijeta potrošio 200 miliona eura pa u prve tri četiri derbija primi od barcelone 15 komada .Svjestan je amar da ima boljih stopera od bogija ali takvi grači koštaju .Da je amar đukac mogao je zadužiti klub dovesti 2-3 provjerena igrača i kad ode da ga boli k ... ali amar je prije svega prijatelj kluba pa tek onda trener .Vrlo teško je naći igrača koji je slobodan ,da nije puno star da možeš kasnije nešto zaraditi,da ne traži puno para a da je dobar .Najlakše je biti trener dinama svako ljeto potrošiš par miliona eura ako ne ide daš ostavku dobiješ otpremninu i boli te **** .Ja se još nadam da sa jednim ranim golom u prvih 15 minuta možemo zakuhati tekmu na Koševu

silver78
Kontakt:

Post Postao/la silver78 » 19 jul 2012, 22:29

Stvarno ne znam zasto toliko hvalite Amara a on je jedan prosjecan trener,puno vise ljudi stoji iza Zeljinih uspjeha u prosloj sezoni naravno sto se tice nase lige.Svoju trenersku kvalitetu redovno pokazuje odnosno ne pokazuje u evropskm utakmicama gdje se Zeljo redovno izblamira.Ima puno boljih trenera od Amara sada trenutno u BiH.

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 19 jul 2012, 22:30

silver78 je napisao/la:Stvarno ne znam zasto toliko hvalite Amara a on je jedan prosjecan trener,puno vise ljudi stoji iza Zeljinih uspjeha u prosloj sezoni naravno sto se tice nase lige.Svoju trenersku kvalitetu redovno pokazuje odnosno ne pokazuje u evropskm utakmicama gdje se Zeljo redovno izblamira.Ima puno boljih trenera od Amara sada trenutno u BiH.
daj i nas prosvijetli molim te

Blek_Stena
Kontakt:

Post Postao/la Blek_Stena » 19 jul 2012, 22:33

Dolaskom Amara Osima jesmo napravili dosta pozitivnih stvari. Ali mora nam biti jasno da je to dovoljno samo za nasu ligu. Da bi se nadali necemu vise u evropskim utakmicama mora se popraviti jos dosta dosta stvari. Do tada se ne treba previse nadati ....
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović

ScooTeR
Kontakt:

Post Postao/la ScooTeR » 19 jul 2012, 22:35

Amara za dozivotnog trenera,ja ne mogu da shvatim kakvih ljudi ima ovdje!!!!

AMAR AMAR OSIM OSIM!!!
Amar Osim!!!!
Kraj price!!!!!

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 19 jul 2012, 22:38

Sa ovakvim igračima, finansijskom situacijom, upravom i svim glupostima koje godinama prate klub bolje ne bi prošao niti Ferguson. Amar je najmanje kriv. Možda Amar stvarno nije Evropski nivo, ali sve ostalo u klubu nije ni kantonalni nivo, nego je dno kace. Pa zašto molim vas početi mijenjati od najbolje stvari, valjda je logično da se krene od najgorih stvari. Kad sve ostalo promijenimo i postavimo na Evropski nivo onda hajmo naći boljeg trenera od Amara i to je to. Ali pošto sve ostalo vezano za klub neće bit na Evropskom nivou ni za 50 godina, onda nam je bolje da se poklopimo po ušima i budemo sretni što smo najbolji u ovoj našoj ligi, jer alternativa je borba za opstanak, vidjeli smo već.

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 19 jul 2012, 22:41

Blek_Stena je napisao/la:Dolaskom Amara Osima jesmo napravili dosta pozitivnih stvari. Ali mora nam biti jasno da je to dovoljno samo za nasu ligu. Da bi se nadali necemu vise u evropskim utakmicama mora se popraviti jos dosta dosta stvari. Do tada se ne treba previse nadati ....
svi mi hočemo evropskog želju za 30 KM godišnje ,hoću i ja Q 7 ali nikako da skontam kako sa 800 KM plate

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 19 jul 2012, 22:41

NK Maribor - FK Zeljeznicar

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

maho_sa
Kontakt:

Post Postao/la maho_sa » 19 jul 2012, 22:44

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Sa ovakvim igračima, finansijskom situacijom, upravom i svim glupostima koje godinama prate klub bolje ne bi prošao niti Ferguson. Amar je najmanje kriv. Možda Amar stvarno nije Evropski nivo, ali sve ostalo u klubu nije ni kantonalni nivo, nego je dno kace. Pa zašto molim vas početi mijenjati od najbolje stvari, valjda je logično da se krene od najgorih stvari. Kad sve ostalo promijenimo i postavimo na Evropski nivo onda hajmo naći boljeg trenera od Amara i to je to. Ali pošto sve ostalo vezano za klub neće bit na Evropskom nivou ni za 50 godina, onda nam je bolje da se poklopimo po ušima i budemo sretni što smo najbolji u ovoj našoj ligi, jer alternativa je borba za opstanak, vidjeli smo već.
Ja se potpuno slažem sa tobom. Bez obzira kolika je naša ljubav prema Želji, bez obzira što smo svi nerealni i što bi se nadali pobjedi pa i protiv Man. utd, realna situacija je da smo najbolji u svojoj avliji a da smo jako, jako loši u Europskim okvirima. Samo nekada ostaje gorčina kada vidiš da si sigurno mogao bolje, čvršće, jače.

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 19 jul 2012, 22:45

Shut The Fu*k Up i uzivajte u dominiranju PL. Kad bude kvaliteta za Evropu tad cemo i uci u neko ozbiljnije takmicenje do tad dominiranje 8-)

kb80
Kontakt:

Post Postao/la kb80 » 19 jul 2012, 22:47

utakmica od sinoc nije pokazala pravu zeljinu stranu, jednostavno ono nije zeljeznicar koji je u proslim kvalifik.igrao cvrsto i odlucno(da ne spominjem domace utakmice), pa koliko se moze (a moglo se protiv maribora) citam vase postove i kao ima boljih trenera u BiH od A.O. itd znaci treba kao da ide .... sta vam je, kakva vam je to prica ako hocemo stabilan (koliko toliko) klub, da svake godine igramo eu onda A.O. treba da ostane jos 10 god., jer samo tako klubovi u BiH mogu da napreduju da bukvalno uce kroz sve te godine bezz poredjenje ali Alex F. sa UTD-om ne prodje grupu u koju u su dosli kako su dosli (bili prvi, drugi, ne bitno) i niko nema sta da kaze tom covjeku, a to je njima vjerujte gore od ovoga sto se nama desilo, jednostavno nismo se spremili kako treba, nema Guse sa kojim su igrali cijelu sezonu, nema nam Patrika koji je trcao svih 90 min, .... i meni je krivo da onako izgubimo protiv Maribora "super jakog" ali takav nam je dan bio i to je to

idemo dalje i pustite A.O. da radi svoj posao

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 19 jul 2012, 22:48

Armageddon2012 je napisao/la:jel upratio ko sinoc onog voditelja na face tv prije utakmice kad kaze "ja bih vise volio da zeljo izgubi 4-0,nego da bude 0-0" :oops: :oops: :oops:

tacno da covjeku dodje zlo ko sve danas moze biti voditelj,sreca pa je refik normalan momak i kaze "ne bih se ja slozio" :oops:
Sta ce streber, prosuo se cini mi se jos par puta, potrcko koji zeli da bude voditelj, sreca pa je Kugla tu :!: ;)
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

Blek_Stena
Kontakt:

Post Postao/la Blek_Stena » 19 jul 2012, 22:50

nidi je napisao/la:
Blek_Stena je napisao/la:Dolaskom Amara Osima jesmo napravili dosta pozitivnih stvari. Ali mora nam biti jasno da je to dovoljno samo za nasu ligu. Da bi se nadali necemu vise u evropskim utakmicama mora se popraviti jos dosta dosta stvari. Do tada se ne treba previse nadati ....
svi mi hočemo evropskog želju za 30 KM godišnje ,hoću i ja Q 7 ali nikako da skontam kako sa 800 KM plate
To je to! Davno su ljudi rekli: "koliko para toliko muzike". Samo se treba okrenuti i vidjeti u kakvoj drzavi zivimo i bit ce nam sve jasno. Glavni grad drzave nema normalan stadion da se moze odigrati utakmica kako "Bog zapovijeda". Svaki dan strahujemo od nekih sankcija itd itd. Cekati malo bolja vremena. Do tada se zadovoljiti sa nekim trofejima u premier ligi ;)
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 19 jul 2012, 22:54

Ljudi niko ne ocekuje da oni razvaljuju europske ekipe, svjesni smo svi da nismo taj nivo.
Ali ocekujes da trce 90 min da grizu, da se lome po terenu i da ne staju tih 90 min. Da pruze maksimum svojih mogucnosti,a ne da se setaju ko kave tetke po terenu i nakon 60 min popadaju po travnjaku. Da ne sastave dva pasa u citavoj utakmici. Ovo mi izgledao kao da oni 15 god sutaju loptu i onda 16-te godine skontaju da je neznaju sutnuti. :roll:
Marijanova faca na kraju utakmice govori vise od hiljadu rijeci.
Zadnja izmjena: propuh, dana/u 19 jul 2012, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 19 jul 2012, 22:55

Kako neko moze pricati protiv Amara nakon svega sto je ucinio za ovaj klub :shock: :evil:
FKŽ !

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 19 jul 2012, 22:55

propuh je napisao/la:Ljudi niko ne ocekuje da oni razvaljuju europske ekipe, svjesni smo svi da nismo taj nivo.
Ali ocekujes da trce 90 min da grizu, da se lome po terenu i da ne staju tih 90 min. Da pruze maksimum svojih mogucnosti,a ne da se setaju ko kave tetke po terenu i nakon 60 min popadaju po travnjaku. Da ne sastave dva pasa u citavoj utakmici. Ovo mi izgledao kao da oni 15 god sutaju loptu i onda 16-te godine skontaju da je neznaju sutnuti. :roll:
Njihov maksimum na evropskom nivou i jeste 60 minuta trčanja i pola sata šetanja.

almirr
Kontakt:

Post Postao/la almirr » 19 jul 2012, 22:57

Manijaci nema predaje,hajde da napunimo kosevo i da momci ostave srce na terenu ne mogu losije odigrat neg sinoc....NEMA PREDAJE!!!!!!!!!
Ovi sto pricaju protiv Amara veze nemaju
ZELJEZNICAR<TM87-ZAVIDOVICI

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 12 gostiju.