@harishp,
što nas dovodi do zaključka da nam za Evropu trebaju bolji igrači za koje mi nemamo para..još uvijek. pomak se definitivno desio, jer prodajemo igrače za cifre ne tako velike, ali ipak veće nego prije, puno veće.
Ne može se ljudi dragi za 3 godine srediti 20 godina nesistematskog rada plus ratno razaranje stadiona. kako to ljudima ne ulazi u glavu (sad sam prestao da citiram post harisa, nego generalno govorim).
Amar Osim sigurno ima viziju kako to treba da izlgleda. Nama takvi ljudi fale, da je to neopisivo.
Izdigli smo se iznad naše lige. Prodajemo igrače za veće pare. Treba nešto uložiti u stadion, treba dovesti stručno osoblje, treba milion nekih stvari prije nego što izađemo u Evropu. Nama se može desiti neki bljesak (da prođemo Šerif, da doguramo do Njukasla), ali to su izuzeci, a ne pravila. Vidite za kolike pare Mamić tuši igrače, pa opet jedva nešto izbori, a na tribinama nema navijača. Dakle, mora se svima ugoditi. Pa mi ako bismo za neke 3 godine ovakvog rada bili u mogućnosti da očekujemo ravnopravnog protivnika u ovim kvalifikacijama, ja bih bio prezadovoljan. Mora se ljudi raditi ozbiljno. Treba nam neko na čelu kluba ko će izaći i kazati, dragi navijači, za 5-10 godina očekujte da se borimo za grupnu fazu kupa UEFA. Do tad, očekujte da popravimo zapadnu i istočnu tribinu (popravimo, saniramo), da dignemo rad sa mlađim kategorijama na viši nivo, da dovedemo profesionalno i stručno osoblje u klub, koje će omogućiti da je klub samoodrživ, i da pravi profit. Dakle, uz ovakav tempo kojim Osim radi, meni je to neki realan period da se mi nosimo ravnopravno sa protivnicima koji nas čekaju u ovim pretkolima. Ako se desi nešto kao protiv Šerifa, odlično, ali i to je incident, nama se sve poklopi, njima ništa ne polazi za nogom. Treba nam klub koji će se, osim rezultatski, i organizacijski izdići na jedan viši nivo.
Stoga, ja mogu samo da kritikujem žuju u tom pogledu, a nikako Osima. Opet, niko ne govori da je Osim nepogrješiv, ali ljudi, vi kritikujete neosnovano.
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.