FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Zeman
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Zeman » 21 jul 2012, 12:01

pile87 je napisao/la: Po meni se to zove glupost uz duzno postovanje koji bi to trener izvadio igraca koji moze rijesiti utakmicu nekim eventualnim slobodim udarcem a dosta ih je rjesio tako pri tome mislim na Zebu ma koliko los bio u toj tekmi sa nekim djecakom koji tek treba da odigra nesto ozbiljnih utakmica.
Zebu sam ti naveo za primjer. Sad će reći lako je biti general poslije bitke, ali ja sam na poluvremenu tvrdio da treba izvšiti 2 izmjene: Bešlija umjesto Adilovića i Bekrić umjesto Svrake ili Jamaka. Bilo je logično da Maribor mora krenuti na sve ili ništa, u tom slučaju nam trebaju brži i agresivniji igrači i da znaju držati loptu da se odbrana odmori. Jesi vidio koliko je njihova zadnja linija bila visoko u drugom pol. i par puta ih naši prebace, Adiloviću šansa za sprint 30 m do gola, ali on je prespor. Sa Selimovićem u špicu bi bilo drugačije drugo pol.

No dobro, Amar je imao drugi način razmišljanja, možda je i u pravu. Ali kad je počeo raspad, ni tad nije reagirao na pravi način. Već nakon onako nepotrebnog penala je mogao vaditi Bogija. Umjesto što je Stanić ušao, mogao je Brković ili Bekrić, ljudi koji znaju s loptom i mogu nešto prema naprijed napraviti. Kritiku zaslužuju svi igrači, ali i Amar. Ne može trener biti najzaslužniji za uspjehe, a ne biti nimalo kriv u slučaju poraza!
Zadnja izmjena: Zeman, dana/u 21 jul 2012, 12:05, ukupno mijenjano 1 put.
NAPRIJED NARODE!

ninox
Kontakt:

Post Postao/la ninox » 21 jul 2012, 12:02

corleone87 je napisao/la:@ninox pasa nema tu koncentracija nikakve veze vidili smo koncetreciju u Mariboru mi moramo u njima probuditi borbeni duh a trening bi bio najbolja prilika za to a taj isti trening bi bio i uvertira za popunjeno Kosevo

Ma i to sto kazes...moze to biti i pozitivna stvar i radi posjete na kosevu...
Nista nek neko javi kad je taj trening...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 21 jul 2012, 12:10

Zeman je napisao/la: Zebu sam ti naveo za primjer. Sad će reći lako je biti general poslije bitke, ali ja sam na poluvremenu tvrdio da treba izvšiti 2 izmjene: Bešlija umjesto Adilovića i Bekrić umjesto Svrake ili Jamaka. Bilo je logično da Maribor mora krenuti na sve ili ništa, u tom slučaju nam trebaju brži i agresivniji igrači i da znaju držati loptu da se odbrana odmori. Jesi vidio koliko je njihova zadnja linija bila visoko u drugom pol. i par puta ih naši prebace, Adiloviću šansa za sprint 30 m do gola, ali on je prespor. Sa Selimovićem u špicu bi bilo drugačije drugo pol.

No dobro, Amar je imao drugi način razmišljanja, možda je i u pravu. Ali kad je počeo raspad, ni tad nije reagirao na pravi način. Već nakon onako nepotrebnog penala je mogao vaditi Bogija. Umjesto što je Stanić ušao, mogao je Brković ili Bekrić, ljudi koji znaju s loptom i mogu nešto prema naprijed napraviti. Kritiku zaslužuju svi igrači, ali i Amar. Ne može trener biti najzaslužniji za uspjehe, a ne biti nimalo kriv u slučaju poraza!
Ja sam na pocetku utakmice vidio na licima igraca da su se usrali svi odreda a onda su to potvrdile i reakcije na terenu.Adilovic nemoze da vjeruje da je dao gol.Nista nebi promjenilo da je izveo jednog dva igraca mi od pocetka nismo imali igre.Kad kazem ekipa tu mislim i na Amara jer je i on ekipa.
Al budi iskren pa evo odgovori jel i jedan igrac trcao ( izuzmi Zolu ) barem onoliko koliko trce na utakmicama nase lige NIJE jer su im se noge svezale a pogotovo nakon kartona a onda golova.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 jul 2012, 12:15

i bunker je taktika, grčka je tom taktikom uzela evropsko ni kriva ni dužna. da smo postavili bunker u drugom, nema boga da bi primili više od dva, fazon je što se mi nismo ni branili ni napadali, nego ni jedno ni drugo :roll:

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 21 jul 2012, 12:18

ChWilla je napisao/la:i bunker je taktika, grčka je tom taktikom uzela evropsko ni kriva ni dužna. da smo postavili bunker u drugom, nema boga da bi primili više od dva, fazon je što se mi nismo ni branili ni napadali, nego ni jedno ni drugo :roll:
Mi smo se nadigravali. :?
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 21 jul 2012, 12:21

pile87 je napisao/la:
Zeman je napisao/la: Zebu sam ti naveo za primjer. Sad će reći lako je biti general poslije bitke, ali ja sam na poluvremenu tvrdio da treba izvšiti 2 izmjene: Bešlija umjesto Adilovića i Bekrić umjesto Svrake ili Jamaka. Bilo je logično da Maribor mora krenuti na sve ili ništa, u tom slučaju nam trebaju brži i agresivniji igrači i da znaju držati loptu da se odbrana odmori. Jesi vidio koliko je njihova zadnja linija bila visoko u drugom pol. i par puta ih naši prebace, Adiloviću šansa za sprint 30 m do gola, ali on je prespor. Sa Selimovićem u špicu bi bilo drugačije drugo pol.

Ja sam na pocetku utakmice vidio na licima igraca da su se usrali svi odreda a onda su to potvrdile i reakcije na terenu.Adilovic nemoze da vjeruje da je dao gol.Nista nebi promjenilo da je izveo jednog dva igraca mi od pocetka nismo imali igre.Kad kazem ekipa tu mislim i na Amara jer je i on ekipa.
Al budi iskren pa evo odgovori jel i jedan igrac trcao ( izuzmi Zolu ) barem onoliko koliko trce na utakmicama nase lige NIJE jer su im se noge svezale a pogotovo nakon kartona a onda golova.
Pa naravno, to sam i napisao juče. Od prve sekunde se vidjela razlika između naših i njihovih, i to ogromna razlika.
Ali i psihička priprema igrača je dio posla stručnog štaba, i za to treba neko biti odgovoran. Svi su zakazali, i igrači i Amar (ostale iz stručnog štaba neću da nabrajam jer ne znam jesu li zaduženi za bilo šta, osim što je Gušo za golmane). Jedino navijači zaslužuju odličnu ocjenu, i to su im omogućili domaćini koji su fantastično organizirali sve, za razliku od npr. Bugara. Zato, ne treba biti seljak pa u Sarajevu Violama ne pružiti isto gostoprimstvo (pitanje je imamo li mi organizaciju koja na to može odgovoriti adekvatno, od policije pa nadalje).
NAPRIJED NARODE!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 jul 2012, 12:22

a ****, ljudi su bolji, nisu toliko koliko rezultat kaže, ali su bolji. trebalo je sve ispred lopte i ganjati kontre. jer igre prema naprijed stvarno nismo imali ni od početka. i sretno ga zabijemo, vodimo na poluvremenu...šta ćeš onda nego se braniti?

a za bilo kakav pokušaj nadigravanja je morao igrati bekrić. ne zanima me na kojoj poziciji i umjesto koga. kad već nije igrao, kad smo već sretno poveli i odbranili prednost do poluvremena...šta nego bunker?

ninox
Kontakt:

Post Postao/la ninox » 21 jul 2012, 12:29

svakako pokazati da smo civilizovani, ne praviti losu sliku ni o grupi ni o gradu ni o drzavi, nadam se da ova nabrijana djecica sa idoloma poput raznih cela, legija, zika, keljemendija, i drugih debila.. nece praviti frku po gradu. Citao sam neki dan kako neki debil govori drugom momku zasto nije prebio nekog momka jer je bio u vilsu sa dresom Maribora... Nemogu da vjerujem koja pamet... Nek samo zamisli da njegovog buraza ili sestru neko negdje, npr u hrvatskoj prebije sto je nosio dres zelje...Takve treba istrjebiti... i poslati ih u kaveze ... Treba postovati druge navijace koji vole svoj klub, jer si i sam navijac... Naravno kad te neko napadne onda svi znamo kako i sta trebamo... U drugim slucajevima bicemo najbolji navijaci...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 21 jul 2012, 12:33

Zeman je napisao/la:Pa naravno, to sam i napisao juče. Od prve sekunde se vidjela razlika između naših i njihovih, i to ogromna razlika.
Ali i psihička priprema igrača je dio posla stručnog štaba, i za to treba neko biti odgovoran. Svi su zakazali, i igrači i Amar (ostale iz stručnog štaba neću da nabrajam jer ne znam jesu li zaduženi za bilo šta, osim što je Gušo za golmane). Jedino navijači zaslužuju odličnu ocjenu, i to su im omogućili domaćini koji su fantastično organizirali sve, za razliku od npr. Bugara. Zato, ne treba biti seljak pa u Sarajevu Violama ne pružiti isto gostoprimstvo (pitanje je imamo li mi organizaciju koja na to može odgovoriti adekvatno, od policije pa nadalje).
Evo dolazi utakmica na kosevu mi cemo igrati naprijed jer nam samo to garantuje prolazak e onda cemo vidjeti dje i sta jos bolje ce nam se kazati!

ultra_CImanija

Post Postao/la ultra_CImanija » 21 jul 2012, 12:34

Trebamo svi doci i navijati srcem iz sveg glasa, pa da i ne daj Boze najgori scenario bude da povedu odma u prvoj minuti 0-1 opet navijati srcem znaci sta god da se desi.... Tesko da cemo sa ovim igracima pogotovo njihovim mentalnim sklopom ista nparaviti na kosevu al eto i castan oprostaj bi bio dobar za promjenu, cisto sumnjam da mozemo do prolaza sanse su nam 0,1 % ali bar da pokusamo. Zavaravamo se mi 3-0 ne bi ih totenham dobio da mora jer nisu ni oni travu pasli doci ce spremni i takticki potkovani bas kao sto mi nismo, ali doci na kosevo i napuniti bar jug i navijati do kraja moramo, toliko cekamo zeljinu tekmu u gradu bili smo i u gorim trenutcima i vecim blamazama uz klub pa cemo biti i sada. Sjetite se samo poslije hapoela 5-0 jug na kosevu pun i navija od 1 do 90 minute... tako i sada....
SUPERKUP 1999/2000, 1997/1998
KUP 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Kup UEFA cetvrtfinale:1971/72,polufinale:1984/85
PRVAK 1971/72, PRVAK 1997-1998, PRVAK 2000/2001, PRVAK 2001/2002, PRVAK 2009/2010.
PRVAK 2011/2012....

deni_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deni_TM87 » 21 jul 2012, 12:38

ChWilla je napisao/la:i bunker je taktika, grčka je tom taktikom uzela evropsko ni kriva ni dužna. da smo postavili bunker u drugom, nema boga da bi primili više od dva, fazon je što se mi nismo ni branili ni napadali, nego ni jedno ni drugo :roll:
Slazem se..i ja sam to sinoc napisao,da u drugom poluvremenu nismo bili ni tamo ni vamo,bezidejni...
Da smo igrali bunker u drugom nema te sanse da bi mi primili 4 gola za 45 min..pa nisu Barselona jbt :o
Uglavnom izgubljena skoro dobijena utakmica..al' hajd' sad, sta se moze....
Svi na Kosevo i nadat' se cudu..

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 21 jul 2012, 12:39

ninox je napisao/la:svakako pokazati da smo civilizovani, ne praviti losu sliku ni o grupi ni o gradu ni o drzavi, nadam se da ova nabrijana djecica sa idoloma poput raznih cela, legija, zika, keljemendija, i drugih debila.. nece praviti frku po gradu. Citao sam neki dan kako neki debil govori drugom momku zasto nije prebio nekog momka jer je bio u vilsu sa dresom Maribora... Nemogu da vjerujem koja pamet... Nek samo zamisli da njegovog buraza ili sestru neko negdje, npr u hrvatskoj prebije sto je nosio dres zelje...Takve treba istrjebiti... i poslati ih u kaveze ... Treba postovati druge navijace koji vole svoj klub, jer si i sam navijac... Naravno kad te neko napadne onda svi znamo kako i sta trebamo... U drugim slucajevima bicemo najbolji navijaci...
Sto se nas tice neka bude kao u Mariboru ali ovdje nece belaj praviti u to nek su sigurni. Dok ne ruse po gradu mislim da ce biti docekani kao i mi tamo i da im niko (normalan) nece nista reci ;)
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid

ultra_CImanija

Post Postao/la ultra_CImanija » 21 jul 2012, 12:58

Sto se nas tice neka bude kao u Mariboru ali ovdje nece belaj praviti u to nek su sigurni. Dok ne ruse po gradu mislim da ce biti docekani kao i mi tamo i da im niko (normalan) nece nista reci ;)[/quote]

Volio bih i ja da ih niko ne dira, pogotovo zato sto ni oni nama tamo nisu probleme pravili. Ali veliki i opasan je ovo grad pa prebit ce ih neko ko uopste nije navijac (TM ili HZ) onako cisto klosarski kad vide da su stranci, zato treba ljudima odma reci da znaju cemu da se nadaju nek budu na oprezu...
SUPERKUP 1999/2000, 1997/1998
KUP 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Kup UEFA cetvrtfinale:1971/72,polufinale:1984/85
PRVAK 1971/72, PRVAK 1997-1998, PRVAK 2000/2001, PRVAK 2001/2002, PRVAK 2009/2010.
PRVAK 2011/2012....

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 21 jul 2012, 12:59

Puno srece u nastavku samo ne znam koliko ce vam to pomoci ali u svakom slucaju igrajte srcem pa sta bog da! :P
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 21 jul 2012, 13:17

Meni je žao što Amar nije Adilovića švabama prodao, i što Gušo nije plaćen da brani protiv Maribora...za Viole me zaboli tuki, ako dodju treba ih pustiti da potroše para pa gradu, a za red nek brine MUP, žao mi je PARA koje smo nabili nogom iz kluba...
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 21 jul 2012, 13:22

proradiće inat silan bosanski ;)
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 21 jul 2012, 13:26

aleksandar_veliki je napisao/la:Pile je dosta toga napisao sa cime se slazem, samo i on izbjegava istini pogledati u oci, kao i mnogi drugi. Opet cu se vratiti na vrijeme prije tekme kada sam upozoravao na pretjeranu euforiju, na nas nekvalitet. Nije mi mrsko ponavljati, pa cu opet. Igraci Zelje su limitirani, to se pokazuje u Evropi. Spori, tromi, sporo razmisljaju, malo trce, ne razumiju taktiku. Od njih je maksimum izvucen i za nesto vise ti trebaju malo brzi, malo pametniji, malo manje tromi, ali uz sve to ti trebaju i pare. Pored svega toga tu je i nezaobilazni mentalitet gubitnika. Sve to ide u Premijeru, no iole ozbiljniji protivnik te razbija i jos kada imamo u vidu da Maribor, bar prema rijecima onih koji ga prate, u zadnju godinu dana nije odigrao losiju tekmu, onda je sve jasno. I da, mnogi ce reci Sheriff, kako smo to prosli, ja cu reci da ni mi sami ne znamo.

Molim vas bez prica o navijacima Maribora, a i Zelje. Krenulo nas, a vi sve uprskate.
Svega sam ja svjestan moj Aco ali **** me svak na ovom forumu ako se ja jos uvijek ne nadam da cemo proci ove slovence, sta cu nemogu si pomoci! Gubili smo i od boljih i od gorih ekipa, gubili smo i vece utakmice od ove i ispadali kad je vise trebalo.Zeljo do groba :mrgreen:

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 21 jul 2012, 13:30

Ja ipak komsije moje vjerujem u vasu snagu da uz boziju pomoc mozete proci, isto kao sto vjerujem da mozemo i mi aBd! ;) :P
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 21 jul 2012, 13:57

Mozete vi pricat sta hocete al ja se nikako ne mogu pomiriti s tim da igraci ne mogu trcat 90 min. Ko je za to kriv sigurno nisu ti sami igraci, lose pripreme odradjene, los kondicioni trener .....
Znaci igrac moze biti limitiran koliko hoces al' ja kao i vecina hocemo da on trci tih yebenih 90 min i da ostavi srce na terenu. Pile kazes usrali se ko grlice, ko je za to kriv ?
Ima toga tonu tu al cim neko spomene Amara odma svi ko papagaju pljujete ga tjerate ga, iako jos nisam procitaso da je neko pljuvao po Amaru.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 21 jul 2012, 14:06

propuh je napisao/la:Mozete vi pricat sta hocete al ja se nikako ne mogu pomiriti s tim da igraci ne mogu trcat 90 min. Ko je za to kriv sigurno nisu ti sami igraci, lose pripreme odradjene, los kondicioni trener .....
Znaci igrac moze biti limitiran koliko hoces al' ja kao i vecina hocemo da on trci tih yebenih 90 min i da ostavi srce na terenu. Pile kazes usrali se ko grlice, ko je za to kriv ?
Ima toga tonu tu al cim neko spomene Amara odma svi ko papagaju pljujete ga tjerate ga, iako jos nisam procitaso da je neko pljuvao po Amaru.
Nemam ti ja volje da raspravljam sa svima na forumu ko sta ima utakmica na kosevu poslije te utakmice samo budali nece biti jasno kako stoje stvari sa nasom ekipom.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 18 gostiju.