Koja je najuspješnija država regiona u sportu?

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Koja je najuspješnija država regiona u sportu?

Post Postao/la ASD » 07 maj 2021, 00:09

Prvo, porediš dvije države protiv jedne.
Drugo, mnoge sportove si preskočio.

Stoni tenis.
Darko Jorgič je 27-i u Svijetu.
Bojan Tokič je 66-ti u Svijetu.
Bolji su i od Hrvatske i od Srbije

Biciklizam.
Pogačar i Roglič uzeli prva dva mjesta na Tour de Franceu? Da li si svjetsan koliki je to sportski uspjeh i koja je to promocija jedne zemlje?

Sportsko penjanje
18 zlata na Svjetskom prvenstvu.

itd.
Epidaurus je napisao/la:
07 maj 2021, 00:01
Nisam znao da je LeBron Srbin.
Muhamed Ali takođe.
Čak je i Muhamed Ali = Federer
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 07 maj 2021, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 07 maj 2021, 00:10

EpateguiHuleteti je napisao/la:
06 maj 2021, 23:18
ASD je napisao/la:
06 maj 2021, 22:56
Samo što Slovenci iskaču u više sportova, a Srbi i Hrvati ulažu u samo par.
Pricas bezveze i bez ikakvog smisla.

Fudbal - reprezentativno i klupski Slovenci ne mogu u recenicu sa Srbima, a sa Hrvatima ih je zlocin porediti.
Kosarka - reprezentativna i klupska srpska kosarka je konstantna, svetska/evropska sila (nije jedina). Kada je slovenacki klub poslednji put igrao EL?! Koliko puta su Slovenci igrali na OI? Jedna titula i onda ekspresni povratak u goli prosek.
Tenis - ne zelim da trosim vijuge.
Odbojka - porediti Sloveniju sa svetskom velesilom Srbijom je zlocin. Posto su Srbima u odbojci inace konkurenti za medalje zemlje kalibra Brazila, Amerike, Rusije, Kine, Italije, Francuske, Poljske, Nemacke - treba li svim tim zemljama osporiti sve velike uspehe, titule i medalje jer su sve visestruko mnogoljudnije od Srbije?! Besmislica.
Rukomet - Hrvati su imali kontinuitet od top6 plasmana koji je trajao 18 godina. Misaona imenica za bilo koga na svetu. Slovenci imaju cak manje medalja i od Srbije u kojoj je rukomet odavno mrtav. U zenskom ni ne postoje reprezentativno za razliku od Crnogorki, Srpkinja, Hrvatica...
Vaterpolo - postoji li to u Sloveniji?
Atletika - znam za uspesne sportistkinje iz Hrvatske i Srbije koje uzimaju redovno medalje. Za Slovence ne znam.
Plivanje - isti slucaj, mada su tu svi tanki trenutno. Hrvatska mi je nekako najkonstantnija.
Borilacki sportovi - Slovenci imaju dzudo. Dzudo imaju i Srbi. Gde su u boksu, rvanju, UFC, tekvondou gde su Hrvati i Srbi ozbiljne nacije?
Veslanje, streljastvo, jedrenje, gimnastika i gomila manjih sportova - opet Srbi ili Hrvati prednjace.
U kajaku na mirnim vodama Srbi najjaci, Slovenci na divljim vodama.
Skijanje - najbolji svih vremena brat i sestra iz Hrvatske, gde skijanje fakticki ni ne postoji, osim par entuzijasta. Sta bi tek bilo u Hrvatskoj i Srbiji da zimski sportovi ikoga interesuju/postoje klimatski uslovi?

Eto. Biciklizam i skijaski skokovi ispadose "tezi" od svih navedenih sportova...

Ne zavitlavaj me, molim te.
Po cemu je Srbija ozbiljna nacija u boksu i mma zadnjih godina? I skijanje, ski skokovi i biciklizam jesu gledaniji sportovi od kajaka hrvanja, veslanja, jedrenja itd.
U biti bilo koja od ove 3 nacije imaju argumente da budu najbolji.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 07 maj 2021, 00:12

Epidaurus je napisao/la:
Kako nisi jbt?
Prababa mu rodom iz Čačka, pocrnio dok je emigriro za Ameriku, pravo ime mu Lepomir

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 07 maj 2021, 00:42

Kosovo je najbolje jer ima Djokaja. Za reketiranje su kosovari dusu dali. 89 sam se nasao sa velezovom zastavom medje grobarima i nekoliko tkz. zestokih momaka me napalo. Onda odnekuda dodje jedan zdepast jeci lik slozi ih 5-6 i pruzi mi ruku....Aziz...Aziz Salihu...sto nje voljim kad hijene napadaju mirna covjeka...Dakle Kosovo najjace a najolimpiskija je Bosna. Em ucestvuje i jedina je imala OI.....hajte sad svi pisat pa spavat....

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 07 maj 2021, 00:52

pitara je napisao/la:
07 maj 2021, 00:12
Epidaurus je napisao/la:
Kako nisi jbt?
Prababa mu rodom iz Čačka, pocrnio dok je emigriro za Ameriku, pravo ime mu Lepomir
Znas ti o kome se govori derane, ali ti je kanda pretesko prevaliti preko jezika ime doticnog kosarkasa. Nemojs bijes sa mnom, sebe ukopavas.
Ili je Nikola Jokic Finac ili se malcice segacis. Verujem ovo drugo.
I poslednji put se apstrahujem - fudbal, kosarka, tenis su druga planeta za skokove, biciklizam i strelicarstvo. Kada ovi marginalni sportovi preuzmu primat nad prva tri, mozemo da diskutujemo.
Individualno - Novak i Nikola, sta treba jos da pomenem? Ni ne moram dodavati Boskovicku, vaterpoliste, Nenadica, brojne svetske i olimpijske sampione u borilackim sportovima.
Rekoh sto imadoh, a ti veruj da je Aljaz Bedene veca zvezda od najveceg svetskog sportiste. Nemocan sam da ispravljam takve fantazmagorije :kafa:

Sanfrancisco
Kontakt:

Post Postao/la Sanfrancisco » 07 maj 2021, 01:19

Sjevernokorejskipas je napisao/la:
07 maj 2021, 00:42
Kosovo je najbolje jer ima Djokaja. Za reketiranje su kosovari dusu dali. 89 sam se nasao sa velezovom zastavom medje grobarima i nekoliko tkz. zestokih momaka me napalo. Onda odnekuda dodje jedan zdepast jeci lik slozi ih 5-6 i pruzi mi ruku....Aziz...Aziz Salihu...sto nje voljim kad hijene napadaju mirna covjeka...Dakle Kosovo najjace a najolimpiskija je Bosna. Em ucestvuje i jedina je imala OI.....hajte sad svi pisat pa spavat....
Jel ko Bud Spencer udario jednog a pala sve sestorica ili su se oni poredali u vrstu, a on nokautirao jednog po jednog grobara ?

:roll:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 maj 2021, 01:29

07 maj 2021, 00:52
pitara je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
Kako nisi jbt?
Znas ti o kome se govori derane, ali ti je kanda pretesko prevaliti preko jezika ime doticnog kosarkasa. Nemojs bijes sa mnom, sebe ukopavas.
I poslednji put se apstrahujem - fudbal, kosarka, tenis su druga planeta za skokove, biciklizam i strelicarstvo. Kada ovi marginalni sportovi preuzmu primat nad prva tri, mozemo da diskutujemo.
Individualno - Novak i Nikola, sta treba jos da pomenem? Ni ne moram dodavati Boskovicku, vaterpoliste, Nenadica, brojne svetske i olimpijske sampione u borilackim sportovima.
Rekoh sto imadoh, a ti veruj da je Aljaz Bedene veca zvezda od najveceg svetskog sportiste. Nemocan sam da ispravljam takve fantazmagorije :kafa:
Anže Kopitar nije svjetska zvijezda?

Ali pazi, omaložavaš Tour de France, a onda spomeneš Nenadića, Vaterpolo i slične stvari.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 maj 2021, 01:58

07 maj 2021, 00:52
pitara je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
Kako nisi jbt?
Nikola Jokic nije najbolji kosarkas svijeta. Da li ce to biti u neko blize ili dalje vrijeme ostaje da se vidi. U tome je sva poenta.

I da, meni licno je Hrvatska neupitni broj 1 sto se tice sporta u regionu. U fudbalu su daleko iznad svih ostalih, a znamo svi vrlo dobro da je fudbal bitniji i popularniji sport od kosarke, rukometa, odbojke, vaterpoloa itd zajedno. Plus imaju najveci broj medalja na Olimpijadama, skoro duplo vise od Srbije cini mi se.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 07 maj 2021, 02:28

prvo,klupski nogomet srbi su bolji od hrvata povijesno,trenutno im je viši koef.lige, zadnjih 20-ak godina dinamo,ostali su imali po 1-2 dobra "izleta" ,a njima partizan i zvezda tu i tamo naprave nešto više, potonji sad dominiraju te gotovo preslikane uspjehe u zadnje 3-4 godine imaju ko "Modri". drugo,ne možemo tako valorizirati,a niti je Hrvatska neka nogo velesila. ima 3. i 2.mjesto te 2 četvrtfinala i jednu osminu eura,osim toga ili se nismo plasirali(2000. ep i 2010.sp) ili ispadanje u grupi(2002. sp, 2004. ep 2006. sp 2012. ep 2014.sp). treće,ne možemo toliko precjenjivati nogomet i na račun rezultata na velikim natjecanjima gdje i sreća igra jedan određen dio toliko valorizirati. istina,imamo gro igračina i na desetke jako dobrih po jakim ligama, ali recimo portugalci,urugvajci su dobar primjer s malo stanonika i vele uspjesima konstantno u nogometu(i futsalu) pa je deplasirano ih stavljati i u top20 sportskih nacija.

Nije potrebno podcjenjivati nekog da bi se uzdiglo sebe i obratno.

Da,borilakče smo propustili navesti, tu je jako upitno da li Miocic i Rakić se računaju ko Hrvat/Srbin. Ja ne bi. Ipak, ima i PFL,KSW,sve je to dobar nivo. Slovenci imaju nekoliko solidnih,no iza su Hrvata i Srba.

Olimpijski su kvantitativno Srbi(s Crnogorcima,Kosovo i dok su bili Jugoslavija)najtanji, ali imaju svoje druge prednosti koje smo i navodili. Na onoj stranici Top Sporting Nations koja boduje per capita Slovenci su stalno top5-10,jedne godine su HRV i SRB u zadnjih 5 bile ispred.

Trebali bi pronaći neki kompromisni konsenzus oko kriterija pa bi lakše zaključivali. Zatim,da li gledamo otkad se raspala Yuga ili zadnjih 10 godina, trenutno itd.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 07 maj 2021, 05:12

Epidaurus je napisao/la:
07 maj 2021, 01:58
Nikola Jokic nije najbolji kosarkas svijeta. Da li ce to biti u neko blize ili dalje vrijeme ostaje da se vidi. U tome je sva poenta.

I da, meni licno je Hrvatska neupitni broj 1 sto se tice sporta u regionu. U fudbalu su daleko iznad svih ostalih, a znamo svi vrlo dobro da je fudbal bitniji i popularniji sport od kosarke, rukometa, odbojke, vaterpoloa itd zajedno. Plus imaju najveci broj medalja na Olimpijadama, skoro duplo vise od Srbije cini mi se.
Da, slazem se s tobom. Cenim tvoju promisao.
Najbolji kosarkas na svetu je bez sumnje 28-godisnji Dzaj Sjaocuan - cuveno krilo Bejdjing daksa ili sto bismo mi kazli "Pekinskih patki". Jokic, somborski deran, jos mora da vezba da bi dosegao Sjaocuana i brojne Sjaocuane.
Steta sto te nemamo za savetnika u nasim klubovima ili sportskim savezima u Srbiji. Da nam predocis nacrt plana razvoja sporta, da nam objasnis kako da lansiramo npr. nekog tenisera u prvih 200 na svetu, kako da napokon dobijemo kosarkasa u NBA, kako da pobedimo Irsku i Luksemburg u fudbalu (sta Pikseto zna, iz tamo nekog Nisa), kako Zvezda da prebrodi prva dva kola kvalifikacija za LS, kako da nam i Zvezda i Partizan obezbede grupnu fazu, kako da izborimo to jedno mesto u ABA 1 ligi, pa boze zdravlja nekada mozda ugostimo i Euroleague u nasim dvoranama, kako da se ponasamo u odbojci, vaterpolu, kako da napokon imamo ucesnika na svetskom sampionatu u rvanju, tekvondou, da nam objasnis pravila basketa 3x3, posto vidim da pratis istu na NBA-temi i kazem da ne nabrajam u nedogled, kako da organizujemo zenske selekcije i da ukljucimo i zensku decu u sportske programe i rad u kampovima itd. Kako da organizujemo zensku odbojku, kosarku, rukomet.
Javi se na adresu OKS ili u Ministarstvo sporta Republike Srbije, ponudi svoje usluge i cenu, pa da i mi naucimo od takvih poznavalaca sporta i shvatimo gde gresimo, kako bismo to u buducnosti naravno ispravili i napredovali na svim poljima. Mislim da je posredi konstruktivan predlog od kojeg obe strane mogu da imaju koristi.
Sto se mene tice, mislim da nemam sta vise da kazem na ovoj temi. Ovo je bio samo prijateljski poziv neprikosnovenoj struci da nam pomogne da isplivamo, jer evidentno sve radimo pogresno kada je sport u pitanju.
Ako treba pustacemo nasim sportistima svakodnevno i filmove Bada Spensera, kako bi postali bolji takmicari, bili srecniji i imali lepse snove.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 07 maj 2021, 06:41

šta je narodu teško bit objektivan ihhh

Sanfrancisco
Kontakt:

Post Postao/la Sanfrancisco » 07 maj 2021, 10:44

07 maj 2021, 05:12
Epidaurus je napisao/la:

Najbolji kosarkas na svetu je bez sumnje 28-godisnji Dzaj Sjaocuan - cuveno krilo Bejdjing daksa ili sto bismo mi kazli "Pekinskih patki". Jokic, somborski deran, jos mora da vezba da bi dosegao Sjaocuana i brojne Sjaocuane.
Steta sto te nemamo za savetnika u nasim klubovima ili sportskim savezima u Srbiji. Da nam predocis nacrt plana razvoja sporta, da nam objasnis kako da lansiramo npr. nekog tenisera u prvih 200 na svetu, kako da napokon dobijemo kosarkasa u NBA, kako da pobedimo Irsku i Luksemburg u fudbalu (sta Pikseto zna, iz tamo nekog Nisa), kako Zvezda da prebrodi prva dva kola kvalifikacija za LS, kako da nam i Zvezda i Partizan obezbede grupnu fazu, kako da izborimo to jedno mesto u ABA 1 ligi, pa boze zdravlja nekada mozda ugostimo i Euroleague u nasim dvoranama, kako da se ponasamo u odbojci, vaterpolu, kako da napokon imamo ucesnika na svetskom sampionatu u rvanju, tekvondou, da nam objasnis pravila basketa 3x3, posto vidim da pratis istu na NBA-temi i kazem da ne nabrajam u nedogled, kako da organizujemo zenske selekcije i da ukljucimo i zensku decu u sportske programe i rad u kampovima itd. Kako da organizujemo zensku odbojku, kosarku, rukomet.
Javi se na adresu OKS ili u Ministarstvo sporta Republike Srbije, ponudi svoje usluge i cenu, pa da i mi naucimo od takvih poznavalaca sporta i shvatimo gde gresimo, kako bismo to u buducnosti naravno ispravili i napredovali na svim poljima. Mislim da je posredi konstruktivan predlog od kojeg obe strane mogu da imaju koristi.
Sto se mene tice, mislim da nemam sta vise da kazem na ovoj temi. Ovo je bio samo prijateljski poziv neprikosnovenoj struci da nam pomogne da isplivamo, jer evidentno sve radimo pogresno kada je sport u pitanju.
Ako treba pustacemo nasim sportistima svakodnevno i filmove Bada Spensera, kako bi postali bolji takmicari, bili srecniji i imali lepse snove.
Sve si ti u pravu sto govoris, nego sta fali Spanceru, on je bio veliki sportista i cak je kao plivac nastupao na Olimpijadi. Cak je igrao i vaterpolo i bio clan reprezentacije Italije u vaterpolu. To se lako moze provjeriti.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 07 maj 2021, 11:47

sto bi se slikovito reklo, srbija ima dva dzokera u rukavu!

hr od svjetskog u fuci nista superznacajno nije napravila koliko me sjecanje sluzi (osim eto ovih kaubojki), niti u jednom sportu. nole je od tada osvojio par slemova bio br1 i postao teniser sa najduzim stazem kao br1 u istoriji tenisa. drugi dzoker, jokic ce najvjerovatnije biti MVP. osvajaju se medalje sto muski sto zenski u svim, ovdje popularnim, ekipnim sportovima sem fudbala i rukometa u posljednje vrijeme.

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 07 maj 2021, 11:56

Kako je mlatio Aziz? Dva lijeva seljacka kroseja i oba su pala,oba su pala...ostale pokosila promaja. Ja fasovo upalu pluca jer sam bio preblizu.
P.s. moro sam malo nadodati broj radi price...znamo se , nasi smo ali za dva patosiranja garantujem.

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 07 maj 2021, 12:01

Ko je najbolji u R? Najprije kriterije pa onda mjerite. Usput sve medalje do samostalne Srbije su prìpisane Srbiji pa tako i one od Leona Stukelja, Cerara, Mateje Svet....tesko je reci. Osim da su Hrvati najbolji u fudbalu,regionalna sila a Kosovo u reketiranju. Djokaj je car svijeta, Kosova i blize okoline.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 maj 2021, 12:06

07 maj 2021, 05:12
Epidaurus je napisao/la:

Ti nisi mentalno tacan definitivno.

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 07 maj 2021, 12:39

lijepo vidjeti normalan text...zahvaljujem autoru. Sport bi trebao služiti čovjeku da postane bolji nažalost profesionalni je sve osim toga. Novac, prestiž a okružuje ga nezdravo navijaštvo koje zna prijeću u nasilje. Ima toga u Regiji isuviše. Svim normalnim ljudima miran vikend posebno Mostarcima. Navijajte šalovima, dlanovima a ne palicama.

Sanfrancisco
Kontakt:

Post Postao/la Sanfrancisco » 07 maj 2021, 14:50

Sjevernokorejskipas je napisao/la:
07 maj 2021, 11:56
Kako je mlatio Aziz? Dva lijeva seljacka kroseja i oba su pala,oba su pala...ostale pokosila promaja. Ja fasovo upalu pluca jer sam bio preblizu.
P.s. moro sam malo nadodati broj radi price...znamo se , nasi smo ali za dva patosiranja garantujem.
Dobio si ti izgleda upalu mozga, a ne upalu pluca...a Kosovo je najbolje u hrkljusu i sisanju motke.

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 07 maj 2021, 16:03

06 maj 2021, 21:52
ASD je napisao/la:
06 maj 2021, 21:39
Slovenci su slabiji od Srba i od Hrvata u fudbalu ili košarci, ali daju vrhunske fudbalere i košarskaše.
Dok su puno jači u hokeju, biciklizmu, skokovima, a ovih ni blizu nema.

Najbolja sportska nacija u regionu.
Jos kad bi skokovi, biciklizam, hokej mogli u istu recenicu sa fudbalom, kosarkom, tenisom i odbojkom po popularnosti. Masta moze svasta, ali samo masta.
Mogu samo sa rukometom i vaterpolom u recenicu u kojima dominiraju - Hrvati i Srbi. Da ne zaboravimo borilacke sportove u kojima opet isti dominiraju na regionalnom nivou. Dakle u perifernijim sportovima mogu u ravan sa Srbijom i Hrvatskom, a u celu ravan samo kada bi se koliko sutra od strane MOK dekretom zabranili fudbal, kosarka i tenis. Slovenci ce u hokeju videti medalju kad na vrbi zasvrbi, a mozda ni tada. U sportu kojim se ozbiljno bavi 7-8 nacija: Kanada, SAD, Rusija, Ceska, Slovacka, Svedska, Finska, odskora i Svajcarska.

1. Srbija
2. Hrvatska
Pa prazna mesta... :kafa:
Ne zanima me tko je uspješniji,ali tvrditi da biciklizam i hokej ne mogu u istu rečenicu s npr.odbojkom je smiješno,Buđžet Ineosa za jednu godinu je veći od budžeta od Cska i Barcelone u košarci,a najplaćeniji biciklisti zarađjuju više love od košarkaša u Europi,a o praćenosti da ne pričam.TDF je jedan od nagledaniji godišnji sportski događaja u svijetu i prenose ga sve velike TV svijeta kao i ostale GT i monumente.Evo prošli tjedan je se igralo finale LP u odbojci i nitko nema pojma tko je prvak i tu vijest globalno skoro nitko nije prenio,dok npr. sutra počinje Giro i čitav svijet će to prenosit svakodnevno.
A hokeju da ne pričam,Kopitar ima plaću kao deset najplaćeniji odbojkaša i logično je da nema puno ozbiljni nacija u hokeju kad ti trebaju stotine milijuna da budeš ozbiljan i ima puno više nacija koje se ozbiljno bave hokejom nego što si i ti nabrojao.
A samo Slovenski nastup u hokeju na OI je po meni strašan uspjeh,samo što to tebi vjerovatno nikada neće biti jasno.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 maj 2021, 17:40

Uspjeh Pogačara je takođe zastašujući uspjeh.
Jer se radi o sportu uglavnom zapadnoevropskih zemalja, a okolne zemlje ne mogu dati takmičare ni među 100.
Slovenci su na TDF imali 5 takmičara među 100.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.