Epidaurus je napisao/la: ↑07 maj 2021, 01:58
Nikola Jokic nije najbolji kosarkas svijeta. Da li ce to biti u neko blize ili dalje vrijeme ostaje da se vidi. U tome je sva poenta.
I da, meni licno je Hrvatska neupitni broj 1 sto se tice sporta u regionu. U fudbalu su daleko iznad svih ostalih, a znamo svi vrlo dobro da je fudbal bitniji i popularniji sport od kosarke, rukometa, odbojke, vaterpoloa itd zajedno. Plus imaju najveci broj medalja na Olimpijadama, skoro duplo vise od Srbije cini mi se.
Da, slazem se s tobom. Cenim tvoju promisao.
Najbolji kosarkas na svetu je bez sumnje 28-godisnji Dzaj Sjaocuan - cuveno krilo Bejdjing daksa ili sto bismo mi kazli "Pekinskih patki". Jokic, somborski deran, jos mora da vezba da bi dosegao Sjaocuana i brojne Sjaocuane.
Steta sto te nemamo za savetnika u nasim klubovima ili sportskim savezima u Srbiji. Da nam predocis nacrt plana razvoja sporta, da nam objasnis kako da lansiramo npr. nekog tenisera u prvih 200 na svetu, kako da napokon dobijemo kosarkasa u NBA, kako da pobedimo Irsku i Luksemburg u fudbalu (sta Pikseto zna, iz tamo nekog Nisa), kako Zvezda da prebrodi prva dva kola kvalifikacija za LS, kako da nam i Zvezda i Partizan obezbede grupnu fazu, kako da izborimo to jedno mesto u ABA 1 ligi, pa boze zdravlja nekada mozda ugostimo i Euroleague u nasim dvoranama, kako da se ponasamo u odbojci, vaterpolu, kako da napokon imamo ucesnika na svetskom sampionatu u rvanju, tekvondou, da nam objasnis pravila basketa 3x3, posto vidim da pratis istu na NBA-temi i kazem da ne nabrajam u nedogled, kako da organizujemo zenske selekcije i da ukljucimo i zensku decu u sportske programe i rad u kampovima itd. Kako da organizujemo zensku odbojku, kosarku, rukomet.
Javi se na adresu OKS ili u Ministarstvo sporta Republike Srbije, ponudi svoje usluge i cenu, pa da i mi naucimo od takvih poznavalaca sporta i shvatimo gde gresimo, kako bismo to u buducnosti naravno ispravili i napredovali na svim poljima. Mislim da je posredi konstruktivan predlog od kojeg obe strane mogu da imaju koristi.
Sto se mene tice, mislim da nemam sta vise da kazem na ovoj temi. Ovo je bio samo prijateljski poziv neprikosnovenoj struci da nam pomogne da isplivamo, jer evidentno sve radimo pogresno kada je sport u pitanju.
Ako treba pustacemo nasim sportistima svakodnevno i filmove Bada Spensera, kako bi postali bolji takmicari, bili srecniji i imali lepse snove.