Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
- badblueboylivno
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Eto koliko je Srbima važno imati što više klubova u ligi - srpski klub izbacio srpskog za uslugu od federalnog.
Pada u vodu sva priča tipa "ne daju jedinstvenu drugu ligu jer žele imati klub svake godine" i "ne žele smanjenje lige, žele povećanje da imaju više klubova". 
Hayley <3
Keš radi svojebadblueboylivno je napisao/la:Eto koliko je Srbima važno imati što više klubova u ligi - srpski klub izbacio srpskog za uslugu od federalnog.Pada u vodu sva priča tipa "ne daju jedinstvenu drugu ligu jer žele imati klub svake godine" i "ne žele smanjenje lige, žele povećanje da imaju više klubova".
SAMO ČELIK !
- badblueboylivno
- Kontakt:
meni nije jasno zasto se travnik i slicni klubovi bore toliko da ostanu u ligi kad ce ionako iz godine u godinu boriti se za ostanak i to je to, ocito se preko tih poluklubova peru masne pare... vjerovatno se zato i ne smanjuje liga, svi omaste brk pomalo...
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Apsolutno.Interista je napisao/la:Moze se reci jedno od najregularnijih prvenstava do sada ne uzimajuci u obzir zadnje kolo
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Ovaj Paradzik je jedan od najgorih sudija.Treba smradu spucati suspenziju.
1946
Da nije savez umjesan u sve ovo, a jeste(pogledati sudjenje u PD i BL), trebao bi ponistiti ovo kolo. Sramota, seljacine jedne na svim nivoima.
A jeste se zapitali zašto vam je klub bio mala bolnica sto neko reče? Jel moguce da vam se tako lahko igraci povrijede? Kako se kod nas nije skoro niko povrijedio? Meni je to kod vas od pocetka sezone bilo cudno, malo malo neko povrijeđen al hajd...A budzet vam je smanjen jer su pare od Dzeke zavrsile u zna se čijem dzepu, al' vi još uvijek vjerujete tom "dzepu" al' ni to necete jos dugo. Pomagalo se Sarajevu?avlami97 je napisao/la:Sezona uopšte nije propala, kada se sve sagleda (povrede ključnih igrača, smanjen budžet, oštećeni za 10ak bodova od strane sudija), Sarajevu se pomagalo u mnogo utakmica-direktno oštetivši protivnika i kada sve sabereš, sezona je više nego zadovoljavajuća.Krokodil je napisao/la:Šta, sad smo vam mi i Dino fening krivi sto ste završili ispod nas na tabeli? I što eno i na vašoj temi vec plačete i nadate se da ce se Dzeko prodati da se kakvih para dočepate...Naravno, kad nesto osvojite onda je regularna liga, Zeljo sve melje, a cim je jedna sezona propala onda su vam drugi kriviavlami97 je napisao/la:Rat korupciji u BHa fudbalu koji je najavio Dino Selimović je okončan na svekoliko zadovoljstvo pokretača rata.
- U Širokom nam je poništen čist gol, a Široki postigao gol iz ofsajda - Željo izgubio 2:3
- Protiv Mladosti iz V.Obarske Arminu Hodžiću poništena dva čista gola - Željo pobjedio 4:0
- Protiv Olimica na Grbavici poništen čist gol Urdinovu - ostalo 1:1
- Protiv Čelika u Zenici sudija isključi Armina Hodžića i teško nas ošteti ostane 2:2
- Protiv Sarajeva na Koševu nije sviran penal nad Hodžićem - ostalo 1:1
- Protiv Sarajeva na Grbavici Dupovac zaustavlja loptu rukom koja ide prema golu - ostaje 0:0
- Protiv Rudara P. , poništen gol V. Selimoviću (navodno guranje, navodno igranje rukomni sudija ne zna zašto) i ne svira čist penal nad Arminom Hodžićem - ostaje 1:1
Ovo je ono što sam se na brzinu mogao sjetiti, uz penal za Sarajevo protiv Radnika u Bijeljini (crveni obavezno), pregršt penala za Sarajevo i protivničke igrače, a Slaviju na Koševu načnu iz ofsajda je očistilo BH fudbal od korupcije. Rat je uspio, Dino Selimović treba dobiti kakvu nagradu.
- Nakon svega što se izdešavalo u Ligi i okončanog rata protiv korupcije - više se nije ni moglo. Više nije mogao ni jedan klub.
Zrinjskom čestitke na tituli
Ništa nema gore nego kada se siromah dohvati para, onda vidiš u stvari kakav je stvarno.
Nije ničija do zorelikusa je napisao/la:Krokodil
neka nama tog djepa
cim Željo nije uzeo titulu, odma je regularno, a sta cemo s tim so smo mi osteceni u 6-7 utakmica ?Interista je napisao/la:Moze se reci jedno od najregularnijih prvenstava do sada ne uzimajuci u obzir zadnje kolo
FKŽ !
Cim mali plavi ne osvoje nista. Neregularno je sve, a vamo s druge strane su zadovoljno jer su igrali sa "juniorima" i svojim "podmlatkom"
Kako te bolan nije stid ovo reći? Šta je trebao penal mu svirati za ono?avlami97 je napisao/la:- Protiv Čelika u Zenici sudija isključi Armina Hodžića i teško nas ošteti ostane 2:2
Za ostale tvoje navode ne znam niti me ne zanimaju, ali vjerovatno laprdaš. Ma k'o vas je to dir'o...
Čelik Zenica 1945
Malo sam se potrudio i izračunao prosječnu posjetu na domaćim utakmicama BH Telecom Premijer lige (podaci sa NFSBIH,valjda su ti službeni). Rezultati su sramotni i poražavajući.
1. Sarajevo 2831
2. Željezničar 2714
3. Čelik 2293
4. Borac 1987
5. Zrinjski 1727
6. Velež 1018
7. Zvijezda 863
8. Rudar 783
9. Travnik 706
10. Vitez 682
11. Široki 668
12. Olimpic 620
13. Slavija 593
14. Mladost VO 540
15. Radnik 477
16. Leotar 279
1. Sarajevo 2831
2. Željezničar 2714
3. Čelik 2293
4. Borac 1987
5. Zrinjski 1727
6. Velež 1018
7. Zvijezda 863
8. Rudar 783
9. Travnik 706
10. Vitez 682
11. Široki 668
12. Olimpic 620
13. Slavija 593
14. Mladost VO 540
15. Radnik 477
16. Leotar 279
-
ultrahell24
- Kontakt:
ma meni su t podaci dupe da obrises,npr neke tekme bude veliki broj gledalaca i dodjes i procitas pise npr 8 hiljada a bilo oko 15 il vise znaci uvijek su nam na Kosevu smanjivali broj gledalacamellow je napisao/la:Malo sam se potrudio i izračunao prosječnu posjetu na domaćim utakmicama BH Telecom Premijer lige (podaci sa NFSBIH,valjda su ti službeni). Rezultati su sramotni i poražavajući.
1. Sarajevo 2831
2. Željezničar 2714
3. Čelik 2293
4. Borac 1987
5. Zrinjski 1727
6. Velež 1018
7. Zvijezda 863
8. Rudar 783
9. Travnik 706
10. Vitez 682
11. Široki 668
12. Olimpic 620
13. Slavija 593
14. Mladost VO 540
15. Radnik 477
16. Leotar 279
Meni se podaci čine više-manje dobrim. Možda ponekad naprave poneku sitnu grešku,ali sigurno vas nikad nisu zakinuli za pola gledalaca. Uglavnom ovo je najrealniji omjer broja gledatelja na tribinama jer lokalne novine/portali često (i to mnogo) preuveličavaju te podatke.ultrahell24 je napisao/la: ma meni su t podaci dupe da obrises,npr neke tekme bude veliki broj gledalaca i dodjes i procitas pise npr 8 hiljada a bilo oko 15 il vise znaci uvijek su nam na Kosevu smanjivali broj gledalaca
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Muamer laze, naredio mu Dino
Podaci za BL ne da nisu tacni, nego su najgnusnija laz. Evo juce stoji da je bilo samo 800 ljudi, sto nema sanse da je bilo, znaci teoretske. Bilo je sigurno duplo vise, i zvanicni sajt kaze 1500. Isto je u svakom kolu.
Inace tu brojku za sajt nfsbih salje delegat koji na pocetku utakmice odokativnom metodom kaze koliko ima gledalaca.
Inace tu brojku za sajt nfsbih salje delegat koji na pocetku utakmice odokativnom metodom kaze koliko ima gledalaca.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.