odjeca, patike etc etc

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

brazzo
Kontakt:

Re: $: odjeca, patike etc etc

Post Postao/la brazzo » 04 okt 2014, 00:08

Greivis je napisao/la:
MoR je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Ima li gdje kod nas dobar izbor tena? Ovo je zalosno sto nam nude.

Ima.

ebay.co.uk.

I ne pomišljaj na kupovinu u radnjama u BiH.
Ali koliko bi me izaslo tako sa isporukom? :yawn:
zavisi koliko kostaju.. sva roba koja se narucuje u vrijednosti vecoj od 50km ide na carinjenje a taj iznos opet zavisi od procjene carinika opet unutar razumnih okvira. Ne znam da li je neko u skorije vrijeme sta narucivo i koliko su mu naplatili carinu jer sam razmisljo i sam kupiti neku robu ali se bojim da ne izadje duplo skuplje nego sto zapravo kosta. A imo sam takav slucaj sa JD Sportsom, sva sreca mogo sam vratit sa lagera poste i otkazat narudzbu besplatno a i refundirali su mi novac.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Lillard
Kontakt:

Re: odjeca, patike etc etc

Post Postao/la Lillard » 04 okt 2014, 01:16

BaDa12 je napisao/la:Pita se neko na 9gagu. Čini mi se da je bilo postova za oba dijela slike. :mrgreen:
slika
Nikad :cool: .
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

anonimni
Kontakt:

Re: Odg: odjeca, patike etc etc

Post Postao/la anonimni » 04 okt 2014, 06:48

brazzo je napisao/la:
Greivis je napisao/la:
MoR je napisao/la:
Ima.

ebay.co.uk.

zavisi koliko kostaju.. sva roba koja se narucuje u vrijednosti vecoj od 50km ide na carinjenje a taj iznos opet zavisi od procjene carinika opet unutar razumnih okvira. Ne znam da li je neko u skorije vrijeme sta narucivo i koliko su mu naplatili carinu jer sam razmisljo i sam kupiti neku robu ali se bojim da ne izadje duplo skuplje nego sto zapravo kosta. A imo sam takav slucaj sa JD Sportsom, sva sreca mogo sam vratit sa lagera poste i otkazat narudzbu besplatno a i refundirali su mi novac.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mozes li malo detaljnije ispricati sta je s JD Sportsem bilo ? Planirao sam naruciti tene od njih, no nestale su do sad, ali imaju zanimljive robe u outletu, pa bi se moglo nesto naruciti ako nema komplikacija :mrgreen:

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 04 okt 2014, 09:21

Greivis je napisao/la:
MoR je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Ima li gdje kod nas dobar izbor tena? Ovo je zalosno sto nam nude.

Ima.

ebay.co.uk.

Prikice izašlo bi te jeftinije ili makar isto kao u nekim razvikanim i "eminentnim" radnjama u BiH, s tim što si ovakvom kupovinom prilično siguran da ne kupuješ kineski ili turski falš.

Ova priča o carini i pdvu mi je nejasna, pošto ja u Mostaru nikad ni jedno ni drugo nisam platio na kupovine sa interneta - samo 3 ili 5 KM na pošti onog paušala.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 04 okt 2014, 09:23

BaDa12 je napisao/la:Pita se neko na 9gagu. Čini mi se da je bilo postova za oba dijela slike. :mrgreen:
slika
Zadnja u prvom redu je normalnija od trece u drugom... ;)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 04 okt 2014, 13:41

MoR je napisao/la:
Greivis je napisao/la:
MoR je napisao/la:
Ima.

ebay.co.uk.

Prikice izašlo bi te jeftinije ili makar isto kao u nekim razvikanim i "eminentnim" radnjama u BiH, s tim što si ovakvom kupovinom prilično siguran da ne kupuješ kineski ili turski falš.

Ova priča o carini i pdvu mi je nejasna, pošto ja u Mostaru nikad ni jedno ni drugo nisam platio na kupovine sa interneta - samo 3 ili 5 KM na pošti onog paušala.
Sva roba skuplja od 50 KM s postarinom koja nije iz EU se po zakonu treba cariniti i tu imas 10% carine (cini mi se), 17% PDV-a i desetak KM taksi na cijenu artikla, tene sigurno carine jer sumnjam da kutija moze proci neopazeno na carini...

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 04 okt 2014, 16:33

anonimni je napisao/la: Sva roba skuplja od 50 KM s postarinom koja nije iz EU se po zakonu treba cariniti i tu imas 10% carine (cini mi se), 17% PDV-a i desetak KM taksi na cijenu artikla, tene sigurno carine jer sumnjam da kutija moze proci neopazeno na carini...

Znam ja šta zakon kaže, samo govorim da je moje iskustvo potpuno drugačije i da nijednom nisam platio ni PDV, ni carinu na tene, a ni na drugu robu. Svaki put, a bilo ih je poprilično, plaćen je carinski paušal od 3 do 5 KM, a par putami je roba dolazila i na kućnu adresu kada nisam ama baš ništa platio.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 04 okt 2014, 17:46

I sta sad da radim? :mrgreen:
Ne bi me cudilo da se samo u Sarajevu primjenjuje zakon.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 04 okt 2014, 18:07

Vidi sa ljudima u Sarajevu kako funkcioniše to u praksi i gotovo ...

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 04 okt 2014, 19:38

Ja sam narucivao patike i nije mi naplacena carina, nisu cak ni otvorili...A znali su otvarati pakete neznatne vrijednost, tako da je to sve kako ti se posreci, al ovi kod nas cini mi se odjecu i obucu ne carine ako je mala kolicina iste, i ako nije sad neka markirana koja je 500-600KM kod nas u prodavnicama...

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 04 okt 2014, 23:03

Ma ovo je kako sretan budes, kao i sve kod nas.

Znaci racuna se pdv 17% i 11% carine na cijenu plus pdv. Ima li jos nesto?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 04 okt 2014, 23:08

Racuna se 11% carine, pa onda na to ukupno(carina i cijena) ide 17% pdv, pa imas jos 15ak km taksi i "dodatnih troskova carinjenja"...

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 04 okt 2014, 23:25

Bas previse. :thumbdown:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 04 okt 2014, 23:55

A gledaj, ako baš do toga dođe, bombonjera teti koja radi tamo nije na odmet :mrgreen:

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 05 okt 2014, 00:06

Ja sam cuo da ovi nasi pustaju do 150km, iako je zakonom 50, ali da nije sad to neka kolicina koja ide u komercijalne svrhe...Par prijatelja je kazu pitalo direktno dole na carini(Halilovici...) i isto im odgovorili, ali se nisam do sad s tim kockao :D

Pogba
Kontakt:

odjeca, patike etc etc

Post Postao/la Pogba » 05 okt 2014, 09:07

MoR je napisao/la: Znam ja šta zakon kaže, samo govorim da je moje iskustvo potpuno drugačije i da nijednom nisam platio ni PDV, ni carinu na tene, a ni na drugu robu. Svaki put, a bilo ih je poprilično, plaćen je carinski paušal od 3 do 5 KM, a par putami je roba dolazila i na kućnu adresu kada nisam ama baš ništa platio.
Da potvrdim ovo. Dva puta sam za tene skuplje od 100 dolara platio po 8.5 KM-ova dadzbina i to je bilo sve. Istina, posiljalac je u oba slucaja stavio 20 dolara kao vrijednost kutije te je vrlo moguce da istu nisu otvarali jer obicno u slucaju sumnje u vrijednost otvore i daju procjenu na mjestu, po nasim cijenama, katalozima i sl.
Sto se tice dolaska na kucnu adresu, manje posiljke koje su mogle stati u one vece koverte su dolazile kuci i to se ne placa.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 okt 2014, 09:11

Zna li ko od zenicana da li se ispod KP doma jos može odnijeti odjeća ma farbanje,nekad davno sam nosio kod neke žene ne znam da li još to radi

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 okt 2014, 10:50

filip13 je napisao/la:Zna li ko od zenicana da li se ispod KP doma jos može odnijeti odjeća ma farbanje,nekad davno sam nosio kod neke žene ne znam da li još to radi
Otiđi i pogledaj, prošetaj, odvoji se od interneta. Hoćeš još da ti neko od forumaša odnese to umjesto tebe?
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 okt 2014, 10:54

Marsal je napisao/la:
filip13 je napisao/la:Zna li ko od zenicana da li se ispod KP doma jos može odnijeti odjeća ma farbanje,nekad davno sam nosio kod neke žene ne znam da li još to radi
Otiđi i pogledaj, prošetaj, odvoji se od interneta. Hoćeš još da ti neko od forumaša odnese to umjesto tebe?

Vidiš toga se nisam sjetio,dobra ideja,castim pivom onog ko mi učini uslugu

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 17 gostiju.