Amel Tuka

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Da li je Amelova bronza na SP-u najveći uspjeh u historiji BiH sporta?

Anketa je završila: 24 sep 2015, 15:39.

da
95
79%
ne
26
21%

Ukupno glasova: 121

DragonGirl
Kontakt:

Re: Amel Tuka

Post Postao/la DragonGirl » 14 avg 2016, 04:27

Sabinho je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Svi oni koji ga, ne kritikuju, nego vrijeđaju, i koji će ga vjerovatno vrijeđati u narednim danima, neka se dobro zapitaju imaju li na to pravo. Momak je prije svega, apsolvent na Mašinskom fakultetu u Zenici i da je samo to postigao u životu, ja bih rekla svaka mu čast, jer svi mi koji studiramo na tom istom fakultetu znamo koliko je težak i koliko zahtijeva truda, rada i odricanja.

A kamoli uz sve to, biti aktivan sportista, uspješan sportista, sportista koji je donio medalju sa svjetskog prvenstva, izborio Olimpijadu i ušao u polufinale iste. O mitinzima da ne govorimo. Plus, kad dodamo činjenicu da je imao minimalnu pomoć države, ako je imao i toliko, sve ovo još više dobija na težini. I sad smo mi Bosanci odjednom atletski stručnjaci, razumijemo se u taktiku, znamo u čemu je pogriješio, šta je trebao napraviti bolje itd. a ustvari vjerovatno jedino što nam, kao laicima treba biti očito, jeste to da je ovo sport u kojem mnoštvo faktora odlučuje, pa čak i neke mizerne sitnice i u kojem se nema vremena ispraviti greška kao negdje drugdje. I ovo nije opravdavanje, nego realno stanje stvari. I zato treba reći: Amele, bravo, idemo dalje! :bih:
Sve je to fino ali nema potrebe za tim. Neka ode do sudije i sapne mu da je apsolvent na Masinskom fakultetu u Zenici, mozda mu priznaju dvije sekunde brze vrijeme? :think: Dosta sportista nosi tesku situaciju i uslove iza sebe a uspjeli su i do vrha otici.
Konstataciju vezanu za fakultet nisam napisala u sportskim okvirima, već je ona tu isključivo da pojasni onima koji ga imaju namjeru vrijeđati, šta je on dosada postigao i na jednom i na drugom planu, pa neka uporede sebe sa njim i razmisle još jednom imaju li pravo na to. Normalno da ne možemo biti zadovoljni, i normalno je da očekujemo više, ali to ne znači da Tuka preko noći od najomiljenijeg treba postati najomraženiji sportista i neko na koga će se bacati drvlje i kamenje. Sportske kritike svakako da, ali one naše dobro poznate izjave i uvrede apsolutno ne. ;)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 avg 2016, 04:27

Captain4 je napisao/la:Ja mislim da je on sprčio nešto sinoć pa danas nije imao hljeba da trči.
Moguce, samo je jedan nevin bio u Olimpijskom selu, Nedzad Fazlija

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 14 avg 2016, 04:31

kobe24 je napisao/la:Trka preslikana onoj sa evropskog prvenstva. Tad su svi pricali da je to dio taktike, da mu je to prvenstvo totalno nebitno i da je sve podredio OI. Sad se vidjelo da je to mozda bilo i zamazivanje ociju, da su on i njegov trener bili svjesni da on ove sezone ne moze ici ispod 1:44 ni u snovima. Trebaju fino sjesti njih dvojica i skontati u cemu je bio problem i gdje se pogrijesilo. On je prosle sezone na SP i u Q i u SF bio medju zadnja dva atleticara do zadnjih 200 metara i onda impresivnom i njemu svojstvenom zavrsnicom zavrsio na prvom mjestu. Sad je promijenio taktiku, ali nije bio u stanju da prestigne 2-3 covjeka, a ne 5-6, koliko ih je tad bilo ispred njega. Realno, razocarenju i tugi nema kraja, bio je nasa jedina nada, ali ne treba ni bacati drvlje i kamenje na momka. Glavu gore majstore, ispravi greske naredne sezone i pokazi svima da nisi slucajno dospio u svjetski vrh najzahtjevnije atletske discipline!
On je veceras bio neodlucan,balansirao je izmedju stare taktike da se drzi pozadi i toga da stalno bude medju prvih 3,4,sad ubrza,sad uspori.Poceo je sprint na najgorem mogucem mjestu,na krivini i to postavljen iz vana izmedju druge i trece staze.

Neodlucnost i nekonstantnost ga je kostala veceras.Da se drzao stare taktike da lagano trci pozadi i finisira kako on zna ubijedjen sam da bi prosao.Trebao je ili to ili odmah na drugu poziciju i drzati je po svaku cijenu.
On je bio izmedju te dvije opcije.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 14 avg 2016, 04:42

aleksandar_veliki je napisao/la:Veliki neuspjeh. Amel je citavu sezonu los, tako da je ovo u krajnjem slucaju ocekivano. Vidjet cemo sta ce donijeti iduca godina koja je po meni za njegovu karijeru najbitnija. Mi smo jedna od najneuspijesnijih sportskih nacija na svijetu i to moramo sami sebi priznati. Sto prije to uradimo bice nam lakse. Izgovori su nam dohakali. Jebote prije par mjeseci novinar iz redakcije objavi tekst nakon nekog mitinga na kojem je Tuka zavrsio sesti sa losim rezultatom uz naslov Tuka podbacio u ... Nikakvog "pljuvanja", bilo cega. Drama se stvorila na facebooku, prozivanja, stize mail iz Atletskog saveza, ma strasno. Kao tempira se forma za Olimpijadu, vi mu stetite zato sto pisete da je podbacio, kako podbacio ako je sesti na mitingu i ako je trcao par sekundi losije od najboljeg svog vremena. Ma uzas, to govori o nama. Mi smo luzeri i tacka. Na kraju nadam se da ce Amel iz ovog izaci jaci, da ce zajedno sa strukom nakon analize sezone shvatiti gdje se grijesilo i da cemo se jos radovati njegovim pobjedama, dobrim nastupima.
:lol: :lol: Sjecam se toga dobro, cirkus zivi, ja umirao od smijeha. Lijepo je sto se nas AS aktivirao, sto konstantno daju informacije o nasim atleticarima, ali ono je bilo bas djetinjasto. Sto je najgore, oni nisu popustali i shvatili su to kao neki atak na njih. Imaju nekog mladog momka kao PR-a Saveza, koji mislim ima i account na ovom forumu.

@Fidelis, ja nesto i nisam siguran u to, jer je evidentno kroz sezonu da on nema onakvu zavrsnicu. Na nekoliko trka se ispostavilo da nema snage da uradi ono po cemu je prosle sezone bio prepoznatljiv.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 14 avg 2016, 04:48

Sabinho je napisao/la:
soccerfan je napisao/la:Kad bi bilo takmicenje u ironiji, sarkazmu i pričanju viceva tu bi bili ubjedljivo prvi. Znaci nije do nas nego do ostatka svijeta jer neće da naprave disciplinu u kojoj mi dominiramo. :kafa: :kafa:
Bi qrac, zamucao bi nas takmicar i bio diskvalifikovan. :crazy:
E hebi ga :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 14 avg 2016, 04:50

DragonGirl je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Svi oni koji ga, ne kritikuju, nego vrijeđaju, i koji će ga vjerovatno vrijeđati u narednim danima, neka se dobro zapitaju imaju li na to pravo. Momak je prije svega, apsolvent na Mašinskom fakultetu u Zenici i da je samo to postigao u životu, ja bih rekla svaka mu čast, jer svi mi koji studiramo na tom istom fakultetu znamo koliko je težak i koliko zahtijeva truda, rada i odricanja.

A kamoli uz sve to, biti aktivan sportista, uspješan sportista, sportista koji je donio medalju sa svjetskog prvenstva, izborio Olimpijadu i ušao u polufinale iste. O mitinzima da ne govorimo. Plus, kad dodamo činjenicu da je imao minimalnu pomoć države, ako je imao i toliko, sve ovo još više dobija na težini. I sad smo mi Bosanci odjednom atletski stručnjaci, razumijemo se u taktiku, znamo u čemu je pogriješio, šta je trebao napraviti bolje itd. a ustvari vjerovatno jedino što nam, kao laicima treba biti očito, jeste to da je ovo sport u kojem mnoštvo faktora odlučuje, pa čak i neke mizerne sitnice i u kojem se nema vremena ispraviti greška kao negdje drugdje. I ovo nije opravdavanje, nego realno stanje stvari. I zato treba reći: Amele, bravo, idemo dalje! :bih:
Sve je to fino ali nema potrebe za tim. Neka ode do sudije i sapne mu da je apsolvent na Masinskom fakultetu u Zenici, mozda mu priznaju dvije sekunde brze vrijeme? :think: Dosta sportista nosi tesku situaciju i uslove iza sebe a uspjeli su i do vrha otici.
Konstataciju vezanu za fakultet nisam napisala u sportskim okvirima, već je ona tu isključivo da pojasni onima koji ga imaju namjeru vrijeđati, šta je on dosada postigao i na jednom i na drugom planu, pa neka uporede sebe sa njim i razmisle još jednom imaju li pravo na to. Normalno da ne možemo biti zadovoljni, i normalno je da očekujemo više, ali to ne znači da Tuka preko noći od najomiljenijeg treba postati najomraženiji sportista i neko na koga će se bacati drvlje i kamenje. Sportske kritike svakako da, ali one naše dobro poznate izjave i uvrede apsolutno ne. ;)
Ja nesto kontam kakav bi mu nadimak otprilike mogli dati i sta da im bude inspiracija (ono u stilu Sljivotres, Kloc, Kabahadija), i onda skontam da ce im prezime biti sasvim dovoljna inspiracija. Tuka nek ti je Bog na pomoci. :D

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 14 avg 2016, 04:53

aleksandar_veliki je napisao/la:Veliki neuspjeh. Amel je citavu sezonu los, tako da je ovo u krajnjem slucaju ocekivano. Vidjet cemo sta ce donijeti iduca godina koja je po meni za njegovu karijeru najbitnija. Mi smo jedna od najneuspijesnijih sportskih nacija na svijetu i to moramo sami sebi priznati. Sto prije to uradimo bice nam lakse. Izgovori su nam dohakali. Jebote prije par mjeseci novinar iz redakcije objavi tekst nakon nekog mitinga na kojem je Tuka zavrsio sesti sa losim rezultatom uz naslov Tuka podbacio u ... Nikakvog "pljuvanja", bilo cega. Drama se stvorila na facebooku, prozivanja, stize mail iz Atletskog saveza, ma strasno. Kao tempira se forma za Olimpijadu, vi mu stetite zato sto pisete da je podbacio, kako podbacio ako je sesti na mitingu i ako je trcao par sekundi losije od najboljeg svog vremena. Ma uzas, to govori o nama. Mi smo luzeri i tacka. Na kraju nadam se da ce Amel iz ovog izaci jaci, da ce zajedno sa strukom nakon analize sezone shvatiti gdje se grijesilo i da cemo se jos radovati njegovim pobjedama, dobrim nastupima.
Hajde nije li Bog dao da i novinari pocnu zestoko kritikovati svaki neuspjeh,to bi sigurno pomoglo da se izvucemo iz ove kaljuze.

Ali mislim da cemo se nacekati da se to desi.Kad treba oplesti po pojedincu,uvijek sportisti a skoro nikada treneru,a pogotovo pojedincu koji nije zasticen u tim novinarskim krugovima,to se desi ponekad.Spahic,Musa,Tuka....ali kad treba oplest po trenerima,Sušić,Baždarevic,Marković,Nestorović,Jagodić to se nikada ne desava iz razloga sto su novinari mahom korumpirani ili imaju upute od gazde da protiv njih ne smiju pisati.Oni uvijek izbjegnu kritiku a krivcima se proglase pojedini igraci.
Takvo stanje je od osamostaljenja nase zemlje.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 14 avg 2016, 04:59

Fidelis je napisao/la:
Hajde nije li Bog dao da i novinari pocnu zestoko kritikovati svaki neuspjeh,to bi sigurno pomoglo da se izvucemo iz ove kaljuze.

Ali mislim da cemo se nacekati da se to desi.Kad treba oplesti po pojedincu,uvijek sportisti a skoro nikada treneru,a pogotovo pojedincu koji nije zasticen u tim novinarskim krugovima,to se desi ponekad.Spahic,Musa,Tuka....ali kad treba oplest po trenerima,Sušić,Baždarevic,Marković,Nestorović,Jagodić to se nikada ne desava iz razloga sto su novinari mahom korumpirani ili imaju upute od gazde da protiv njih ne smiju pisati.Oni uvijek izbjegnu kritiku a krivcima se proglase pojedini igraci.
Takvo stanje je od osamostaljenja nase zemlje.
Zato sto nam je takav mentalitet. Zato sto nismo dovoljno samokriticni i svaku kritiku prihvatamo k srcu. Svi sve prihvataju licno pa cak i savjet i pozitivnu kritiku. Doduse kod nas pozitivne kritike ne postoje. Il si bos, il hadzija. Crno ili bijelo. Nijanse sive ni na mapi. To je nas prokleti mentalitet koji nose i nasi reprezentativci (cast izuzetcima koje su se, ili bar vecina njih, rodili u dijaspori pa su tamo stekli neki malo drugaciji mentalitet i nacin zivota) i zato nam i jest vako. Na prste jedne ruke se mogu prebrojati profesionalci koji znaju prihvatiti kritiku bila ona pozitivna i negativna i ne cmizdriti po novinama zbog nje. ;)

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 14 avg 2016, 05:07

kobe24 je napisao/la:Trka preslikana onoj sa evropskog prvenstva. Tad su svi pricali da je to dio taktike, da mu je to prvenstvo totalno nebitno i da je sve podredio OI. Sad se vidjelo da je to mozda bilo i zamazivanje ociju, da su on i njegov trener bili svjesni da on ove sezone ne moze ici ispod 1:44 ni u snovima. Trebaju fino sjesti njih dvojica i skontati u cemu je bio problem i gdje se pogrijesilo. On je prosle sezone na SP i u Q i u SF bio medju zadnja dva atleticara do zadnjih 200 metara i onda impresivnom i njemu svojstvenom zavrsnicom zavrsio na prvom mjestu. Sad je promijenio taktiku, ali nije bio u stanju da prestigne 2-3 covjeka, a ne 5-6, koliko ih je tad bilo ispred njega. Realno, razocarenju i tugi nema kraja, bio je nasa jedina nada, ali ne treba ni bacati drvlje i kamenje na momka. Glavu gore majstore, ispravi greske naredne sezone i pokazi svima da nisi slucajno dospio u svjetski vrh najzahtjevnije atletske discipline!
Tito te y..e.bo. :roll:

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 14 avg 2016, 05:11

Pa da,poslije neuspjeha u kvalifikacijama u fudbalu i ispadanja u barazu upravo ti novinari su minimizirali i predstavili kao nista strasno stiteci ljude koji vode savez i selektora reprezentacije.I dosta ljudi je nasjelo na to i poceli pricati kako je to realan domet,kako mi nemamo kvalitet,kako nas je za.**** magla,kako ovo,kako ono.

A stvarnost je da je to bio epski neuspjeh zbog kojeg je trebalo dici toliku frku i sve izvrnuti naglavacke,ukljucujuci automatsku smjenu selektora i oplest savez za kasno smjenjivanje Sušića.
Pa ja nikad necu prezaliti to EP,to je najveci neuspjeh u istoriji reprezentacije.

Ovako nam je stvorena atmosfera da smo unaprijed skinuli gace pred Belgijom i da trebamo biti sretni ako izborimo baraz.

E zbog takvih stvari smo mi stalno daun.Kod nas su pojedinci vazniji od citave drzave,nacije,navijaca...pogotovo selektori i te budze u savezima.Nemoj legendu ovu,legendu onu,znas ti sta je on radio 82.Ma koga boli k,samo se pika sta radi sad i sta planira sutra.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 14 avg 2016, 05:25

Fidelis je napisao/la:Pa da,poslije neuspjeha u kvalifikacijama u fudbalu i ispadanja u barazu upravo ti novinari su minimizirali i predstavili kao nista strasno stiteci ljude koji vode savez i selektora reprezentacije.I dosta ljudi je nasjelo na to i poceli pricati kako je to realan domet,kako mi nemamo kvalitet,kako nas je za.**** magla,kako ovo,kako ono.

A stvarnost je da je to bio epski neuspjeh zbog kojeg je trebalo dici toliku frku i sve izvrnuti naglavacke,ukljucujuci automatsku smjenu selektora i oplest savez za kasno smjenjivanje Sušića.
Pa ja nikad necu prezaliti to EP,to je najveci neuspjeh u istoriji reprezentacije.

Ovako nam je stvorena atmosfera da smo unaprijed skinuli gace pred Belgijom i da trebamo biti sretni ako izborimo baraz.

E zbog takvih stvari smo mi stalno daun.Kod nas su pojedinci vazniji od citave drzave,nacije,navijaca...pogotovo selektori i te budze u savezima.Nemoj legendu ovu,legendu onu,znas ti sta je on radio 82.Ma koga boli k,samo se pika sta radi sad i sta planira sutra.
Da. Mentalitet.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 14 avg 2016, 05:39

maximusdecimus je napisao/la:
Tito te y..e.bo. :roll:
To sam napisao iz razloga sto u toj disciplini mnogo toga zavisi od taktike, mnogo toga zavisi od protivnika, koji ponekad imaju za cilj da te doslovno obore ili na neki drugi nacin onesposobe. Vecina trke se trci u dvije staze i ta mogucnost itekako postoji. Ako te npr. neko obori u trci na 10 hiljada metara, ti imas vremena da ustanes i nadoknadis izgubljeno (veceras imas najbolji primjer toga), ali ovdje bi to bilo kobno. Daleko od toga da je ovo najatraktivnija disciplina, ali recimo u trkama na 100 i 200 metara nemas taktike, tu nema nikakvih kalkulacija i svako ima svoju stazu. Isto tako, tu ne postoji mogucnost pravljenja kojekakvih blokova, kakav je slucaj bio u finalu proslogodisnjeg SP, kada su to Kenijci maestralno odradili...
Eto, nadam se da sam dostojno obrazlozio svoje misljenje, a ne kazem da se moramo sloziti. :)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 14 avg 2016, 08:15

Fazlija i dalje rekorder, bem ti drzavu nesposobnu
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 avg 2016, 08:36

Gledam i čudim se ovim komentarima po našim portalima i fejsu, bravo Tuka bravo ponosu naš. :shock: Bravo za šta dan vas yebo luzerski, dok u drugim zemljama pohvale idu za osvojenu medalju naši bosančerosi hvale poraze ì nalaze izgovore za iste već 20 yebenih godina.

Kosovo osvojilo zlatnu medalju već na prvom učešću na OI a naši koji glume lafo neke sportiste ne mogu ući ni u finale a o medalji da i ne govorim.Bruka i sramota.

Kao što reče Aco mi smo dno dna što se tiče sporta.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 14 avg 2016, 09:29

Kao sto sam i sinoc napisao...bruka i sramota Amele :thumbdown:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 14 avg 2016, 09:30

Razocarenje jbg.I dvije sekunde gore vrijeme od njegovog najboljeg rezultata bi ga odvelo u finale.Treba reci da je podbacio.

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 avg 2016, 09:31

Izgleda da je bozija pomoc izostala

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 avg 2016, 09:44

Nadam se da grijesim, ali izgleda da je Tuka tzv. one hit wonder koji se pojavio na atletskoj sceni...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 avg 2016, 09:48

Neka priča šta god hoće ali ovo je po meni veliko razočarenje i neuspjeh. Utrka katastrofalno odrađeno, taktika opet se pokazala kao loša.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 14 avg 2016, 10:11

Nema dopinga vise ....izgleda da je onaj francuz bio upravu sto se dopinga tice :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Reprezentacije BiH u ostalim sportovima”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.