Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Riziko
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la Riziko » 01 feb 2022, 09:11

Koji Ilić? Nije valjda iz Verone u Troju? Ili je to drugi brat?

Jest Gaćinović trehno, šteta.

A i Spajiću je ovo nazadovanje u karijeri, doduše igraće.

Sumjam da Petrovića i Lazetića Pixi računa za ozbiljno, tj, neće ići sigurno u Katar.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 01 feb 2022, 09:22

Brat Ilić, onaj iz Holandije.

Nece vjerovatno biti u Kataru, ali u perspektivi vjerovatno, prvenstveno Lazetić.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 01 feb 2022, 10:44

marconato je napisao/la:
01 feb 2022, 08:56
Znaci, transferi nasih (potencijalnih) reprezentativaca:

Vlahović :arrow: Juventus
Lazetić :arrow: Milan
Petrović :arrow: Granada
Ilić :arrow: Troyes
Spajić :arrow: Kasimpasa
Gaćinović :arrow: Panathinaikos

@Epategui, jesam li sta propustio?
Nisi, nisi, to je to :D
Tu je naravno i bivsi reprezentativac Fejsa koji je dosao u Partizan, igrao je godinama u Benfici, ali ipak je bivsi, nije aktuelni, ni potencijalni u perspektivi.

Utisak: premalo promena sredina iz onog predmundijalskog straha da se nadje sredina gde ce se igrati redovno i nametnuti selektoru. Zapravo od reprezentativaca su sredine promenili samo Vlahovic i Spajic, prvi sigurno ne zbog vece minutaze :mrgreen:

Sustinski, svi nam reprezentativci igraju u svojim klubovima.

Najbolji transfer: mislim Vlahovic, smesno i navoditi
Najgori transfer: Spajic :facepalm: Covek izgleda odlucio ustupiti svoje mesto u reprezentaciji nekom drugom igracu

Iznenadjenje da nije doslo do transfera: Adem Ljajic → bilo gde
Uprava Besiktasa ga je suspendovala u avgustu jer nije hteo da ide na pozajmicu, a ni sada nije hteo nigde. Odlucio godinu dana da lezi i kasira fine novce, kakva dileja. Kako je naumio, sledeci klubovi koji ga budu uzimali potpisivace ga na 6 meseci :rol:

Inace mislim da Gacinovic i nije napravio toliko los potez. U Atinu ide na sestomesecnu pozajmicu. Igrace redovno u ekipi iz vrha grckog fudbala i tabele, kod naseg trenera, bolje nego da sedi na klupi i tribinama u Hofenhajmu, Za mesto u reprezentaciji naravno trenutno nema nikakvih izgleda.
Riziko je napisao/la:
01 feb 2022, 09:11
Sumjam da Petrovića i Lazetića Pixi računa za ozbiljno, tj, neće ići sigurno u Katar.
Ja sumnjam da ce mu iko ici ko mu do sada nije bio na spisku u prosloj godini. Radio je u kvalifikacionom ciklusu sa 30-ak imena, od njih ce i krojiti konacni spisak od 23 igraca.
Pozvace verovatno dvojac Pantovic-Masovic iz Bohuma iducih meseci i jos neko ime, ali to nisu kandidati za Katar.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 03 feb 2022, 08:27

Raciceva Valensija i Marasev Rajo Valjekano u polufinalu Kupa kralja. Veceras Real gostuje Bilbau, ocekuje se Jovic navodno u startnoj.
Nemanja Radonjic pocinje da se vraca polako fudbalu nakon visemesecne povrede sa kojom je kuburio, ali Benfika nastavlja da se raspada. Usao je u poslednjih 10 minuta kuci protiv Zil Visentea pri rezultatu 0:2, zavrsilo 1:2.

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 03 feb 2022, 13:41

Očekujete li VMS među putnicima za Katar?

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 feb 2022, 16:14

Kristijan je napisao/la:
03 feb 2022, 13:41
Očekujete li VMS među putnicima za Katar?
Da. Po meni je mozda cak i kandidat za startera... U svakom slucaju momak ima nesumnjivo kvalitet za 1 od 3 golmana.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 03 feb 2022, 16:22

Bio bih iznenadjen da ne putuje.

Tri golmana i tri napadaca su "rezervisani" vec sada u februaru.

Neizvesne su mi sledece pozicije:

- koga i koliko levih bekova ce voditi (Ristic, Mladenovic, Terzic, u Rusiju su isli Kolarov i Rodic)
- zadnji/centralni vezni jer je konkurencija jaka, jedno-dva zvucnija imena bi mogla otpasti, steta sto nema na raspolaganju jos i Ivanica iz Zvezde i Mihailovica iz Montreala, zvace verujem i Pantovica na okupljanja, Zdjelar i Gacinovic imaju minorne sanse, ne verujem da ce Racic ostati u reprezentaciji, cak bi i Grujica iz Porta mogao da "visi", mali Ilic iz Verone svakako, kreativna linija sa Tadicem, Djuricicem i SMS-om, plus krila Kostic, Radonjic, Zivkovic i Lazovic su zacementirani
- ko ce biti preostali stoperi, hoce li biti kakvog iznenadjenja na spisku tipa Masovic, sta je sa Natasicem, Spajicem, s obzirom da ova prva cetvorica su sigurni (Milenkovic, Pavlovic, Veljkovic, S. Mitrovic)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 feb 2022, 16:32

Ako bi se gledalo trenutno, po meni:

Gol: Rajković, Dmitrović, Vanja

Odb: Milenković, Veljković, Pavlović, Mitrović i Nastasić

Bok: Lazović, Radonjić, Kostić, Ristić i Živković

Centralni: Sergej, Gudelj, Lukić, Ilić, Grujić i Maksimović

Napad: Mitrović, Vlahović, Tadić i Jović

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 03 feb 2022, 16:48

Vodio bih:

Golmani: Rajkovic, Dmitrovic, V. Milinkovic-Savic

Defanzivna linija: Milenkovic, Pavlovic, Veljkovic, S. Mitrovic, Ristic, Nastasic

Klasicni srednjaci: Gudelj, Lukic, Maksimovic, Grujic

Ofanzivna linija: Tadic, S. Milinkovic-Savic, Djuricic, Kostic, Lazovic, Zivkovic, Radonjic

Spic-igraci: Vlahovic, A. Mitrovic, Jovic

Na stend-baju:

Golman: Radunovic
Defanzivna linija: Maras ili Masovic, ko bude standardniji
Klasicni srednjak: Ilic
Ofanzivna linija: Birmancevic
Spic-igrac: Pesic ili Despotovic, ko bude efikasniji

U jednom se imenu samo razlikujem od "marconata", on bi se opredelio za mladost i Ilica, ja bih umesto Ilica vodio Djuricica, ne bih talozio jos jednog (petog) klasicnog veznjaka, nego bih vodio iskusniju alternativu Tadicu i S. Milinkovic-Savicu.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 05 feb 2022, 00:28

Kratak pregled vecerasnjih meceva:

Hetafe - Levante 3:0 - Maksimovic dobar, Mitrovic solidan u pobedi. Hetafe se udaljava sve vise od opasne zone (7 bodova viska) i trenutno je 14. Radoja medju boljima u otpisanom Levanteu, transfer preko leta u Crvenu zvezdu po isteku ugovora sve izvesniji
Almerija - Ibica 2:0 - Babic odlican u redovima domacina, sef odbrane, Almerija deli 1. mesto sa Eibarom, Banjalucanin bi mogao postati iduce sezone novi Srbin u La Ligi
Herta - Bohum 1:1 - Pantovic dobar u redovima gostiju koji drze mirnu luku sredine tabele, Masovic ne igra poslednjih nedelja zbog povrede
Sarlroa - Seresjen 2:0 - Nova odlicna partija u odbrani Stefana Knezevica, decka poreklom iz Vukovara u dresu domacina koji je bio koban po Partizan prosle sezone, nagovestava se Knezevicev transfer u neki od vodecih klubova belgijskog sampionata, teska povreda ukrstenih ligamenata pre 2-3 sezone mu je prekinula tada razvoj i ozbiljno ugrozila karijeru
Mancester junajted - Midlsbro 1:1, 7:8 - Matic na njegovu srecu nije igrao u ovom brukanju Mancestera
U nemackoj "cvajti" Bilbija postigao gol u pobedi svog Ingolstata kod Nirnberga (5:0), u redovima gostiju prvi put i Nikola Stevanovic u protokolu, dojucerasnji igrac Radnickog iz Nisa, stigao ovog januara u Audijev grad i klub, kod tesko stradalog domacina Dovedan se uklopio u sivilo

Sto se tice mundijala reprezentacija ce 99% biti u 3. sesiru :kafa:

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 05 feb 2022, 07:42

Luka Jović kako igra u Realu ja ga ne bi poveo.
Znam, igrač Reala se vodi, ali dečko ne postoji na terenu kad uđe.
[/quote]

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 05 feb 2022, 11:00

Riziko je napisao/la:
05 feb 2022, 07:42
Luka Jović kako igra u Realu ja ga ne bi poveo.
Znam, igrač Reala se vodi, ali dečko ne postoji na terenu kad uđe.
Mislis da je samo do njega? Kako to da postoji na terenu kad igra za Srbiju?

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 05 feb 2022, 11:14

Gde ces bre Jovica ne voditi... Decko ce biti treca napadacka opcija, a do sada je svakako u toj ulozi samo doprinosio.
Ko ce ti biti treci napadac ako ne on? :kafa:
Nema ga. Da nece 31-godisnji Prijovic iz Vestern junajteda?
Bar je pitanje napadaca do kraja ove decenije reseno. Ako iskoci slucajno sutra neki Lazetic, Milovanovic ili neko treci, jos bolje.
Kad se setim vremena kada nam je opcija u napadu bio Scepovic, Lazovic, Djuricic glumio spica, bio bi zlocin nekoga iz trija Vlahovic-Mitrovic-Jovic ne voditi na mundijal.

Objektivno cetvrti napadac nam mogu biti: Djordje Despotovic (Arsenal Tula), Aleksandar Pesic (Fatih Karagumruk), Milan Pavkov (Crvena zvezda), Slobodan Tedic (Zvole), Darko Lemajic (Gent), Ivan Saponjic (Slovan Bratislava), Dejan Joveljic (LA galaksi), Andrija Pavlovic (Brondbi), Vladimir Siladji (Gangvon), Djordje Jovanovic (Makabi TA), Komnen Andric (Dinamo Zagreb) i mnogi slicni, ima ih jos... Mislim svaka cast tim momcima, postujem ja i to prvo mesto na listi strelaca turske lige, i ugovor sa Sitijem, i te klubove iz kojih dolaze, ali niti su reprezentativni kalibar, niti mogu u recenicu sa trojicom zacementiranih, da se ne zavitlavamo.

Mislim ovako na prvu tu bih odvojio Pesica jer je prvi strelac u Turskoj, Pavkova jer ume i sa najjacim odbranama na svetu da se nosi, dokazao je i Despotovica jer je na ceni u Rusiji, ali to nije realno reprezentativni kalibar. Ne za ono sto selekcija Srbije trazi.
Mislim, Tedic u mladoj nista ne pokazuje, Saponjic je svoj talenat protracio verovatno neradom, Joveljic je izvikan igrac, rezerva je Cicaritu u klubu, u Hrvatskoj vidim lupetaju sa Komnenom, imao je asistenciju protiv je*ene Rijeke, decko nije mogao da igra u srpskoj Superligi! Nije niko hteo da ga uzme jer je bio ocajan i sa Radnickim iz Kragujevca i sa OFK-om, ispadao iz lige kao najgori, Pavlovic je kod Muslina dokazao da nije za reprezentaciju, Lemajic u Gentu nekada okrene mec, a nekada stvarno deluje kao strano telo onako visok i nezgrapan. Prijovic je bivsi fudbaler cim je otisao u Australiju.

Nema! Treba cekati kazem sutra Lazetica ili Milovanovica, dakle tinejdzere, ako se razviju. Barem nam klince-napadace skautiraju najbogatiji evropski klubovi.

Kada smo kod srpskih igraca, Bakula napustio Rusiju i potpisao za LASK iz Linca.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 05 feb 2022, 13:52

pa 23 igrača idu na sp, 10 pozicija po 2 i mislim da moraju 3 golmana.
[/quote]

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 05 feb 2022, 15:06

Riziko je napisao/la:
05 feb 2022, 13:52
pa 23 igrača idu na sp, 10 pozicija po 2 i mislim da moraju 3 golmana.
A sta ako budemo igrali sa oba spica od 1. minuta kao protiv Portugalije u Beogradu? Bez alternative na klupi?
Sta ako budemo jurili rezultat u finisu kao u Lisabonu kada smo imali svu trojicu na terenu pred kraj i tako izvrsili maksimalan pritisak na portugalsku zadnju liniju?

Mnoge ce reprezentacije voditi i po cetvoricu napadaca u Katar, a ne trojicu.

Nema odavno vise toga staromodnog dva po poziciji. Sada se komibinuju igraci, mnogi mogu podjednako kvalitetno pokrivati i po dve pozicije, promenio se fudbal.

Tadic je ofanzivni vezni, plejmejker, moze ici i na bok, koji hoces. Moze i laznu devetku, mada se u nasoj reprezentaciji nije pokusavalo sa tom varijantom.
Sergej moze igrati i prednjeg i zadnjeg veznog, moze igrati iza Tadica i Djuricica zajedno na terenu, a moze biti i pored Tadica, a iza sebe da ima klasicnu sesticu ili dve.
Grujic moze igrati i zadnjeg veznog i malo isturenije. Lukic takodje.
Gudelj moze igrati i zadnjeg veznog i prinudno stopera, mada ne bih to praktikovao.
Lazovic moze igrati i istureno krilo u trouglu sa Kosticem levo i spicem, a moze igrati i dosta defanzivnije na desnoj strani u liniji recimo sa Risticem na levoj suprotnoj strani i dva stopera izmedju, odnosno dve sestice ispred stopera.
Milenkovic moze da igra i sa dva stopera u liniji, a moze i na desnog beka ako bi se igralo sa 4 pozadi.
Isto to mogu i Pavlovic i pogotovo Nastasic, ali na levoj.

Imas varijanti koliko hoces, dosta polivalentnih igraca i kombinacija, toliko da mozes i cetvrtog napadaca mirne duse da povedes, ali pored ove trojice svaki je visak. Ne voditi takva tri spica u paketu je samoubistvo.

Ako bismo isli strogo po pozicijama, onda bismo morali voditi i dvojicu iz kvarteta: Milan Gajic (Crvena zvezda), Marko Petkovic (Honved), Dejan Tetek (Reding) i Ivan Lakicevic (Redjina), jer oni eto mogu da igraju klasicne desne bekove. A nijedan od njih ne moze da igra trenutno ni za "D" tim Srbije.
Pozvao je Piksi u martu Gajica i Petkovica na okupljanje u prvom prozoru, Gajic mu je mislim i igrao protiv Irske ceo mec, ali video covek odmah da nema leba sa tim igracima.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 05 feb 2022, 15:58

S telefona pišem pa mi je nezgodno duže postove pisati.

Jović igrs očajno u Realu, ali jasno je da će ići, ako nista pokazao je u Frankfurtu da može i zna.
[/quote]

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 05 feb 2022, 19:48

Nastasić-Milenković stoperski par Fiorentine vs Lazia.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 05 feb 2022, 20:17

marconato je napisao/la:
05 feb 2022, 19:48
Nastasić-Milenković stoperski par Fiorentine vs Lazia.
Priznajem da ce veceras biti neobicno Fiorentinu gledati. Bice nekako prazno napred :D
Znaci samo tri Srbina veceras, Bleki, Matija i Sergej, tu je doduse i cetvrti Marusic koji ima veze sa Crnom Gorom koliko i ja sa Bangladesom. Terzic na klupi Firentinaca.
Neka oba kluba zavrse u prvih 7 i izadju u LE i LK dogodine, samo da skinu Romu na tabeli.

Inace Djole Jovanovic koji je pre koji dan potpisao za Makabi Tel Aviv i napustio Cukaricki za 2 miliona €, odmah danas debitovao u prvenstvu. Usao u 60. minutu kod rezultata 0:0 u igru i 8 minuta kasnije resio mec jedinim golom na utakmici :rol:
Krle stajl, i trener i skaut :mrgreen:

U nemackoj cvajti Veljkovic standardno dobar, a Verder ubelezio 5. ili 6. uzastopnu pobedu. Marsiraju u prvu bundesku, ekspresni povratak, Velja prevazisao Vezerstadion davno.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 05 feb 2022, 22:36

Losa partija Nastasića. Nazalost, on je bivsi igrac...

Sergej igra sezonu karijere. Blizu je dabl-dabl ucinka.. :tokralju:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 05 feb 2022, 22:44

Sad ako ne napusti Lazio i napravi iskorak u karijeri, ja ne znam kad će.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.