Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la LjoZee » 11 maj 2020, 13:40

mozak je napisao/la:
11 maj 2020, 13:35
Ukoliko se sezona ponisti, i niko ne napusti ligu, logikom stvari, onda niko nema pravo da prestavlja BiH u evropi.
Ili ponistenje sezone u svim rangovima, ili nastavak.
Sve ostalo je muljaža bez presedana.
Uefa ce ovdje imati posla, politika se uveliko umjesala u fudbal.
Ako i puste da igramo Evropu tj. nesto ne smanje ili kako god velike pare ce trebati da obezbjedis uslove. Kako god da okrenes u jednom momentu klubovi ce morati sve ovo nabaviti sto trazi Savez, mozda cak i vise. Za narednu sezonu ce isto trebati nesto od ovog za zastitu, ako ne sve. To sto sad to nije nabavljeno ne znaci da nece morati poslije. I taj drugi val hajd znaj sad hoce li biti i kako ce biti.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 11 maj 2020, 13:51

Giljotina je napisao/la:
11 maj 2020, 13:14
Robust je napisao/la:
11 maj 2020, 13:08
Giljotina je napisao/la:
11 maj 2020, 11:58
Zamislimo situaciju da je u ovoj neprilici na prvom mjestu SDA Željezničar. Kakvi bi tu bili apeli, ankete, peticije, pisma FIFA-i, UEFA-i, pozivanje na Versailleski ugovor, interpretiranje balade "Smrt majke Jugovića", čitanje Nürnbergškog procesa i šta sve ne samo da se liga prekine i da se njima dodijeli trofej.

Plavi liliputanci.
razumijem te tesko je breme nositi malog fasistu u sebi to u tebi kljuca ne smijes javno nikome u facu reci jer bi ti neko poslao na sredjivanje face nego samo preko tastature ovako lijepo je ovako vidjeti da ovaj forum dodje kao metoda za kakvu takvu psiholosku pomoc
Neobično ti bez drljanja čaša, pa kriziraš na forumu, baljezgajući?
kakve čaše sta buncaš svega ti treba tebi jedan pencilin u vidu kazaza da te dovede u ravan i da nastavis biti nebitni mali fasista i maskota foruma

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 11 maj 2020, 13:55

Robust je napisao/la:
11 maj 2020, 13:51
Giljotina je napisao/la:
Robust je napisao/la:
11 maj 2020, 13:08

razumijem te tesko je breme nositi malog fasistu u sebi to u tebi kljuca ne smijes javno nikome u facu reci jer bi ti neko poslao na sredjivanje face nego samo preko tastature ovako lijepo je ovako vidjeti da ovaj forum dodje kao metoda za kakvu takvu psiholosku pomoc
kakve čaše sta buncaš svega ti treba tebi jedan pencilin u vidu kazaza da te dovede u ravan i da nastavis biti nebitni mali fasista i maskota foruma
Piše se penicilin. A upoznat ću te s njim kad se obrazuješ bar u rangu osrednje domaćice.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 11 maj 2020, 14:15

Giljotina je napisao/la:
11 maj 2020, 13:55
Robust je napisao/la:
Giljotina je napisao/la:

Piše se penicilin. A upoznat ću te s njim kad se obrazuješ bar u rangu osrednje domaćice.
kaze osoba koja ga baca na glisicica i sasu kovacevica :rol: :rol:

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 11 maj 2020, 14:15

LjoZee je napisao/la:
11 maj 2020, 13:40
mozak je napisao/la:
Ukoliko se sezona ponisti, i niko ne napusti ligu, logikom stvari, onda niko nema pravo da prestavlja BiH u evropi.
Ako i puste da igramo Evropu tj. nesto ne smanje ili kako god velike pare ce trebati da obezbjedis uslove. Kako god da okrenes u jednom momentu klubovi ce morati sve ovo nabaviti sto trazi Savez, mozda cak i vise. Za narednu sezonu ce isto trebati nesto od ovog za zastitu, ako ne sve. To sto sad to nije nabavljeno ne znaci da nece morati poslije. I taj drugi val hajd znaj sad hoce li biti i kako ce biti.
Zato što će trebat ogroman novac UEFA i FIFA su dale tolike milione a ovi naš u Savezu dali klubovima 10 posto a 90 zadržali. Sve je ovo lakrdija ogroman novac došao a gdje i kako će završit je upitno. Čitam sinoć na vaš forum dal si ti il neko drugi predložio da bi se trebao Senad na FACE pozabavit ovom temom jer drugi mediji koji su pod uticajem politike to ne smiju.

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 11 maj 2020, 14:21

Robust je napisao/la:
11 maj 2020, 14:15
Giljotina je napisao/la:
11 maj 2020, 13:55
Robust je napisao/la:

kaze osoba koja ga baca na glisicica i sasu kovacevica :rol: :rol:
Drago mi je što živiš u simulakrumu mojih postova. Vrlo lagano možeš postati moj težak i samoponižavati se za male novce.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 maj 2020, 14:25

tcity055 je napisao/la:
Zato što će trebat ogroman novac UEFA i FIFA su dale tolike milione a ovi naš u Savezu dali klubovima 10 posto a 90 zadržali. Sve je ovo lakrdija ogroman novac došao a gdje i kako će završit je upitno. Čitam sinoć na vaš forum dal si ti il neko drugi predložio da bi se trebao Senad na FACE pozabavit ovom temom jer drugi mediji koji su pod uticajem politike to ne smiju.
@braco i ja predlozili duel Husic - Zeljkovic kod Senada :mrgreen:
Ali, iskreno jedini koji imaju m u ovoj ligi tj. da iznesu, suprostave se od ovih sto su u Upravama su Husic i cini mi se ovaj Sose iz Veleza ako se tako preziva covjek. I treba im dati medijskog prostora jer ce nesto reci sto treba i sto jeste. SC objavio tekst, ali treba to na nekoj emisiji gdje ce vise ljudi gledati. Kod Senada npr. :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 11 maj 2020, 14:31

LjoZee je napisao/la:
11 maj 2020, 14:25
tcity055 je napisao/la:
@braco i ja predlozili duel Husic - Zeljkovic kod Senada :mrgreen:
Ali, iskreno jedini koji imaju m u ovoj ligi tj. da iznesu, suprostave se od ovih sto su u Upravama su Husic i cini mi se ovaj Sose iz Veleza ako se tako preziva covjek. I treba im dati medijskog prostora jer ce nesto reci sto treba i sto jeste. SC objavio tekst, ali treba to na nekoj emisiji gdje ce vise ljudi gledati. Kod Senada npr. :D
Moram ti priznat da bi to bilo jako interesantno čak i Begića pozvat jer puno novca je u opticaju dobijeno od čelnih kuća fudbala a mi ga prekidamo. Dobra ideja svakako i trebalo bi je uputit na FACE TV jer osim Senada ovdje niko ništa ne smije. A Senad bi jedva dočekao i ko zna šta još otkrio.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 11 maj 2020, 14:32

Sisoje priča samo ono što mi svi znamo i nemamo damu da kažemo, Vico će ove sezone u Evropu, i treba da se spremimo na lakrdiju od iduće sezone, kad mu je ovo prošlo bog zna šta će raditi u budućnosti

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 11 maj 2020, 14:33

Kao da bi doticni imali muda da se pojave na FaceTV .. isto ko i sebija,bakir, syebo bi ih Senad za dva zivota

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 11 maj 2020, 14:34

tcity055 je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:
11 maj 2020, 13:40
mozak je napisao/la:
Moje misljenje je da je Uefa dala novac savezu da se natjecanje nastavi (novac je za higijenske i zdravstvene potrebstine).
Ukoliko se ne nastavi, savez bi mogao biti sankcionisan zabranom takmicenja u uefinim takmicenjima za klubove i reprezentacije na godinu dana.
Neznam vide li svi kuda ovo vodi?
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 11 maj 2020, 14:35

Sarajevo bi vrlo lako moglo napraviti kardinalnu gresku, kao i zrinja ako sad budu drzali stranu Borcu s obzirom da sljedecih sezona treba ocekivati dominaciju Borca. E sada ako vec nisu ugovorili broj titula koje ce ekipe imati za vrijeme Vicinog mandata

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 11 maj 2020, 14:35

Mostarwolf1981 je napisao/la:
11 maj 2020, 14:33
Kao da bi doticni imali muda da se pojave na FaceTV .. isto ko i sebija,bakir, syebo bi ih Senad za dva zivota
Pustio bi ih same da se syebu, kako to najbolje radi.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 11 maj 2020, 14:36

OdmutNicaze1988 je napisao/la:
11 maj 2020, 13:02
nekoIzMostara je napisao/la:
11 maj 2020, 12:26
OdmutNicaze1988 je napisao/la:
11 maj 2020, 11:02

Ja nekog omalovazavao,ja da balim na klub koji iza sebe ima samo istorijal od 100 godina.
Druze pogresno si nastrojen ocito,al dobro to je tvoj problem kao sto rece nije moj ;)
Uzivaj u istorijatu stogodisnjaku.
Skoro stogodisnjak, a i tu smo ispred vas. Mi imamo samo istorijat od samo 100 godina'?? Vi nemate ni to. Nemoj da prosipas demagogiju nekome, nikoga ja nisam uvrijedio ni slagao. Davno sam pisao druga liga zapad, sto je istina koju ne mozes negirati. Nazivati Velez drugoligasem, a kroz svoje postojanje imate vise od duplo sezona u drugom rangu od nas je smijesno, dovoljan pokazatelj da lupas gluposti i da ti se svi smiju ovdje. Moj problem nije Celik, boli me briga za njega. Ako nekad prozovem okrecem radi zajebancije, nista licno i nista ozbiljno. Ako ti nmzs da nesto shvatis kao salu je tvoj problem, nije moj. Bolje ti je da se brines kako da opstanete, Velezu nemas sta reci.
Rekao sam ti decko.Moja usta nisu puna Veleza,niti jednom nisam spomenuo Velez,dok tvoja usta su puna Čelika i Zenice i ocito je da ti imas problem sa tim sto mi u ovih 25 godina koliko se fudbal igra u Drzavi Bosni i Hercegovini nismo nikada ispali sto smo mogli par puta i jedno trebali ali to je nas razlog i nasa stvar kako mi opstajemo.Ja sam se i vise nego sto ti mislis brinuo o svom klubu a najbolji dokaz je da me i ne poznes i ne znas sta sam ja uradio za svoj klub i navijace u ovih 22 godine koliko sam Isao na utakmice a na jugu sam proveo 19 godina.
Tvoj problem i jest Čelik jer ga u svakom drugom postu spomenes znaci da ima tu nesto.
Ili ga mrzis iz dna duše ili ga potajni simpatises.
A za tvoju informaciju ja o Velezu nisam nikad nista rekao ili napisao.
Ti si taj koji je opsjednut postovima ljudi iz Zenice i to je ponajviše sto te boli sto nismo Nikada igrali prvu ligu federacije kao sto ste vi.
Pa druze to je tvoj bol moj nije jer moj klub i kad i ako ispadne u federalnu ili zadnju ligu u Drzavi ja cu ga s ponosom svugdje predstavljati i diciti se klubom koji je osvojio srednjoevropski kup,klub koji je trofejniji od Veleza a znam da se dicis time sto ste u Jugoslaviji igrali vise puta premijer ligu od nas ali to je samo istorija.
Ti si se tad kao i ja mucko u jajima ali ne sporim tu istoriju sta je bilo prije par desetina godina a sta je u zadnjih par desetina godina.
Previse se ofiras cinjenicom da si jako negativno slab na Čelik i ne ti vec vecina navijaca Veleza na ovom forumu al kao sto rece gore to je vas problem druze.

I nakraju ja nisam vidio niti procitao nesto da mi se neko smije na ovom forumu kao sto si rekao.
Ispravi me ako griješim al jos jedna stvar je ocigleda previse te boli moje Hladno pisanje i ne davanje značaju tvojim postovima koji su upuceni ka meni ili moj gradu ili klubu.To tebe **** sto me nisi isprovocirao niti ces me isprovocirati jer ocito si zelenog misljenja sa crveno usijanom glavom punom gnjeva prema ljudima koji klub do sada nikada nije ispao dok postoji Drzava Bosna i Hercegovina.
Kralju boli mene briga za tebe i tvoje misljenje. Niti si mi rod ni pomoz Bog. Ako si ti iz mog pisanja procaitao da mene tangira tvoja hladnoca vjeruj da si lose procitao, prodji ponovo jer ste vas par poznatih robijasa ovdje poznati da ne kapirate procitani tekst iz prvog, drugog ili treceg citanja. Ponavljanje je majka znanja, vodi se tom parolom pa ces skontati. Kao drugo, imao sam do sada bezbroj okrsaja sa vama zenicanima, @samoposteno i @redbull mogu to najvise potvrditi, provokacije su bile na sve strane, ali nikad nisam nikoga ni uvrijedio niti mislio nesto nekome ozbiljno, zajebancija je sve. Ako si ti forum shvatio kao nesto licno i ozbiljno otidji na lijecenje pa se malo preispitaj. Mene za Celik bas briga ako cemo realno, njihov ostanak meni ni u dzep ni iz dzepa. Bolje da ostanete vi nego neki manje poznati klubovi, ali da ste zasluzili do sada da ispadnete jeste jer ste igrama na terenu pokazali da ste za ispadanja. Ako se ponosis tim da ste ostali zbog ne izdavanja licence Borcu govori o tome vise kako se davljenik za slamku hvata. Ostali ste zbog svega, samo niste zbog igre na zelenom terenu. Ako ti meni pricas o ponosu Celika, nemamo mi sta pricati, jer je to sve Velez prosao, jos niste dosli u situaciju u kojoj smo bili, iako ste na pravom putu da budete. Kada ne budete imali za lopte, onda na utakmice budete isli sa juniorima, bili kanta za napucavanja, kada na pobjedu cekate po 17 18 mjeseci, kada idete na tekme a znate da je pitanje hoce li biti minimalno 3 4 ili vise golova u tvojoj mrezi, kada se probudis sa mislima da ces procitati da su ugasili dio tebe i tvojih predaka onda se javi. Vi se jos koprcate, odgadate ne bi li nasli soluciju, sto znaci da niste jos u situaciji u kojoj smo mi bili. Jos jednom da ti ponovim, posto ne kontas i ne citas. Nebitni ste za mene, i za 100% Rođenih, samo stvarate sebi osjecaj da ste bitni. Sa tobom se moja komunikacija zavrsava, nema potrebe da se spustam na neciji nivo koji ne cita sta se pise, i gleda jednu stranu medalje. Zivio.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 11 maj 2020, 14:36

lisander je napisao/la:
11 maj 2020, 14:32
Sisoje priča samo ono što mi svi znamo i nemamo damu da kažemo, Vico će ove sezone u Evropu, i treba da se spremimo na lakrdiju od iduće sezone, kad mu je ovo prošlo bog zna šta će raditi u budućnosti
U tome jest fazon jarane. Ostavit Zvijezdu sa 8 bodova u PL pa to je dno dna. A mi udaramo po Čeliku koji je i te kako u igri ako se liga nastavi i ako se iole organizuju.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 maj 2020, 14:46

tcity055 je napisao/la:
11 maj 2020, 14:36
lisander je napisao/la:
11 maj 2020, 14:32
U tome jest fazon jarane. Ostavit Zvijezdu sa 8 bodova u PL pa to je dno dna. A mi udaramo po Čeliku koji je i te kako u igri ako se liga nastavi i ako se iole organizuju.
Ima i gorih u Njemackoj od Zvijezde pa su opstali, ako savez ne moze omoguciti klubu da se bori na terenu ne mozes ga iz kancelarije izbaciti u nizi rang.

Primili su 141 gol, završili sa minus šest bodova, ali su uspjeli ostati u ligi.

Ostanak njemačkog niželigaša SG Neustrand bi se mogao okarakterisati kao najluđi u historiji.

https://sportsport.ba/fudbal/primili-su ... rnIhITyoR4

Takve su odluke i u Njemackoj, omogucili su zavrsnicu sezone gdje je to moguce, u prva dva ranga, a u svim ostalim nema ispadanja jer nema takmicenja do kraja sezone.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 11 maj 2020, 14:53

Kako će se odrazit na nas ove najave Engleza da će doći do skraćivanja evropskih takmičenja. Bila bi šteta da nas eliminišu jer na taj način bi se ostalo bez oko najmanje milion eura za naše klubove.

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 11 maj 2020, 14:55

Opet Azmir Husic o postenju :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Bila bi druga prica da je Arezina pogodio taj penal.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 11 maj 2020, 15:52

Bilo bi drugacije da je punac dao pare :D

A buduci da se poziva na tamo neke engleze i govori kako od evrope nema nista, onda nema razloga da velez tc, siroki i radnik zagovaraju nastavak :D
Ostaje samo zeljo u borbi da sarajevo ne dobije titulu?!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 maj 2020, 16:08

Kad proglase kraj lige, nadam se da ce biti dovoljno Fikretovih respiratora, za sve uvrijedjene navijace Zeljeznicara :kafa:

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 7republictz, Balorda, Google [Bot], Uvijeknapravojstrani i 23 gosta.