Ko da on konta sta pise.DembaBa21 je napisao/la: ↑11 maj 2020, 11:25Evo pa procitaj jos par puta nadam se da ces svatiti jer od prvog citanja ocigledno da nisi.avenija je napisao/la: ↑11 maj 2020, 11:20A sportski prijatelji Velez Mostar?HeraklitMracni je napisao/la: ↑11 maj 2020, 11:08Sarajevo
Zrinski
Borac
Sloboda
Mladost
Celik
Zvijezda
Za bolje sutra BH nogometa !![]()
Tražio sam kada sam vidio da sam nemoćan da se odmah prekine, jer trebamo znati i kada će krenuti nova sezona, kako planirati treninge i sve ostalo. Čovjek sam iz sporta, znam kako to ide.
https://sportsport.ba/fudbal/sose-nemoc ... zan/360770
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Re: Premijer liga BiH - općenito
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Nasa bracala iz Vrapcica

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Zamislimo situaciju da je u ovoj neprilici na prvom mjestu SDA Željezničar. Kakvi bi tu bili apeli, ankete, peticije, pisma FIFA-i, UEFA-i, pozivanje na Versailleski ugovor, interpretiranje balade "Smrt majke Jugovića", čitanje Nürnbergškog procesa i šta sve ne samo da se liga prekine i da se njima dodijeli trofej.
Plavi liliputanci.
Plavi liliputanci.
Tajna hipoteze Azmira Husića: U časne namjere NSBiH više niko ne vjeruje
Ako ste pomislili da će se odluka o tome da li će se nastaviti fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini donijeti na osnovu argumenata, poštenih prosudbi ili želje za najboljim rješenjem, onda ste ili dječiji naivni ili ste nepopravljivi optimista. A možda i jedno i drugo.
U našoj državi, a posebno u Nogometnom savezu BiH, radi se na malo drugačiji način. Ko će kome valjat i kako mu to može vratiti, osnovna su pitanja svih naših “čarlama”, pa se tako rješava i ovo aktuelno pitanje.
Međutim, zanimljivo je jer dva ključna čovjeka u toj priči iz svojih busija pokušavaju da uzmu najviše što mogu za sebe. Jedan je aktuelni predsjednik Saveza, Elvedin Begić, a drugi je predsjednik Fudbalskog saveza RS, Vico Zeljković.
Krajem godine će Zeljković gotovo sigurno biti predsjednik NSBiH, jer po Statutu na red dolazi čovjek iz FSRS. E sad, kreće trgovina.
Borcu, čiji je Zeljković predsjednik, odgovara samo jedna opcija, a to je da se prvenstvo prekine, jer oni će u tom slučaju izboriti plasman u Evropsku ligu te zaraditi sigurnih 240.000 eura. Ako se nastavi, njihovo četvrto mjesto postaje vrlo upitno – em su im najbliži konkurenti blizu, em se igra i završnica Kupa gdje trofej može uzeti Široki Brijeg, pa time i uništiti nade četvrtog da ide u Evropu.
FSRS, jasno je to, zagovara da se sezone prekine, a našli su svoje argumente i u politici, gdje je ministar zdravlja RS Alen Šeranić rekao kako je odluka da se fudbal ne može igrati prije 1. jula.
Mogu kafići, gradski prevoz, mogu teretane, ma sve može, al’ eto fudbal ne može, i to baš do 1. jula. Jer 22 igrača na velikoj livadi, definitivno su izrazita opasnost za čitavu zajednicu. Šatro. Slučajno ili ne, sve su to ljudi iz iste stranke, SNSD (Zeljković je sestrić Milorada Dodika, Šeranić kadar stranke), a da li je njihovo djelovanje koordinirano prosudite sami.
Elem, ako se ne može igrati do 1. jula, onda nema vremena da se sezona završi i to je to. Zato valjda baš 1. juli, a ne recimo, 22. juni. Ali, hajde, ok, ljudi pokušavaju izboriti za sebe najpovoljniju opciju, imaju i poluge vlasti u rukama i u neku ruku je normalno da pokušavaju stvoriti sve (ne)uslove da bude po njihovom.
E, sad dolazimo do ove “druge” strane. Trenutna vrhuška NSBiH nema preveliki interes niti u jednoj opciji, kraju ili nastavku sezone, ali ima poluge u ruci da može ucjenjivati Zeljkovića. Znači, NSBiH može donijeti odluku da se sezona nastavi i da, ako ne mogu igrati u RS, tamošnji klubovi dođu u Federaciju igrati.
Odluku još nisu donijeli jer kao da žele pokazati Borcu da ih mogu “unazaditi”, pa je pravo pitanje šta se događa iza kulisa, odnosno kakvu cijenu će Zeljković morati platiti da privoli Begića da odluči ono što odgovara Borcu.
Nije tajna da njih dvojica nisu baš u ljubavi i da bi s dolaskom Zeljkovića na čelo Nogometnog saveza BiH krenuo i pad Begića, pa je ova situacija itekako dobro došla da aktuelni predsjednik “pojača” svoju poziciju i izbori se da i nakon odlaska ostane bitan faktor u bh. fudbalu.
Možda je najtačniju stvar rekao predsjednik Tuzla Citya, Azmir Husić, zamislivši hipotetičku situaciju da je ekipa iz Simin Hana četvrta. Čini mi se da bi se tada sezona nastavila, pa makar je fudbaleri igrali obučeni u astronautska odijela.
“Nadam se da se Filip Arežina neće naljutiti na mene, ali moram reći da je on glavni krivac što se Premijer liga BiH neće nastaviti. Da je on pogodio iz jedanaesterca protiv Veleža (završeno 0:0), mi bismo sada bili četvrti umjesto Borca, a oni bi se u tom slučaju zalagali za opciju da se prvenstvo nastavi već 15. maja. To vam garantujem“, kazao je Husić u razgovoru za ****.
Kako u našem mulju, nikad nemaju samo dvije strane, već je tu uvijek i treća, posmatrajte ponašanje Zrinjskog. Oni su kao izdali saopštenje u kojem su za nastavak sezone, ali u isto vrijeme nisu potpisali dokument na koji su paraf stavila tri preostala učesnika polufinala Kupa BiH, Željezničar, Široki i GOŠK, da se bar odigra Kup.
To je ustvari poruka; “E mi vas možemo zeznuti, ali možda nećemo”, pa se time valjda i oni žele ugraditi u dogovor koji se treba postignuti.
Na posljednjem sastanku Saveza i klubova jasno se osjetilo iz “garda” čelnika NSBiH da će oni prije biti za prestanak sezone, što je samo po sebi apsurd, jer imamo slučajeve iz mnogo teže pogođenih zemalja poput Italije gdje čelnici tamošnjeg saveza traže sve načine da nastave sezonu, čak i prkoseći odlukama države.
Prijedlog Željezničara – da se (kad već ne može drugačije) igra 1. jula, ali skraćeno, sa po šest utakmica, te da četvrti i peti igraju majstorice za Evropu – zasad je odbijen, iako se činio potpuno adekvatnim.
Tako da se, iz ove perspektive, sezona već polako može zaključiti, osim ako se, ovi dogovori iza kulisa, ne izjalove, pa se, umjesto povlađivanja, bude prkosilo Borcu, ali to je zaista malo vjerovatno. Svi imaju dovoljno jake adute da mogu naći profit u dogovoru.
Tuzla City će biti najoštećeniji, jer ostat će bez prilike da izbore Evropu, odnosno bez prilike da zarade ogroman novac, ali koga zanima Tuzla, ionako se “stalno nešto bune”, još će super doći Savezu da ih kazni za sve ono što javno govore posljednjih mjeseci.
Željo i Zrinjski će izgubiti šansu da se bore za titulu, ali izaći će u Evropu, dok je drugi veliki gubitnik Široki Brijeg koji ima priliku da preko Kupa uđe u Evropsku ligu.
Kako je gotovo sigurno da će se i naredna sezona igrati pod specijalnim uslovima i mjerama zaštite, naši klubovi vjerovatno neće imati priliku da se za nju pripreme. Igrači će biti čitavih šest mjeseci bez takmičarske utakmice i Bog zna kako će izgledati kada krene nova sezona.
Ovaj put, ni primjere iz susjedstva i komšiluka vjerovatno niko neće previše zarezivati. Tamo će se sezone završiti, ali u BiH, koja je manje pogođena od obje države, gotovo sigurno neće.
Sačekat ćemo još nekoliko dana pa će nam se sve samo kazati, za šahovskom pločom su dva, možda i tri igrača, od njihovih taktika zavisit će sudbina našeg fudbala. Ako je suditi po onome što se dešavalo u prošlosti, nemamo razloga se nadamo da će odluka, ma kakva bila, biti u interesu fudbala već samo onog određenih pojedinaca i interesnih grupa.
Ako ste pomislili da će se odluka o tome da li će se nastaviti fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini donijeti na osnovu argumenata, poštenih prosudbi ili želje za najboljim rješenjem, onda ste ili dječiji naivni ili ste nepopravljivi optimista. A možda i jedno i drugo.
U našoj državi, a posebno u Nogometnom savezu BiH, radi se na malo drugačiji način. Ko će kome valjat i kako mu to može vratiti, osnovna su pitanja svih naših “čarlama”, pa se tako rješava i ovo aktuelno pitanje.
Međutim, zanimljivo je jer dva ključna čovjeka u toj priči iz svojih busija pokušavaju da uzmu najviše što mogu za sebe. Jedan je aktuelni predsjednik Saveza, Elvedin Begić, a drugi je predsjednik Fudbalskog saveza RS, Vico Zeljković.
Krajem godine će Zeljković gotovo sigurno biti predsjednik NSBiH, jer po Statutu na red dolazi čovjek iz FSRS. E sad, kreće trgovina.
Borcu, čiji je Zeljković predsjednik, odgovara samo jedna opcija, a to je da se prvenstvo prekine, jer oni će u tom slučaju izboriti plasman u Evropsku ligu te zaraditi sigurnih 240.000 eura. Ako se nastavi, njihovo četvrto mjesto postaje vrlo upitno – em su im najbliži konkurenti blizu, em se igra i završnica Kupa gdje trofej može uzeti Široki Brijeg, pa time i uništiti nade četvrtog da ide u Evropu.
FSRS, jasno je to, zagovara da se sezone prekine, a našli su svoje argumente i u politici, gdje je ministar zdravlja RS Alen Šeranić rekao kako je odluka da se fudbal ne može igrati prije 1. jula.
Mogu kafići, gradski prevoz, mogu teretane, ma sve može, al’ eto fudbal ne može, i to baš do 1. jula. Jer 22 igrača na velikoj livadi, definitivno su izrazita opasnost za čitavu zajednicu. Šatro. Slučajno ili ne, sve su to ljudi iz iste stranke, SNSD (Zeljković je sestrić Milorada Dodika, Šeranić kadar stranke), a da li je njihovo djelovanje koordinirano prosudite sami.
Elem, ako se ne može igrati do 1. jula, onda nema vremena da se sezona završi i to je to. Zato valjda baš 1. juli, a ne recimo, 22. juni. Ali, hajde, ok, ljudi pokušavaju izboriti za sebe najpovoljniju opciju, imaju i poluge vlasti u rukama i u neku ruku je normalno da pokušavaju stvoriti sve (ne)uslove da bude po njihovom.
E, sad dolazimo do ove “druge” strane. Trenutna vrhuška NSBiH nema preveliki interes niti u jednoj opciji, kraju ili nastavku sezone, ali ima poluge u ruci da može ucjenjivati Zeljkovića. Znači, NSBiH može donijeti odluku da se sezona nastavi i da, ako ne mogu igrati u RS, tamošnji klubovi dođu u Federaciju igrati.
Odluku još nisu donijeli jer kao da žele pokazati Borcu da ih mogu “unazaditi”, pa je pravo pitanje šta se događa iza kulisa, odnosno kakvu cijenu će Zeljković morati platiti da privoli Begića da odluči ono što odgovara Borcu.
Nije tajna da njih dvojica nisu baš u ljubavi i da bi s dolaskom Zeljkovića na čelo Nogometnog saveza BiH krenuo i pad Begića, pa je ova situacija itekako dobro došla da aktuelni predsjednik “pojača” svoju poziciju i izbori se da i nakon odlaska ostane bitan faktor u bh. fudbalu.
Možda je najtačniju stvar rekao predsjednik Tuzla Citya, Azmir Husić, zamislivši hipotetičku situaciju da je ekipa iz Simin Hana četvrta. Čini mi se da bi se tada sezona nastavila, pa makar je fudbaleri igrali obučeni u astronautska odijela.
“Nadam se da se Filip Arežina neće naljutiti na mene, ali moram reći da je on glavni krivac što se Premijer liga BiH neće nastaviti. Da je on pogodio iz jedanaesterca protiv Veleža (završeno 0:0), mi bismo sada bili četvrti umjesto Borca, a oni bi se u tom slučaju zalagali za opciju da se prvenstvo nastavi već 15. maja. To vam garantujem“, kazao je Husić u razgovoru za ****.
Kako u našem mulju, nikad nemaju samo dvije strane, već je tu uvijek i treća, posmatrajte ponašanje Zrinjskog. Oni su kao izdali saopštenje u kojem su za nastavak sezone, ali u isto vrijeme nisu potpisali dokument na koji su paraf stavila tri preostala učesnika polufinala Kupa BiH, Željezničar, Široki i GOŠK, da se bar odigra Kup.
To je ustvari poruka; “E mi vas možemo zeznuti, ali možda nećemo”, pa se time valjda i oni žele ugraditi u dogovor koji se treba postignuti.
Na posljednjem sastanku Saveza i klubova jasno se osjetilo iz “garda” čelnika NSBiH da će oni prije biti za prestanak sezone, što je samo po sebi apsurd, jer imamo slučajeve iz mnogo teže pogođenih zemalja poput Italije gdje čelnici tamošnjeg saveza traže sve načine da nastave sezonu, čak i prkoseći odlukama države.
Prijedlog Željezničara – da se (kad već ne može drugačije) igra 1. jula, ali skraćeno, sa po šest utakmica, te da četvrti i peti igraju majstorice za Evropu – zasad je odbijen, iako se činio potpuno adekvatnim.
Tako da se, iz ove perspektive, sezona već polako može zaključiti, osim ako se, ovi dogovori iza kulisa, ne izjalove, pa se, umjesto povlađivanja, bude prkosilo Borcu, ali to je zaista malo vjerovatno. Svi imaju dovoljno jake adute da mogu naći profit u dogovoru.
Tuzla City će biti najoštećeniji, jer ostat će bez prilike da izbore Evropu, odnosno bez prilike da zarade ogroman novac, ali koga zanima Tuzla, ionako se “stalno nešto bune”, još će super doći Savezu da ih kazni za sve ono što javno govore posljednjih mjeseci.
Željo i Zrinjski će izgubiti šansu da se bore za titulu, ali izaći će u Evropu, dok je drugi veliki gubitnik Široki Brijeg koji ima priliku da preko Kupa uđe u Evropsku ligu.
Kako je gotovo sigurno da će se i naredna sezona igrati pod specijalnim uslovima i mjerama zaštite, naši klubovi vjerovatno neće imati priliku da se za nju pripreme. Igrači će biti čitavih šest mjeseci bez takmičarske utakmice i Bog zna kako će izgledati kada krene nova sezona.
Ovaj put, ni primjere iz susjedstva i komšiluka vjerovatno niko neće previše zarezivati. Tamo će se sezone završiti, ali u BiH, koja je manje pogođena od obje države, gotovo sigurno neće.
Sačekat ćemo još nekoliko dana pa će nam se sve samo kazati, za šahovskom pločom su dva, možda i tri igrača, od njihovih taktika zavisit će sudbina našeg fudbala. Ako je suditi po onome što se dešavalo u prošlosti, nemamo razloga se nadamo da će odluka, ma kakva bila, biti u interesu fudbala već samo onog određenih pojedinaca i interesnih grupa.
-
- Kontakt:
Skoro stogodisnjak, a i tu smo ispred vas. Mi imamo samo istorijat od samo 100 godina'?? Vi nemate ni to. Nemoj da prosipas demagogiju nekome, nikoga ja nisam uvrijedio ni slagao. Davno sam pisao druga liga zapad, sto je istina koju ne mozes negirati. Nazivati Velez drugoligasem, a kroz svoje postojanje imate vise od duplo sezona u drugom rangu od nas je smijesno, dovoljan pokazatelj da lupas gluposti i da ti se svi smiju ovdje. Moj problem nije Celik, boli me briga za njega. Ako nekad prozovem okrecem radi zajebancije, nista licno i nista ozbiljno. Ako ti nmzs da nesto shvatis kao salu je tvoj problem, nije moj. Bolje ti je da se brines kako da opstanete, Velezu nemas sta reci.OdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑11 maj 2020, 11:02Ja nekog omalovazavao,ja da balim na klub koji iza sebe ima samo istorijal od 100 godina.nekoIzMostara je napisao/la: ↑11 maj 2020, 10:44Poredi kompletnu historiju, a ne samo ono sto tebi poredi. Nekoga nazivati i pokusati omalovazavati a vi gori duplo dovoljno govori o licemjerstvu i pokusavanju prekrajanja historije. Obrisi se oko usta, pocnes baliti cim spomenes Velez. Prijatno i tebi.OdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑11 maj 2020, 00:27
To je ipak nas rang pa kako vidim nemas ti nista s njim sto mi je jako drago.
Meni pase moje a za tvoje ne znam niti me interesuje iskreno.
A tvoj post dovoljno govori gdje tvoja prica gura![]()
Prijatno ...
Druze pogresno si nastrojen ocito,al dobro to je tvoj problem kao sto rece nije moj![]()
Uzivaj u istorijatu stogodisnjaku.
All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
Ma te priče o tituli i Europi što Azmir priča su meni bar manje bitne, pitanje je šta će biti sa ovim ionako jadnim fudbalom kod nas, koliko vremena ćemo talasati u praznom bez nekih priliva novca i sl., i ta Europa famozna ko zna kada će se igrati, UEFA će sigurno gledati da završi trenutna takmičenja.
Da imamo savez i državu kako treba ne bi se ja brinuo, prekidaj ligu yeblo se, al ovako...
Težak period nam slijedi.
Da imamo savez i državu kako treba ne bi se ja brinuo, prekidaj ligu yeblo se, al ovako...
Težak period nam slijedi.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Kako piše ovaj ugledni londonski list u UEFA-i se sve više razmišlja o skraćenom procesu kvalifikacija zbog manjka vremena izazvanog pandemijom koronavirusa.
Kako Times piše postoje dva scenarija po kojem bi se mogle odigrati kvalifikacije, i oba su za sada samo na ideji.
Prvi plan je da se igra sve prema planu, ali samo sa jednom utakmicom na terenu bolje rangiranog tima po koeficijentu.
Drugi plan je još više pogubniji po Bosnu i Hercegovinu jer on predviđa da se igra samo play off runda od 12 zemalja koji nemaju svoju ekipu u Ligi prvaka ili Evropskoj ligi.
To praktično znači da bi Bosna i Hercegovina ostala bez predstavnika u Evropi jer je poznato da smo pri dnu evropskih liga. U tom slučaju, u play offu bi igrali predstavnici Srbije, Hrvatske, Austrije, Danske, Škotske, Češke, Kipra, Grčke, Švicarske, Švedske, Norveške i Izraela.
Kako Times piše postoje dva scenarija po kojem bi se mogle odigrati kvalifikacije, i oba su za sada samo na ideji.
Prvi plan je da se igra sve prema planu, ali samo sa jednom utakmicom na terenu bolje rangiranog tima po koeficijentu.
Drugi plan je još više pogubniji po Bosnu i Hercegovinu jer on predviđa da se igra samo play off runda od 12 zemalja koji nemaju svoju ekipu u Ligi prvaka ili Evropskoj ligi.
To praktično znači da bi Bosna i Hercegovina ostala bez predstavnika u Evropi jer je poznato da smo pri dnu evropskih liga. U tom slučaju, u play offu bi igrali predstavnici Srbije, Hrvatske, Austrije, Danske, Škotske, Češke, Kipra, Grčke, Švicarske, Švedske, Norveške i Izraela.
Zadnja izmjena: LjoZee, dana/u 11 maj 2020, 12:33, ukupno mijenjano 1 put.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
LjoZee je napisao/la: ↑11 maj 2020, 12:32Kako piše ovaj ugledni londonski list u UEFA-i se sve više razmišlja o skraćenom procesu kvalifikacija zbog manjka vremena izazvanog pandemijom koronavirusa.
Vjeruj ovo bi bio spas za naš fudbal. Yebo i Evropu, navuč kakve bolešćine samo. Ostat na fonu odluka struĆnjaka iz pc na čelu sa daleko poznatim A.Š i nedati fudbalerima na terene ni po koju cijenu. Nedo bog zaraziće nam narod, dze smo onda prispjeli

Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo
Ukratko hoce ljudi ususret da nam izadju kad su culi ovu situaciju kod nas. Hvala im

Zadnja izmjena: LjoZee, dana/u 11 maj 2020, 12:43, ukupno mijenjano 1 put.
33 boda u igri je, nije mala stvar kod odlucivanja.
Hajde donesi pravednu odluku, Sarajevo moze izgubiti prvo mjesto, Zeljo moze biti i prvi a i izgubiti Evropu, Tuzla city moze doci do Evrope kao i Velez teoretski. Sloboda i Mladost mogu ispasti, Čelik ih moze lahko prestici pogotovo jer dolaze tuzlaci na Bilino..33 boda je ogromna cifra a nista nije ni blizu rijeseno. Najbolje bi bilo nastaviti ali kako kad u RS ne mogu igrati utakmice. A nikoga ne mozes ostetiti bez borbe na terenu. Izbaciti ga u drugu ligu u kancelariji ili slicno, dodijeliti titulu..Mislim da je jedino moguce ponistiti sezonu ili je odigrati do kraja.
Hajde donesi pravednu odluku, Sarajevo moze izgubiti prvo mjesto, Zeljo moze biti i prvi a i izgubiti Evropu, Tuzla city moze doci do Evrope kao i Velez teoretski. Sloboda i Mladost mogu ispasti, Čelik ih moze lahko prestici pogotovo jer dolaze tuzlaci na Bilino..33 boda je ogromna cifra a nista nije ni blizu rijeseno. Najbolje bi bilo nastaviti ali kako kad u RS ne mogu igrati utakmice. A nikoga ne mozes ostetiti bez borbe na terenu. Izbaciti ga u drugu ligu u kancelariji ili slicno, dodijeliti titulu..Mislim da je jedino moguce ponistiti sezonu ili je odigrati do kraja.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
Svaki grad u BiH ima nesto po cemu je prepoznatljiv npr.
Mostar-Stari Most
Sarajevo-Sebilj
Jajce-Plivski vodopad
Tuzla-Panonska jezera
Gradacac-Kula Zmaja od Bosne
Itd. Samo je Zenica poznata po Kazneno popravnom zavodu i Željezari
Mostar-Stari Most
Sarajevo-Sebilj
Jajce-Plivski vodopad
Tuzla-Panonska jezera
Gradacac-Kula Zmaja od Bosne
Itd. Samo je Zenica poznata po Kazneno popravnom zavodu i Željezari

-
- Kontakt:
Rekao sam ti decko.Moja usta nisu puna Veleza,niti jednom nisam spomenuo Velez,dok tvoja usta su puna Čelika i Zenice i ocito je da ti imas problem sa tim sto mi u ovih 25 godina koliko se fudbal igra u Drzavi Bosni i Hercegovini nismo nikada ispali sto smo mogli par puta i jedno trebali ali to je nas razlog i nasa stvar kako mi opstajemo.Ja sam se i vise nego sto ti mislis brinuo o svom klubu a najbolji dokaz je da me i ne poznes i ne znas sta sam ja uradio za svoj klub i navijace u ovih 22 godine koliko sam Isao na utakmice a na jugu sam proveo 19 godina.nekoIzMostara je napisao/la: ↑11 maj 2020, 12:26Skoro stogodisnjak, a i tu smo ispred vas. Mi imamo samo istorijat od samo 100 godina'?? Vi nemate ni to. Nemoj da prosipas demagogiju nekome, nikoga ja nisam uvrijedio ni slagao. Davno sam pisao druga liga zapad, sto je istina koju ne mozes negirati. Nazivati Velez drugoligasem, a kroz svoje postojanje imate vise od duplo sezona u drugom rangu od nas je smijesno, dovoljan pokazatelj da lupas gluposti i da ti se svi smiju ovdje. Moj problem nije Celik, boli me briga za njega. Ako nekad prozovem okrecem radi zajebancije, nista licno i nista ozbiljno. Ako ti nmzs da nesto shvatis kao salu je tvoj problem, nije moj. Bolje ti je da se brines kako da opstanete, Velezu nemas sta reci.OdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑11 maj 2020, 11:02Ja nekog omalovazavao,ja da balim na klub koji iza sebe ima samo istorijal od 100 godina.nekoIzMostara je napisao/la: ↑11 maj 2020, 10:44
Poredi kompletnu historiju, a ne samo ono sto tebi poredi. Nekoga nazivati i pokusati omalovazavati a vi gori duplo dovoljno govori o licemjerstvu i pokusavanju prekrajanja historije. Obrisi se oko usta, pocnes baliti cim spomenes Velez. Prijatno i tebi.
Druze pogresno si nastrojen ocito,al dobro to je tvoj problem kao sto rece nije moj![]()
Uzivaj u istorijatu stogodisnjaku.
Tvoj problem i jest Čelik jer ga u svakom drugom postu spomenes znaci da ima tu nesto.
Ili ga mrzis iz dna duše ili ga potajni simpatises.
A za tvoju informaciju ja o Velezu nisam nikad nista rekao ili napisao.
Ti si taj koji je opsjednut postovima ljudi iz Zenice i to je ponajviše sto te boli sto nismo Nikada igrali prvu ligu federacije kao sto ste vi.
Pa druze to je tvoj bol moj nije jer moj klub i kad i ako ispadne u federalnu ili zadnju ligu u Drzavi ja cu ga s ponosom svugdje predstavljati i diciti se klubom koji je osvojio srednjoevropski kup,klub koji je trofejniji od Veleza a znam da se dicis time sto ste u Jugoslaviji igrali vise puta premijer ligu od nas ali to je samo istorija.
Ti si se tad kao i ja mucko u jajima ali ne sporim tu istoriju sta je bilo prije par desetina godina a sta je u zadnjih par desetina godina.
Previse se ofiras cinjenicom da si jako negativno slab na Čelik i ne ti vec vecina navijaca Veleza na ovom forumu al kao sto rece gore to je vas problem druze.
I nakraju ja nisam vidio niti procitao nesto da mi se neko smije na ovom forumu kao sto si rekao.
Ispravi me ako griješim al jos jedna stvar je ocigleda previse te boli moje Hladno pisanje i ne davanje značaju tvojim postovima koji su upuceni ka meni ili moj gradu ili klubu.To tebe **** sto me nisi isprovocirao niti ces me isprovocirati jer ocito si zelenog misljenja sa crveno usijanom glavom punom gnjeva prema ljudima koji klub do sada nikada nije ispao dok postoji Drzava Bosna i Hercegovina.
Zadnja izmjena: OdmutNicaze1988, dana/u 11 maj 2020, 13:09, ukupno mijenjano 1 put.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988
Robijaši Zenica 1988
Teško nama Bošnjama mi se prepucavamo na relaciji Zenica, Mostar, Sarajevo, Tuzla i pitamo se zašto čelik opstaje. Niko se ne pita kako to Zvijezda sa 8 bodova opstaje - to je van pameti. I kako nam to Borac preko noći postade alfa i omega svih pitanja?. Ako se a neće PL nastavi Čelik bodovno može da opstane. Mušija je raspustio ekipu i Mladost bi mogla lagano van.
razumijem te tesko je breme nositi malog fasistu u sebi to u tebi kljuca ne smijes javno nikome u facu reci jer bi ti neko poslao na sredjivanje face nego samo preko tastature ovako lijepo je ovako vidjeti da ovaj forum dodje kao metoda za kakvu takvu psiholosku pomocGiljotina je napisao/la: ↑11 maj 2020, 11:58Zamislimo situaciju da je u ovoj neprilici na prvom mjestu SDA Željezničar. Kakvi bi tu bili apeli, ankete, peticije, pisma FIFA-i, UEFA-i, pozivanje na Versailleski ugovor, interpretiranje balade "Smrt majke Jugovića", čitanje Nürnbergškog procesa i šta sve ne samo da se liga prekine i da se njima dodijeli trofej.
Plavi liliputanci.
Neobično ti bez drljanja čaša, pa kriziraš na forumu, baljezgajući?Robust je napisao/la: ↑11 maj 2020, 13:08razumijem te tesko je breme nositi malog fasistu u sebi to u tebi kljuca ne smijes javno nikome u facu reci jer bi ti neko poslao na sredjivanje face nego samo preko tastature ovako lijepo je ovako vidjeti da ovaj forum dodje kao metoda za kakvu takvu psiholosku pomocGiljotina je napisao/la: ↑11 maj 2020, 11:58Zamislimo situaciju da je u ovoj neprilici na prvom mjestu SDA Željezničar. Kakvi bi tu bili apeli, ankete, peticije, pisma FIFA-i, UEFA-i, pozivanje na Versailleski ugovor, interpretiranje balade "Smrt majke Jugovića", čitanje Nürnbergškog procesa i šta sve ne samo da se liga prekine i da se njima dodijeli trofej.
Plavi liliputanci.
Ukoliko se sezona ponisti, i niko ne napusti ligu, logikom stvari, onda niko nema pravo da prestavlja BiH u evropi.
Ili ponistenje sezone u svim rangovima, ili nastavak.
Sve ostalo je muljaža bez presedana.
Uefa ce ovdje imati posla, politika se uveliko umjesala u fudbal.
Ili ponistenje sezone u svim rangovima, ili nastavak.
Sve ostalo je muljaža bez presedana.
Uefa ce ovdje imati posla, politika se uveliko umjesala u fudbal.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Ta ce uefa, kad su nasi cvjecke pred njima, znaju se dobro prodati.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće