KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Maverick
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Maverick » 25 dec 2025, 20:07

Jarodwest je napisao/la:
25 dec 2025, 14:00
Građanima prakticarima, od kojih zarađuje platu.
Surreal je napisao/la:
25 dec 2025, 14:11
haj ne seri
Pridruzujem se NG zeljama i porucujem da ga kaznis tako sto ces iz revolta napustit ovu temu.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 25 dec 2025, 20:47

Sretan Bozic svima koji slave.

Gledam raspored do kraja sezone, Spartak ima gostovanje u Ljubljani i Podgorici, te protiv Vienne i Mege. Eh sad ako bi jednu od te dvije izgubili, mislim da bi imali veliku sansu za Top 4.

Moramo dobiti 3, Mega nam ne odgovara, tj. stil Mege. Sa tri domace pobjede plus Vienna na strani, dobra bi pozicija bila, racunam da gubimo u Podgorici i Beogradu.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 dec 2025, 21:36

DirkNowitzki je napisao/la:
25 dec 2025, 20:47

Gledam raspored do kraja sezone, Spartak ima gostovanje u Ljubljani i Podgorici, te protiv Vienne i Mege. Eh sad ako bi jednu od te dvije izgubili, mislim da bi imali veliku sansu za Top 4.

Moramo dobiti 3, Mega nam ne odgovara, tj. stil Mege. Sa tri domace pobjede plus Vienna na strani, dobra bi pozicija bila, racunam da gubimo u Podgorici i Beogradu.
Kuci igraju s Budućnosti pobjedili su u Podgorici.

slika

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 25 dec 2025, 21:45

bordobijeli je napisao/la:
25 dec 2025, 21:36

slika

Ja, upravu si. Prvo kolo mislim..

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 dec 2025, 21:56

25 dec 2025, 21:45
bordobijeli je napisao/la:
25 dec 2025, 21:36

slika

Ja, upravu si. Prvo kolo mislim..
Pa trebalo bi biti dovoljno Bosni da dobije kuci Zadar,Ilirija,Mega I u gostima Beč, tesko da sta mozemo protiv CZ i Budućnosti na gostovanju . Mislim da nije nerealno do ove 4 pobjede sto bi trebalo biti dovoljno za poziciju 4.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 25 dec 2025, 22:22

Spartak je u lošoj formi čini mi se, mogli bi oni “proklizati” protiv uslovno rečeno slabijih ekipa. Velika je stvar što smo ih pobjedili obje utakmice pa u slučaju istog omjera mi idemo dalje.

Joj kad zamislim da bi u tom slučaju u Zetri gledali Partizan, Dubai, Cluj plus neku super dobru ekipu ako udjemo u TOP8 EuropeCupa :ljepota: :ljepota: :ljepota:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 26 dec 2025, 13:10

chily-rz je napisao/la:
25 dec 2025, 16:57

Jbt imal neki Sarajlija da je papan ili ste vi svi neka fina gradska raja a ove došlje vam kao kvare ugled. Ne znam gdje spadaju ovi klinci što se tuku motkama i letvama, to su vam i navijačke grupe okupirali došljaci, nema šanse da je to odraz i kultura Sarajevske čaršije.
papan= dosljo, "seljak"...geografsko odrediste , papak= kabadahija, nekulturan,poltron i sl, karakterna osobina
Nemojmo se zavaravati u svim vecim gradovima dozivjet cete slicnu pricu za "papka".
U Sarajevu je papak, u Zenici mozda "dosljo", u Tuzli mozda "seljak" itd....
Medjutim papak je u cijeloj BiH isto.
Papan kad preko reda ode na salter, ako mu skrenes paznju na nepristojno ce se povuci i nece vise. Kad papak baci praznu kutiju od cigara i kazes mu "ispalo Vam nesto" ce dici to i baciti u korpu za otpatke. Sve to papak nece odmah prihvatiti , ali vremenom hoce. Papan=dosljo=seljak ce se vremenom prilagoditi na Zenicu,Tuzlu,Sarajevo...

Papak se nikad nece prilagoditi ,se nikad nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu
kazes: "Ispalo Vam nesto", on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je fizicki jaci.

Kako nije dobar za Bosnu antagonizam iz Sarajeva za ostatak drzave, tako isto za BiH nije dobar antagonizam prema Sarajevu.

Ovo jeste "izvan teme", ali posto nema kosarkaskih novosti, a ako moderatori dozvoljavaju, sve je krenulo od cijena ulaznica,pa..
Lp. :bih: :bih:
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 26 dec 2025, 13:33, ukupno mijenjano 2 puta.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 26 dec 2025, 13:28

chily-rz je napisao/la:

Jbt imal neki Sarajlija da je papan ili ste vi svi neka fina gradska raja a ove došlje vam kao kvare ugled. Ne znam gdje spadaju ovi klinci što se tuku motkama i letvama, to su vam i navijačke grupe okupirali došljaci, nema šanse da je to odraz i kultura Sarajevske čaršije.
Ko odlucuje ko je Sarajlija (rodjen sam u Sarajevu i zivim u Seheru 68g., branio gaod od Agresije "92., prije svega sam Bosanac, Bosnjak, pa ako neko "kaze" da sam Sarajlija ok, neka sam. Volim grad svog rodjenja). Sad bih pitao pametnice (mozda i zlonamjerne):
- Jesam li Sarajlija, rahmetli roditelji nisu rodjeni u Sarajevu( dakle:doslje, seljaci, papci) ?
- Je li Sarajlija onaj kome je jedan roditelj rodjen u Sarajevu, drugi nije ?
- Je li Sarajlija cija su oba roditelja rodjena u Sarajevu, ali niko od deda, baka, nana nije rodjen u Sarajevu ?
- Je li Sarajlija ciji su dede, nane rodjen(I)e u Sarajevu , ali ostali predci doslje, seljaci, papci.

Isto vazi za Zenicu, Tuzlu, BL , Mostar, Bihac ....
Pored svih dusmana, ne treba i da smo sami sebi dusmani. Mislim na sve ljude koji vole BiH, pa i ako su u Becu rodjeni
(Alajbegovic).Je li Alajbegovic seljak, papak ? :bih: :bih:
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 26 dec 2025, 23:34, ukupno mijenjano 1 put.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 26 dec 2025, 21:32

Dante Maddox

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 26 dec 2025, 21:51

kinder_jaje je napisao/la:
26 dec 2025, 21:32
Dante Maddox
?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

AdinSally
Kontakt:

Post Postao/la AdinSally » 27 dec 2025, 17:43

Joshua Pierre Louis? :opaopa: :opaopa: :opaopa:

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 27 dec 2025, 17:49

Pa imas pG-ova more sta ce nam i taj
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 27 dec 2025, 22:09

Ovog Castanedu nikako da krene... Dok ne dođe u Sarajevo :D

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 27 dec 2025, 22:43

chily-rz je napisao/la:
071 je napisao/la:
24 dec 2025, 09:46
VensanKasel je napisao/la:
24 dec 2025, 01:07
Prošle i ove godine su ubili sa turizmom , Sarajevo je baš popularna destinacija , svi se slažu smo preljubazni i da bi se vrlo rado vratili . Imamo mi i dalje taj šarm , smo moramo smanjiti papanluk , sve je do nas .
Teško je smanjiti papanluk jer se nigdje nije promijenila struktura stanovništva kao u Sarajevu (nagore), a nažalost Bošnjaci su uglavnom najnekulturniji što se tiče ponašanja i kulture, otiđi u zapadni Mostar ili Banja Luku situacija je prilično drugačija, od poslovne komunikacije pa do konobara. Boli neka stvar ove indijance iz Tuzle, Zenice, istočne Bosne i Sandžaka i za smeće i za gume... nažalost agresija nam je donijela najviše belaja.
Od 9 heroja u agresiji nad BiH tri su vezana za glavni grad Sarajevo.
Prvi Safet Hadzic rodjen kod Rudog.
Drugi Safet Zajko isto rodjen kod Rudog.
Treci Enver Sehovic rodjen kod Foce.

Dok se FGR sakrivalo po podrumima njih su branili ljudi rodjeni mahom van Sarajeva, Tuzle, Mostara i sada im je najveci kvalitet zivim na Skenderiji..

Za te iste doslje ne mozes naci dosje da su nekoga opljackali, tipa stari grad. Da su terorizirali bilo koji dio stanovnistva, da su pravili bilo kakva ruzna djela. Dok se za ove mahalase ne moze to reci.

Tako je njih puno. Najgora sorta naroda je uprava ta samoprozvana FGR kojoj je samo do svoje guzice stalo.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 28 dec 2025, 18:09

Al ste demolirali temu svaka cast.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 28 dec 2025, 23:28

Gledao sam malo Personsa sinoc i ovo je drugi put ove sezone da gledam i Aleksandra Langovica koji je prije par sezona bio u Borcu, a Miskov izdanak iz Mege.

To je npr. tip igraca kojeg bi u narednoj sezoni volio vidjeti kod nas. Ne igra za vise od 80K eura, odlicne fizikalije, ne boji se duela, popravio je i sut za tri poena.

Lijeva ruka, skocan, vrlo tezak za cuvanje. Uz pravog plejmejkera mogao bi biti sigurno ekstremno koristan, korisniji od Zupca i Dele npr. Prije toga sam upratio Racea Thompsona koji je dosao iz G League, odlicne partije pruza cini mi se za Varsavu. U Poljskoj zasigurno ima dobrih igraca koji bi mogli pomoci i za relativno manje para donijeti potreban kvalitet. Langovic i Thompson u paru sigurno ne kostaju kao sam Halilovic, donijeli bi puno vise u ovoj sezoni.

Inace, u ABA ligi ovo kolo Nikolic je brutalan bio protiv Igokee, 20 godina, ima, 6. najveci index u historiji ABA lige. Darius Miron sa 16 godina dobija sansu u Cluju, proslo kolo ubacio 12 poena, sada je opet igrao nesto malo. Aleksa Nedeljkovic sa 17 i Ognjen Simjanovski sa 16 godina dobili sansu u Zvezdi i upisali se u strijelce.

Boban Marjanovic lagano dolazi na svoje i izgleda sve bolje u dresu Ilirije. Kako se vratio Padjen, plus Bobi, cak i bez Jaramaza su minimalno za 10-15% bolji tim u odnosu na prvi dio sezone, bice nezgodno protiv njih u Zetri doci do pobjede.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 29 dec 2025, 09:01

Zadar u subotu je izgubio u Rijeci gdje je igrao bukvalno sa 6 igrača (startna petorka svi 35+ minuta). Juče su čitav dan putovali do Subotice (skoro 700 kilometara), igraju večeras protiv Spartaka, sutra opet putuju čitav dan. Već u četvrtak putuju za Sarajevo (opet bar 6 sati autobusom).

Sigurno da ćemo sa strane svježije i spremnosti imati ogromnu prednost, pogotovo jer smo slobodni bili 12 dana, dok su oni u mogućnosti odraditi jedan normaln trening u zadnjih 8-9 dana
ZELJEZNICAR 1921!

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 29 dec 2025, 09:54

Utakmica je u petak u 19:00.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 29 dec 2025, 13:01

Jesu ovo nekakve šuplje priče na temi Premijer lige, ili ima šanse da Mirvić uđe umjesto Barbarića u klub?

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 29 dec 2025, 13:07

Surreal je napisao/la:
29 dec 2025, 13:01
Jesu ovo nekakve šuplje priče na temi Premijer lige, ili ima šanse da Mirvić uđe umjesto Barbarića u klub?

Suplja nego sta i bolje je da ne dolazi
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.