Objavio na društvenim mrežama
Magoda jasan: "Osigurano 13 miliona KM za sport za 2026. godinu"
Ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevo, Kenan Magoda, podijelio je lijepu vijest za sve sportske kolektive i sportiste u glavnom gradu naše zemlje.
Naime, Magoda je na svom Facebook nalogu objavio da je osigurano 13 miliona KM u budžetu u 2026. godini.
"Vraćamo dostojanstvo sportu. Sport u Kantonu Sarajevo više nikada neće biti prepušten slučaju.
U budžetu za 2026. godinu osigurali smo 13.000.000.00 KM ovo su historijska i rekordna sredstva za sport, jer dok drugi samo pričaju mi radimo. Radimo planski, predano i hrabro.
Drugi su imali priliku, ali nisu imali dovoljno snage, vizije i odlučnosti. Mi imamo. Mi ne obećavamo, mi isporučujemo i sport će konačno dobiti mjesto koje zaslužuje", stoji u objavi Magode.
"Sportu vraćamo dostojanstvo, kako i zaslužuje. U budžetu za 2026. godinu osigurali smo velikih 13 miliona KM.
Prošle godine budžet je bio 6.5 miliona maraka i s tim budžetom nismo mogli imati razvojni program.
U januaru ćemo donijeti novi zakon o sportu koji će biti trajni garant da je sport nulti prioritet i vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta", rekao je između ostalog Magoda.