Alen Halilović

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

BegAx
Kontakt:

Re: Alen Halilović

Post Postao/la BegAx » 09 okt 2012, 23:08

D€LUX je napisao/la:Citam komentare na njegovoj FB stranici , de za Bosnu ovo ono tekbir allahu ekber... vako nako koji smo mi primitivci!!

Prije svega bih nije samo muslimanska zemlja , zive tu i pravoslavci i katolici .. Sad koga je vise nije bitno , jer niko od ta tri naroda nije nacionalna manjina. Ja kao musliman prihvatam samo Bosnu kao multietnicku drzavu! I zato bih molio cobane da ne pisu po fb stranici Alena Halilovica , Allahu ekber , tekbir itd itd.. Radije ako ste toliki muslimani otidjite kad u dzamiju , npr. dzuma i tako to al to nije ni bitno.

Realno gledajuci:
Otac od malog je porijeklom iz BIH. Majka mu je Hrvatica iz ZG. Momak je odrastao u Hrvatskoj , prve korake u nogometu napravio tamo , imao sve uslove da postane to sto jest. Dinamo mu je pruzio sve , odrastao je uz Hrvate isao u skolu u ZG druzi se sa hrvatima. samo mu je porijeklo iz BIH , pitanje da li je momak ikad dosao u BIH. Kao navijac BH.reprezentacije navijam da igra za BIH , al gledajuci realno on bi trebao igrati za Hrvatsku. Mozete se ljutiti koliko hocete al tako je... Ma da prizeljkujem da se odluci za BIH ali sumnjam...

LP
Naravno da dolazi u Bosnu. Pa i sam je rekao da svake Bajramske blagdane :D provodi u BiH.(ne sjecam se tacno gdje rece).

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 09 okt 2012, 23:22

mali i dodje i igra turnire u ekipi sa hodzicem, varesanovicem,..

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 09 okt 2012, 23:27

edinjo-bih je napisao/la:mali i dodje i igra turnire u ekipi sa hodzicem, varesanovicem,..
pa istina mali Dino ima sina od varesanovica u prijateljima :D mak varesanovic :mrgreen:

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 09 okt 2012, 23:30

Svidja mi se ovo kako savez radi oko Alena, ali što to nebi prešlo u praksu sa npr malim Hajrovićem i sa ovim malo starijima Hadžić,Hajrović,Vukcic,Bicakcic itd ? Iako ovi igrači nisu njegovog kalibra sigurno ali nismo toliko jaki da ih se možemo tek tako odreći!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 09 okt 2012, 23:32

Zekoo je napisao/la:Svidja mi se ovo kako savez radi oko Alena, ali što to nebi prešlo u praksu sa npr malim Hajrovićem i sa ovim malo starijima Hadžić,Hajrović,Vukcic,Bicakcic itd ? Iako ovi igrači nisu njegovog kalibra sigurno ali nismo toliko jaki da ih se možemo tek tako odreći!
To je pitanje koje se i meni vrti po glavi.Uz nabrojane igrace imali bi sigurno svijetlu buducnost,a trenutno jednu jaku klupu u "A" reprezentaciji ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 09 okt 2012, 23:33

Ma Hadzic je nas, samo papire da rijesi :mrgreen:
15.10 - 15.06 ...

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 09 okt 2012, 23:33

Sakuragi je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:mali i dodje i igra turnire u ekipi sa hodzicem, varesanovicem,..
pa istina mali Dino ima sina od varesanovica u prijateljima :D mak varesanovic :mrgreen:

?? De malo razjani? Ko ide na koje turnire? Imas Dinu Halilovica u prijateljima??

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 09 okt 2012, 23:41

U tekstu Susic navodi ne zeli negativnu klimu stvarati dok u naslovu jutarnjih kao ne zeli rat s hrvatima :roll: Kakve bombe, tacno da covjek pomisli kao ako ga zelite svim silama onda eto vam ga ne zelimo rat :roll: Strasno
15.10 - 15.06 ...

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 10 okt 2012, 00:03

AlenHalilovic je napisao/la:
Sakuragi je napisao/la:

?? De malo razjani? Ko ide na koje turnire? Imas Dinu Halilovica u prijateljima??
ne ne dinu ima benjo jutub u prijateljima a dino ima sina od varesanovica u prijateljima, to sam vidio neki dan. i mali se druzi s bosancima :mrgreen:

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 10 okt 2012, 00:20

skyisthelimit je napisao/la:U tekstu Susic navodi ne zeli negativnu klimu stvarati dok u naslovu jutarnjih kao ne zeli rat s hrvatima :roll: Kakve bombe, tacno da covjek pomisli kao ako ga zelite svim silama onda eto vam ga ne zelimo rat :roll: Strasno
Mislim da je Susic htio reci:" Ne brinite nećemo dirati malog sad zasad i nema potrebe da ga Štimac sad zove samo da ga kaparisete,nek se mali ustali do proljeća u prvom timu Dinama,do tada cemo mu srediti BiH pasos i onda cemo vam ga kulturno klapiti ispred nosa.Vozdra!"
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 10 okt 2012, 00:24

TMovac je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la:U tekstu Susic navodi ne zeli negativnu klimu stvarati dok u naslovu jutarnjih kao ne zeli rat s hrvatima :roll: Kakve bombe, tacno da covjek pomisli kao ako ga zelite svim silama onda eto vam ga ne zelimo rat :roll: Strasno
Mislim da je Susic htio reci:" Ne brinite nećemo dirati malog sad zasad i nema potrebe da ga Štimac sad zove samo da ga kaparisete,nek se mali ustali do proljeća u prvom timu Dinama,do tada cemo mu srediti BiH pasos i onda cemo vam ga kulturno klapiti ispred nosa.Vozdra!"
TMovac ja mislim da skyisthelimit prica u trecem licu i on je nas navijac :D

acovic1
Kontakt:

Post Postao/la acovic1 » 10 okt 2012, 00:31

Tipično za BiH i naša prepucavanja.Momak a i njegov otac su fino rekli da još neće odlučiti što je i logično jer za godinu-dvije puno se toga može promijeniti.Izjave Sušića i Štimca su također korektne jer momak je još premlad a o tzv novinarima tj."piskaralima" koja samo traže bombastične naslove i prave probleme tamo gdje ih nema tj. nabijaju sebi tiraž ne treba niti govoriti.Moje osobno mišljenje je kako sada stvari stoje Halilović je bliži HR reprezenatciji zato jer trenutno igra za HR U 17 ,rođen je u ZG ,tamo se odgoio,tamo živi i igra za Dinamo ali opet kažem to ne znači da se to ne može promijeniti u nekom određenom periodu.Ne znam momka osobno i kakve veze ima sa BIH ali realno ovako sada stvari stoje.Tko zna, ako BiH ode u Brazil a Hvatska ne ode to može promijeni neke stvari ali realno govoreći hrvati imaju veće šanse da dobiju moćnog igrača.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 okt 2012, 07:27

Ta prica rodjen je tamo,igra i zivi tamo i po tom bi trebao zaigrati za tu repku je totalno licemjerna.
Zasto,e pa zato sto vecina u tim repkama igraju igraci koji niti su bili rodzeni tamo,niti toliko dugo igrali a ima ih dosta koji nisu ni zivjeli tamo.Nemojte duplih arsina.
U vezi Alena,bitan je zdrav i normalan kontakt sa njegovim ocem.koji je u svemu njegov mentor.
Potez saveza kao poziv u Sarajevo i razgovor sa ljudima iz fudbala BIH je vise nego odlican.
Porazgovaralo bi se oci u oci sa momkom,sta mu BIH repka moze pruziti i sta bi on toj repci mogao pruziti.bez pompe i u tisini.
Veliku ulogu mogu odigrati moguci akbgd pozitivni rezultati BIH repke u ovih par meceva kao i negativni Hrvatske.
Taman bi za Brazil bio vec stasao.
Medjutim ostaje jedno pitanje na kojoj poziciji bi on igrao pored recimo Pjanica i Stevanovica koji ce isto biti odlican igrac i nasa uzdanica.I Miske ne konta jos da se oprasta,minimalno tri do cetiri godine od repke.Tako da bi tu nastala guzva.
Ove zapadne Hercegovce iskulirajte,fakat ispadaju smjesni sa komentarima.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 okt 2012, 08:04

Opet tekst nema nikakve veze sa naslovom? Citiraju nešto što čovjek u tekstu nije rekao, ako se nešto citora to mora biti tačno???

Kako vole manipulisati ovi hrvtaski novinari, to nema nigdje.

jako
Kontakt:

Post Postao/la jako » 10 okt 2012, 13:31

Backy je napisao/la:Pape mi sa njima imamo negativnu klimu odavno od kada nam otimaju sve sportase ali to je sada druga tema.Nema sta pohvale za selektora i savez odlican potez.
koje to? da je mali umjesto u dinamu bio u nekom vašem klubu vrh karijere bi mu bio istanbulspor, da tim otetima nije bilo hrvatske čuvali bi ovce s tvojim babom

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 10 okt 2012, 13:34

Denijal Piric je pozvao njega i oca 14 novembra da dodju u Sarajevo jer tada ce mlada repka igrati prijateljsku protiv austrije pa da budu gosti saveza i ako zeli da igra tu utakmicu za nas ;)

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 10 okt 2012, 13:44

jako je napisao/la:
Backy je napisao/la:Pape mi sa njima imamo negativnu klimu odavno od kada nam otimaju sve sportase ali to je sada druga tema.Nema sta pohvale za selektora i savez odlican potez.
koje to? da je mali umjesto u dinamu bio u nekom vašem klubu vrh karijere bi mu bio istanbulspor, da tim otetima nije bilo hrvatske čuvali bi ovce s tvojim babom
Nisam znao da znate praviti pitu od govana?
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 10 okt 2012, 13:48

TMovac je napisao/la:
jako je napisao/la:
Nisam znao da znate praviti pitu od govana?
Kod njih se kaže burek sa g.o.v.n.i.m.a :lol:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 okt 2012, 14:01

kinder_jaje je napisao/la:Denijal Piric je pozvao njega i oca 14 novembra da dodju u Sarajevo jer tada ce mlada repka igrati prijateljsku protiv austrije pa da budu gosti saveza i ako zeli da igra tu utakmicu za nas ;)
Zvuci dobro. Gdje to pise?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 10 okt 2012, 14:25

kinder_jaje je napisao/la:Denijal Piric je pozvao njega i oca 14 novembra da dodju u Sarajevo jer tada ce mlada repka igrati prijateljsku protiv austrije pa da budu gosti saveza i ako zeli da igra tu utakmicu za nas ;)
previse dobro zvuci da bi bilo istina ;)

http://www.****/sport/fudbal/kome-ce ... oj-ili-bih" onclick="window.open(this.href);return false;

Počela borba za Dinamovog mladog fudbalera
Kome će Halilović - Hrvatskoj ili BiH?

Alen Halilović jedna je od top-tema hrvatskih medija ovih dana. Mladog fudbalera Dinama naši susjedi već prodaju Mančester junajtedu, Realu..., a sve je aktuelnija i priča o njegovoj reprezentativnoj budućnosti.

Sin bivšeg reprezentativca BiH Sejada Halilovića važi za vanserijskog talenta. Ne samo da je najmlađi debitant u historiji Dinama već je i najmlađi strijelac kluba i HNL ikada.

Tema rasprava

Porijeklom iz BiH, ali rođen, odrastao i razvijao se u Hrvatskoj, 16-godišnji Halilović je s razlogom tema rasprava o tome treba li nositi dres BiH ili Hrvatske. Selektor kadetske reprezentacije BiH Sakib Malkočević dva puta ga je zvao, ali se Alen nijednom nije odazvao, što izaziva bojazan da možda čeka poziv iz Hrvatske. Uostalom, i nastupao je za kadete Hrvatske.

Sam Alen se još nije deklarirao, makar ne javno.

- Trenutno ne razmišljam o tome. Ima još mnogo vremena. Ne želim se opterećivati, ali iskreno, još nisam odlučio šta da radim - poručio je Alen hrvatskim medijima.

Na silne priče o Haliloviću reagirao je i NSBiH. Tehnički direktor reprezentativnih selekcija BiH Denijal Pirić, koji je svojevremeno također igrao za Dinamo, kontaktirao je Alenovog oca Sejada, svog bivšeg saigrača, ali zaključka nije bilo.

Uskoro sastanak

- Alen je veliki talent, koji nam ne smije izmaći. Jasno je da želimo da igra za BiH. Nadam se da će Sejad i on uskoro posjetiti NSBiH, vidjeti potencijale i mogućnosti kojima raspolažemo i, nadam se, donijeti pravu odluku - kazao je Pirić.

Sušić: Neka se deklariše

Selektor A reprezentacije BiH Safet Sušić tvrdi da je svaki igrač s takvim talentom dobrodošao pod zastavu BiH.

- Ja sam već mnogo puta do sada rekao da, ako neki igrač želi igrati za BiH, prvo mora definisati svoj status i deklarisati se.

Dobro bi bilo imati jednog takvog fudbalera za budućnost. Ipak, to je stvar o kojoj treba odlučiti on lično, ali bojim se da bi jedan poziv Igora Štimca za reprezentaciju Hrvatske bio dovoljan da ostanemo bez njega - rekao je Sušić.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Zaključano

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.