BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 18 apr 2013, 23:43

Prle je napisao/la:Navodno je transfer Santane u Schalke fix, odšteta milijun eura (da, JEDAN) :( , i to baš u Schalke. :(
Ovo mu nije trebalo. :evil: Bolje da ne izlazi više pred navijače. :evil: Sva sreća neće ni morati jer je Hummy spreman. 8-)

@Prle dobar je Mađar. Vjeruj mi da ima kvalitet za BVB. Možda njega dovedemo zajedno s jednom od ove trojice koje si naveo. To bi bilo idealno. Schieber svakako mora ići :!: Bilo bi super da izvučemo 7-8 miliona za njega od W'burga. 8-)
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 18 apr 2013, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 18 apr 2013, 23:47

Još samo fali da Lewa ode u Bayern. :roll:

Ako bih gledao neku pozitivnu stranu, onda ovo valjda znači da Hummy ne ide nigdi.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 18 apr 2013, 23:59

Semir bvb je napisao/la:Nego pominje se zamjena s Mainzom. Mi njima Kocha, Hofmanna i Ginczeka, a oni nama Szalaia.
Ne dirajte mi Hofmana :!:

Eno im Leitnera, neka ga dadnu Mainzu, a Hofman moze samo na posudbu u nekog prvoligasa. Nikako prodaja :!: . To je novi Gotze 8-)

Santana sretno, jesmo te prcili ko sansku kozu :mrgreen: , tako da si zasluzio da ides, pa makar i kod strumfova...
Nego ako ide Santana, ko onda dolazi :?: :?: :?:
Mnogo je tu pitanja. Ako se neko sjeca knjige od prije rata 1000 zasto 1000 zato, e tako je trenutno kod nas stanje sto se tice kadra za iducu sezonu. Ne zna se ko koga i ciji je u cijoj :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 19 apr 2013, 00:20

KSIVLE je napisao/la:Još samo fali da Lewa ode u Bayern. :roll:
Ma eto raspad sistema :roll: . Ode nam treći štoper. :mrgreen:

Iako ide u najljućeg rivala, ali opet s druge strane možemo se tješiti da igrač koji nema mjesta kod nas tj. naša zamjena ide u Scheisse gdje će (vjerovatno) biti prvotimac. :mrgreen: ;)

Mene više sada raduje što znam da ćemo dovesti novog štopera. Ko li će to biti?! Kouyate, Klose, Dragović ili neko peti?! :? Mene u posljednje vrijeme oduševljava Rudiger. Momak igra s takom lakoćom i sigurnošću da je to stvarno impresivno uzimajući u obzir njegove godine i neiskustvo. Možda bi mi imali prednost kod njega, jer je ipak bio kod nas u drugom timu. :mrgreen:
Ne trebamo zaboraviti ni naše dijamante Sarra i Guntera, mada je još rano za njih iako imam osjećaj da bi Sarr mogao biti naš Varane. :) 8-)

@kralju šta će nam "novi Gotze" kad još imamo starog tj. sadašnjeg? :mrgreen: ;) Dobar je Hofmann, ali ne sad toliko dobar. Ja veće nade ulažem u Bittencourta. :) 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 19 apr 2013, 00:23

Vraća se Sobiech koji je izrastao u dobrog mladog stopera, ima dosta utakmica ove sezone, a dokazao se i u mladoj reprezentaciji. No treba vam kvalitetan stoper jer je širina glavni krivac sto BVb zaostaje 20 bodova. Prodaja Hofmanna bi bila velika greška je rje momak veliki potencijal. Ko sto neko reće, samo posudba i nista više.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 apr 2013, 01:01

Semir bvb je napisao/la:šta će nam "novi Gotze" kad još imamo starog tj. sadašnjeg? :mrgreen: ;) Dobar je Hofmann, ali ne sad toliko dobar. Ja veće nade ulažem u Bittencourta. :) 8-)
Naravno da vece nade ulazemo u njega, kad smo za njega dali koliko i za Schiebera. Cijelih 5 miliona, da bi igrao za BVB II i u prvom timu sjedio na klupi :roll:

Ovaj Hofman meni iga sa takvom lakocom da je to neopisivo. Kako samo sa krila pronadje igraca u sredini sa onom finom niskom loptom, napadac treba samo nogu da postavi! Naravno ako to zna, odnosno ako taj napadac nije Schieber :mrgreen:

Meni ova prodaja Santane mirise na dovodjenje nekog boljeg 3. stopera. I red bi bio da dovedemo nekog dobrog, ove malce na posudbu, pa neka se kale. Nama trebaju 3 podjednako dobra stopera + 1 solidan ko sto je bio Santana pa da se moze rotirati i da nema problema kad se jedan ili dvojica povrijede.

Ne znam sto ne kupujemo iz francuske lige, em ima dobrih onih mrca, em nisu puno skupi :) . Dovedes terminatora iz Afrike u odbranu ili nekog maratonca u vezu i nema zime 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 19 apr 2013, 08:27

Semir bvb je napisao/la: Ma eto raspad sistema :roll: . Ode nam treći štoper. :mrgreen:
Nije raspad sistema (daleko od toga), ali nakon svega pozitivnog što se dešavalo sa njim zadnjih tjedana, nisam očekivao ovakav nož u leđa. Razočaro me ka čoik. :roll: Trebaš vidjeti po njemačkim forumima šoka i nevjerice kod naših navijača. I još je navodno izabrao Scheisse, jer želi igrati na SP u Brazilu. :lol:

Nadam se sad kupovini trećeg stopera (Dragović, Douglas, Kouyate, Klose), jer Sobiech to realno ne smije biti ako će ambicije ostati na istoj razini.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 19 apr 2013, 08:54

Cuj tele u scheisse?
Koja je to budaletina, pa i kod njih ce biti rezerva cim napravi jednu dvije greske, a to ce sigurno :mrgreen:
hevedes, papa, matip, nas mali sead
tamo mu je gore konkurencija ili barem isto...
da je izabrao gladbah ili hamburg pa hajd, al ovo fakat nekontam

Sto se naseg treceg stopera tice, to mora biti kvalitet i do dokazani.
Potrebna je ozbiljna konkurencija Suboticu, da mu je nonstop za vratom.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 19 apr 2013, 09:43

Aaaaaa,fkt ne mogu da vjerujem... :? Nije mi cudno sto ce otici iz kluba,to se donekle i ocekivalo jer mu je dop.zdilo da "moli Boga" da se neko povrijedi ali tamo da ode... :o Svi smo govorili kako voli klub,kako je to dokazao i s onim produzenjem iako je znao kakva ga minutaza ceka,pa onda u zadnje vrijeme kako je dobio sansu postize 2 gola u LP veoma bitna(ovaj drugi vise nego bitan)...i onda hoce u Schalke! :? Mislim da je imao boljih opcija,jer ce vjerovatno itekako pasti u ocima navijaca koji su ga izuzetno voljeli i cijenili,i nije ni cudo sto vlada nevjerica medju istim ;)
Kako god,ako zeli nek ide pa makar i tamo,shupacki od njega sto je izabrao bas njih ali ako ga to cini "jacim" nek mu je sa srecom! ;)
Ne sumnjam da ce Doktor izabrati pravu opciju sto se treceg stopera tice,a ova info u vezi Santane ima i dobru stranu-Hummy 99,9% ostaje,iskreno nisam ni sumnjao(kao sto sam i govorio) ali sad je jos manje moguce(ako se i dovodilo u pitanje) 8-)

Sto se Madjara tice,mislim da je dobar ali kao DRUGA OPCIJA,nikako ga ne bih volio kao prvog napadaca jer nema taj kvalitet da bi mogao ponijeti tu titulu,to je moje misljenje!S druge strane nije ni Lewa imao,ali mislim da nemamo vremena cekati ga koliko i Lewu i kad vec dovodimo ili mijenjamo napadaca,pa brate nemoj da idemo s konja na magarca,idemo ako ne na veci onda bar isti nivo!Iskreno,sumnjam i da je Doktoru i kompaniji ideja da Szalai bude prvi spic! ;)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 apr 2013, 10:12

amerosm je napisao/la:Klopp-a kao i jedan dio navijaca BVB-a zahvatila velika doza arogantnosti...Umjesto sto prica po medijima bolje je da suti i da ekipu priprema za utakmice protiv Reala. Nadam se da mu se ove izjave nece obiti o glavu u duelima protiv Reala, prvenstveno zbog samog BVB-a, pa zatim zbog cijele Bundeslige.

Ipak je Mourinho u odnosu na njega jedan od najboljih trenera svih vremena.
Upravo tako :mrgreen: !

Nije li Klop pomalo bizaran lik!? Iznenadile su me neke njegove izjave :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 19 apr 2013, 12:59

Tele demantovao navode iz medija! :?
slika

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 19 apr 2013, 18:02

slika
:mrgreen:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 apr 2013, 19:21

Zodiace, nisi dobro postavio sliku. Bar je ja ne vidim.

Ps. Trebao si izbrisati ovo web iza ".jpg" ;)

Evo Zodicaove slike:

slika

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 20 apr 2013, 00:19

Sjutra gegen Mainza na Signal Iduni. Naravno da očekujemo pobjedu i nova tri boda. S Mainzom smo u odličnim prijateljskim odnosima prije svega zbog Kloppa, ali sutra to ne igra nikakvu ulogu. :)

Vidjećemo da li će biti nekih rotacija. Izgleda da će Piszczek odmarati što je i logično zbog njegovih problema s kukom, a Hummy se napokon vraća u prvi tim. :D Također dobra prilika da skautiramo igru Szalaia i kako će se naši štoperi nositi s mrcinom. :mrgreen:

Ovako je najavljeno:
slika
*U zadnjih 10 utakmica Mainz ima samo jednu pobjedu (25. kolo protiv Bayera).
*Zadnjih 6 domaćih utakmica (4 BL + 2 CL) smo upisali pobjede i u svakoj smo dali makar 3 gola.
*Gundogan pred 100. nastupom u Bundesligi.
*Suspenzije zbog žutih kartona prijete Subotiću i Gotzeu koji imaju po 4 žutaća.
*Lewandowski zabijao 11 puta zaredom u ligi i očekujemo da nastavi niz. ;)
*U prvih 15 minuta postižemo redovno golove i dosad smo postigli 14 golova u tom periodu i po tome smo usamljeni na vrhu. 8-)

Zaključak je da će biti 1/1 i 3+ (za kladioničare). ;)

P.S.
Mourinho pecnuo Kloppa rekavši da od dana izvlačenja Klopp svaki dan priča o tome, dok će Jose o tome pričati tek u utorak. :?

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 20 apr 2013, 12:19

slika

Ovaj sastav sam nasao na of stranici mada nisam siguran koliko je tacan i sumnjam da ce trojac Reus-Goetze-Kuba poceti tekmu,ne znam zasto! ;) Svakako ocekujem pobjedu,i nadam se da nece niko rizikovati neku povredu,potrebni su nam SVI za LP! ;)

p.s.prije da ce biti sastav kao sto je @Sema postavio! ;)

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 20 apr 2013, 12:46

Novine pisu da je Klopp opasno poceo nervirati Mourinha :lol:

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 20 apr 2013, 13:22

Bilall je napisao/la:Novine pisu da je Klopp opasno poceo nervirati Mourinha :lol:
Ma sumnjam ja da je to bas tako...Jbg novinari jedva docekaju bilo kakav intervju da bi preveli na svoj nacin i ubacili kojekakve gluposti-sve u svrhu citanosti!Dva vjerovatno "najludja" trenera u svijetu fudbala,naravno da ce im biti zanimljiva! :D
Koliko znam za njih dvojicu IZUZETNO se cijene i postuju! ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 20 apr 2013, 15:22

Možda i naš najjači sastav, samo što nema Bendera! ;)
slika

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 20 apr 2013, 15:38

Nisam ocekivao ovaj sastav, nisam zato bio keca stavio na njih, ipak mainz zna iznenaditi, ali kako vidim moguce je opet +7 :D

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 20 apr 2013, 16:20

Najbolji trenutak u prvom dijelu je karton Hummelsa. Kakav maestralan potez Parkera, smijao sam se hladno par minuta. :lol: Jos ludak na eurosportu kao da trazi i crveni.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.