BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Sindikat12
Kontakt:

Re: BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Post Postao/la Sindikat12 » 04 feb 2024, 11:22

Dzeko 20 golova
Tabakovic 14 golova
Demirovic 11 golova

Napadac su nam u formi, samo da nastave ovako do baraza. Ostalo sto je dobro, Krunic, Kolasinac, Dedic, Anel i Barisic i golmani, i vrijedno spomena igraci koji igraju ”desetke” u jako finoj su formi.
Tahirovic standardan i dobar samo sad je dosao Henderson pa cemo vidjet sta ce biti.

Ako ovako ostane do baraza, fino izlgeda. Par igraca u jako fino formi, i sto je bitno od ovih bitniji igraca svi igraju.

Dedic-Anel-Barisic-Kola
Krunic-Benjo
Steva Haris H Ermedin
Dzeko

Ja bi ovako pokusao.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 04 feb 2024, 12:09

Sindikat12 je napisao/la:
04 feb 2024, 11:22
Dzeko 20 golova
Tabakovic 14 golova
Demirovic 11 golova

Napadac su nam u formi, samo da nastave ovako do baraza. Ostalo sto je dobro, Krunic, Kolasinac, Dedic, Anel i Barisic i golmani, i vrijedno spomena igraci koji igraju ”desetke” u jako finoj su formi.
Tahirovic standardan i dobar samo sad je dosao Henderson pa cemo vidjet sta ce biti.

Ako ovako ostane do baraza, fino izlgeda. Par igraca u jako fino formi, i sto je bitno od ovih bitniji igraca svi igraju.

Dedic-Anel-Barisic-Kola
Krunic-Benjo
Steva Haris H Ermedin
Dzeko

Ja bi ovako pokusao.
Ne mozemo mi igrati sa samo 4 nazad. Valjda su Luksemburg i Portugal primjer da smo kanta za nabijanje kad igramo u toj formaciji
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 04 feb 2024, 12:31

19vendetta87 je napisao/la:
04 feb 2024, 12:09
Sindikat12 je napisao/la:
04 feb 2024, 11:22
Dzeko 20 golova
Tabakovic 14 golova
Demirovic 11 golova

Dedic-Anel-Barisic-Kola
Krunic-Benjo
Steva Haris H Ermedin
Dzeko

Ja bi ovako pokusao.
Ne mozemo mi igrati sa samo 4 nazad. Valjda su Luksemburg i Portugal primjer da smo kanta za nabijanje kad igramo u toj formaciji
Znam prijatelju i ja sam za 3 nazad, ali koliko sam cuo 90% je sigurno da cemo igrat 4-2-3-1

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 04 feb 2024, 12:52

Ako zaigra 4231 ispali smo, ne treba ni igrati..
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 04 feb 2024, 12:58

Em nemamo kvalitetan stoperski par, em nemamo pravog destruktivca na zadnjem veznom.
Ova formacija je ravna samoubistvu
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 feb 2024, 13:03

Ma samo formacija sa 2 napadaca. Demir da trci i otvara prostor Dzeki. Ne daj Boze da krene samo sa Dzekom u napadu. Odmah mozemo upisati poraz.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 04 feb 2024, 13:34

Ma samo 5-3-2 dolazi u obzir.

Golman
Dedic-Ahmedhodzic-Barisic-Kolasinac-Gazibegovic
Pjanic-Tahirovic-Krunic
Dzeko-Demirovic

Samo se zatvoriti, a gore sta uradimo, a uradicemo nesto, ha ja!

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 04 feb 2024, 13:45

Mogu li znati što se toliko govori o Muharemovicu, a lik igra za U23 Juventusa, pa on se mora izborit da igra za U21, covjek nema seniorskog fudbala, osim onih par utakmica u Wolfsbergeru.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 04 feb 2024, 13:53

Ybt ovdje su pojedini gurali Djokanovića u prvih 11 a frajer u turskoj cvajti završio :lol:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 04 feb 2024, 15:56

dedo26 je napisao/la:
04 feb 2024, 13:45
Mogu li znati što se toliko govori o Muharemovicu, a lik igra za U23 Juventusa, pa on se mora izborit da igra za U21, covjek nema seniorskog fudbala, osim onih par utakmica u Wolfsbergeru.
gdje se toliko govori o njemu :D

ima on pure pojesti da bi dosao u pricu uopste..nego, on igra seniorski fudbal:-)

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 04 feb 2024, 16:04

AndreWilliams je napisao/la:
04 feb 2024, 13:34
Ma samo 5-3-2 dolazi u obzir.

Golman
Dedic-Ahmedhodzic-Barisic-Kolasinac-Gazibegovic
Pjanic-Tahirovic-Krunic
Dzeko-Demirovic

Samo se zatvoriti, a gore sta uradimo, a uradicemo nesto, ha ja!
Samo ne Barišić, prije Toni Šunjić ili Bičakčić.

Nego kako bi (pitanje za sve) izgledao ovaj 4-5-1: Vasilj (Šehić) - Dedić, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Kolašinac-Pjanić, Krunić- Hajradinović (Bašić)-Stevanović, Demirović - Džeko ? Preofanzivno za Ukrajinu, prolazili bi nam kroz sredinu lako?
Glory Glory Man United

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 04 feb 2024, 16:20

19vendetta87 je napisao/la:
04 feb 2024, 12:58
Em nemamo kvalitetan stoperski par, em nemamo pravog destruktivca na zadnjem veznom.
Ova formacija je ravna samoubistvu
Nemamo krila.To je najveci problem ove reprezentacije sto 5 godina nismo nasli zamjenu za Viscu.Od krila imas Stevanovica 34 godine i to je to.Ostalo izmisljaj pozicije igracima koje ne igraju u svojim klubovima.Demirovic nije krilo nek shvate tupani vec jednom.
Hamulic isto nije krilo samo izmisljamo bezveze.

Proslo okupljanje zvao Menala koji je mrtva rezerva u Dinamu tad bio sad otisao u Celje i Ziljkica koji je kod nas tad bio na tribinama koliko je lose igrao i zvizdalo mu se
Umjesto da se pozvao Hasic koji igra u odlicnoj formi+mladji od obojice 5-6 godina i da se isproba jer ocito ni u jednoj ligi nemamo bar respektabilno krilo a za njih je bolje izmisljati pozicije nego dati mladom igracu iz nase lige priliku pa taman i bio najbolji igrac lige.Fuj.Nek rade sta hoce vala svakako ce nas ukrajinci ubit nogama.

Posto nemamo krila a imamo 5 napadaca logicno bi bilo da se predje na 352 sa wingbackovima pa sta Bog dadne ali ko zna kakvu li nas vrli strucnjak Savo ima zamisao
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

vozdra
Kontakt:

Post Postao/la vozdra » 04 feb 2024, 18:08

Zna li se šta kad će pustiti ulaznice u prodaju ?
Zvukom lokomotive rođen je velikan, danas obnovljena pruga i ljepša nego ikad. Vagoni su puni, svima sjećanja u glavi, kako su Evropom harali sarajevski Plavi!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 feb 2024, 18:26

A nastavak bojkota i rat protiv saveza ce ici nakon baraza? A za ovu utakmicu, gurati cete se u redovima za ulaznice :rol:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 feb 2024, 18:43

Kakve su ovo formacije, zar nije Savo uigravao krila Hamulić - Demirović a u napadu veći centarfor
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 feb 2024, 18:45

Ne vidim razlog sto bi Hadzikadunic bio ispred Barisica koji je zadnje 4 tekme odigrao svih 90 minuta i sve su mu ocjene preko 7.0, dok u zadnjih 6 utakmica HSV Hadzikadunic je igrao samo jednu i to prijateljsku
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 04 feb 2024, 19:51

Hem igramo protiv jačeg protivnika hem nemamo drugog stopera mimo Ahmedhodzica na kojeg se možemo osloniti u ovako bitnoj utakmici. Hem su nam DM tanki.
Obavezno s 3 pozadi krenuti a jedan od njih treba biti Kolasinac. Igra to u Atalanti, igrao je u Marseju. Ne treba izmišljati toplu vodu.
Riješi defanzivu, a gore sta uradiš. Ne treba nam repriza Portugala i Slovacke.
Nadam se da ce Savo ovaj put poslušati Dzeku.

Stoperski par Ahmedhodzic-Barisic je krajnje nepouzdan i neiskusan. Ahmedhodzic-Hadzikadunic koji ne igra isti slučaj.
Samo 3 nazad i to je to.

Ako kojim slučajem krene s 2 stopera, onda obavezno s dva DM-a ispred odbrane, ali bukvalno.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 04 feb 2024, 20:40

I ja sam definitivno za formaciju 3-5-2. Staviti u fokus disciplinu u defanzivi, a u napadu ce se valjda vec nesto uraditi. Ako svi budu zdravi, ne bi trebalo biti dileme oko 7/10 igraca: Dedic, Ahmedhodzic, Kolasinac, Tahirovic, Krunic, Demirovic i Dzeko. Kao treceg u veznom redu bih stavio Hajradinovica, koji je ofanzivniji od ove dvojice, a i ljevak je i moze pomoci po lijevoj strani (pogotovo ako bi Gazibegovic kao nominalno desni bek poceo tamo). U tim situacijama bi se Ermedin mogao povuci malo nazad da glumi nekog poluspica, sto njemu nije strano jer to i u klubu igra. Ja se Harisa sjecam iz U21 reprezentacije kad je igrao lijevo krilo. I u klubovima je poslije znao igrati na toj poziciji, mada je u zadnje vrijeme gotovo iskljucivo AMF. Uglavnom, Pjanica ne bih u startnih 11. Trebaju nam fizicki maksimalno spremni momci, a on bi bio idealan za zadnjih 30 minuta da podvali koji pas i pokusa napraviti prevagu na srediti terena kad i Ukrajinci ostanu bez svjezine. Ostane jos dilema oko odbrane i tu bih stavio onog koji bude u najboljoj formi kad dodje baraz. Zabrinjava status Hadzikadunica u HSV-u, Barisic je nekako nesiguran i pored cinjenica da je standardan u klubu, a treca opcija ostane jedino vremesni Bicakcic, koji se ustalio u Braunsvajgu. Posto je situacija takva kakva je, onda bi Kolasinac trebao biti siguran kao treci stoper, a da Gazibegovic pocne kao lijevi wing-back. Tek sad se vidi koliko se odlucnije moralo krenuti u razgovore s Omeragicem, koji je standardan u Monpeljeu. Ok, jeste ispao nekorektan na kraju, ali nasi toj djeci ne ponude ono sto bi trebalo (u prevodu, obecaji mu kule i gradove, nisi u prilici da glumis ponos), kao da nam iz domace lige Drina i Trako nisu glavne uzdanice na tim pozicijama. :roll: Takodjer mi nisu jasni razlozi zasto se nije razgovaralo s Karicem. Igra standardno u klubu kad god je zdrav, i to vecinom kao lijevi WB.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 04 feb 2024, 21:49

Volio bih vidjeti ekipu u 3421
Vasilj
Ahmedhodžić Barišić Kolašinac
Dedić Krunić Tahirović Gazibegović
Demirović Rahmanović
Džeko

Sa 4 nazada mi nemamo šta tražiti, jedino pokušati 41212 ali nije vrijeme za eksperimentiranje. Svaka formacija sa krilima je propast, jednostavno nemamo krila, Stevanović zadnju dobro odigrao Bog zna kada. Lijevo krilo zar ima potrebe da se spominje uopšte? Jedno vrijeme Menalo obećavao a onda ništa. Demirovića gurati lijevo kao da izlaziš sa 10 igrača na teren, Pjanić isključivo klupa treba nam neko ko može igrati jakim tempom, Hadžiahmetovića ne znam treba li uopšte zvati momak ne znam da je ikada odigrao utakmicu da valja za reprezentaciju.

Ali sa obzirom na selektora očekivam neku 433 gdje će vezni držati Pjanić, Hadžiahmetović i Hajradinović. Lijevo krilo Demirović ili Hamulić, desno Stevanović. Nakon drugog gola što primimo ide neka izmjena tipa Tabaković na krilo umjesto Stevanovića i sl.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 04 feb 2024, 21:57

H8Z7 je napisao/la:
04 feb 2024, 21:49
Volio bih vidjeti ekipu u 3421
Vasilj
Ahmedhodžić Barišić Kolašinac
Dedić Krunić Tahirović Gazibegović
Demirović Rahmanović
Džeko

Sa 4 nazada mi nemamo šta tražiti, jedino pokušati 41212 ali nije vrijeme za eksperimentiranje. Svaka formacija sa krilima je propast, jednostavno nemamo krila, Stevanović zadnju dobro odigrao Bog zna kada. Lijevo krilo zar ima potrebe da se spominje uopšte? Jedno vrijeme Menalo obećavao a onda ništa. Demirovića gurati lijevo kao da izlaziš sa 10 igrača na teren, Pjanić isključivo klupa treba nam neko ko može igrati jakim tempom, Hadžiahmetovića ne znam treba li uopšte zvati momak ne znam da je ikada odigrao utakmicu da valja za reprezentaciju.

Ali sa obzirom na selektora očekivam neku 433 gdje će vezni držati Pjanić, Hadžiahmetović i Hajradinović. Lijevo krilo Demirović ili Hamulić, desno Stevanović. Nakon drugog gola što primimo ide neka izmjena tipa Tabaković na krilo umjesto Stevanovića i sl.
Hadziahmetović je povrijeđen i EURO bi propustio u slučaju plasmana.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.