Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Nije baš ali blizu.BenjooJutub je napisao/la: ↑27 jul 2021, 18:08Da li je moguće da smo mi jedna evropska država bez medalje na OI?![]()
![]()
Nisam iznenađen zbog toga što mi nismo osvojili nikada, nego sam iznenađen kako su ih osvojili recimo Moldavija, Kosovo, Crna Gora, Bjelorusija, Andora, Makedonija...
Bjelorusija ih uzela 96.BenjooJutub je napisao/la: ↑27 jul 2021, 18:16Nisam iznenađen zbog toga što mi nismo osvojili nikada, nego sam iznenađen kako su ih osvojili recimo Moldavija, Kosovo, Crna Gora, Bjelorusija, Andora, Makedonija...
Nisam ni s tim iznenađen. Mi smo na samom dnu po svemu + uzmi u obzir da nam dosta uspješnih sportaša odlazi dalje (za šta je ova zemlja prvenstveno sama kriva).BenjooJutub je napisao/la: ↑27 jul 2021, 18:16Nisam iznenađen zbog toga što mi nismo osvojili nikada, nego sam iznenađen kako su ih osvojili recimo Moldavija, Kosovo, Crna Gora, Bjelorusija, Andora, Makedonija...
Znači da je ipak do nas, kao induvidua. Jednostavno mi nismo ni za šta stvoreni. Gledam ovaj Bjelorus osvojio zlato u gimnastici, na trampolini. Smijem se kladit da kod nas trenutno ne postoji ni jedno dijete da bi mu ovaj sport (za koji realno ne trebaju ekstremni uslovi) bio primamljiv.ASD je napisao/la: ↑27 jul 2021, 18:19Bjelorusija ih uzela 96.BenjooJutub je napisao/la: ↑27 jul 2021, 18:16Nisam iznenađen zbog toga što mi nismo osvojili nikada, nego sam iznenađen kako su ih osvojili recimo Moldavija, Kosovo, Crna Gora, Bjelorusija, Andora, Makedonija...
Od ljetnih do zimskih. Sovjetska je to škola.
Moldavija, Makedonija, Kosovo i CG su ih ubrali par.
Uspješni sportaši koji odu dalje su u 90% slučajeva Srbi ili Hrvati. Dakle, mi Bosanci/Bošnjaci/Bosanci i Hercegovci smo jednostavno netalentovani zbog silnih ukrštanja gena tokom zadnje dvije velike okupacije naših prostora.OldFashioned je napisao/la: ↑27 jul 2021, 18:20Nisam ni s tim iznenađen. Mi smo na samom dnu po svemu + uzmi u obzir da nam dosta uspješnih sportaša odlazi dalje (za šta je ova zemlja prvenstveno sama kriva).BenjooJutub je napisao/la: ↑27 jul 2021, 18:16Nisam iznenađen zbog toga što mi nismo osvojili nikada, nego sam iznenađen kako su ih osvojili recimo Moldavija, Kosovo, Crna Gora, Bjelorusija, Andora, Makedonija...
Vjerujem u Lanu Pudar za budućnost, ako joj obezbijede osnove!
Možda, ali možda imamo talenat ali sigurno nemamo interes ni za sportove za koje imamo uslove odnosno za sportove za koje nisu ni potrebni neki ekstremni uslovi i novac.OldFashioned je napisao/la: ↑27 jul 2021, 18:40Ne bavim se krvnim zrncima. Razloga je milion. Ne može mi niko reći da nemamo talenta.
Dovoljno je samo Vitaly Scherbo ,jedan od najbolji gimnastičara svi vremena.EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑27 jul 2021, 21:12Belorusija?!![]()
Zemlja od skoro 10 miliona stanovnika. Ekipno imaju odlicnu zensku kosarku, muski rukomet i muski hokej na ledu, konkurentni su.
Svojevremeno su imali jednu od najboljih rukometnih skola na svetu (SKA Minsk), davali su gro sovjetske reprezentacije koja je bila olimpijski sampion, a krajem decenije i najboljeg svetskog rukometasa - Tuckina. U fudbalu su tada takodje bili solidni, davali su par igraca u sovjetsku reprezentaciju koja je bila medju najjacim u svetu u toj dekadi.
Za atletiku uz susede Poljake spadaju u ponajbolje skole u Evropi. Odlicni u trkackim i bacackim disciplinama. Odlicni i u biatlonu, vrhunski zapravo. Ponesto sam i preskocio. Belorusi su sasvim solidna sportska nacija na kontinentalnom nivou, srednji esalon. Njih ubrajati u neuspesne sportske nacije je neozbiljno. Belorusi rade i dalje po starim sovjetskim programima, tacnije na toj platformi. Nisu komercijalizovali sport, niti ga sabili u jednu-dve discipline gde su jedino konkurentni, kao recimo susedni Litvanci (samo kosarka) ili Letonci (kosarka i hokej na ledu).
Pa sad, Hrvatska ce na ovim Igrama osvojiti najmanje 8 medalja (po meni). To je minimum minimuma. Koliko je to "pad", ne znam, ali neko nazadovanje bas i nije. Ako i jeste, neprimetno je.Felixians4 je napisao/la: ↑28 jun 2021, 12:34Pa Hrvatska je 2016. imala teško ponovljive Igre, a i prošlih nekoliko je bilo briljantno. Bilo je nenormalno biti stalno sam brh u košarci,rukometu,tenisu,vaterpolu,imati top ateltičar/ke, gimanstičar/ke itd. Logično da će malo sušnija era uslijediti. Hrvatska je dakle moćna u jedrenju,veslanju(ok,privatni project),boksački teškaši ima Hrga + par ostalih.
Slovenci sustavno rade i to im se i u sportu vraća. Biciklizam i zimski sportovi njihov su forte,a ostalo tu i tamo.
Ja mislim da necete biti bas previse losiji nego u Riju, mozda lagani pad, a mi cemo ipak mislim prevazici Rio. Za to nam i ne treba previse. Trebaju nam jos 1-2 zlata i ukupno 5 medalja do kraja ovde da bismo rezultatski prevazisli Rio. A u 10-12 disciplina se jos (i uz malo srece) moze do kraja Igara doci do medalje.Felixians4 je napisao/la: ↑28 jul 2021, 20:28Nisam se referirao striktno na OI. Nama su trendovi demografski loši stalno. Moguće da budeš u pravu,no ja očekujem dosta lošije 2020-e za HRV ,a i vaš sport jer su 2010-e bile nenormalno plodne.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.