U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la calcio » 12 maj 2014, 17:06

Bosniacum Lilium je napisao/la:
calcio je napisao/la:U Olimpicu igra u prvoj ekipi, u Dinamu tesko da ce zaigrati u skorom vremenu. Mozda ako ga posalju negdje na posudbu. Ako ga vrate u podmladak onda se tek zajebao. Ako mu je ugovor standardni Mamicev, onaj da mu mora do kraja karijere placati 20% od plate, onda je idiot, nemam drugih rijeci da opisem osobu koja bi na to pristala.
Tako se i Sivsic zayebo, kuburio po Sesvetama i sl. u 2. HNL, a bio je dobar talenat. Mislim da mu je i SS.BA na onoj njihovi dodjeli tada dodijelio nagradu kao najboljem igracu do 19 godina...
Sivsic, Krpic, Pandza, dosta ih je tako propalo ali doduse nije to sve Dinamova greska. Najvise je do igraca,
Za Gojaka je u tim godinama najbitnije da igra, zato ako nece imati neku minutazu u Dinamu (sto je realno) onda je posudba mozda i najbolja opcija. Postoji i mogucnost da ga forsiraju u Dinamu zbog izloga i prodaje ali ni to mi nije realno u ovom trenutku, prerano je jos za to. Ne kazem da je losa stvar sto je otisao u Dinamu ali sve zavisi od toga kako ce ga koristiti i kakav je ugovor potpisao.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 12 maj 2014, 19:01

calcio je napisao/la:U Olimpicu igra u prvoj ekipi, u Dinamu tesko da ce zaigrati u skorom vremenu. Mozda ako ga posalju negdje na posudbu. Ako ga vrate u podmladak onda se tek zajebao. Ako mu je ugovor standardni Mamicev, onaj da mu mora do kraja karijere placati 20% od plate, onda je idiot, nemam drugih rijeci da opisem osobu koja bi na to pristala.
dinamo ima jak omladinski pogon iako sumnjam da će ga vraćat nazad..
po meni dobar potez gojaka
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 maj 2014, 20:24

Super potez bolje nego da je u Ajax posao

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 12 maj 2014, 20:34

dubrovnik je napisao/la:Super potez bolje nego da je u Ajax posao
kakav ajax sad?
da vam malo apetiti nisu veliki :hmmmmm:

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 12 maj 2014, 20:39

i meni je ovo dobar potez gojaka.
ovi koji govore, da je poletio za parama.. pa neznam sta je tu cudno. mogao je naravno izabrati i put zolotica, pa da naleti na nekog idiota koji mu polomi sve kosti u nozi, i maltene mu zavrsi karieru. zolotic ce do kraja kariere igrati za sicu, i kad je zavrsi morat ce sebi trazit drugi posao. a gojak i ako kojim slucajem neuspije u dinamu, zaradit ce opet vise nego da bi to vrijeme igrao kod nas + uvjek se moze vratiti u nasu kukuruz ligu. ja ipak vjerujem da ce on uspjeti i da cemo ga za par godina, nadam se, gledati u nekoj top ligi.

a ovo za ajax, to se pricalo poslje turnira u skotskoj, posto su bili ajaxovi skauti tu.

nesto drugo: koliko je nasa u17 reprezentacija bila dobra pokazuje trenutno u17 ep koje se igra na malti. jedina dva tima koji su nas tokom kvalifikacija pobjedili ce vjerovatno uci u polufinale. portugal ima trenutno dvije pobjede, i vec je fiksno plasiran, dok skotska ima 3 boda, koja su osvojili protiv njemacke !!, a porazeni su od portugala. zadnju igraju sa svicarcima i dovoljan im je bod za prolaz u polufinale.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 maj 2014, 20:43

Nemam pojma meni nije drago sto je ovaj mali u Dinamo posao. Nije samo sto mi je Hajduk drazi nego jer je to mafijaska organizacija i nikad ne znas kako to moze zavrsiti neovisno koliki je malac talenat. A najveci su ga odmjeravali to je ziva istina.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 maj 2014, 20:50

Gledajte jednu stvar: Zdravko Mamic je i ovakav i onakav medjutim za prodaju igraca je neprikosnoven. Ti momcici poput Gojaka koji odu tamo, imaju sve na dlanu i covjek ih stvarno pazi i gotivi znaci to je 100% tako to mi je pricao momak kojeg je doveo iz jednog manjeg BH kluba. Gotivi ih u ime kluba a bgm i iz svog dzepa nerijetko. Eh sad, ti momcici moraju shvatiti kolika je cast igrati za Dinamo za koji su unazad par sezona igrali neki od trenutno najboljih veznjaka i napadaca na svijetu i moraju biti zahvalni sto imaju mogucnost da krenu njihovim stopama a ne da zavrsavaju u Tobolu, Cracoviji, Jablonecu itd. Dakle covjek nece da ispadne budala kao ljudi iz nasih klubova i odmah kaze potpisi tako ili neces nikako i na taj nacin onemogucava nekog balavca da se igra sa njim. Dalje ako je taj balavac voljan raditi i zelja uspjeha u 80% situacija ce uspjeti, a ako zabije jedan gol pa se pocne qrciti on je sve odigrao.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 12 maj 2014, 20:51

Ovo nijedobar potez i nikad nasi klubovi nece iz blata dok budu ovako radili.Gojak je najveci talenat nase lige,ma koliko liga bila slaba radi se o zemlji cija se reprezentacija plasirala na svjetsko prvenstvo.
Pa dokle cemo se vise samopotcjenjivati majku mu,Gojak je trebao za par miliona otici u klub iz liga petice,iz NASEG kluba,nebitno kojeg,a ne iz Dinama.Sta smo mi nesposobni prodati extra talenta pa nam trebaju posrednici?Izgleda da jesmo.
I jos nesto,Gojak nije premlad,puna je Bundesliga a i ostale lige sedamnaestogodisnjaka koji dobijaju priliku da igraju na najvisem nivou,mogao je i Gojak isto.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 maj 2014, 20:53

drummer je napisao/la:Ovo nijedobar potez i nikad nasi klubovi nece iz blata dok budu ovako radili.Gojak je najveci talenat nase lige,ma koliko liga bila slaba radi se o zemlji cija se reprezentacija plasirala na svjetsko prvenstvo.
Pa dokle cemo se vise samopotcjenjivati majku mu,Gojak je trebao za par miliona otici u klub iz liga petice,iz NASEG kluba,nebitno kojeg,a ne iz Dinama.Sta smo mi nesposobni prodati extra talenta pa nam trebaju posrednici?Izgleda da jesmo.
I jos nesto,Gojak nije premlad,puna je Bundesliga a i ostale lige sedamnaestogodisnjaka koji dobijaju priliku da igraju na najvisem nivou,mogao je i Gojak isto.
Nije on najveci talenat, tu su negdje i Hodzic i Radovac, medjutim jedino je njegov otac uspio natjerati nekoga da ima redovnu minutazu. Isto bi ovako bilo i da uzmu Radovca forsirali bi ga da ga prodaju. Klub bez ambicija na tabeli ima tu mogucnost.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 maj 2014, 20:58

drummer je napisao/la:Ovo nijedobar potez i nikad nasi klubovi nece iz blata dok budu ovako radili.Gojak je najveci talenat nase lige,ma koliko liga bila slaba radi se o zemlji cija se reprezentacija plasirala na svjetsko prvenstvo.
Potpis e u tom grmu lezi zec.Apropo Zeca dosao iz Bugojanske Iskre za neke od timova iz BIH bio neperspektivan a onda za godinu dana najbolji igrac HNLa i to u Sibeniku.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 12 maj 2014, 21:55

Problem je što našu ligu jako slabo prate strani skauti, za razliku od srpske i hrvatske lige gdje su igrači praktički stalno na radaru i redovno idu u lige zapadne Evrope. Jedini način da igrač skrene pažnju na sebe je dobrim igrama u mladoj reprezentaciji ili jako dobrom statistikom, pa da ovi maksuz potegnu do BiH da ga pogledaju. Jedino ko je trenutno donekle zainteresovan za naše igrače su Česi, Turci, te Srbija i Hrvatska. Naši klubovi su jednostavno primorani da tamo šalju igrače jer drugi nam ni ne šalju ponude, mogu ih oni čekati koliko hoćete...

Sjećam se kad je Gent ili Genk pratio Radeta Krunića iz Donjeg Srema i na kraju ponudio za naše prilike jako dobar novac, ali ovi nisu bili zadovoljni... Jednostavno mi je nezamislivo da se to dešava s jednim igračem, recimo, Radnika.

Sve što je potrebno da bi "pročepilo" je par pozitivnih primjera naših igrača, ali džaba kad se to ne dešava. Znam da se neki nadaju da bi se stvari mogle pokrenuti odlaskom reprezentacije na SP, ali kad eventualno zainteresovani klubovi zagrebu malo ispod površine, vidjet će da je u čitavoj ekipi Edin Džeko jedini značajan reprezentativac koji je zapravo nastao u BiH, a ne u kojekakvim omladinskim pogonima Njemačke i drugih evropskih zemalja. Od ostalih igrača, tu su Avdukić, Vršajević, Višća, Ibričić, Šunjić... ne zvuči više toliko realno da neko zbog tih igrača šalje skaute u BiH, zar ne?
Ja eventualnu šansu za bolji rejting lige vidim u onome što se dešava sa FK Sarajevom. Djeluju ozbiljni u namjeri da naprave dobru akademiju, a uz jak prvi tim koji može dogurati recimo do grupe EL, ti igrači bi se lako mogli plasirati na tržište. Samim time bi se i šanse igrača iz drugih klubova uveliko povećale.

Savez bi, umjesto što se sjete lige samo kada treba naplatiti kazne, morao poduzeti neke mjere da se poboljša stanje lige i rada sa mladim igračima. Ima jako puno prostora da se uvjeti poboljšaju, evo samo nekih stvari koje mi prve padaju na pamet, a nije to neka mudrost:
- obaveza svakog kluba da ima određeni broj domaćih igrača starih 20 godina ili manje. U nižim ligama postaviti obavezni broj igrača još više.
- pomoći da se treneri koji rade s djecom bolje educiraju i upoznaju sa modernim metodama rada... Ako treba, platiti strancima i organizovati kojekakve seminare; uz novac od Brazila, to ne bi trebao biti neki ogroman trošak
- dati preporuku selektoru A reprezentacije da više obrati pažnju igrače Premijer lige... ne može me niko uvjeriti da bi reprezentacija propala da su makar isprobani Hodžić kao treći napadač, ili Grahovac kao zadnji vezni.
- dati sve od sebe da se poboljša Premijer liga. Ulaganje u infrastrukturu (to se donekle i radi kroz onaj UEFA-in projekat sa terenima), smanjenje lige, otpis dugova (jesu ono glavnice dugova za porez otpisane?), omogućavanje lakšeg ulaska privatnog kapitala u klubove.

Toliko od mene... Sad tek vidim koliko sam ispisao, valjda će se naći makar jedna osoba kojoj neće biti mrsko pročitati ovo. :kafa: :mrgreen:
Zadnja izmjena: Edol, dana/u 12 maj 2014, 22:01, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 maj 2014, 21:59

Ništa od toga se ne može desiti bez obnove infrastrukture. Samo pogledajte stadione u Hrvatskoj i Srbiji, sve to odmah izgleda drugačije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 12 maj 2014, 22:15

Meni je jednostavno:
Bio Dinamo mafijaski ili ne, korak narijed je korak naprijed kakav god bio, u tim godinama u kojim je Gojak je nevjerovatan korak naprijed. Ako je stvarno talentovan, onda ce jos koji korak naprijed uzeti, nece valjda Dinamo propustiti priliku da nabruse jakog talenta i da ga prodaju ako znaju da je talentovan. A ako nije, sto su ga doveli i sta bi mi imali zaliti?
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 maj 2014, 23:32

Potpisat ce ugovor od jedno10 godina. Bude li jako dobar igrac promjenit ce drzavljanstvo i na svaki nacin biti natjeran da zaigra za Hrvatsku sto ce mu usput dignuti i cijenu. Vidi slucaj Halilovic ne vadi se iz tih kandzi lako. Ucinit nece moci nista. Ako propane eto ga negdje u nekog losijeg BIH premijer ligasa. Kad cete naucit da Mamic nikad nikome osim Hrvatskoj nije stvorio reprezentativca.Ako vam je ovo dobra solucija uzivajte u neizvijesnosti.

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 12 maj 2014, 23:36

Ovaj će završiti isto kao Krpić i Dalibor Pandža kad su dolazili u Dinamo,plus tu su još Bekić i Zakarić koji su isto bili ''veliki talenti'', pa nikad nisu zaigrali u Dinamu.par tekmica za Lokomotivu i nakon toga povratak u Bosnu

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 13 maj 2014, 03:58

Danas U19 repka igra u Bihacu pod Boricima meca sa Slovenijom, dok u cetvrtak u Vrnogracu igraju sa istim protivnicama jos jednu utakmicu sretno nasima :D
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 13 maj 2014, 04:05

Seaman je napisao/la:Ovaj će završiti isto kao Krpić i Dalibor Pandža kad su dolazili u Dinamo,plus tu su još Bekić i Zakarić koji su isto bili ''veliki talenti'', pa nikad nisu zaigrali u Dinamu.par tekmica za Lokomotivu i nakon toga povratak u Bosnu
Ned'o Bog da se kaze "sretno, da Bog da on uspio i napravio veliku karijeru". Al' dobro, nismo mi pametna nacija. Rat i neimastina je svoje ucinilo. :bih:

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 13 maj 2014, 12:21

Saznajte koga je Jagodić odabrao za okršaj sa Zmajevima

Seniorska i mlada reprezentacija BiH odigraće prijateljsku utakmicu 22. maja u 17:30 sati na stadionu „Banja Ilidža“ u Gradačcu u sklopu priprema „A“ selekcije za SP.
Selektor „U-21“ reprezentacije Vlado Jagodić za ovu utakmicu je odabrao sljedeće igrače:

Ivan Tirić (Rudar Kakanj), Nikola Vasilj (Zrinjski), Haris Muharemović (Sarajevo), Srđan Stanić (Željezničar), Jozo Špikić (Široki Brijeg), Renato Gojković (Čelik), Safet Šivšić (Olimpic), Dženan Bureković (Čelik), Srđan Grahovac (Borac), Nermin Zolotić (Željezničar), Gojko Cimirot (Sarajevo), Damir Sadiković (Željezničar), Amer Gojak (Olimpic), Fedor Predragović (Borac), Samir Radovac (Sarajevo), Toni Livančić (Vitez), Ademir Čolić (Zvijezda Gradačac), Armin Hodžić (Željezničar), Mirko Marić (Široki Brijeg), Mićo Kuzmanović (Zvijezda Gradačac).

„Utakmica sa „A“ timom je promocija bh fudbala. Struka želi da selektoru i reprezentativcima još jednom čestita plasman na SP i da im u lijepom ambijentu koji će biti u Gradačcu poželimo srećan put i rezultat koji će napuniti srca svih Bosanaca i Hercegovaca. Na spisku je dosta fudbalera iz mlađih kategorija, ali ima i starijih igrača. Utakmica sa „A“ timom će biti odličan test za ove mladiće koje pratimo i koji bi mogli da dobiju pozive i za naredne reprezentativne akcije“, rekao je Jagodić.

Naši „U-21“ reprezentativci će se okupiti 21. 5. 2014. u Hotelu „Euro“ u Odžaku.

Zar ovaj Maric nije odlucio da igra za kroasane???? I ne kontam kako je mogao Stanu staviti na ovaj spisak s obzirom da su mu vec 23 godine??? Vjerojatno ga je onda Pape zamolio da ga testira protiv A repke, s obzirom da se stana nalazi na prosirenom spisku za brazil
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 13 maj 2014, 12:47

MA nisu oni trebali samo U21 mogli su uzeti iz Sarajeva i Zelje jos ponekog igraca radi kvaliteta npr. Jajalo i slicno..Nije mi jasno odkud Marić na spisku

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 13 maj 2014, 13:32

zove Marića koji se odlučio za Hrvatsku, a ne zove Zakarića :roll:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Honorar, Pensioner26, RaZuti i 59 gostiju.