Vels - BiH / BiH - Belgija

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Šta očekujete od ovog dvomeča:

6b
54
15%
4b
75
21%
3b
43
12%
1b
111
31%
0b
80
22%

Ukupno glasova: 363

damirdamic72
Kontakt:

Re: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la damirdamic72 » 07 okt 2014, 13:19

Consigliere je napisao/la:
amho je napisao/la:
ajmo zamislit' scenario: imamo 3 boda nakon 3 kola, safet ostane selektor i izgubi u izraelu... ko nam garantuje plasman uopste... 6 bodova u naredne dvije utakmice nam ne garantuju nista osim nastavka neprofesionalnog i nedoslijednog vodjenja reprezentacije do kraja kvalifikacija.... safetov ostanak na klupi s plasmanom na EP kroz baraz je takodjer kataklizma sa malo dalekoseznijim posljedicama...
Mozemo mi zamisljati scenarije kakve hocemo, ali realnost je da gubljenje ove dvije utakmice po cijenu njegovog odlaska nije povoljna verzija. Safet moze otici i cak ako uzmemo Vels, a recimo dozivimo katastrofu protiv Belgije.... mozda bi tako i bilo najbolje. :oops:
amho * u pravu si 100 posto.svakom iole normalnom i pismenom poznavaocu BH fudbala i reprezentacije treba biti prioritet tjeranje Susica i organizacija iste nakon njega.imamo sad i dobre pare vjerovatno se moze dovesti neko malo bolji pametniji i kulturniji na čelo iste.od 100 ljudi s kojima pričam uzivo i on line 98 % više ne podrzava Susica!Meni kad )( % ljudi bi reklo da se ubijem ja bi se ubio :) . daj odstupi vole

consigliere * idu prve 2 ekipe direktno kao inajbolja 3. a ostale 3 idu u baraž.opet to nije baraz gdje mozes dobiti Portugal , Hrvatsku,Grčku ili Rusiju već ekipe poput Latvije,Armenije, Estonije,Škotske,Irske ili maximalno Danske.koje mozemo proci vođene s nekim normalnim .Sama grupa je takva da niko pa cak ni Belgija nece izvuci maximalni score.dakle bit ce rasipanja bodova.

Ja bi lično volio sam 1 bod i to protiv Velsa npr nekih bezvoljih 1:1 ili 0:0 i blamažu protiv Belgije npr da nas puknu 0:3 na B.Polju.tada Safet ne bi imao bnikakve šanse za ostanak

knabs
Kontakt:

Post Postao/la knabs » 07 okt 2014, 13:21

Moze li neko postaviti najvjerovatijih prvih 11 Welsa?

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 07 okt 2014, 13:22

Iskreno ja ne znam što se raja pribojava Velsa, njih cemo razvaliti, jedino im je Bejl odličan igrač, ali on u reprezentaciji nije ni sjena onog igrača iz Reala, mada je zabio 2 gola Andori..
Znači Vels k'o plitak potok a sa Belgijom se potući za pobjedu,mene je strah samo nekih genijalnih zamisli našeg vrlog stručnjaka na klupi,ako izvede naš najbolji sastav mi ćemo iz ove dvije tekme izvuci ili 4 ili svih 6 bodova..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 07 okt 2014, 13:24

mikki21 je napisao/la:evo tuzna vijest za sve navijace repke, avidija nije odradio prvi trening, avdaga povrijedjen! :o :o :twisted: :twisted: dabogda se neoporavio do poslje walesa i belgije! :twisted: samo tanka nam zadnja linija do bola! salihovic i bicakcic ostali kuci zbog povreda! spahic mozda bude igrao pod inekcijom i speed demon evo povrijedjen(mada ovo mozda nikom i nesmeta osim susicu)! znaci vrlo lako bi zadnja linija mogla izgledat ovako;

mujdza------vranjes-----sunjic------kvesic!!!!

tanko, pravo tanko! ako jos nadodamo da pape neodstupa od svoje igre 2-6-2, crno nam se pise! 4-2-3-1 MORA bit formacija za ove tekme i ibisevic se mora zrtvovat za tu formaciju!

nadam se da ce barem spahic igrat, u tom slucaju ovo bi bila moja postava i ja mislim jedina ispravna koju bi trebalo izvest na teren u ovom trenutku;

---------------------------begovic--------------------
mujdza----------sunjic--------spahic---------lulic
----------------------besic------pjanic---------------
hajrovic---------------medunjanin----------visca
------------------------dzeko------------------------

u potpunosti podrzavam tvoju formaciju.odbrana bi bila gotovo savršena.trenutno najbolje što imamo.Uvesti u toku igre još Ibiševića i to je to !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 okt 2014, 13:25

knabs je napisao/la:Moze li neko postaviti najvjerovatijih prvih 11 Welsa?
---------------------- Begovic -----------------------
Mujdza ------ Vranjes ---- Sunjic ----------- Lulic
------------------ Besic ---- Pjanic -----------------
Hajrovic ---------- Medunjanin ---------- Ibisevic
----------------------- Dzeko ------------------------

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 07 okt 2014, 13:29

Ajax je napisao/la:
Kad budu Papeta pitali oko sastava: "Imam 1-2 dileme, ostalo svi znate" :)

Mislim da bi Vedo mogao na klupu, mozda Lulic ofanzivno a neko lijevog beka. Nadam se da ce Spahic igrati, ali samo ako je 100 % spreman.

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 07 okt 2014, 13:30

kompletan ekipa igra u engleskoj 1 ili 2 ligi uz par izuzetaka koji igraju u Irskoj,Skotskoj...koga god postavio nece nam biti lako

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 okt 2014, 13:35

damirdamic72 je napisao/la:
consigliere * idu prve 2 ekipe direktno kao inajbolja 3. a ostale 3 idu u baraž.opet to nije baraz gdje mozes dobiti Portugal , Hrvatsku,Grčku ili Rusiju već ekipe poput Latvije,Armenije, Estonije,Škotske,Irske ili maximalno Danske.koje mozemo proci vođene s nekim normalnim .Sama grupa je takva da niko pa cak ni Belgija nece izvuci maximalni score.dakle bit ce rasipanja bodova.

Ja bi lično volio sam 1 bod i to protiv Velsa npr nekih bezvoljih 1:1 ili 0:0 i blamažu protiv Belgije npr da nas puknu 0:3 na B.Polju.tada Safet ne bi imao bnikakve šanse za ostanak
Vjeruj, sa eventualnih 0 bodova nakon 3 kola nase sanse ce pasti na puku statistiku... Od preostalih 7 utakmica imali bi gostovanja Belgiji, Izraelu i Kipru, odakle bi trebali uzeti barem 7 bodova uz sve pobjede kuci.... :hmmmmm: Vrlo nerealno.

I cak iako izborimo baraz, cekaju nas slijedece ekipe (realno trece po kvaliteti u svakoj grupi): Turska, Ukrajina, Poljska, Slovenija, Madjarska, Austrija, Bugarska, Srbija.... Sve jako nezgodne i motivirane do neba.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 okt 2014, 13:43

amko27 je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
Kad budu Papeta pitali oko sastava: "Imam 1-2 dileme, ostalo svi znate" :)

Mislim da bi Vedo mogao na klupu, mozda Lulic ofanzivno a neko lijevog beka. Nadam se da ce Spahic igrati, ali samo ako je 100 % spreman.
To ce biti Papetov sastav sigurno. Jedino ako Spaha ozdravi onda on ulazi umjesto Vranjesa. Mada ja bi igrao ovako:
-----------------Begović----------------
-----Mujdza---- Šunjić - Spahić-------
Hajrović-------Bešić-------------Lulić
------------Pjanić - Medunjanin------
------------Džeko - Ibišević-----------

ili

-----------------Begović-----------------
Mujdza - Šunjić - Spahić - Zukanovic
----------- Besic -- Pjanic --------------
Hajrovic ---- Medunjanin ------- Lulic
----------------- Dzeko ------------------

Mozda bi jedino zamjenio pozicije Medunjaninu i Pjanicu.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 07 okt 2014, 13:44, ukupno mijenjano 1 put.

knabs
Kontakt:

Post Postao/la knabs » 07 okt 2014, 13:44

Evo citam njihov forum i vecina pretpostavlja da ce igrati sa 5 odbrambenih tako da ce traziti svoju sansu kroz kontre.

Nadam se da cemo ovaj put ici vise po bokovima i ubacajima, posto oni ce vjerovatno igrati sa dubokom odbranom i prepustati nama inicijativu

Tesko da ce Dzeko moci stvoriti nesto kroz sredinu protiv 5 engleskih mrcina

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 okt 2014, 13:46

knabs je napisao/la:Evo citam njihov forum i vecina pretpostavlja da ce igrati sa 5 odbrambenih tako da ce traziti svoju sansu kroz kontre.

Nadam se da cemo ovaj put ici vise po bokovima i ubacajimo, posto oni ce vjerovatno igrati sa dubokom odbranom i prepustati nama inicijativu
ma nevjerujem nesto da ce se oni povuci nije im to u mentalitetu njihov najveci kvalitet je trka i agresivnost i mislim da ce se tako na terenu i postaviti .naravno Bale je daleko najopasni to su njihovi glavni aduti .

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 okt 2014, 13:46

knabs je napisao/la:Evo citam njihov forum i vecina pretpostavlja da ce igrati sa 5 odbrambenih tako da ce traziti svoju sansu kroz kontre.

Nadam se da cemo ovaj put ici vise po bokovima i ubacajima, posto oni ce vjerovatno igrati sa dubokom odbranom i prepustati nama inicijativu
Ako budu igrali sa 5 odbrambenih onda ih treba nadigrati po sredini terena ( Pjanic - Medunjanin ) jer ce krilne pozicije biti poduplana igracima.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 okt 2014, 13:50

bordobijeli je napisao/la: ma nevjerujem nesto da ce se oni povuci nije im to u mentalitetu njihov najveci kvalitet je trka i agresivnost i mislim da ce se tako na terenu i postaviti .naravno Bale je daleko najopasni to su njihovi glavni aduti .
Argentina je igrala sa petoricom u odbrani protiv nas pa je to ipak izgledalo ofanzivno. Na skici je Fali Bicakcic umjesto Salihovica i par igraca su pogresno poredali u nasoj zadnjoj liniji. Sto se tice Argentije isto sve tacno osim Rodriguez - Gago ( znaci 5-3-2 kao sto je Meksiko igrao cijelo prvenstvo ).
slika
Zato bi i mi mogli odigrati ovako. To je najbolji nacin da zasutavimo Bale-a. Bolji od 4-2-3-1 sa laznim krilom Ibisevicem.

Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 07 okt 2014, 14:09, ukupno mijenjano 2 puta.

knabs
Kontakt:

Post Postao/la knabs » 07 okt 2014, 13:54

bordobijeli je napisao/la:

Nadam se da cemo ovaj put ici vise po bokovima i ubacajimo, posto oni ce vjerovatno igrati sa dubokom odbranom i prepustati nama inicijativu
ma nevjerujem nesto da ce se oni povuci nije im to u mentalitetu njihov najveci kvalitet je trka i agresivnost i mislim da ce se tako na terenu i postaviti .naravno Bale je daleko najopasni to su njihovi glavni aduti .

Mislim da nece krenuti preagresivno, gledajuci u vidu da im Allen i Ramsey fale, mislim da ce pokusati igrati defenzivno i kontrolirano, znaju oni vrlo dobro da nam je odbrana spora, i trazit ce tu sans.

Utakmica protiv kipra i nije bila toliko losa koliko se predstavlja, eto jedino je falila realizacija na zadnjoj 1/3. Pucanje iz daleka, trazenje prostora u dubinu za napad itd. Nadam se da ce momci rijesiti na nivou ovaj zadatak.
I nadam se da nece dopustati Baleu 1-1 sa pojedinim igracima nego da ce uvijek ga pratiti dvojica

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 okt 2014, 13:57

Ajax je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la: ma nevjerujem nesto da ce se oni povuci nije im to u mentalitetu njihov najveci kvalitet je trka i agresivnost i mislim da ce se tako na terenu i postaviti .naravno Bale je daleko najopasni to su njihovi glavni aduti .
Argentina je igra sa petoricom u odbrani protiv nas pa je to ipak izgledalo ofanzivno
slika
Zato bi i mi mogli odigrati ovako. To je najbolji nacin da zasutavimo Bale-a. Bolji od 4-2-3-1 sa laznim krilom Ibisevicem.

nevjerujem da ce postaviti 3-5-2 mislim da tto od ćire nismo igrali a i pitanje koliko hajrovic i lulic mogu špartati naprijed nazad jel u ovoj formaciji oni moraju puno da rade u defanzivi a mislim da i nisu neki defanzivci narocito hajrovic. po meni bolje neka formaacija sto smo igrali s mexicom i obalom bjelokosti 4-5-1 tu smo nekako naj cvrsce izgledali .

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 07 okt 2014, 13:59

Željooooo je napisao/la:Iskreno ja ne znam što se raja pribojava Velsa, njih cemo razvaliti, jedino im je Bejl odličan igrač, ali on u reprezentaciji nije ni sjena onog igrača iz Reala, mada je zabio 2 gola Andori..
Znači Vels k'o plitak potok a sa Belgijom se potući za pobjedu,mene je strah samo nekih genijalnih zamisli našeg vrlog stručnjaka na klupi,ako izvede naš najbolji sastav mi ćemo iz ove dvije tekme izvuci ili 4 ili svih 6 bodova..
U tome i jeste stvar, Vels je kyrton od ekipe, ali problem je što mi imamo kyrton od selektora, pa se moramo pribojavati njegovih egzibicija i zamišljanja da je nekakav stručnjak.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 okt 2014, 14:01

bordobijeli je napisao/la: nevjerujem da ce postaviti 3-5-2 mislim da tto od ćire nismo igrali a i pitanje koliko hajrovic i lulic mogu špartati naprijed nazad jel u ovoj formaciji oni moraju puno da rade u defanzivi a mislim da i nisu neki defanzivci narocito hajrovic. po meni bolje neka formaacija sto smo igrali s mexicom i obalom bjelokosti 4-5-1 tu smo nekako naj cvrsce izgledali .
Meksiko i Obala nisu imali jednog Bale-a. Protiv njih jeste bilo najbolje 4-2-3-1 i to sa Kolasincem kao lijevim bekom a ne Lulicem. Protiv Walesa i najbolji nacin da se zaustavi Bale je 5-3-2 koja prelazi u 3-5-2. Cak i sa takvom taktikom imati cemo vise loptu u nogama jer smo tehnicki puno jaci od njih a i Dzeko i Ibisevic ce imate dovoljan broj prilika.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 okt 2014, 14:12

Ajax je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la: nevjerujem da ce postaviti 3-5-2 mislim da tto od ćire nismo igrali a i pitanje koliko hajrovic i lulic mogu špartati naprijed nazad jel u ovoj formaciji oni moraju puno da rade u defanzivi a mislim da i nisu neki defanzivci narocito hajrovic. po meni bolje neka formaacija sto smo igrali s mexicom i obalom bjelokosti 4-5-1 tu smo nekako naj cvrsce izgledali .
Meksiko i Obala nisu imali jednog Bale-a. Protiv njih jeste bilo najbolje 4-2-3-1 i to sa Kolasincem kao lijevim bekom a ne Lulicem. Protiv Walesa i najbolji nacin da se zaustavi Bale je 5-3-2 koja prelazi u 3-5-2. Cak i sa takvom taktikom imati cemo vise loptu u nogama jer smo tehnicki puno jaci od njih a i Dzeko i Ibisevic ce imate dovoljan broj prilika.
kolasinac bi nam dosao ko budali šamar :lol: on na beka lulic ispred i rijesen problem ,ovako lulic i ako je na beku koga onda ispred staviti ima visca ,susic i medunjanin al niko to nije pravo krilo a i nisu neki defanzivci ,mozda visca naj blizi posto je mislim trkacki jaci od ove dvojice,nadam se bar da ce spaha biti spreman .

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 07 okt 2014, 14:13

Kad je Srbija dobila 6-1, sto necemo i mi ? :D Idemo po 3 boda :salut:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 okt 2014, 14:15

bordobijeli je napisao/la: kolasinac bi nam dosao ko budali šamar :lol: on na beka lulic ispred i rijesen problem ,ovako lulic i ako je na beku koga onda ispred staviti ima visca ,susic i medunjanin al niko to nije pravo krilo a i nisu neki defanzivci ,mozda visca naj blizi posto je mislim trkacki jaci od ove dvojice,nadam se bar da ce spaha biti spreman .
Napisao sam vec gore. Visca je jako los u defanzivi i izgubio se je tih 25 minuta protiv Argentine kada je bio najpotrebniji. Krilo ce igrati Ibisevic.

Mada po meni je bolje ovo dvoje:

ili

-----------------Begović-----------------
Mujdza - Šunjić - Spahić - Zukanovic
----------- Besic -- Pjanic --------------
Hajrovic ---- Medunjanin ------- Lulic
----------------- Dzeko ------------------

Kvesic mislim da je dobar igrac. Samo nisam siguran dali je utakmica protiv trkacki jakog Walesa i Bale-a pravi trenutak za njegov debi. I ovako nam je odbrana neuigrana bez Spahe.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 7 gostiju.