Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

HordasOdMalena
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la HordasOdMalena » 08 jun 2020, 18:17

Zašto pojedinci objašnavaju da nismo u dugu? Jesmo, i to velikom. Neka nam je Bog na pomoći. Gasimo se, a sljedeće sezone smo najveći kandidat za ispadanje. Pitanje je hoćemo li dobiti licencu i za federalnu ligu. Moguće da umjesto nas, u ligu prvaka ode Željezničar. Zayebao nas Nam žestoko. :(

Ostalima neka je sa srećom.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 08 jun 2020, 18:17

kraljlavova je napisao/la:
08 jun 2020, 18:10
Sarajevo ima vlasnika koji svjesno daje novac ulaze se u klub ima se strategija koja ce doci ubrzo doci na naplatu a u sustini ako je nam zadovoljan sa stanjem u klubu zasto se vi sekirate za nase sarajevo a mnogi klubovi daju ispod stola pare igracima pa im zato financijski izvjestaji nisu toliko strasni zato kod nas toga nema sve na papir se mora prikazati
Multi milioner ne moze svoje novce povratit tako sto ce njegov klub da osvoji ligu BiH, a onda ispadne u prvom predkolu LP. Znaci pored lige potrebno je izboriti grupnu faznu nekog takmicenja, sto za sobom nosi veci trosak jer mora da plati igrace koji mogu da iznesu taj teret.

A budimo realni kakvi timovi igraju u drugom predkolu LP, hajde da preskocimo prvo mada i tu je zestoka konkurencija, mnogo bogatiji, jaci, klubovi sa mnogo vise euro iskutva nego nasi.

Da ne pricamo o trecem prekolu a pogotovo play-off jer tamo te cekaju ovi sto su izmislili fudbal, a jos vaznije da se ne zaboravi da liga BiH liga šesta odozada tabele u europi.
Mjau !

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 08 jun 2020, 18:19

Sviuodbranu je napisao/la:
08 jun 2020, 17:33
Denchi je napisao/la:
08 jun 2020, 17:30
08 jun 2020, 17:27
Gledaj minusa u poslovanju kod Sarajeva.
I to milionski.
Prema kome?
Kako do minusa od 4.5 mil km za god dana to pitaj upravu Sarajeva.
Skoro komplet Slobodin dug za godinu. Aferim
Sarajevo nema duga, jer u taj "dug" idu pare koji je vlasnik uložio, znaci ove godine je Nam na račun Sarajeva uplatio 4,5 miliona KM, pa zar to nije razlog zbog kojeg se klubovi prodaju?
Posto je Susic dosao ove godine, i jos se najavljuju neka veca imena za nasu ligu, računajte da Nam salje jos vecu cifru, i da ce budzet Sarajeva biti jos veci, ove godine je veci za dva miliona KM od prosle...
Naravno meni kao navijaču Sarajeva bi bilo draze da se ta lova ulaze u akademiju, ali Nam je vlasnik kluba i on odlucuje gdje ce se uloziti pare, moje je da uzivam u titulama :cool:
i naravno da zahvaljujem svima koji su zasluzni sto tamo neki milijarder iz Azije svake godine ulaze nekoliko miliona u klub za koji navijam, sto smo imali srece pa ne dodje onaj turcin sto je bio u Celiku, ko zna gdje bi sad bili...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 08 jun 2020, 18:23

Prosle godine 4,5 milke u minusu, titula dosla...
Ove godine 3 milke u minusu, titula dosla...

Tako da, i sljedece godine sa bude isto :kafa:

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 08 jun 2020, 18:24

08 jun 2020, 18:17
zagor1987 je napisao/la:
08 jun 2020, 17:36

Ajd emalo raspitaj se kako to ide mrsko mi objasnjavat jer vidim laici ste po tom pitanju,covjek je na nasem dijelu foruma objasnio,nit smo duzni drzavi nit igracima nit imamo bilo kakav dug,na plate dajemo 6.5 mil hebi ga dosla neka fina vremena
Kako ne dugujete nikom.
6 mil prihod ,10 rashod. Minus ko dzamija bem ti matematiku.
Meni je jasno da odredjen dug u poslovanju moze postojati, ali je pitanje do kada ce te minuse neko namirivati.
Za BiH finansijske uslove minus za godinu dana u visini od 4.5 mil je zaista visok.
Postavlja se pitanje koliko je profitabilno Sarajevo kao klub i do kada ce to kosooki tolerisat.
Veliki poz i sretno u LP.
Laicki gledano. Tanu smo do prosle godine dugovali preko 18 miliona. Gle duga, zamisli...
Izvrsi se dokapitalizacija, to je ono sto je "recimo" Tan ulozio svojih novaca i taj dug se izbrise jer je novi gazda dosao i otplatio taj dug te preuzeo vecinsko vlasnistvo nad klubom. Ovo je laicki receno a u praksi i po zakonu nije ni blizu tako. Pravna sluzba kluba je mozda i segment koji je najbolje uredjen u klubu upravo zbog ovakvih razloga pa sada razmisli.

Jednostavno, taj dug je zapravo "investicija" vlasnika, ne sadaka pozajmica ili nazovi kako hoces.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 08 jun 2020, 18:26

Cocaine je napisao/la:
08 jun 2020, 17:54
feniksptica je napisao/la:
08 jun 2020, 17:38

Sad ce Sarajevo od evrope i eventualno transfera smanjit ili mozda anulirati dug. I zato sebi dopusti luksuz
A vi da imaju 100k duga nemate odakle namirit te pare.
12 miliona anulirati sa 200-300 hiljada eura koliko je jedan prolaz. Vi posto ste u kvalifikacijama za Ligu prvaka ocekujem vase ispadanje ko fisek i minimalnu zaradu. Vi ste brato u kur.cu zescem nego Zeljo i Celik zajedno. Vas vecinski vlasnik sigurno ide na zajebanciju sa onim kupit cu sebi klub za zajebanciju pa ga baciti u smece kada mi dojadi jer po finansijskim izvjestajima se vidi da mu nije u interesu poslovanje nego "za njega" minimalno ulaganje zbog vlastitog ceifa. Vi niste Zeljo koji nije privatni klub i koji ima svoju imovinu koju moze u slucaju neizlazne situacije prodati za spas. Vi nemate nista osim ovih 12 miliona duga prema vecinskom vlasniku koji sutra moze proglasiti stecaj i ostaviti vam FK Sarajevo sa grbom na kojem je Zlatni Retriver koji se okrece na raznju. Ako mislite da je zdravo i bez posljedica poslovanje sa prihodom 4 i rashodom 9 miliona onda neka vam je bog na pomoci
Licemjeru postedi nas svoje patetike boli nas k jel nas ti volis. Sta kazes 200 hiljada crmo od lp zaraditi haha. Sto se tice zlatnog retrivera to je za tebe i tvoj klub prestizan naziv jer koliko tovarite u drugim ligama i koliko od rata imate nastupa u evropi bolje vam stoji naziv patuljasti gonic,uostalom kazes fisek pa da te pitam koje kolo je bio Dinamo Kijev,Bazel,Cluj i Borusija? Znaci Nam sam sebi duguje pare hah bas si gluperda. DUG=INVESTICIJA

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 08 jun 2020, 18:26

Ee moje Sarajevo na šta si spalo...
U petak titula - ponedjeljak stečaj...
Dobro su nam svi govorili, karma je kur.va...
A mi u zabludi, ludi nismo vidjeli šta nam se dešava ispred nosa ..
Nadam se da će se legende kluba organizovati da pomognu, pa neke donacije da izganjaju da se ovo malo smiri... Trebamo sačuvati obraz u sljedećoj sezoni samo da ostanemo u ligi, u ovom trenutku važnije je smanjiti dug
E moj Hase da si ovdje sada...

kosevskobrdo
Kontakt:

Post Postao/la kosevskobrdo » 08 jun 2020, 18:27

08 jun 2020, 18:17
zagor1987 je napisao/la:
08 jun 2020, 17:36

Ajd emalo raspitaj se kako to ide mrsko mi objasnjavat jer vidim laici ste po tom pitanju,covjek je na nasem dijelu foruma objasnio,nit smo duzni drzavi nit igracima nit imamo bilo kakav dug,na plate dajemo 6.5 mil hebi ga dosla neka fina vremena
Kako ne dugujete nikom.
6 mil prihod ,10 rashod. Minus ko dzamija bem ti matematiku.
Meni je jasno da odredjen dug u poslovanju moze postojati, ali je pitanje do kada ce te minuse neko namirivati.
Za BiH finansijske uslove minus za godinu dana u visini od 4.5 mil je zaista visok.
Postavlja se pitanje koliko je profitabilno Sarajevo kao klub i do kada ce to kosooki tolerisat.
Veliki poz i sretno u LP.
Da zivimo u drzavi koja ima zakon o sportu ti "dugovi" kako ih ti nazivas bi se fakturisali kao ulaganje i povecavali bi vrijednost dionica kluba. Ovaj "dug" kako ga ti nazivas nije dug prema drzavi (kao kod vecine klubova) nije dug prema igracima (kao kod vecine klubova) nije dug prema bivsim trenerima (kao kod vecine klubova), cak nije ni dug vec je novac koji je g. Nam ulozio u ovu zabokracinu zvanu bh fudbal.

Da vam oci nemaju toliko suza od ljubomore i zavisti mozda bi i sami skontali, ali hajde, pusti to.

Raspadamo se :bih: :bih:
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO

RajaBa1983
Kontakt:

Post Postao/la RajaBa1983 » 08 jun 2020, 18:28

Cocaine je napisao/la:
08 jun 2020, 17:54
feniksptica je napisao/la:
08 jun 2020, 17:38

Sad ce Sarajevo od evrope i eventualno transfera smanjit ili mozda anulirati dug. I zato sebi dopusti luksuz
A vi da imaju 100k duga nemate odakle namirit te pare.
12 miliona anulirati sa 200-300 hiljada eura koliko je jedan prolaz. Vi posto ste u kvalifikacijama za Ligu prvaka ocekujem vase ispadanje ko fisek i minimalnu zaradu. Vi ste brato u kur.cu zescem nego Zeljo i Celik zajedno. Vas vecinski vlasnik sigurno ide na zajebanciju sa onim kupit cu sebi klub za zajebanciju pa ga baciti u smece kada mi dojadi jer po finansijskim izvjestajima se vidi da mu nije u interesu poslovanje nego "za njega" minimalno ulaganje zbog vlastitog ceifa. Vi niste Zeljo koji nije privatni klub i koji ima svoju imovinu koju moze u slucaju neizlazne situacije prodati za spas. Vi nemate nista osim ovih 12 miliona duga prema vecinskom vlasniku koji sutra moze proglasiti stecaj i ostaviti vam FK Sarajevo sa grbom na kojem je Zlatni Retriver koji se okrece na raznju. Ako mislite da je zdravo i bez posljedica poslovanje sa prihodom 4 i rashodom 9 miliona onda neka vam je bog na pomoci
eki brate :o
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 08 jun 2020, 18:28

Al pazi sad ovo
GLASACKI ULOG

Ja mislim da su ovo izglasali na skupstini kad smo i mi imali onu skupstinu na Masinskom fakultetu

Odmah poslije te skupstine igraci su im odbili da idu na pripreme
:urnebes: :urnebes:

RajaBa1983
Kontakt:

Post Postao/la RajaBa1983 » 08 jun 2020, 18:30

:D
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 08 jun 2020, 18:30

Sta kaze lignja bacice nas Nam u smece haha ono minimalno ulaganje 6.5 mil na plate plus minus 4 mil covjek hladno dao para vise nego cijeli Mostar sa okolicom kosta,dje si lignjo milijarderu nismo te prepoznali

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 08 jun 2020, 18:32

svrakino1921 je napisao/la:
08 jun 2020, 18:28
Al pazi sad ovo
GLASACKI ULOG

Ja mislim da su ovo izglasali na skupstini kad smo i mi imali onu skupstinu na Masinskom fakultetu

Ukratko, raspadamo se. Vi sledece godine igrate LP, a Nam sadi rizu u Butmiru sa kojim mi nemamo nista.
Cak ce i Olimpik prije vas imati trening kamp. :plac:

Goodman
Kontakt:

Post Postao/la Goodman » 08 jun 2020, 18:34

Kinez misli da ga zakidaju na platama pa hoće čitače ugradit.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar.

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 08 jun 2020, 18:34

Nije ni čudo što Rahmanovic ide u želju

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 08 jun 2020, 18:35

Haver ! je napisao/la:
08 jun 2020, 18:34
Nije ni čudo što Rahmanovic ide u želju
Malo mu desetka :D

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 08 jun 2020, 18:36

Ova dva izvještaja koji su do sad objavljeni, Željin i Sarajeva osim dugova koje su napravili u prošloj godini, pokazuju i koliko ukupno troše. Gotovo 11 milion KM FKS a upola manje Željo. Ovaj podatak otkriva kako i nije najvažnije imati, tj ne mora biti presudan faktor, novac. Po ovome bi Sarajevo trebalo bježati svima makar 15 bodova. Šta ti znači kad trošiš svoje, ono što si krvavo zaradio pa vodiš računa o svakoj marki ili s druge strane imaš delegata iz vana i pucaš ga po ušima boli te ****.

PS respekt za pitare kad su uspjeli nekoga naložiti da daje ovoliku lovu :tokralju:
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 08 jun 2020, 18:36

OsmaDolazi je napisao/la:
08 jun 2020, 18:32
svrakino1921 je napisao/la:
08 jun 2020, 18:28
Al pazi sad ovo
GLASACKI ULOG

Ukratko, raspadamo se. Vi sledece godine igrate LP, a Nam sadi rizu u Butmiru sa kojim mi nemamo nista.
Cak ce i Olimpik prije vas imati trening kamp. :plac:
Kad je Nam rekao da ce novi kamp napravit
Od tada samo one lopte dodjose

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 08 jun 2020, 18:37

Za oko zapada podatak da su kratkoročne i dugoročne obaveze kluba za svega godinu dana porasle za skoro 2 miliona maraka. Ta stavka u 2018 godini iznosila je 7.861.239 KM, a u 2019. godini taj iznos je 9.589.632 KM. Konkretno, radi se o 1.728.393 KM novih kreditnih zaduženja, finansijskih najmova i ostalih obaveza. U odnosu na 2018. godinu povećalo se stanje redovnih tekućih obaveza za skoro 50 %, i ono sada iznosi 2,5 miliona KM.

P.s. nije nikakva provokacija, samo nije dobro. I sve vise i vise se pise o tome. Dobar tekst dotakao je se malo i drugih klubova.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 08 jun 2020, 18:38

Kaja budala nam je dala licencu sa ovolikim dugom?

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], ErosViverosViv i 15 gostiju.