Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

harishp
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la harishp » 22 jul 2009, 17:06

Virtu4l je napisao/la:
19TM87 je napisao/la:a sto se tice Misketa pa njemu i ne treba neka brzina niti da puno pretrci on pocasti Djeksona sa po jedno 5 lopti na utakmici i zavrsi svoj dio posla :D
Upravo zbog toga je Bundesliga njegov plafon.
Ako je ,,samo,,BL plafon onda mu je taj plafon dovoljno visok :roll:
Po tom plafonu miske moze da i hoda kao spiderman,dok ga drugi ni dokuciti nemogu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 22 jul 2009, 17:12

zvjezdinjo mozda nije brz kao fabregas ali da je plejmejker kakvih malo ima to sigurno jeste. mozda ja vise preferiram staru igru sa ljepsim potezima ali takvih kao on je malo u evropi. mozda jos uz njega tako igraju pirlo i čavi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jul 2009, 18:23

Misketov problem je kao što svi znamo, brzina. U Bundesligi ima dovoljno vremena da se namjesti, da pogleda, pa da uputi loptu. Mislim da u Engleskoj ne bi imao toliko slobodnog vremena.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 23 jul 2009, 09:12

Bosanci traženi od Inđije do Milana
Ne­ma su­mnje da je ovaj lje­tni pri­je­la­zni rok po­ka­zao ko­li­ko su ci­je­nje­ni bh. igra­či. Sve je
vi­še bo­san­sko­her­ce­go­va­čkih igra­ča u "Li­ga­ma pe­ti­ce". Ni­kad vi­še ni­je bi­lo ja­gme za
igra­če, ka­ko one u bh. li­gi, ta­ko i za pro­vje­re­ne no­go­me­tne kla­se, ka­kve su; Edin Dže­ko,
Zvjez­dan Mi­si­mo­vić, Ve­dad Ibi­še­vić, Emir Spa­hić, Se­ni­jad Ibri­čić...
Za­ni­ma­nje bo­ga­tih no­go­me­tnih me­ce­na, re­no­mi­ra­nih klu­bo­va, mo­ćnih me­na­dže­re, za bh.
no­go­me­ta­še, po­slje­di­ca je sjaj­nih re­zul­ta­ta na­še re­pre­zen­ta­ci­je pod vod­stvom Mi­ro­sla­va
Bla­že­vi­ća. Na­ša je se­le­kci­ja svo­je­vrsno os­vje­že­nje na me­đu­na­ro­dnoj sce­ni. Na­ši su
in­ter­na­ci­onal­ci, po­se­bno bun­de­sli­ga­ši, osim u re­pre­zen­ta­ti­vnom dre­su, blis­ta­li u svo­jim
klu­bo­vi­ma, što im je do­da­tno po­di­glo ci­je­nu na svjet­skoj no­go­me­tnoj ber­zi. Na­pri­je,
Dže­ko je pri­je sa­mo go­di­nu - dvi­je, vri­je­dio dva-tri mi­li­ona eura. No, da­nas nje­go­vi pa­pi­ri
vri­je­de tri­de­se­tak mi­li­ona eura. Sa no­vom bun­de­sli­ga­škom se­zo­nom i nas­tu­pi­ma,
na­daj­mo se po­bje­da­ma i go­lo­vi­ma u dre­su re­pre­zen­ta­ci­je, Dže­ko, ali i Ibi­še­vić, Mi­si­mo­vić
i os­ta­li, bit će me­đu naj­tra­že­ni­jim igra­či­ma u na­re­dnom pri­je­la­znom ro­ku na no­go­me­tnoj
ber­zi.
Eto, i to je mo­gu­će, iako na­ša li­ga slo­vi kao je­dna od naj­go­rih na svi­je­tu. Sre­tna je
okol­nost što na­ši aso­vi u inos­tran­stvu ima­ju pri­li­ka do­da­tno se usa­vrša­va­ti, te što u
Nje­ma­čkoj, Aus­tri­ji, Fran­cus­koj, Tur­skoj, ne­ma una­pri­jed upi­sa­nih po­bje­da i gdje
klu­bo­vi na gos­to­va­nja ne idu na izlet, kao što je slu­čaj u bh. fu­dba­lu.
Na­ža­lost, ima i dru­ga, ta­mni­ja, stra­na ka­da su u pi­ta­nju lje­tni tran­sfe­ri. U da­ni­ma ka­da se
Čel­zi i Mi­lan utrku­ju ko će vi­še po­nu­di­ti za Dže­ku, a Vol­fsburg, ni po ko­ju ci­je­nu ne že­li
pus­ti­ti bh. di­ja­man­ta, ne­ki bh. igra­či tra­že spas u srbi­jan­skoj li­gi. Ni­je pro­blem ze­mlja,
već klu­bo­vi u ko­ji­ma na­mje­ra­va­ju nas­ta­vi­ti ka­ri­je­ru. Pros­to je nes­hva­tlji­vo da se re­ci­mo
dvo­ji­ca ve­znja­ka iz Slo­bo­de, ko­ja je pro­šle go­di­ne bi­la na­do­mak osva­ja­nja Ku­pa BiH, te
na spor­tskom po­lju izbo­ri­la nas­tup u Evro­pi, ra­du­ju odlas­ku u In­đi­ju. Ta­čno ta­ko!
Mu­ha­med Omić i Adnan Ja­hić, do­ka­za­ni ve­znja­ci, sre­tni su što će igra­ti u prvo­li­ga­šu
(rang ispod eli­tne li­ge) In­đi­ji. Jer će ta­mo ima­ti re­do­vno pla­ću! Baš nas za­ni­ma šta je to
što In­đi­ja mo­že, a Slo­bo­da ne mo­že po­nu­di­ti Ja­hi­ću i Omi­ću, ko­ji su ne­su­mnji­vo
kva­li­te­tni igra­či. Pri­mje­ra ra­di, igra­či nji­ho­va ka­li­bra u Hrvat­skoj ne že­le u Izra­el,
Ma­đar­sku, Če­šku, Polj­sku, sma­tra­ju­ći da iz HNL mo­gu u ja­če li­ge. Mo­gu­će da je i do
me­na­dže­ra ko­ji ne mo­gu da­lje do­ba­ci­ti od na­šeg go­vor­nog po­dru­čja. Još je je­dan pri­mjer iz Tu­zle ilus­tra­ti­van. Mir­za Me­šić je pre­sre­tan što ka­ri­je­ru nas­tav­lja u ve­lenj­skom
Ru­da­ru iz Slo­ve­ni­je, ma­kar se sva­ki ska­ut i me­na­džer ko­ji ga je gle­dao po­slje­dnjh
mje­se­ci na­pros­to "za­lju­bio" u stil igre ko­ji pre­fe­ri­ra Me­šić, biv­ša na­da fran­cus­kog Nan­ta.
Da­kle, s je­dne stra­ne ima­mo po­ma­mu naj­bo­ljih evrop­skih klu­bo­va (Mi­lan, Čel­zi, Li­on),
ko­ji se oti­ma­ju na Dže­ku, a s dru­ge igra­či iz bh. li­ge za­do­vo­ljno trlja­ju ru­ke na­kon tran­sfe­ra
u In­đi­ju, ili u bo­ljem slu­ča­ju ako za­vrše u "De­že­li". Sve u go­di­ni ka­da su na­ši
in­ter­na­ci­onal­ci blis­ta­li u evrop­skim li­ga­ma i ka­da nam je re­pre­zen­ta­ci­ja na ko­rak do
ba­ra­ža i odlas­ka na SP. Do igra­ča ni­je. Ili je do me­na­dže­ra i kva­zi­me­na­dže­ra ili do
no­vo­kom­po­no­va­nih spor­tskih ra­dni­ka ko­ji su za­po­sje­li klup­ske po­zi­ci­je, ko­ji ve­dre i
obla­če u bh klu­bo­vi­ma i ko­ji igra­če pro­da­ju kao ro­blje ili kao vo­će i po­vrće. Sa si­tniš i za
svoj džep!
Vla­da­vić, Kam­ber, Bo­žić…
Ima i svi­je­tlih pri­mje­ra, po­put Admi­ra Vla­da­vi­ća, ko­ji je po­tpi­sao za naj­bo­lji aus­trij­ski klub
Sal­zburg. Nje­go­vi su pa­pi­ri "te­ški" ne­ko­li­ko mi­lo­na eura. Iz Aus­tri­je će Vla­da­vić za­si­gur­no
la­kše do Bun­de­sli­ge, gdje mu je po vri­je­dnos­ti mjes­to. Ovog lje­ta je kao "bom­ba"
odje­knuo tran­sfer go­lo­bra­dog Da­li­bo­ra Pan­dže, ko­ji je do­ju­čer pla­ćao čla­na­ri­nu u
omla­din­skoj ško­li Sa­ra­je­va. On je po­tpi­sao za Di­na­mo, ali će igra­ti u Lo­ko­mo­ti­vi.
Klu­bo­ve i ja­če ga­že su do­bi­li Đor­đe Kam­ber i Ma­rio Bo­žić, dok je Ju­suf Da­jić je iz
Bel­gi­je pre­se­lio u Ši­be­nik
Jo­va­no­vić iz Sla­vi­je u Tur­sku
Bra­ni­slav Jo­va­no­vić, mla­di ve­znjak Sla­vi­je oti­snuo se u Tur­sku. On je kla­si­čni pri­mjer
ka­ko je mo­gu­će uz spre­tnog me­na­dže­ra ka­pi­ta­li­zi­ra­ti nas­tu­pe u re­pre­zen­ta­ci­ji. Prem­da je
Jo­va­no­vić sa­ku­pio dva nas­tu­pa u A-ti­mu, on je na­šao an­ga­žman u Tur­skoj. Me­na­džer mu
je Zdrav­ko Ma­rić iz Mos­ta­ra, ko­ji slo­vi kao je­dan od naj­ko­rek­tni­jih me­na­dže­ra u BiH.
Su­lej­man Sma­jić i Admir Aga­no­vić su iz bel­gij­skog Den­de­ra na­šli bo­lje klu­bo­ve. Sma­jić
će igra­ti u Lo­ke­re­nu, a Aga­no­vić u Ksa­ma­ksu.
Ali­spa­hić, Hur­tić, Ze­če­vić, Kur­ta­no­vić...
Ne­ka­da su, ka­da ni­ko ozbi­ljan ni­je že­lio, bh. igra­či hrli­li u Ru­si­ju. Put je tra­si­rao ljud­skim i
spor­tskim kva­li­te­ta­ma El­vir Ra­hi­mić, ko­ji je pre­ko An­ži­ja do­spio u CSKA, či­ji je go­di­na­ma
no­si­oc igre. Du­blji trag u Ru­si­ji os­ta­vi­li su Emir Spa­hić, Mar­ko To­pić, te krat­ko Se­nad
Re­puh, Dže­nan Ho­šić, Ka­bir Sma­jić… U po­slje­dnje vri­je­me Azer­bej­džan po­ka­zu­je
za­ni­ma­nje za na­še igra­če. Ne­da­vno je Ke­mal Ali­spa­hić na­šao an­ga­žman u ovoj ze­mlji i sa
so­bom po­veo tre­ne­ra Al­mi­ra Hur­ti­ća, te Ne­na­da Ze­če­vi­ća i Edi­sa Kur­ta­no­vi­ća.
Na­vo­dno je na­ja­vio an­ga­žma­ne za još ne­ke na­še igra­če u Azer­bej­dža­nu.
Spa­hić u Fran­cus­koj
Go­di­na­ma bh. igra­či ni­su mo­gli "ni pri­mi­ri­sa­ti" Fran­cus­koj. Čak i ka­da su na­ši tre­ne­ri
ima­li an­ga­žma­ne u ta­moš­njim klu­bo­vi­ma. Ri­jet­ko vi­đe­nim ta­len­tom, naj­pri­je je Mi­ra­lem
Pja­nić do­bio atra­kti­van ugo­vor u Li­onu, a po­tom je Emir Spa­hić po­tpi­sao ugo­vor sa
Mon­pe­lje­om. Spa­hi­će­vu re­pu­ta­ci­ju osna­žu­je i to što je ka­pi­ten re­pre­zen­ta­ci­je i što je n
je­gov no­vi klub do­bio kva­li­te­tne pre­po­ru­ke od se­le­kto­ra Bla­že­vi­ća. Uvje­re­ni smo da
Mon­tpe­lje ni­je po­slje­dnja Spa­hi­će­va sta­ni­ca. Ka­da su tran­sfe­ri i us­pje­si bh. igra­ča u
pi­ta­nju, svje­sno ili ne, ne­ki za­pos­tav­lja­ju i za­bo­rav­lja­ju Sa­šu Pap­ca. Ko­ji je sa­mo u
por­nim ra­dom, bez iči­je po­mo­ći uspio pre­va­li­ti ve­li­ki pud od Bi­je­log bri­je­ga do Škot­ske.
Pos­tao je naj­bo­lji de­fan­zi­vac u Škot­skoj, na­ku­pio se tro­fe­ja sa Glaz­go­vom. Iako su ga
ne­ki že­lje­li ocrni­ti što ne igra u re­pre­zen­ta­ci­ji, Sa­šu to či­ni ka­ra­kter­ni­jim. Drži do ri­je­či.
I bi­va sve bo­lji i bo­lji, bez ob­zi­ra što ni­je u re­pre­zen­ta­ci­ji. Ka­pa do­le Pap­cu.
Ima nas svu­gdje
Ni­kad pri­je ni­smo ima­li vi­še re­pre­zen­ta­ti­va­ca u naj­ja­čim li­ga­ma. Kre­ni­mo re­dom.
U Nje­ma­čkoj ove se­zo­ne ima­mo Ibi­še­vi­ća, Dže­ku, Mi­si­mo­vi­ća, Baj­ra­mo­vi­ća, Sa­li­ho­vi­ća,
Hu­sej­no­vi­ća…, i Pi­pli­cu kao tre­ne­ra-ska­uta Ko­tbu­sa. U Fran­cus­koj su Spa­hić i Pja­nić. U
Špa­ni­ji (Va­lja­do­lid) je Ha­ris Me­du­nja­nin, po­ten­ci­jal­ni bh. re­pre­zen­ta­ti­vac. Po­no­sni smo što će­mo i u En­gles­koj ima­ti Asmi­ra Be­go­vi­ća, bu­du­ćeg bh. re­pre­zen­ta­tiv­ca. U Ita­li­ji igra sa­mo Ha­san
Sa­li­ha­mi­džić, ko­ji na­ža­lost ne igra za re­pre­zen­ta­ci­ju. Na­ših aso­va ima u, ta­ko­đer ja­kim,
li­ga­ma kao što su Tur­ska (Ha­sa­gić, Na­da­re­vić, Jo­va­no­vić...), za­tim u Grčkoj (Mu­sli­mo­vić
i Ja­hić), u Aus­tri­ji (Vla­da­vić, Mra­vac, Mu­ra­to­vić), Hrvat­skoj (Ibri­čić, Zec, Pan­dža, Da­jić,
Hu­sić...), u Polj­skoj (Šti­lić, Ari­fo­vić, Han­džić, Bu­rić...), a u Če­škoj su pro­te­klih go­di­na
blis­ta­li Ma­hmu­to­vić, Lje­va­ko­vić, Vrša­je­vić, Mer­zić…

evo jednog odlicno napisanog teksta o nassim igracima...vrijedi ga procitat...
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 jul 2009, 11:51

Ma dobro imam odličnu generaciju, nadam se zaista plasmanu na Sp u JAR-u. Čak i sada imamo odlične mlade igrače koji su potencijal za A-tim BiH.

Sve zavisi kako odigramo protiv Aremine (koju ćemo dobiti 99%aBd) te veoma zafrkane Estonce. Mislim da se sve riješava u Estoniji, oni su kući potpuno drugačiji tim. Turska mora ići još u Belgiju da igra, i ona će tu kiksati pa čak i da nas dobiju ali neće u Sarajevu, Zenici gdje li već i dalje će biti ispod nas.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 23 jul 2009, 23:52

Senzacionalno: Ćiro uputio poziv Sharbiniju
Prije nekoliko mjeseci, Miroslav Ćiro Blažević je izjavio kako u reprezentaciji Bosne i Hercegovine želi vidjeti Anasa Sharbinija.
Međutim, u to vrijeme je takva stvar bila nemoguća jer je Sharbini napunio 22 godine a prošao je sve mlađe selekcije Hrvatske pa je dolazak Sharbinija u reprezentaciju Bosne i Hercegovine bio samo san.

Ali, kako stvari stoje, naš san bi mogao postati java, Miroslav Ćiro Blažević odlučio je pozvati Sharbinija za utakmicu sa Iranom.

Nagovorio sam Anasa Sharbinija i njegovog oca da mali zaigra za Bosnu i Hercegovnu. Sharbini će debitovati već protiv Irana na Koševu, dobili smo velikog kapitalca, rekao je Ćiro Blažević u telefonskom razgovoru novinaru San-a.

Ovo su zaista sjajne vijesti ali da bi Sharbini mogao zaigrati za A selekciju naše zemlje, bit će potrebno da se riješi nekoliko tehničkih stvari oko promjene sportskog državljanstva Anasa Sharbinija jer je nastupao za sve mlađe selekcije Hrvatske
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 24 jul 2009, 00:02

gdje si na tu glupost naletio, po kojoj osnovi ce on zaigrati za BIH? on ama bas nikakve veze nema sa BIH

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 24 jul 2009, 00:06

Odlican je ovo igrac. ;)

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 24 jul 2009, 00:08

Madafaka je napisao/la:Odlican je ovo igrac. ;)
mah interesuje me pozadina znam da se nije uspio prodat ove godine ako je to razlog onda nam vala ne treba
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 24 jul 2009, 00:15

ma opušteno momci :D ma samo da ga preotmemo hrvatima :mrgreen: ako se pokaže dobar dobro i jest

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 jul 2009, 00:21

jednom davno sam govorio da bi trebalo zvati silica,a evo i sada to govorim,bolji je silic od sharbinija **** ga spic samo....deficitarni smo na toj poziciji,a daliborova prirodna pozicija je bek.....iako sada igra veznog...sejo je kreativac,lucidan,igrac poteza,dok ovaj moze i naprijed i natrag.......naravno da je sejo bolji,ali makar ako nista ovaj bi mogao biti solidna zamjena.........
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 24 jul 2009, 17:34

neno#4 je napisao/la:jednom davno sam govorio da bi trebalo zvati silica,a evo i sada to govorim,bolji je silic od sharbinija **** ga spic samo....deficitarni smo na toj poziciji,a daliborova prirodna pozicija je bek.....iako sada igra veznog...sejo je kreativac,lucidan,igrac poteza,dok ovaj moze i naprijed i natrag.......naravno da je sejo bolji,ali makar ako nista ovaj bi mogao biti solidna zamjena.........
Silic je jedan rijedak primjer koji godinama vazi za jednog od najboljih u ligi,a da nigdje ne ide,s obzirom da nasi igraci koji odigraju iole dobru sezonu napustaju BiH na prvu ponudu.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 24 jul 2009, 21:13

Čestitke našem Ibri pokazo se svaka čast majstoru , u pripremama,golovima,i zasluženo za nagradu HNL-a!
Samo sretno dalje i bježi dalekooo vrijeme je... ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 24 jul 2009, 21:18

loptica je napisao/la:Čestitke našem Ibri pokazo se svaka čast majstoru , u pripremama,golovima,i zasluženo za nagradu HNL-a!
Samo sretno dalje i bježi dalekooo vrijeme je... ;)
Zeli covjek da osvoji prvenstvo,pa da onda ide!!!
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 25 jul 2009, 16:14

Napadač grčkog PAOK-a i bh. reprezentacije Zlatan Muslimović dao je opširan intervju za veb-portal gazzetta.gr, u kojem je govorio o svojim očekivanja u novoj sezoni, a istakao je i to kako je u Grčkoj napokjon pronašao toliko traženi dom.

• U ranijim izjavama za grčke medije konstatovali ste da je sljedeća sezona jedna od najvažnijih u vašoj karijeri. Da li pri tome mislite na mogućnost da sa reprezentacijom BiH odete na SP u Južnoj Africi?

"Ova sezona nije bitna samo za mene, već i za PAOK. Svake godine želim mnogo, želim se ponovo dokazati, i ostvariti što bolje rezultate nego u proteklim sezonama, kako ja osobno, tako i moj tim. Naravno, samo uz dobru sezonu sa PAOK-om mogu se nadati odlasku na SP, gdje imamo velike šanse da se kvalifikujemo."

• S obzirom na to da je PAOK doveo nekoliko novih igrača, posebice u napadu, smatrate li da će to vama olakšati posao?

"Protekle sezone sam igrao usamljen u špicu i za napadača je to veoma nezahvalan posao. Ipak, ja sam igrač PAOK-a i ispunjavam sve zamisli trenera. Uvijek se trudim dati sve od sebe na terenu, bez obzira na to igram li sam u napadu ili imam pomoć nekog suigrača. Prije svakog susreta razgovaram sa trenerom i on mi da posebne upute, ali prije svega pita da li ja mogu to ispuniti, a od samo od njega zavisi hoću li u narednoj sezoni ponovo biti sam u napadu, ili će nas biti dvojica. Odluka o tome nije moja, već isključivo trenera, možda bi to njega trebali pitati.

• Prošle godine formula uspjeha PAOK-a bila je odlična igra u odbrani. Da li će naredna sezona biti slična ili ćete pokušati iznenaditi ostale protivnike promjenom stila?

"Smatram da moramo biti mnogo agresivniji, a ako želimo da ostvarimo još bolji plasman nego u protekloj sezoni onda nešto trebamo napraviti i u napadu. Pri tome prvenstveno mislim na sebe, jer sam napadač."

• Nekoliko grešaka koštalo je PAOK boljeg plasmana na tabeli. Mogu li se te greške izbjeći u nastupajućoj sezoni?

"Nadam se da ove godine neće biti nekih velikih grešaka. Naravno, ljudi smo i normalno je da griješimo. Bez nečije greške niko nikada ne bi postigao pogodak, niti pobijedio. Dakle, ljudski je griješiti i u tome je draž nogometa. Međutim, pokušaćemo smanjiti greške i igrati mnogo hrabrije i odlučnije, pogotovo na gostovanjima."

• Od 2000. godine pa sve do dolaska u PAOK niste nikada odigrali više od jedne sezone u istom timu?! Da li ste u PAOK-u napokon pronašli toliko traženi dom?

"PAOK mi je dao mnogo više nego svi ostali klubovi zajedno u mojoj karijeri, kako igraču, tako i osobi. Da, PAOK je moj dom. Imamo sličan mentalitet i nisam imao problema da se adaptiram na život u Grčkoj. Uživam ovdje i ne mislim tako brzo ići."

• A glasine da vas traže klubovi iz Turske?

"Niko o tome nije razgovarao sa mnom. Novinari mogu pisati šta god žele i hoće. Moja je odluka da nigdje ne idem."

• U protekloj sezoni u januaru ste postigli čak sedam pogodaka, ali poslije toga nijedan. Da li vas to zabrinjava?

"Kao što sam rekao, jako je teško igrati usamljen u napadu. Ipak, ekipa je i dalje bila efikasna i jako je dobro da u timu imamo mnogo igrača koji mogu postići pogodak. PAOK nije Muslimović, niti neki drugi igrač, i PAOK ne smije zavisiti ni od koga. U našoj ekipi svi žele postići pogodak i čim su u prilici da šutiraju to i rade, a manje brinu o tome kako uposliti napadača. To i nije loše, kada pobjeđujemo, ali postoje i situacije kada je bolje uposliti suigrača, nego šutirati. Što se mene tiče, kada i ne postignem pogodak, trudim se da pomognem timu da dođe do pobjede. Ako uspijem u tome, jako sam zadovoljan, a još zadovoljniji ako svoju igru krunišem pogotkom."

• Prošli put niste prošli pripreme sa PAOK-om, što se itekako osjetilo na terenu. Sada, kada ste sa timom od samog početka priprema, smatrate li da ćete bolje sarađivati na terenu sa ostatkom ekipe?

"Naravno. To je bolje za sve. Kada sam stigao nisam nikoga poznavao i na terenu smo improvizirali, ali sada se jako dobro poznajemo i to se već osjeti u pripremnim utakmicama. Sada znam šta trener želi, ne samo od mene, već i od ostalih igrača. Jako je teško kada neki igrač dođe pred kraj priprema, jer tada nije dovoljno upoznat sa navikama i mentalitetom suigrača, odnosno filozofijom tima. Međutim, sada sam upoznat sa svim tim stvarima i ne kažem da će to bolje izgledati na terenu, ali sigurno je da će nam svima biti lakše", rekao je na kraju intervjua Zlatan Muslimović, napadač grčkog PAOK-a.

Navijači PAOK-a najbolji na svijetu

• Koji je tvoj odgovor kada te neki prijatelj upita šta je PAOK?

"(smijeh) Odgovoriću vam pomalo neuobičajeno. U našem nacionalnom timu svaki igrač ima posebnu muziku na mobitelu za zvono. Ja na svom mobitelu imam temu PAOKara (pjesma navijača grčkog tima, op.a) i kada mi zazvoni mobitel suigrači naprosto polude. Svi moji prijatelji već su naučili šta znači PAOK - to je klub sa najboljim navijačima na svijetu. Mnogi me suigrači pitaju gdje mi je bilo najbolje igrati, s obzirom na to da sam promijenio mnogo klubova, a odgovor je PAOK. Izuzetno mi je drago što sam došao u Grčku i smatram da je to veliki napredak u mojoj karijeri, iako sam dugo igrao u Seriji A. Mnogi moji prijatelji iz reprezentacije oduševljeno slušaju o navijačima, a suigrač iz reprezentacije Zvjezdan Misimović mi je priznao kako bi i on volio zaigrati u PAOK-u. Rekao mi je: "Možda zaigram za PAOK kada napunim 30 godina." Odgovorio sam mu kako uvijek može pogledati snimke navijača PAOK-a na youtubu i da nigdje više neće vidjeti takvu strast i ludilo kada njihov tim igra."
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jul 2009, 17:21

Diplomatski :)

Ludi su ti navijači PAOK-a, gledao sam nekoliko klipova, žestoki su...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

iranac
Kontakt:

Post Postao/la iranac » 25 jul 2009, 17:32

bh hrvat je napisao/la:zvjezdinjo mozda nije brz kao fabregas ali da je plejmejker kakvih malo ima to sigurno jeste. mozda ja vise preferiram staru igru sa ljepsim potezima ali takvih kao on je malo u evropi. mozda jos uz njega tako igraju pirlo i čavi.
slazem se u potpunosti.
...dodao bih da me strasno podseca na deju savicevica, trom, nepredvidiv i nadasve inteligentan igrac.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 jul 2009, 19:34

Drago mi je za Muslimovica da se bas ,,ugnijezdio,,u ne tako losem klubu kao PAOK ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Edo_Majka
Kontakt:

Post Postao/la Edo_Majka » 25 jul 2009, 20:21

Ja da sam na Cirinom mjestu ja bih Zlatana i Dzeku u napad stavio,jer Zlatan je uvjek jedan od boljih u Repki dok Ibisevic odigro samo dobro protiv Slovenije,prije godinu i po bio nas najbolji napadac a sad od jednom na klupi :evil:
Treba mu dati sansu dok igra dobro a kad je prokocka onda gurati Vedu u napad.
Tracy McGrady!!!

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 25 jul 2009, 20:23

Edo_Majka je napisao/la:Ja da sam na Cirinom mjestu ja bih Zlatana i Dzeku u napad stavio,jer Zlatan je uvjek jedan od boljih u Repki dok Ibisevic odigro samo dobro protiv Slovenije,prije godinu i po bio nas najbolji napadac a sad od jednom na klupi :evil:
Treba mu dati sansu dok igra dobro a kad je prokocka onda gurati Vedu u napad.
ma ja,**** vedu,zlaja je nas covjek,gdje ono igra,neka grcka,da li nekad go taj zlaja,nesto se nigdje ne spominje

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.