FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Buu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Buu » 20 nov 2012, 18:44

Ja samo klupskoj stranici vjerujem
NO PYRO NO PARTY

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 20 nov 2012, 19:49

http://fkzeljeznicar.ba/odrzana-konfere ... dije/2463/" onclick="window.open(this.href);return false;
Fina stranica, sve normala, ali gdje je izvjestaj od Leotara? :roll: :oops:
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 20 nov 2012, 19:54

Ko sutra igra?
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

BlingBling
Kontakt:

Post Postao/la BlingBling » 20 nov 2012, 20:53

Braco nema sad kukanja,rekli su,obecali su,i fraza tipa nije mi do tih 5-8 KM,ali necu doci iz principa! Imamo jos 2 tekme u dolini,jos SAMO 2 pa onda pauzu 100 godina! Trznite se malo,sta ste raspilavili odmah!
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 20 nov 2012, 21:12

8-)
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 20 nov 2012, 22:42

Zna li se ko ce poceti sutra u prvoj ?
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

Rios

Post Postao/la Rios » 20 nov 2012, 22:44

inacefindecko je napisao/la:jel važe karte od hajduka ? :mrgreen:
:lol: :lol:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 20 nov 2012, 22:48

slika

Rudar - Zeljo jedna slika iz arhive :D
Rudar Kakanj !!!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 nov 2012, 23:52

GK1996 je napisao/la:slika

Rudar - Zeljo jedna slika iz arhive :D
Gledaj samo kolji je narod na tribinama .

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 21 nov 2012, 01:19

A uvijek je u Kaknju bio pun stadion dok je Rudar igrao Premier Ligu..samo steta ispadose.Jedno pitanje,je li ovo Muharemovic na slici u dresu Zelje ?
Rudar Kakanj !!!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 21 nov 2012, 01:39

[youtube][/youtube]
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 21 nov 2012, 01:52

BlingBling je napisao/la:Braco nema sad kukanja,rekli su,obecali su,i fraza tipa nije mi do tih 5-8 KM,ali necu doci iz principa! Imamo jos 2 tekme u dolini,jos SAMO 2 pa onda pauzu 100 godina! Trznite se malo,sta ste raspilavili odmah!
nije se niko raspilavio, već nam je dosta da nas klub tretira ko stoku!

Ne treba niko ništa da pametuje, raspravlja, sve se vidi po tribini. U zadnje 2-3 godine smo jači nego ikada, niko nije bio ovako rezultatski dominantan. A posjeta sve manja i manja.

Nema tu razloga i pravdanja i traženja alibija u navijačima. Klub loše radi i to je to. Ovo sada je možda malo jača cifra od zbira onih fanatika koji su dolazili i kada smo se borili za opstanak. Zašto je tako?

Pa niko neće da ga se laže, tamam da si mi najrođeniji. Ni ženi nećeš dopustiti da te laže, a kamoli klubu. Hajd što te slaže, već sačeka pa ti to kaže manje od 24 sata pred utakmicu i to na nekim lijevim portalima, nikako nekim zvaničnim putem. Kome takav klub treba da bude atraktivan?

Nema opravdavanja kluba pričom navijači su ovakvi ili onakvi, raspilavili se, glade m.da, gledaju ligu pravaka ili bogapitajšta. Jeste sve je tako, a u klubu su odgovorni, od predsjedništva do direktora i direktora marketinga, da dovedu ljude na stadion. Trenutno imamo više stvari koje će prosječnog ljubitelja fudbala odbiti od stadiona, nego onih zbog kojih bi došao.

Nemaš uopšte porodičnih ljudi na stadionu. To su ozbiljni ljudi, koji mogu platiti kartu, ali koji zahtjevaju da dobiju neki kvalitet zauzvrat. Ljudi rade teške poslove i hoće da dobiju kvalitet za svoj teško zarađeni novac. Dosta posmatranja da treba da klub bude merhamet i da ga svi trebaju pomagati i donirati. Što onda imamo zaposlene u klubu, što i oni ne rade volonterski? Već godinama se kvari doživljaj utakmice i sad me je ovo baš is.p.zdlo!

Da nije Osima i Žuje, klub bi se vjerovatno već ugasio.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 21 nov 2012, 01:58

Stanite malo, koliko ja vidim imamo samo forumsku/medijsku informaciju da nece vaziti godisnje za sutra. Ove informacije valjda i svaka ptica na grani zna da ne mozete uzimati kao validne? Dok klub ne izade u javnost sa objasnjem, a ako nisu do sada izlazili nece 99% na dan utakmice, u prevodu znaci da se nije nista promijenilo... ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 nov 2012, 02:25

fczeljo je napisao/la:
BlingBling je napisao/la:Braco nema sad kukanja,rekli su,obecali su,i fraza tipa nije mi do tih 5-8 KM,ali necu doci iz principa! Imamo jos 2 tekme u dolini,jos SAMO 2 pa onda pauzu 100 godina! Trznite se malo,sta ste raspilavili odmah!

Ne treba niko ništa da pametuje, raspravlja, sve se vidi po tribini. U zadnje 2-3 godine smo jači nego ikada, niko nije bio ovako rezultatski dominantan. A posjeta sve manja i manja.

Nema tu razloga i pravdanja i traženja alibija u navijačima. Klub loše radi i to je to. Ovo sada je možda malo jača cifra od zbira onih fanatika koji su dolazili i kada smo se borili za opstanak. Zašto je tako?

Pa niko neće da ga se laže, tamam da si mi najrođeniji. Ni ženi nećeš dopustiti da te laže, a kamoli klubu. Hajd što te slaže, već sačeka pa ti to kaže manje od 24 sata pred utakmicu i to na nekim lijevim portalima, nikako nekim zvaničnim putem. Kome takav klub treba da bude atraktivan?

Nema opravdavanja kluba pričom navijači su ovakvi ili onakvi, raspilavili se, glade m.da, gledaju ligu pravaka ili bogapitajšta. Jeste sve je tako, a u klubu su odgovorni, od predsjedništva do direktora i direktora marketinga, da dovedu ljude na stadion. Trenutno imamo više stvari koje će prosječnog ljubitelja fudbala odbiti od stadiona, nego onih zbog kojih bi došao.

Nemaš uopšte porodičnih ljudi na stadionu. To su ozbiljni ljudi, koji mogu platiti kartu, ali koji zahtjevaju da dobiju neki kvalitet zauzvrat. Ljudi rade teške poslove i hoće da dobiju kvalitet za svoj teško zarađeni novac. Dosta posmatranja da treba da klub bude merhamet i da ga svi trebaju pomagati i donirati. Što onda imamo zaposlene u klubu, što i oni ne rade volonterski? Već godinama se kvari doživljaj utakmice i sad me je ovo baš is.p.zdlo!

Svaka ti cast na postu. NIje problem u tih 5 ili 8 KM, vec u tome da klub nema postovanja prema svojim navijacima.
Pitam se zar mi navijaci trebamo dozvijeti neprijatnosti na ulazu od strane zastitara zato sto u klubu nisu u stanju da tretiraju svoje navijace kako to dolikuje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 21 nov 2012, 02:47

Ne znam sta tu "palamudite" odes na dan tekme pitas onog lika sto prodaje,kao sto sam ja pitao protiv Slavije i rekao mi lola da godisnja vazi za tu tekmu i za jednu tekmu cetvrtfinala! Ako nebude tako kupis kartu i zdravo...Vazda ista prica 40 stranica potrosite na gluposti.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 21 nov 2012, 03:00

GK1996 je napisao/la:A uvijek je u Kaknju bio pun stadion dok je Rudar igrao Premier Ligu..samo steta ispadose.Jedno pitanje,je li ovo Muharemovic na slici u dresu Zelje ?
Ne lici mi na njega :mrgreen: .

KosevskoHill
Kontakt:

Post Postao/la KosevskoHill » 21 nov 2012, 03:22

fczeljo je napisao/la:

Kao prvo, ovo boldirano, klub je postojao i prije nego su se ova dva gospodina rodila, tako da ta riječ "ugasio" ima stvarno odvratan prizvuk, pogotovo kad znamo koliko puta je klub bio pod pritiskom da se to i desi !!! Čak i pitari tu riječ slabo koriste danas, nadam se da ti je jasno !
Dalje, tačno je da klub još uvijek ne funkcioniše onako kako bi mi svi željeli, da ima grešaka, da se neke stvari ne rade profesionalno i na nivou.ALI je isto tako istina da smo mi bijedan narod u glavi, čudan je blago rečeno.Zašto ? evo zašto : utakmica je protiv Borca, one godine kad smo prvaci bili, 4:2, nevjerovatna atmosfera,čak i istok popunjen, ludnica ukratko... kao i mnoge utakmice te sezone ( Široki,Sarajevo, pa i one sa slabijim protivnicima) , razlog - dešava se nešto novo,pobjeđujemo i na strani, klub počinje da ozbiljnije funkcioniše, očistilo se dosta gov.a.na iz kluba itd. (puno puta su pile,boccaccio,čamac i ostali o tome pisali).Igrači se prodaju za bolje cifre a ne tepsiju bureka (Štilić,Jahić,Buba..) , Amar forsira naše domaće, prije svega MLADE igrače,samim tim se poboljšava i omladinska škola jer ti mladi igrači imaju jači motiv, lakše im je dogurati do 1. tima... Dakle, hejbet stvari se popravilo, stvarno ni sam nisam očekivao niti sam bio optimista kad je bil odoba Landže,Hotića i kompanije, nisam bio optimista, bila mi je muka, ali sam svejedno išao na utakmice, čak i na gostovanja iako sam haman znao da sigurno ne možemo pobijediti protiv prejakih Orašja,Posušja,Modriče i ostalih "giganta" našeg fudbala.Bukvalno je ljubav prema KLUBU bila jača od te muke i ne odustah od utakmica i nadam se da neću dok sam živ, jer volim fudbal, volim Želju prije svega ma ko igrao i ko bio trener.. Dođoh do toga ZAŠTO je prosjek na Grbavici drastično opao poslije one prve sezone kada je bio preko 7000 ako se ne varam ? Da nismo možda očekivali da igramo k'o Barca pa se raja razočarala ? Koliko klub ima od nas, koliki je naš doprinos ? Zar nismo u neku ruku okrenuli leđa klubu,Amaru,Žuji kad se prepolovila posjeta na stadionu ? Zar neko npr. može pomisliti da je Man. United od jučer postao gigant, da se taj klub ne gradi malo pomalo već 120 godina ? Englezi pune svoje stadione šta god da se dešava, nije ih briga nizašta drugo nego da pomognu klubu da se razvija, da dadnu doprinos - to nije humanitarna nego LJUBAV.

Ispade predugo šta napisah, niej me briga fakat slažeš li se ti ili peti,deseti, nego samo malo razmisli o nekim stvarima kada dumaš hoćeš li na utakmicu ili ne ;)

P.S. Mi nismo fudbalska a niti sportska nacija, nekada smo bili.. nekada
Željezničar za život cijeli !

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 21 nov 2012, 04:15

KosevskoHill je napisao/la:
fczeljo je napisao/la:

Kao prvo, ovo boldirano, klub je postojao i prije nego su se ova dva gospodina rodila, tako da ta riječ "ugasio" ima stvarno odvratan prizvuk, pogotovo kad znamo koliko puta je klub bio pod pritiskom da se to i desi !!! Čak i pitari tu riječ slabo koriste danas, nadam se da ti je jasno !
Dalje, tačno je da klub još uvijek ne funkcioniše onako kako bi mi svi željeli, da ima grešaka, da se neke stvari ne rade profesionalno i na nivou.ALI je isto tako istina da smo mi bijedan narod u glavi, čudan je blago rečeno.Zašto ? evo zašto : utakmica je protiv Borca, one godine kad smo prvaci bili, 4:2, nevjerovatna atmosfera,čak i istok popunjen, ludnica ukratko... kao i mnoge utakmice te sezone ( Široki,Sarajevo, pa i one sa slabijim protivnicima) , razlog - dešava se nešto novo,pobjeđujemo i na strani, klub počinje da ozbiljnije funkcioniše, očistilo se dosta gov.a.na iz kluba itd. (puno puta su pile,boccaccio,čamac i ostali o tome pisali).Igrači se prodaju za bolje cifre a ne tepsiju bureka (Štilić,Jahić,Buba..) , Amar forsira naše domaće, prije svega MLADE igrače,samim tim se poboljšava i omladinska škola jer ti mladi igrači imaju jači motiv, lakše im je dogurati do 1. tima... Dakle, hejbet stvari se popravilo, stvarno ni sam nisam očekivao niti sam bio optimista kad je bil odoba Landže,Hotića i kompanije, nisam bio optimista, bila mi je muka, ali sam svejedno išao na utakmice, čak i na gostovanja iako sam haman znao da sigurno ne možemo pobijediti protiv prejakih Orašja,Posušja,Modriče i ostalih "giganta" našeg fudbala.Bukvalno je ljubav prema KLUBU bila jača od te muke i ne odustah od utakmica i nadam se da neću dok sam živ, jer volim fudbal, volim Želju prije svega ma ko igrao i ko bio trener.. Dođoh do toga ZAŠTO je prosjek na Grbavici drastično opao poslije one prve sezone kada je bio preko 7000 ako se ne varam ? Da nismo možda očekivali da igramo k'o Barca pa se raja razočarala ? Koliko klub ima od nas, koliki je naš doprinos ? Zar nismo u neku ruku okrenuli leđa klubu,Amaru,Žuji kad se prepolovila posjeta na stadionu ? Zar neko npr. može pomisliti da je Man. United od jučer postao gigant, da se taj klub ne gradi malo pomalo već 120 godina ? Englezi pune svoje stadione šta god da se dešava, nije ih briga nizašta drugo nego da pomognu klubu da se razvija, da dadnu doprinos - to nije humanitarna nego LJUBAV.

Ispade predugo šta napisah, niej me briga fakat slažeš li se ti ili peti,deseti, nego samo malo razmisli o nekim stvarima kada dumaš hoćeš li na utakmicu ili ne ;)

P.S. Mi nismo fudbalska a niti sportska nacija, nekada smo bili.. nekada
Jeste postojao bi klub možda i sada i da nije ove dvojice, ali ne smijem ni zamisliti kako.

Može i ovako, ali vidimo gdje vodi ovo sve. Nije narod glup, ide da troši i vrijeme i pare gdje mu je bolje. Ti si sam kao jedini pozitivan primjer naveo samo Amara, što sam i ja uradio. Ostalo je sve grohnulo.

Jbo priču narod ovakav ili onakav. Uslovi su isti ko '72. a svijet se promjenio, zato ovaj model ne funkcioniše i niko nas ne jbe ni 5%. Ne tražim ništa spektakularno, nego nek samo ljudski iskoriste dostupne im i besplatne alate da se prema navijačima odnosi ljudski.

Ako misliš da je dobro to što se mi odnosimo prema klubu kao prema kakvoj narodnoj kuhinji (ja prvi), onda jbga, imaćemo i rezultate na nivou narodne kuhinje. Profesionalizam 000000 bodova. Nema ni minimuma da se neko osjeća da je dobio vrijednost za svoju plaćenu ulaznicu. Nemoj mi sada replicirati da prave navijače to ne zanima. Takvih imaš 1000-2000 i kapak.

Možeš kukati i moliti i zapomagati što nije drugačije, ali ti je tako. Spominjali ste Engleze - usluga i odnos kako se Englez dočeka na stadionu se ne može porediti sa ovim našim - opet kažem ne tražim nikakav luksuz, nego minimum informiranosti i sigurnosti i kulture ophođenja. Englez bi prevrno pola stadiona da ga ovako neko zjbava.

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 21 nov 2012, 04:19

amerosm je napisao/la:
fczeljo je napisao/la:

Svaka ti cast na postu. NIje problem u tih 5 ili 8 KM, vec u tome da klub nema postovanja prema svojim navijacima.
Pitam se zar mi navijaci trebamo dozvijeti neprijatnosti na ulazu od strane zastitara zato sto u klubu nisu u stanju da tretiraju svoje navijace kako to dolikuje.
Skontaj da smo mi sa godišnjim već fulali dvije tekme radi suspenzije, što je na kraju krajeva jednim djelom i odgovornost kluba. Je li se neko sjetio da se izvine ili nadoknadi ljudima koji su dali pare unaprijed za godišnju kartu? Ne treba ni to, nisam ni očekivao nit mi treba, al mogli su bar sad ispoštovati što su svakako rekli na početku sezone. Ako hoćemo naprijed ovo se mora iskorijeniti, ovako ne ide dalje.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 21 nov 2012, 08:22

Ko hoce da dodje nadje nacin,onaj ko nece nadje razlog.
I neka ne vaze godisnje da i klub nesto zaradi.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Hrasno15, Lekqqq1921, zlatandr i 54 gosta.