Prva liga FBiH 2015./2016.

Moderator/ica: GracanicaAA

cesc4
Kontakt:

Re: 1. kolo Prve lige FBIH

Post Postao/la cesc4 » 07 avg 2015, 14:54

NK Bratstvo -NK Jedinstvo 1
Prije svega navijacki. Dalje smatram da smo bolja ekipa od Jedinstva. Sezonu otvaramo kuci i ne smijemo dozvoliti kiks. Imamo jako dobar kolektiv sa solidnim strucnjakom i nadam se da ce (iako limitiran trener) moci dosta toga dobrog napraviti makar u prvoj polusezoni a za dalje cemo vidit).

NK Gorazde - NK Zvijezda 1
Zvijezda je napravila komplentan remont ekipe kao i Gorazde. Ipak imam neki osjecaj da ce tu biti neka minimalna pobjeda domacina.

NK Sloga - HNK Branitelj 1
Novi klub naseg Mousse Diabanga je jako dobro odigrao pripremne utakmice. Dijelim misljenje sa vecinom forumasa kada kazem da mislim da ce Sloga biti hit ovog prvenstva. S druge strane Branitelj ce i ovu sezonu odigrati standardno i bez pritiska. U gostima bunker, kuci napast pa sta im Bog da.

HNK Orasje - NKPodgrmec 1
Ovu utakmicu zaista nema potrebe dublje anaalizirati. Sve osim visoke pobjede Orasja bi bilo iznenadenje.

FK Buducnost - FKRudar X
U Banovicima se u velikoj vecini utakmica moglo "igrati" za razliku od nekih drugih gradova. Tako da ne sumnjam (pogotovo sto je prvo kolo) da ce i ova utakmica biti dosta otvorena. Rudar se nece doci braniti jer oni uvjek igraju otvoreno, tako da mi sve "mirise" na podjelu bodova.

NK GOSK - FK Radnicki X
Otvaranje je sezone pa mislim da nema potrebe za "saketanjem" sudaca u sluzbenim prostorijama. Tvrda tekma s malo golova. Nadam se da ce komsije uzet makar bod. Takode se nadam da ce moj brat Sulja zabit prvijenac.

HNK Capljina - NK Bosna V. 1
Renato rekao :mrgreen:

NK NoviTravnik - Mettaleghe X
Novi Travnik ako misli ostat u ligi ne smije gubiti bodove kuci. S druge strane po meni Mettaleghe je medijski napuhan sto ce se i pokazati u prvih par kola.

Sretno svima. :bih: :bih:
www.nkbratstvogracanica.com

Mramic
Kontakt:

Post Postao/la Mramic » 07 avg 2015, 15:55

NK Bratstvo -NK Jedinstvo X
2 ekipe koje se nece boriti za prvo mjesto ,a sigurno ostaju u ligi tako da podjela bodova je realna :)

zvijedna puna novih imena i bit ce ih tesko uklopiti tako da prvih 5 kola ne ocekujem puno od njih

NK Sloga - HNK Branitelj x2
2 slabe ekipe, mrtvilo na terenu , branitelj ce igrati na kontre i mogu do gola koji ce i biti i konacan rezultat ...

podgrmec bez priprema , bit ce kanta za nabijanje ove sezone , ispadaju sigurno bez ikakvih kalkulacija , tako da orasje lako dolazi do prvih bodova

NK GOSK - FK Radnicki 1
Gosk na domacem terenu uvijek favorit , uz maksimalno zalaganje igraca radnickog i srecu mogu do boda , ali mislim da bodovi ostaju u metropoli

HNK Capljina - NK Bosna V. 1
slabo sam upucen u stanje ovih ekipa , tako da cu vjerovati renatu...

NK NoviTravnik - Mettaleghe X
metaleg sigurno bolja ekipa , ali ipak x zbog domaceg terena :)
SN96

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 07 avg 2015, 16:05

jasminka je napisao/la:http://www.nsfbih.ba/upload/documents/D ... 20KOLO.pdf

Ljudi ,gdje nam je Kazlagic :D
Kazlagić sudi samo derbi susrete tako da je 3. kolo u Jajcu ;)

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 07 avg 2015, 17:02

sony_91 je napisao/la:
jasminka je napisao/la:http://www.nsfbih.ba/upload/documents/D ... 20KOLO.pdf

Ljudi ,gdje nam je Kazlagic :D
Kazlagić sudi samo derbi susrete tako da je 3. kolo u Jajcu ;)
Ma ok to za Kazlu znamo kako sudi...Ko ponudi vise taj dobije 1 penal i gratis crveni :urnebes:
Jer njega vise nema u Gracanici da sudi ;)

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 07 avg 2015, 17:11

Sto mi je ovaj Karacic poznat iz afere prije dvije godine, zanimljivo je bas kome sudi, bas cu da pomno propratim utakmicu u Gorazdu...
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...

crvenobijeli
Kontakt:

Post Postao/la crvenobijeli » 07 avg 2015, 20:29

Mirzoni89 je napisao/la:Sto mi je ovaj Karacic poznat iz afere prije dvije godine, zanimljivo je bas kome sudi, bas cu da pomno propratim utakmicu u Gorazdu...
Mozes li malo pojasnit...
ZVIJEZDA SIJA VJECNO !!!!

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 08 avg 2015, 13:13

Evo da napisem nesto za tekme danas/sutra...
Statistike u Prvoj ligi FBiH (ZADNJIH 6 UTAKMICA)

Sloga LJ. - Branitel; nisu nikad igrali zajedno u ovoj ligi tako da nemam nista za njih.

Novi Travnik - Mettal; isto tako.

Gorazde - Zvijezda; isto tako.

Capljina - Visoko; Do sada u Prvoj ligi FBiH odigrali su samo dva puta. To je bilo 2012 kada je Capljina na svom terenu pobjedila Visoko 1-0 i 2013 kada su igrali nerijeseno u Visokom 1-1.

Gosk - Radnicki; Vjerovali ili ne ova dva kluba su odigrali tri utakmice nerijeseno, dok je samo prosle sezone pobjedio Gosk 1-0.

Buducnost - Rudar K.; Dva kluba koje se dobro znaju odigrali su do sada sest utakmica. Od toga Buducnost ima tri pobjede (3:0 , 3-1, 1-0), Rudar ima dvije pobjede ( 3:0, 1-0) i nerijeseno 1:1.Dakle mozemo se nadati danas dobroj utakmici sa puno golova.

Bratstvo - Jedinstvo; Isto dva kluba koje se dobro poznavaju...Ova dva kluba su odigrali ukupno sest utakmica i Jedinstvo drzi 3 pobjede (2:1, 1:2, 1:0) dok Bratstvo ima samo jednu 1:0 i dvije utkamice su odigrali nerijeseno 0-0.

Orasje - Podgrmec; Ova dva kluba su odigrali do sada cetiri puta. Orasje ima dvije pobjede (3:2, 2:0) dok Podgrmec ima samo jednu (1:0) i nerijeseno 1:1
Zadnja izmjena: GracanicaAA, dana/u 08 avg 2015, 15:10, ukupno mijenjano 1 put.

golDIE
Kontakt:

Post Postao/la golDIE » 08 avg 2015, 13:24

Gosk - Radnicki; Vjerovali ili ne ova dva kluba su odigrali tri utakmice nerijeseno, dok je samo prosle sezone pobjedio Gosk 1-0.

Pa nikad gosk nece biti bolji od Radnickog,i to jednom sto su nas pobijedili 1:0 to je zna se radi cega,prevazidjena je tema ta.. sve u svemu sutra lagano dvojcica na Radnicki,pocetak sezone,valjda nece biti slicnih situacija,tako da.. Radnicki do pobjede :D :njanjanja: :bih:

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 08 avg 2015, 13:53

GracanicaAA je napisao/la:Evo da napisem nesto za tekme danas/sutra...
Statistike u Prvoj ligi FBiH

Sloga LJ. - Branitel; nisu nikad igrali zajedno u ovoj ligi tako da nemam nista za njih.

Novi Travnik - Mettal; isto tako.

Gorazde - Zvijezda; isto tako.

Capljina - Visoko; Do sada u Prvoj ligi FBiH odigrali su samo dva puta. To je bilo 2012 kada je Capljina na svom terenu pobjedila Visoko 1-0 i 2013 kada su igrali nerijeseno u Visokom 1-1.

Buducnost - Rudar K.; Dva kluba koje se dobro znaju odigrali su do sada sest utakmica. Od toga Buducnost ima tri pobjede (3:0 , 3-1, 1-0), Rudar ima dvije pobjede ( 3:0, 1-0) i nerijeseno 1:1.Dakle mozemo se nadati danas dobroj utakmici sa puno golova.

Bratstvo - Jedinstvo; Isto dva kluba koje se dobro poznavaju...Ova dva kluba su odigrali ukupno sest utakmica i Jedinstvo drzi 3 pobjede (2:1, 1:2, 1:0) dok Bratstvo ima samo jednu 1:0 i dvije utkamice su odigrali nerijeseno 0-0.

Orasje - Podgrmec; Ova dva kluba su odigrali do sada cetiri puta. Orasje ima dvije pobjede (3:2, 2:0) dok Podgrmec ima samo jednu (1:0) i nerijeseno 1:1
Ja stvarno ne znam koji izvor podataka si koristio za ovu glupost :?: Možda ti je Taća slago :urnebes: :urnebes: U sezoni 2011/12 pobjedili smo Bišćane 4:1 u čaršiji a u Bihaću 0:3 za nas tako da taj tvoj omjer pobjeda, poraza i nerješenih sa Jedinstvom je totalni promašaj. Još pišeš na štetu kluba kojeg kao "voliš" :mrgreen:
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 08 avg 2015, 14:31

7aprildomemoj je napisao/la: Ja stvarno ne znam koji izvor podataka si koristio za ovu glupost :?: Možda ti je Taća slago :urnebes: :urnebes: U sezoni 2011/12 pobjedili smo Bišćane 4:1 u čaršiji a u Bihaću 0:3 za nas tako da taj tvoj omjer pobjeda, poraza i nerješenih sa Jedinstvom je totalni promašaj. Još pišeš na štetu kluba kojeg kao "voliš" :mrgreen:

Pa nisam uzimo sa ss podatke i sta hoces sad ??? Hoces kafu, sok, mlijeko ? ili mozda kocku secera ??
I nemoj mi prosipat te tvoje fore ba ovdje !

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 08 avg 2015, 14:45

GracanicaAA je napisao/la:
7aprildomemoj je napisao/la: Ja stvarno ne znam koji izvor podataka si koristio za ovu glupost :?: Možda ti je Taća slago :urnebes: :urnebes: U sezoni 2011/12 pobjedili smo Bišćane 4:1 u čaršiji a u Bihaću 0:3 za nas tako da taj tvoj omjer pobjeda, poraza i nerješenih sa Jedinstvom je totalni promašaj. Još pišeš na štetu kluba kojeg kao "voliš" :mrgreen:

Pa nisam uzimo sa ss podatke i sta hoces sad ??? Hoces kafu, sok, mlijeko ? ili mozda kocku secera ??
I nemoj mi prosipat te tvoje fore ba ovdje !
Halo ba momak malo se smiri, visok ti je pritisak. Znam da je sunce udarilo u glavu al se iskuliraj. Ako ne znaš stvarno stanje bolje šutit nego se provaljivat. :tralala: :tralala: :tralala:
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 08 avg 2015, 15:01

golDIE je napisao/la:Gosk - Radnicki; Vjerovali ili ne ova dva kluba su odigrali tri utakmice nerijeseno, dok je samo prosle sezone pobjedio Gosk 1-0.

Pa nikad gosk nece biti bolji od Radnickog,i to jednom sto su nas pobijedili 1:0 to je zna se radi cega,prevazidjena je tema ta.. sve u svemu sutra lagano dvojcica na Radnicki,pocetak sezone,valjda nece biti slicnih situacija,tako da.. Radnicki do pobjede :D :njanjanja: :bih:
NIje sto sam navijac Radnickog ali realno mi smo ekipa koja moze svakog pobjediti ali i od svakog izgubiti ne bitno gdje se igra , Primjer prosla sezona kada smo bila najbolja gostujuca ekipa a plasman u PL smo prosuli na Josiku jer nismo imali Kazlagice qrceve palceve..i zbog toga ,svaka nas ekipa smatra opasnima jer s nama nikad nisu na cisto kakvu god smo ekipu slozili u posljednjih par sezona uvijek je bilo tako, nadam se da ce tako ostati i nakon ove sezone uz naravno mnogo vise domacih pobjeda

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 08 avg 2015, 15:07

I da ti reknem ba...Ovo sto sam piso sam uzeo zadnjih 6 utakmica sto su igrali znaci od 2012 do 2015 pa izracunaj...
2012 Jedinstvo - Bratstvo 2-1
2013 Bratstvo - Jedinstvo 1-2
2013 Jedinstvo - Bratstvo 0-0
2014 Bratstvo - Jedinstvo 0-0
2014 Jedinstvo - Bratstvo 1-0
2015 Bratstvo - JEdinstvo 1-0

Gdje sam pogresio ?? SAMO zadnjih 6 utakmica sam piso...Nemoj me molim te uciti jer bolje znam od tebe tako da gledaj svoj poso cao.

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 08 avg 2015, 16:32

GracanicaAA je napisao/la:I da ti reknem ba...Ovo sto sam piso sam uzeo zadnjih 6 utakmica sto su igrali znaci od 2012 do 2015 pa izracunaj...

Gdje sam pogresio ?? SAMO zadnjih 6 utakmica sam piso...Nemoj me molim te uciti jer bolje znam od tebe tako da gledaj svoj poso cao.
Nepotrebna ti ova rasprava :thumbdown: Zato sam te i citiro gore ranije jer nigdje nisi naveo u zadnjih 6 utakmica kao što sad pokušavaš se izvadit :
PS: Danas očekujem dobru posjetu i makar minimalnu pobjedu "Romantičara" :opaopa: :opaopa:

cokara
Kontakt:

Post Postao/la cokara » 08 avg 2015, 16:44

SRETNO SVIMA :bih: :bih: :bih:

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 08 avg 2015, 16:56

7aprildomemoj je napisao/la:
GracanicaAA je napisao/la:I da ti reknem ba...Ovo sto sam piso sam uzeo zadnjih 6 utakmica sto su igrali znaci od 2012 do 2015 pa izracunaj...

Nepotrebna ti ova rasprava :thumbdown: Zato sam te i citiro gore ranije jer nigdje nisi naveo u zadnjih 6 utakmica kao što sad pokušavaš se izvadit :
PS: Danas očekujem dobru posjetu i makar minimalnu pobjedu "Romantičara" :opaopa: :opaopa:

Ma dobro i moja je greška što nisam stavio da se radi o zadnjih 6 tekmi

Rdje94
Kontakt:

Post Postao/la Rdje94 » 08 avg 2015, 20:42

Sloga Ljubuški - Branitelj 3:1 (1:1)

Pobjeda nije bila upitna, malo smo pali krajem prvog poluvremena ali ostalo je štimalo.
Branitelj bez neke agresije u igri, uz gol koji je došao kao greška Slogine obrane možda su još 2 puta opucali po golu.
Realno smo trebali zabiti još par golova, nadam se da će u snimci biti prikazane prilike...
Važno napomenuti da na ovoj utakmici za Slogu nisu igrali Stjepanović, Moussa, Miličević i Andria Perović, a Grgić je ušao tek zadnjih 20-tak minuta...
Idući vikend na babovac stiže Orašje, sa ovakvim pristupom trebali bi računati na 3 boda.
NK Ljubuški + Millwall = No one likes us we don't care!

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 08 avg 2015, 21:51

Mokroguz je napisao/la:NK Bratstvo -NK Jedinstvo 1
FK Buducnost - FKRudar 1
NK GOSK - FK Radnicki 1
HNK Capljina - NK Bosna V. 2
NK NoviTravnik - Mettaleghe 2
5/7 zasad, nije lose za prvi pokusaj
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 08 avg 2015, 22:06

Mokroguz je napisao/la:
FK Buducnost - FKRudar 1
NK GOSK - FK Radnicki 1

6/7, domaćin slavio u Gračanici. :D

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 08 avg 2015, 22:11

kovacic je napisao/la:
Mokroguz je napisao/la:
FK Buducnost - FKRudar 1
NK GOSK - FK Radnicki 1

6/7, domaćin slavio u Gračanici. :D
7/7 buducnost slavila takodjer,,,cestitke majstore samo ces sutra masiti jer ce biti x2 :D

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.