BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

Ferplejko
Kontakt:

Re: BARAZ: BOSNA I HERCEGOVINA vs ...................

Post Postao/la Ferplejko » 12 okt 2011, 09:46

Ja sam napravio racunicu do 07/09 i uspio sam pohvatati konce kako se dobije onaj koeficjent (dobio tacno za BIH Tursku i Irsku)
Definitivno ce Irska biti nosilac jer je pretekla Tursku u zadnje 2 utakmice gdje su dobili oba meca dok su Turci jedan izgubili. Kod ovih koeficjenata 2 su kljucna elementa
- broj pobjeda
- plasman u baraz ili na EURO i WC
Tacno se vidi da smo poziciju nosioca izgubili u ocajnim kvalifikacijama za euro 2008 gdje smo u 12 meceva imali samo 4 pobjede i 1 nerjesen. Da smo ostvarili tada 2-3 pobjede vise bili bismo nosioci sada. Uh kad se sjetim poraza od Moldavije, Madjarske i Norveske kuci....

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 12 okt 2011, 09:56

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 okt 2011, 10:02

Dakle, ipak Turska a ne Irska :?
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

M. Scofield
Kontakt:

Post Postao/la M. Scofield » 12 okt 2011, 10:02

ovo defnitivno nije točno, ovo je tabela kad su se izvlačile grupe
Audere est Facere

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 12 okt 2011, 10:09

Na kraju krajeva je svejedno ko god da dodze u barazu, nemamo bas neke previlike sanse da prodzemo.

Po meni Portugal nam je 10% sanse da mozemo proci, Hrvatska 20% i ako bi bila Turska mozda nekih 40%. Ostali Ceska ili Irska nevazno koji 50% su nam sanse.

Bit ce nam pravo tesko, jer sve ove repke koje su u barazu nisu slucajno tu. Samo da ne dobijemo Portugal jer se onda u startu nemamo cemu nadati. Prvo sto su prejaki za nas drugo sto ce ih UEFA gurati.

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 12 okt 2011, 10:24

dinoze je napisao/la:Na kraju krajeva je svejedno ko god da dodze u barazu, nemamo bas neke previlike sanse da prodzemo.

Po meni Portugal nam je 10% sanse da mozemo proci, Hrvatska 20% i ako bi bila Turska mozda nekih 40%. Ostali Ceska ili Irska nevazno koji 50% su nam sanse.

Bit ce nam pravo tesko, jer sve ove repke koje su u barazu nisu slucajno tu. Samo da ne dobijemo Portugal jer se onda u startu nemamo cemu nadati. Prvo sto su prejaki za nas drugo sto ce ih UEFA gurati.
cuj 20% protiv hrvata :lol:

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 12 okt 2011, 10:25

harishp je napisao/la:
Megamon je napisao/la:Posto smo u barazu ostali bez Pandze i Papca tj. limitirani smo na mjestu stopera nadam se da ce Pape uciniti iskorak i pozvati Sedina Torlaka.U ovoj situaciji bi nam dobro dosao jer pored Spahica i Mravca nemamo stopera.A sigurno da je najbolja opcija,trenutno.korpulentan,jak,dobro iznosi loptu.dobro skace a opasan je i nakon prekida.Hajde Pape ebemu mu mista pozovi pitara u reprezentaciju. 8-)
Torlaka u barazu,pa da Pape usere sve sto je ovako mukotrpno zaradio.Vjerujem da se samo salis.
P.S pa ovima ni Spahic ne valja kako bi tek Torlaka posrali.
PUsti Torlaka ovo je jedinstvena prilika da Cocalic dobije poziv a i da se Jahic vrati!

CLS
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs...

Post Postao/la CLS » 12 okt 2011, 10:38

Realno ne znam sto dizete toliko Hrvate kada su slabi....puno stvari se desava oko te reprezentacije i nije im bas najbolja atmosfera......i dalje oni zive na staroj slavi, a Bobana, Sukera i co odavno ih nema.
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 12 okt 2011, 10:40

eliminator je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Na kraju krajeva je svejedno ko god da dodze u barazu, nemamo bas neke previlike sanse da prodzemo.

Po cemu mislis da imamo vece sanse protiv njih. To sto su zadnje 2 utakmice odigrali losije?
Kada smo mi to njih nadigrali i pobijedili, ja se toga nemogu sjetiti. Ima vise kvalitetnih igraca i 9 su na FIFA ljestvici. I kao jedna vazna karika, ubijedzen sam da ce biti frka sa navijacima zbog onoga sto se desilo u Sarajevu prosle sedmice.

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 12 okt 2011, 10:41

dinoze je napisao/la:

Po cemu mislis da imamo vece sanse protiv njih. To sto su zadnje 2 utakmice odigrali losije?
Kada smo mi to njih nadigrali i pobijedili, ja se toga nemogu sjetiti. Ima vise kvalitetnih igraca i 9 su na FIFA ljestvici. I kao jedna vazna karika, ubijedzen sam da ce biti frka sa navijacima zbog onoga sto se desilo u Sarajevu prosle sedmice.
A jest te tesko poznati majorizirani. :roll: :mrgreen:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 12 okt 2011, 10:42

CLS je napisao/la:Realno ne znam sto dizete toliko Hrvate kada su slabi....puno stvari se desava oko te reprezentacije i nije im bas najbolja atmosfera......i dalje oni zive na staroj slavi, a Bobana, Sukera i co odavno ih nema.
Kako stara slava? Pogledaj im igrace i koje im je mjesto na Fifa ljestvici? Mi imamo taj kompleks kada nam treba onda zakazemo pogotovo protiv komsija.
Nama fale igraci, ako nam se jos neko provrijedi onda nam je vatra do bola.

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 12 okt 2011, 10:45

dinoze je napisao/la:

de mi nabroj te njihove kvalitetne igrace

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 12 okt 2011, 10:45

Edo_77 je napisao/la:Torlak u prvih 11... :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 12 okt 2011, 10:45

Kada smo mi to njih nadigrali i pobijedili, ja se toga nemogu sjetiti. Ima vise kvalitetnih igraca i 9 su na FIFA ljestvici. I kao jedna vazna karika, ubijedzen sam da ce biti frka sa navijacima zbog onoga sto se desilo u Sarajevu prosle sedmice.[/quote]

A jest te tesko poznati majorizirani. :roll: :mrgreen:[/quote]

WTF? :o

Lave nisi ti dobar, pogledaj malo moje postove u proslosti.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 12 okt 2011, 10:47, ukupno mijenjano 1 put.

Sanjin
Kontakt:

Post Postao/la Sanjin » 12 okt 2011, 10:46

Ja bih volio da dobijemo Irsku jer su oni slabiji od
Ceha po meni a mi smo kvalitetniji od Iraca za 50%!

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 12 okt 2011, 10:46

dinoze je napisao/la:
CLS je napisao/la:Realno ne znam sto dizete toliko Hrvate kada su slabi....puno stvari se desava oko te reprezentacije i nije im bas najbolja atmosfera......i dalje oni zive na staroj slavi, a Bobana, Sukera i co odavno ih nema.
Kako stara slava? Pogledaj im igrace i koje im je mjesto na Fifa ljestvici? Mi imamo taj kompleks kada nam treba onda zakazemo pogotovo protiv komsija.
pusti se ti igraca i Portugal ima jos jace pa je u barazu, jedno su igraci, a drugo je forma, osim Luke i Srne ja tamo trenutno ne vidim ozbiljnog igraca da je u formi, Bilic dosta rotira i to je problem, a sada je pod pritiskom i mora slusati sta mu Maminjo kaze jer m uje spasio posao. A mi nastupamo napokon ko jedan, dobro Spaha napravio gresku, Dzeko nije pogodio sto je trebao pogoditi ali ipak smo igrali protiv Francuza ;) Mislim da je puno bolja atmosfera kod nas nego kod njih i imamo mjesec dana da se saberemo i hladne glave udjemo u baraz.
Pa sam poslije reko tata

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 12 okt 2011, 10:50

CLS je napisao/la:
dinoze je napisao/la:
pusti se ti igraca i Portugal ima jos jace pa je u barazu, jedno su igraci, a drugo je forma, osim Luke i Srne ja tamo trenutno ne vidim ozbiljnog igraca da je u formi, Bilic dosta rotira i to je problem, a sada je pod pritiskom i mora slusati sta mu Maminjo kaze jer m uje spasio posao. A mi nastupamo napokon ko jedan, dobro Spaha napravio gresku, Dzeko nije pogodio sto je trebao pogoditi ali ipak smo igrali protiv Francuza ;) Mislim da je puno bolja atmosfera kod nas nego kod njih i imamo mjesec dana da se saberemo i hladne glave udjemo u baraz.
Ma neznam nisam nikako optimista protiv Portugala i Hrvata, uvijek protiv njih zakazemo, jer mislimo da cemo lako .
Portugal ce pogotovo progurati kako tako.
Meni je Dzeko najveca briga, ako nam se on povrijedi nedo Bog gotovi smo. Susic treba zvati Mahmutovica ili onog malog iz Svice pod hitno, nemamo napadaca za lijeka.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 12 okt 2011, 10:50, ukupno mijenjano 1 put.

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 12 okt 2011, 10:50

Sanel Jahic prije svih bi trebao dobiti poziv.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 12 okt 2011, 10:52

scudetto je napisao/la:Sanel Jahic prije svih bi trebao dobiti poziv.
Podpisujem. Momak igra redovno i uvijek se borio.

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 12 okt 2011, 10:54

Ma bice sve uredu sa Dzekom, samo Portugal izbjeci i Irce mislim da ce njih da proguraju posto je u fudbalu konpezacija stalna :D :D
P.S.
Ne znam cemu ovaj pesimizam pored onakve igre sinoc, realno imamo sansi protiv svakog
Pa sam poslije reko tata

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.