FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SamoZeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SamoZeljo » 29 nov 2012, 19:51

Lako je pricati ali mi nemamo par miliona za igrace koji bi nas brzo digli na jedan veci nivo, a sve da imamo, opet se ne uklapa u sistem.
Moramo se polahko ali sigurno dizati na veci nivo. Amar je o tome pricao prije dvije godine. Mi sve i kad bi mogli kupiti igraca, ne mozemo mu dati platu koju bi trazio.
Amar je fino objasnio da mi sad ne mozemo davati platu od par stotina hiljada godisnje jer tako nesto ne postoji u klubu. Visina plata se postepeno dize.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 nov 2012, 20:07

Ko prica o milionima i za manji novac se mogu dovesti koji nas mogu pogurati u Europi.Zadnjih nekoliko godina u Zelju dolaze igraci na koje drugi klubovi ne racunaju i onim kojim je istekao ugovor.Novac od Dzeke i ostalih transfera nije utrosen ni na jednog igraca koji bi po kvaliteti odskakao od ostalih.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 29 nov 2012, 20:14

Saurman je napisao/la:Ko prica o milionima i za manji novac se mogu dovesti koji nas mogu pogurati u Europi.Zadnjih nekoliko godina u Zelju dolaze igraci na koje drugi klubovi ne racunaju i onim kojim je istekao ugovor.Novac od Dzeke i ostalih transfera nije utrosen ni na jednog igraca koji bi po kvaliteti odskakao od ostalih.
Pa predlozi brate te jeftine kvalitetne igrace..
BUDI ŽELJO !!!

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 29 nov 2012, 21:25

I ove sezone gotovo je sigurna dupla kruna,titula je 100%,kup mozda nekih 70%.
Klub je na dobrom putu da se za koju godinu odvoji od ovih klubova sto mjenjaju tim svake godine a upravu 3 puta godisnje.Osim je pokazao da je trener bez konkurencije u ovoj ligi,i nista sladje nema kada ostali kukaju na sudije,svabu,komitet,tad mi je srce kao dzamija,taj osjecaj kada nemogu nista a mjaucu.
Evropa je stvar srece,treba moliti boga da dodje neki levat,mada takvih je malo jer je liga prvaka.
Najvise bih volio skandinavce,ova istocna evropa i izrael su gamad,tesko se s njima igra.

AMAR AMAR OSIM OSIM:

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 29 nov 2012, 21:26

Saurman je napisao/la:Ko prica o milionima i za manji novac se mogu dovesti koji nas mogu pogurati u Europi.Zadnjih nekoliko godina u Zelju dolaze igraci na koje drugi klubovi ne racunaju i onim kojim je istekao ugovor.Novac od Dzeke i ostalih transfera nije utrosen ni na jednog igraca koji bi po kvaliteti odskakao od ostalih.
Pa sta ti mislis ? Da Amar namjerno nece da dovede igraca da bi Željo ostvario neki uspijeh ?
Ima tu jarane dosta troskova , plate , dugovi (kojih imamo jos uvijek , a zamisli kakvo je stanje bilo kada se Amar tek vratio), pripreme ...
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 29 nov 2012, 21:32

Ja sam poslije Maribora rekao da se za Evropu vise nikad necu nadat. Taman imali 20 bodova vise od drugog, osvojili kup...nista! Evropa je druga prica. Zrijeb ovakav ili onakav, nije bitno. Treba bit realan i rec da jos nismo na tom nivou. Ni igracki, ni organizacijski... Jos se nismo dovoljno izdigli iznad nase lige, pa ni ne mozemo ocekivat nesto vise u Evropi. Kad dođe vrijeme zrijeba, ma koje takmicenje igrali, ako budem napisao bilo sta sto na neki nacin ukazuje da imamo sanse samo me opomenite, sam cu sebe banovat.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 29 nov 2012, 21:35

Zeljo mora na nivo Maribora da bi igrao u EL a ako se misli na malo vise, onda se mora ici na nivo npr. Dinama. I za jedno i za drugo su potrebni milioni ili nekoliko godina postepenog dizanja, kao sto je to sada slucaj.
Amar objasnio a imas gore iznad u mom komentaru sta i kako.

Dobro ti rece covjek, predlozi te jeftine igrace koji su dovoljno dobri za Evrope, za kvalifikacije LP??

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 29 nov 2012, 21:53

Kvesić: Nemam ništa protiv ostanka u Želji
Lijepo mi je u Želji. Borimo se za duplu krunu, plaća je redovna i ne zamaram se transferom. Već sam bio vani i nije to baš tako bajno kako mnogi misle. Ne želim po svaku cijenu odlaziti, kazao je Kvesić, za kojeg su zainteresovani Nijemci i Turci

;)
Željeznicar za život cijeli !

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 29 nov 2012, 21:56

Kako je taj decko lijepo odgojen to je nevjerovatno. Mirah, tih, sutljiv a veliki radnik.
Sport je lijek za tijelo i duh.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 29 nov 2012, 21:56

naravno, radilica, dobar igrač i vjeran Želji, šta još treba ? 8-)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

3r0X
Kontakt:

Post Postao/la 3r0X » 29 nov 2012, 21:59

likusa je napisao/la:Kvesić: Nemam ništa protiv ostanka u Želji
Lijepo mi je u Želji. Borimo se za duplu krunu, plaća je redovna i ne zamaram se transferom. Već sam bio vani i nije to baš tako bajno kako mnogi misle. Ne želim po svaku cijenu odlaziti, kazao je Kvesić, za kojeg su zainteresovani Nijemci i Turci

;)
gdje si to procitao?

Blek_Stena
Kontakt:

Post Postao/la Blek_Stena » 29 nov 2012, 22:00

Mislim da je sto se tice evrope nas najveci problem stadion. Da je kako osposobit Grbavicu da se mogu barem ova predkola igrati. Da hoce bilo sta pocet radit, barem jednu tribinu nek naprave, istok, zapad, nebitno samo nek je spoje sa sjeverom. I sto se mene tice ne moraju narednih 10 godina nista uradit
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović

Maniaacs
Kontakt:

Post Postao/la Maniaacs » 29 nov 2012, 22:04

Blek_Stena je napisao/la:Mislim da je sto se tice evrope nas najveci problem stadion. Da je kako osposobit Grbavicu da se mogu barem ova predkola igrati. Da hoce bilo sta pocet radit, barem jednu tribinu nek naprave, istok, zapad, nebitno samo nek je spoje sa sjeverom. I sto se mene tice ne moraju narednih 10 godina nista uradit
++++++++++ Stadion treba!

alan ford 26
Kontakt:

Post Postao/la alan ford 26 » 29 nov 2012, 22:05

3r0X je napisao/la:

;)
gdje si to procitao?

Ako je pojeO onda je musko a ako je pojeLA onda je zensko :mrgreen:
Malo sale ;)
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 29 nov 2012, 22:14

alan ford 26 je napisao/la:
3r0X je napisao/la:

;)
gdje si to procitao?

Ako je pojeO onda je musko a ako je pojeLA onda je zensko :mrgreen:
Malo sale ;)
ŽeMsko :P oslobodjenje . ba
Željeznicar za život cijeli !

alan ford 26
Kontakt:

Post Postao/la alan ford 26 » 29 nov 2012, 22:27

Et promijenise ti i spol :P
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 29 nov 2012, 22:35

Pozdrav plavoj naciji i čestitke na pobjedi nad Širokim (još ni golove nisam vidio)i jesenjoj tituli. Trenutno sam na odvikavanju od interneta u Njemačkoj. Većih cigana kad je pristup internetu od švaba nisam vidio. Evo tek peti dan dođoh do Interneta, a i to je ograničeno i vremenski i količinski.

Samo nas dupla interesuje
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 29 nov 2012, 23:47

SamoZeljo je napisao/la:
Zeljo mora na nivo Maribora da bi igrao u EL a ako se misli na malo vise, onda se mora ici na nivo npr. Dinama. I za jedno i za drugo su potrebni milioni ili nekoliko godina postepenog dizanja, kao sto je to sada slucaj.
Amar objasnio a imas gore iznad u mom komentaru sta i kako.

Dobro ti rece covjek, predlozi te jeftine igrace koji su dovoljno dobri za Evrope, za kvalifikacije LP??
Saurman Amarova logika je ovdje vrlo jednostavna a to je uzmes solidnog igraca das mu redovna primanja solidna za nase uslove obezbjedis mu dobre pripreme i rezultat nece izostati. to je upravo sto Amar radi. Kad bude extra para eh ond apocinje upgradiranje ali do tada reci amin i na ovome.

samoZeljo sta je nivo Maribora? 1) dobar stadion 2) budzet barem 2 put veci od naseg 3) biti u stanju prodati igraca za 3,4,5 miliona maraka 4) ziv ti meni bio ali mani me se Dinama jer to je one man sou koliko kuzim i bez Mamica ce im krenuti nizbrdo, zivi bili pa vidjeli.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 30 nov 2012, 00:06

Ma svi mi razmisljamo u pogresnom smijeru. Ne mozemo mi ocekivati od Zelje da bude kao Maribor, Dinamo, Partizan, kada je nama prvenstveno ulaganje u sport ravno nuli. Da se jos nadoveze na ovo, katastrofalno stanje u drzavi.

Ma ima hiljadu faktora koju uticu. Ono sto mozemo raditi i za sta se treba boriti je ovo smanjenje lige. Po meni, najbolje je 8 do 10 klubova, ali onih klubova koji zaista zele nesto napraviti za nogomet u ovoj drzavi. Srediti infrastrukturu koliko kod je to moguce (nista pretjerano), da svaki stadion ima minimalac 3.000 natkrivenih stolica, raflektore i sredene nogometne terene.

E nakon sto se ovo navedeno odradti, onda mozemo i ocekivati nekon jakog sponzora... Kod nas je jedini problem, sto necemo nista da pocnemo raditi kako treba, sve se nekako prolongira i prolongira a evropa nam sve dalja i dalja...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 nov 2012, 00:11

Onda nam nista drugo ne preostaje nego uzeti tiutulu i kup, a u evropi "pokusati" ne bas odsustati. Samo da nas vise ne nabijaju, da makar izgubimo 2:0, 2:1.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino i 7 gostiju.