Cisto sumnjam.Devil je napisao/la:Bilbija je imao negde oko 200000 eura u Vosi,ako se dobro secam.ASD je napisao/la:Ne vjerujem da ima vecu platu u Vojvodini nego sto ju je Zeba imao u Zelji.champions1921 je napisao/la: Kada bi mu dali Zebinu platu mozda bi i bilo izvodivo.. Borac mu sigurno toliko ne moze dati..
Ne bih rekao ni da je blizu.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.
- ASD
- Kontakt:
Nekako mi ta cifra izgleda prenapuhana jer je cini mi se Budzet Zeljeznicara veci nego u Vojvodine.Devil je napisao/la:Bilbija je imao negde oko 200000 eura u Vosi,ako se dobro secam.ASD je napisao/la:Ne vjerujem da ima vecu platu u Vojvodini nego sto ju je Zeba imao u Zelji.champions1921 je napisao/la: Kada bi mu dali Zebinu platu mozda bi i bilo izvodivo.. Borac mu sigurno toliko ne moze dati..
Ne bih rekao ni da je blizu.
Jedino ako si ti mozda greskom dodao jednu 0.

Zadnja izmjena: ASD, dana/u 12 dec 2012, 08:50, ukupno mijenjano 1 put.
16,5 K mjesečno (30k maraka) + premije, poprilično nerealno. Hajde da je on neki ključni igrač Vojvodine imalo bi i smisla, ili je stvarno toliko Vojvodina finansiski jaka ?
Treba pametno trošiti lako je zinuti i davati nerealne plate mjesečne., i kad odu u dubiozu belaj.
JesteZekoo je napisao/la:16,5 K mjesečno (30k maraka) + premije, poprilično nerealno. Hajde da je on neki ključni igrač Vojvodine imalo bi i smisla, ili je stvarno toliko Vojvodina finansiski jaka ?
Super za Vojvodinupinki je napisao/la:JesteZekoo je napisao/la:16,5 K mjesečno (30k maraka) + premije, poprilično nerealno. Hajde da je on neki ključni igrač Vojvodine imalo bi i smisla, ili je stvarno toliko Vojvodina finansiski jaka ?

Palac gore za ovaj film o Đildi. Hvala autoru koji se sjetio da napravi nešto ovog tipa jer heroj je to zaista zaslužio. Njegova ličnost kao oličenje hrabrosti i srčanosti su još jedan dokaz da se zaista vođe rađaju, a ne postaju na neki logičan način. Brojčano smo bili slabiji x puta, ali smo imali vođu kojeg tada nije imala nijedna navijačka grupa u bivšoj državi. Nikad nismo ustuknuli i niko nam nije ništa mogao, najviše zahvaljujući njemu. Sada je drugo vrijeme i druge okolnosti. Željo može mobilisati više navijača da u bilo kojem gradu u državi budemo potpuno dominantni i da nam se niko ne smije ozbiljno suprostaviti. U Đildino vrijeme nije to baš tako bilo. Starija raja koja su bila u to vrijeme na tribini znaju o čemu pričam. Ko je poznavao Đildu znao je da i u ratu on ne može biti drugačiji. Beskompromisni borac koji se ne bi bojao ni da krene sam na deset četalja seljobera. Jedino su ga i mogli ubiti na mućki način i to ga se jedino i bojao: snajper ili granata.
Život ide dalje, Željo ide dalje. Mi moramo biti ponosni na našu istoriju, na naše heroje. Kad bolje razmisliš nije nelogično da najveći i najpopularniji klub jedne države "najgore" i prođe u jednoj opštoj agresiji kakva se je nama desila. Izgubili smo vođu i veliki broj navijača, izgubili smo stadion, htjeli su nas ugasiti i agresori i domaći dušmani. Na njihovu žalost to se nije desilo i nikad se neće desiti. Željo je iz svega toga izašao jači i opet vrlo brzo postao najveći, najpopularniji, najtrofejniji. Željo nije samo fudbalski klub za razliku od gotovo svih ostalih naših klubova. Željo je jedan pokret koji je od nastanka bio nenacionalan i nepolitičan i negeografski. Željo je klub svih nas bez obzira na nacionalnu pripadnost, klub i gradske raje, i seljaka i radnika i boema, klub koji je i sarajevski i bosanski. Nije važno gdje nije važno ko si. Na nama je da tako i ostane.
Ne trebamo da se bojimo naših dušmana već samo nas samih. Mi sami sebi možemo nanjeti najveću štetu. Zašto ovo govorim? Očigledno je da posljednjih godina među nama raste primitivizam u raznim oblicima i u raznim situacijama što nikad nije bila odlika Željinih navijača. Nama se ne smiju dešavati bilo kakvi ispadi nacionalizma, paljenja zastava, bezvezna skandiranja na tribinama itd.. Isto tako, što je i na ovom forumu čest slučaj, a što meni jako smeta, a to su pisanja tipa šta će seljaci iz Travnika, Gradačca šta ti ja znam odakle. Pisanje tipa pratite svoje seljačke klubove, mi smo Željo vako-nako. To je klasični primitivizam i nepoznavanje osnovnih vrijednosti koje je Željo promovisao decenijama. Mlađa raja moraju da znaju da Željo nije samo sarajevski klub. Termin pravi sarajlija u ovom gradu već decenijama ne znači ništa jer to je gotovo pa izumrla populacija. Željo je uvijek imao i fala Bogu još uvijek ima navijača širom i bivše države, a i naše BiH. Ne smijemo sebi dozvoliti da vrijeđamo ljude iz drugih gradova i sredina. Ne smijemo da se svedemo na lokalni klub jer to nikad nismo bili. Davno su Željovci rekli gdje ima pruge ima i nas. Zar nije lijepo vidjeti naše transparente iz Travnika, Konjica, Olova, Visokog Kiseljaka, Jajca i mnogih drugih gradova. Ništa mi ovdje nismo vrjedniji od njih. Koliko je onakvih momaka k'o naš Šemso iz Vakufa? Evo naš Đilda je rođen u Visokom, zar to nije dovoljna poruka za sviju nas.
Da ne dužim više, samo želim da na neki način dignem svoj glas protiv primitivizma u bilo kakvom obliku da on dolazio. Da dignem svoj glas protiv bilo kakvih podjela i drugih gluposti.
Život ide dalje, Željo ide dalje. Mi moramo biti ponosni na našu istoriju, na naše heroje. Kad bolje razmisliš nije nelogično da najveći i najpopularniji klub jedne države "najgore" i prođe u jednoj opštoj agresiji kakva se je nama desila. Izgubili smo vođu i veliki broj navijača, izgubili smo stadion, htjeli su nas ugasiti i agresori i domaći dušmani. Na njihovu žalost to se nije desilo i nikad se neće desiti. Željo je iz svega toga izašao jači i opet vrlo brzo postao najveći, najpopularniji, najtrofejniji. Željo nije samo fudbalski klub za razliku od gotovo svih ostalih naših klubova. Željo je jedan pokret koji je od nastanka bio nenacionalan i nepolitičan i negeografski. Željo je klub svih nas bez obzira na nacionalnu pripadnost, klub i gradske raje, i seljaka i radnika i boema, klub koji je i sarajevski i bosanski. Nije važno gdje nije važno ko si. Na nama je da tako i ostane.
Ne trebamo da se bojimo naših dušmana već samo nas samih. Mi sami sebi možemo nanjeti najveću štetu. Zašto ovo govorim? Očigledno je da posljednjih godina među nama raste primitivizam u raznim oblicima i u raznim situacijama što nikad nije bila odlika Željinih navijača. Nama se ne smiju dešavati bilo kakvi ispadi nacionalizma, paljenja zastava, bezvezna skandiranja na tribinama itd.. Isto tako, što je i na ovom forumu čest slučaj, a što meni jako smeta, a to su pisanja tipa šta će seljaci iz Travnika, Gradačca šta ti ja znam odakle. Pisanje tipa pratite svoje seljačke klubove, mi smo Željo vako-nako. To je klasični primitivizam i nepoznavanje osnovnih vrijednosti koje je Željo promovisao decenijama. Mlađa raja moraju da znaju da Željo nije samo sarajevski klub. Termin pravi sarajlija u ovom gradu već decenijama ne znači ništa jer to je gotovo pa izumrla populacija. Željo je uvijek imao i fala Bogu još uvijek ima navijača širom i bivše države, a i naše BiH. Ne smijemo sebi dozvoliti da vrijeđamo ljude iz drugih gradova i sredina. Ne smijemo da se svedemo na lokalni klub jer to nikad nismo bili. Davno su Željovci rekli gdje ima pruge ima i nas. Zar nije lijepo vidjeti naše transparente iz Travnika, Konjica, Olova, Visokog Kiseljaka, Jajca i mnogih drugih gradova. Ništa mi ovdje nismo vrjedniji od njih. Koliko je onakvih momaka k'o naš Šemso iz Vakufa? Evo naš Đilda je rođen u Visokom, zar to nije dovoljna poruka za sviju nas.
Da ne dužim više, samo želim da na neki način dignem svoj glas protiv primitivizma u bilo kakvom obliku da on dolazio. Da dignem svoj glas protiv bilo kakvih podjela i drugih gluposti.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
http://kapiten.rs/fudbal/moreira-najpla ... -000-evra/" onclick="window.open(this.href);return false;Zekoo je napisao/la:16,5 K mjesečno (30k maraka) + premije, poprilično nerealno. Hajde da je on neki ključni igrač Vojvodine imalo bi i smisla, ili je stvarno toliko Vojvodina finansiski jaka ?
ako je vjerovati ovom sajtu koji sam nasao nakon sto sam proguglao "budzet FK Vojvodina" izdvajaju mjesecno na plate igraca oko 154k €. Usput prema ovom sajtu imaju i najplacenijeg igraca lige za kojeg na godisnjem nivou izdvajaju cak 240k € bez bonusa i premija. Samo me cudi, ako toliko izdvajaju mjesecno na plate igraca, to bi na godisnjem nivou iznosilo oko 1,85 miliona €, a navodno sam cuo da im budzet iznosi oko 3 miliona € (sto je vise nego nasih 4,7 miliona KM za ovu godinu). Ne znam koliko ima istine u ovom, ako je neko bolje upoznat, neka me ispravi.
AnelZ je napisao/la: http://kapiten.rs/fudbal/moreira-najpla ... -000-evra/" onclick="window.open(this.href);return false;
ako je vjerovati ovom sajtu koji sam nasao nakon sto sam proguglao "budzet FK Vojvodina" izdvajaju mjesecno na plate igraca oko 154k €. Usput prema ovom sajtu imaju i najplacenijeg igraca lige za kojeg na godisnjem nivou izdvajaju cak 240k € bez bonusa i premija. Samo me cudi, ako toliko izdvajaju mjesecno na plate igraca, to bi na godisnjem nivou iznosilo oko 1,85 miliona €, a navodno sam cuo da im budzet iznosi oko 3 miliona € (sto je vise nego nasih 4,7 miliona KM za ovu godinu). Ne znam koliko ima istine u ovom, ako je neko bolje upoznat, neka me ispravi.
Po tome Bilbija je jedan od najplaćenijih igrača Vojvodine, što mi je malo čudno... Znači vjerovatno on nema tih 200k godišnje već manje ali opet 5k mjesecno ne može kod nas nigje dobit max 2,5-3kFK Vojvodina izdvaja za plate 154.000 evra a pojedinačno plate naših igrača kreću se između pet i 20 hiljada evra.
Ima Biki oko 5 000 mjesečno.
Ovaj gore što usporedjuje budzet Vojvodine i Želje,izvini brate al moram ti reći da nisi normalan.
Ovaj gore što usporedjuje budzet Vojvodine i Želje,izvini brate al moram ti reći da nisi normalan.
- ASD
- Kontakt:
Nego,de nam reci,da li je budzet uopste uporediv?Kuruz je napisao/la: Ovaj gore što usporedjuje budzet Vojvodine i Želje,izvini brate al moram ti reći da nisi normalan.
Pa pogledaj kakve igrače Vojvodina samo dovodi,koliko ulaže u omladinski pogon,kakve pripreme odradjuju i to sve nije zbog velike pomoći grada već pametne politike rukovodilaca kluba i odličnih transfera..
Primjera oni će sad za Stevanovića uzeti bar milion eura a već imaju pristojnu zamjenu za njega u omladinskom pogonu.
Primjera oni će sad za Stevanovića uzeti bar milion eura a već imaju pristojnu zamjenu za njega u omladinskom pogonu.
Malo bolje prati temu i razgovore prije nego sto nekome kazes da nije normalan, definitivno su takve konstatacije na osnovu jednog posta krajnje odvratne i dovoljne za ban. Ja ni u jednom trenutku nisam usporedjivao budzet Vojvodine i Željezničara vec sam odgovorio na jedno pitanje nekog forumasa koji je sugestivno rekao da on misli da Željo ima veci budzet od Vojvodine.Kuruz je napisao/la:Ima Biki oko 5 000 mjesečno.
Pa tom forumašu sam se i obraćao.
- champions1921
Ako Bilbija ima 30 000 KM mjesecnu platu u Vojvodini a tamo je cesce na klupi nego u prvih 11 onda je Vojvodina za nas Bajern.. To su cetiri Zebine plate
..Ima li kakav zvanicni podatak za ove navode ili je opet princip rekla-kazala? Moguce je da je tacno ali mi je malo nerealno..

BUDI ŽELJO !!!
Ima 10 000KM + premije
Zar je bitno koliko ima,niko ovdje tacno ne moze tvrditi koliku ima platu. Ne znamo kolika je plata u nasih igraca samo nagadjanja.
- champions1921
To je vec realnije..Kuruz je napisao/la:Ima 10 000KM + premije
@terabajt znam da nije bitno.. Cisto da se odprilike mozemo uporediti sa njima i da, opet, odprilike mozemo procijeniti kakve su nase mogugocnosti kada je eventualno dovodjenje ovakvih i igraca slicnih kvaliteta u pitanju..
BUDI ŽELJO !!!
čamac je napisao/la:Palac gore za ovaj film o Đildi. Hvala autoru koji se sjetio da napravi nešto ovog tipa jer heroj je to zaista zaslužio. Njegova ličnost kao oličenje hrabrosti i srčanosti su još jedan dokaz da se zaista vođe rađaju, a ne postaju na neki logičan način. Brojčano smo bili slabiji x puta, ali smo imali vođu kojeg tada nije imala nijedna navijačka grupa u bivšoj državi. Nikad nismo ustuknuli i niko nam nije ništa mogao, najviše zahvaljujući njemu. Sada je drugo vrijeme i druge okolnosti. Željo može mobilisati više navijača da u bilo kojem gradu u državi budemo potpuno dominantni i da nam se niko ne smije ozbiljno suprostaviti. U Đildino vrijeme nije to baš tako bilo. Starija raja koja su bila u to vrijeme na tribini znaju o čemu pričam. Ko je poznavao Đildu znao je da i u ratu on ne može biti drugačiji. Beskompromisni borac koji se ne bi bojao ni da krene sam na deset četalja seljobera. Jedino su ga i mogli ubiti na mućki način i to ga se jedino i bojao: snajper ili granata.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
mislim dajte ljudi kakva pojacanja tipa Biblije i sl. , mislim da je realnije da necemo nikog dovesti ili mozda igraca dva iz ove nase lige iz klubovo u kojima su plate misaona imenica , nisam informisan sto se tice novcanog stanja u klubu al mi je nekako logicno da nemamo love za neke sada rezove u ekipi sve vise mislim da je zeba dobio odresene ruke jer jednostavno sa platom koju ima i partijama koje pruza struka prosjenila da se moze bez njega i da nismo u poziciji da nekom dajemo 10 milja na osnovu prijasnih zasluga jednostavno placamo onoliko koliko imamo i to je to , mislim da sa ovim sastavom mozemo ladno uzeti titulu i to je to ...
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 16 gostiju.