FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Najgore od svega sto ljudi cim im spomenes baklje, topovske udare i udlijetanja u teren pocnu sa pricom sta vi pitari pricate, ko je isao u Sofiju, Tiranu itd. Masu raje ne ide na te navijacke tribine, pa ja sam se sam iznenadio koliko je raje bilo na domacoj tribini sad u Gradačcu. Al ono sto me imponuje sto pokusavaju od osobe koja uleti u teren da se s nekim obracunava napraviti moralnu vertikalu. Bas me zanima da li on zeli da njegov malac bude kao onaj tip sto ulijece u teren, baca topovske udare u blizini klupa sa igracima itd, itd.
Samo se nadam kamerama na Kosevu, pa brate moj kad si spreman da se kurcis budi spreman i za sankcije. Dosta je uprava ulozila truda, novca i cega sve ne da bi danas bili tu gdje jesmo, i sad treba neko da to sve razjebe jer je njega neki igrac krivo pogledao ili nesto dobacio.
Samo se nadam kamerama na Kosevu, pa brate moj kad si spreman da se kurcis budi spreman i za sankcije. Dosta je uprava ulozila truda, novca i cega sve ne da bi danas bili tu gdje jesmo, i sad treba neko da to sve razjebe jer je njega neki igrac krivo pogledao ili nesto dobacio.
1946
Zbog cega zajeban zivota tiDrustveniParazit je napisao/la:@Head![]()
@Orton ti si baš zaje*an lik![]()
@UltraSA pročitaj ponovo moj prošli post.
Samo da vam bude svima jasno koji imate porive da ulećete u teren i prekidate utakmicu, da nije bio Petar Šegrt u onoj situaciji daj je bio Musa ili Karačić, povukli bi svoje igraće i po uigranom scenariju bi izgubili 3:0, a vodimo 0:2 pa zar to nije idiotluk, svi su uvijek bili protiv nas, mi smo izvarani klub i navijaći. Gubili smo u BL kada nam je navijać uletio i udario onog Sadovića, pa u Posušju kad smo bili pravo dobri i doveli Seju Kapetanovića da nam igra, pa kad su nam gurbeti po ko zna koji put skupa sa njihovim lopovskim savezom montirali Duška Pekiju koji je imao zabranu suđenja do te utakmice i koji u istoj udara našeg igraća i izaziva prekid, uvijek je epilog bio 3:0 kontra nas, pa u Zenici kad je njihov navijač pogodio sudiju kod našeg vodstva igrala se nova utakmica, pa razne sudijske lakrdije od mafijaša Skakića, Čalija Prolića, Dominkovića i raznih sudijskih likova i nikad nismo dobili za zelenim stolom( osim ovo sa Zvijezdom iz prvog kola), sve to znaći da smo svima na smetnji uvijek bili i da sam čekaju da nas sjebu, e protiv toga se trebamo boriti i ne nasjedati na jeftine provokacije bilo koga

Mosa RajvoSa
Jah eto ovo vase pisanje i prepiranje ovdje vec 5 stranica ce nesto promjeniti i nekom nesto dokazati. Od subote dolazim na forum nesta da procitan a ono po hiljaditi put ista rasprava, za i protiv... opraste na ruke. Ko ima zelju nesta da promjeni nek se javi na p.p. dacu vam fb linkove ljudi koji nesto znace u hz pa se njima obratite sa prijedlozima i sugestijama... ako vec necete ili ne smijete na sjeveru da im se obratite... i ako mozete sjahati vise s tom pricom s ove teme opraste na ruke... otvorite sebi novu temu "baklje za i protiv" ba se tamo svadjajte i pametujte...
Ja sam kao i vecina normalnih navijaca protiv pirotehnike,a posebno protiv ulijetanja huligana u teren.Mi kako rastemo kao kluba,tako se trebamo obracunati sa tom grupicom huligana na tribini.Mislim da je došlo vrijeme da Uprava kluba digne glas protiv istih, i da javno stane na stranu vecine nas normalnih navijaca .Kad kazem normalnih mislim na navijace koji zive za klub,koji placaju kartu,clanarinu,i koji dobru lovu istresu u klub,a ne izbijaju od istog.
Mi kao najjveci i najbolji klub u drzavi, moramo biti primjer svim drugim klubovima u drzavi kako se to radi.
Huligani i NE natkrivena tribina su najveci krivci sto nemamo duplo vecu posjetu na AFH.Iskreno se nadam da cemo kako u organizacijskom,tako i u navijacnom smislu, napraviti neki iskorak u drzavi.
Inace cemo se vrtiti u krug.
Mi kao najjveci i najbolji klub u drzavi, moramo biti primjer svim drugim klubovima u drzavi kako se to radi.
Huligani i NE natkrivena tribina su najveci krivci sto nemamo duplo vecu posjetu na AFH.Iskreno se nadam da cemo kako u organizacijskom,tako i u navijacnom smislu, napraviti neki iskorak u drzavi.
Normalno da ce se o ovom pisati jer je ovo trenutno najveci problem FK Sarajevo. Svi smo se slozili da nemamo nista protiv dobre bakljade na utakmicama protiv Zeljeznicara, Sirokig, Zrinjskog, Celika, Borca. Napravi bakljadu nek gori hala ali nemoj te baklje ubacivati u teren, gadjati suparnicke navijace ili securitas dole na stazi. Svi vole vidjeti dobru bakljadu, tako i ja. Ali, vazna stvar je da niko normalan nece podrzati 2 baklje u 14 sati protiv Obarske ili Radnika, ta baklja nema nikakvu svrhu osim da puni kasu saveza. Niti daje kakav dekor, niti doprinosi boljoj atmosferi na tribini.revolt je napisao/la:Jah eto ovo vase pisanje i prepiranje ovdje vec 5 stranica ce nesto promjeniti i nekom nesto dokazati. Od subote dolazim na forum nesta da procitan a ono po hiljaditi put ista rasprava, za i protiv... opraste na ruke. Ko ima zelju nesta da promjeni nek se javi na p.p. dacu vam fb linkove ljudi koji nesto znace u hz pa se njima obratite sa prijedlozima i sugestijama... ako vec necete ili ne smijete na sjeveru da im se obratite... i ako mozete sjahati vise s tom pricom s ove teme opraste na ruke... otvorite sebi novu temu "baklje za i protiv" ba se tamo svadjajte i pametujte...
Dalje, nema opravdanja za ulijetanje u teren ili gadjanja topovskim udarem trenera protivnicke ekipe. Prije godinu dvije, momak je ostao invalid u ruku na Kosevu jer mu je topovski eksplodirao u ruci. Ni nakon toga nismo dosli pameti. Sto neko rece, da je Musa umjesto Segrta mi bl hladno popusili 3 boda za zelenim stolom pored svih napora koji su nasi igraci ostavili na terenu.
I da, tim ljudima ne vrijedi nista sugerisati, sto po foruma, sto ljudi iz uprave si argumentovano objasnili kako stoje stvari ali neciji inat je jaci ocito od ljubavi prema klubu. Pojedinci trebaju shvatiti da Sarajevo nije nastalo zbog njih nego da su oni tu zbog Sarajeva, kako oni tako i citava grupa HZ.
1946
Pravilno razmisljanje, ali se bojim da je mnogo onih koji misle da vole klub i vise od sebe a u principu su mu najveci neprijatelji, jer konstanto prazne kasu kluba.amypitar je napisao/la:Ja sam kao i vecina normalnih navijaca protiv pirotehnike,a posebno protiv ulijetanja huligana u teren.Mi kako rastemo kao kluba,tako se trebamo obracunati sa tom grupicom huligana na tribini.Mislim da je došlo vrijeme da Uprava kluba digne glas protiv istih, i da javno stane na stranu vecine nas normalnih navijaca .Kad kazem normalnih mislim na navijace koji zive za klub,koji placaju kartu,clanarinu,i koji dobru lovu istresu u klub,a ne izbijaju od istog.
pravi navijac sarajeva nikad nece uciniti nesto sto bi moglo izazvati prekid utakmice, stetu pojedincu ili stetu klubu da li se radilo o ugledu, novcanoj kazni ili nekom drugom vidu kazne. osudjujem svakog pojedinca koji misli da je lafcina kad izazove bilo kakve nerede, prekid ili osudu nakon utakmice. mislim da je ovo sljedeci korak uprave, da se pocnu sankcionisati pojedinci koji stete za pocetak ugledu kluba.
i takodjer mislim da pjanim glavama i nadrogiranim nije mjesto na stadionu - jer prvi oni ce u nesvjesnom stanju izazvati svjesne glavobolje klubu i upravi!
i takodjer mislim da pjanim glavama i nadrogiranim nije mjesto na stadionu - jer prvi oni ce u nesvjesnom stanju izazvati svjesne glavobolje klubu i upravi!
- DrustveniParazit
- Kontakt:
Nema nama pameti dok po džepu ne krenu udarati.
@Orton pa ne znam, k'o da su te svi zaje*ali pa po forumu prosipaš pamet i ku*čiš se.
@revolt Tema je FK Sarajevo i ovo se tiče našeg kluba, ne vidim zašto ne bi raspravljali o tome. Raspravljamo o pojačanjima, o sastavu a ni time ništa ne mjenjamo zar ne?
@Orton pa ne znam, k'o da su te svi zaje*ali pa po forumu prosipaš pamet i ku*čiš se.
@revolt Tema je FK Sarajevo i ovo se tiče našeg kluba, ne vidim zašto ne bi raspravljali o tome. Raspravljamo o pojačanjima, o sastavu a ni time ništa ne mjenjamo zar ne?
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!
Sarajevo iznad lokal patriotizma.
Matej Delač
Sarajevo iznad lokal patriotizma.
Matej Delač
Joj rasprave majko draga. Pa jel treba sada 20 str.ispisati oko ovoga. Bilo i proslo, ne opravdavam ali znam sigurno da nije bilo namjerno jer sam bio blizu. Sam Segrt je rekao da je to bila jedina petarda. E sad ja vas pitam kakvi su to navijaci skoro 2milje ljudi a samo jedna petarda pukla. Svaka cast svima koji su bili. Masa je to ljudi sta je vama. Drugo, za upadanje, krivite naseg momka, hajde neka bude, a sto niko ne krivi seljacke poteze tih rezervista Zvijezde koji su pljuvali i dobacivali momcima koji su navijali. Nije to vidjelo sportiste. Nemojte donositi zakljucke a niste bili ili niste vidjeli. Eto vas ko nasi kvazi novinari. Na kraju svih balada sto niste osudjivali i pisali romane kad je navijac Borca u po tekme opalio naseg igraca Sadovica i hladno otisao na svoju tribinu. Opet mi na kraju donji bili jer nismo htjeli nastaviti tekmu dalje. Ista scena kao i sa Borcem lani jos gora nego kod nas i ljudi nece da izadju na teren i dobiju bodove. Niste pisali jer niste tada ni pratili Sarajevo, cast izuzecima. Da se razumijemo ne opravdavam, al daj malo olabavite vise, uzivajte u igrama i svemu oko kluba te pripremajte se za Borac i Velez.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
.... ljubav za tebe mjere nema .... MCMXLVI ....
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Samo udariti kamere i kao u Hrvatskoj odraditi da se ne može igrati na stadionu na kojem nema ugrađen video nadzor. I vidim, odma se spominju Njemačka, Evropa i incidenti koji se dese u Evropi. Pa jeste, nije niko rekao (osim Šegrta) da se to ne dešava i van BiH, ali zato recimo poslije nedavnog belaja sa navijačima Kolna u Gladbachu tim istim navijačima Kolna je zabranjen ulazak na stadion i vozdra, pa ti uliječi al' u svoju avliju a ne na stadion.
Još pojedini imaju obraza napisati kao, mi palimo a vi ne i vi to nikad nećete skontati
Ti si kao veći navijač od mene ako ja 90% utakmica grickam košpe i platim 8 KM kartu a ti pališ baklje i topovske i tako za kartu od 5 KM napraviš mom klubu kaznu od 5000 KM. Da ne govorim o tome što je sjever u prvoj polusezoni bio najneposjećenija tribina ili bare bare sa zapadom, i vas 300 od toga 230 dječurlije zapali na utakmici 4-5 baklji.
Što Head reće gore, ovo je trenutno jedan od najvećih problema našeg kluba jer nam konstantno iz utakmice u utakmicu prazni klupsku kasu, i naravno da se oko ovoga treba pričati sve dok se ovaj problem ne riješi.
Još pojedini imaju obraza napisati kao, mi palimo a vi ne i vi to nikad nećete skontati
Što Head reće gore, ovo je trenutno jedan od najvećih problema našeg kluba jer nam konstantno iz utakmice u utakmicu prazni klupsku kasu, i naravno da se oko ovoga treba pričati sve dok se ovaj problem ne riješi.
1946
Drug mogao si bar nesto smisljeno napisati.Ako je kurcenje iznosenje misljenja onda se kurcim kvalitetno .DrustveniParazit je napisao/la:Nema nama pameti dok po džepu ne krenu udarati.![]()
@nantes daj boze da je proslo,nadam se da razumijes sta mislim.
Mi sve velike utakmice kuci igramo i svi znamo sta nas ocekuje na istoj.Haj sto ce se kazne placati nego nije se jednom desilo da pojebemo i ritam utakmice.Na derbiju se isto desilo,igraci su se nakon pauze vratili totalno van ritman na teren.
Moze se ovdje napisati jos 400 stranica nece biti ni bolje ni gore,ostat ce kako jeste.**** ga
Okrenut se Borcu i uzet 3 boda na putu ka tituli
Ja baklje i cijelo ludilo razumijem na derbiju recimo, protiv istice zbog nekih drugih razloga, razumijem i protiv ekipa koje imaju grupe navijacke sa kojima imamo dugogodisnje iskustvo susreta i kontakata
...i sve u svemu to je skupa 5-6 ekipa maksimum. Ali mi nikada nece biti jasno zasto paliti porotiv Viteza, Travnika, Zvijezde, Olimpika, Slavije, Obarske, Drine itd itd. To je bespotrebno i preskupo totalno!!!!!
O paljenjima u Evropi da ne poricam, nikada vise. Korteo, po gradu, oko stadiona...po gostujucim gradovima i sl....sve je to ok. Ali na stadionima nikada vise.
O uletanjima bilo koje vrste tu tolerancije ne smije biti ni minimalno. Jer nam je uvijek samo kazne i zlo donjelo, BEZ IKAKVOG UCINKA i svrhe.
Ovdje izdvajam samo proslavu titule ove godine. Tada je uletanje opravdano

O paljenjima u Evropi da ne poricam, nikada vise. Korteo, po gradu, oko stadiona...po gostujucim gradovima i sl....sve je to ok. Ali na stadionima nikada vise.
O uletanjima bilo koje vrste tu tolerancije ne smije biti ni minimalno. Jer nam je uvijek samo kazne i zlo donjelo, BEZ IKAKVOG UCINKA i svrhe.
Ovdje izdvajam samo proslavu titule ove godine. Tada je uletanje opravdano
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
proveo dobar dio zivota na sjeveru, preko 10 godina na sjeveru, na tekmi protiv borca mi je bila zadnja tamo, i ne pada mi na pamet da se vratim
vecina raje, ona generacija HZ sa zapada je sada na istoku ili zapadu, pa se zapitajte zasto
borac, onom momku pola ruke ode, čakijanje na tribini...
vecina raje, ona generacija HZ sa zapada je sada na istoku ili zapadu, pa se zapitajte zasto
borac, onom momku pola ruke ode, čakijanje na tribini...
Da se razumijemo smatram i ja da je ono u Gradačcu totalno neprimjereno i debile koje ulijecu da treba odstraniti sa tribine, ali trosenje tastature ovdje na forumu nece nista doprinjeti, kao sto sam rekao o bakljama isl odlucuje grupa.
isto tako budite ubjedjeni da grupa ne opravdava ni ulijetanje protiv Borca ni u subotu i da isti ne bi nikad dozvolili da se njih pita, ali u masi od 2500 ljudi ko moze predvidjeti potez neodgovornog pojedinca...
ono sto pokusavam reci jeste da bezveze raspravljamo ovdje jer ovaj forum ne utice na bilo sta u grupi ni 0,1%...
a i ja ocigledno bezveze trosim vrijeme... najbolje ne dolalaziti na forum narednih par dana...
isto tako budite ubjedjeni da grupa ne opravdava ni ulijetanje protiv Borca ni u subotu i da isti ne bi nikad dozvolili da se njih pita, ali u masi od 2500 ljudi ko moze predvidjeti potez neodgovornog pojedinca...
ono sto pokusavam reci jeste da bezveze raspravljamo ovdje jer ovaj forum ne utice na bilo sta u grupi ni 0,1%...
a i ja ocigledno bezveze trosim vrijeme... najbolje ne dolalaziti na forum narednih par dana...
Zadnja izmjena: revolt, dana/u 02 mar 2015, 12:15, ukupno mijenjano 1 put.
Neču pametovati oko baklji već sam jednom bio u diskusiji i ne želim oko toga, samo želim da javno ali baš javno ako već neko nije ŠEGRT SVAKA ČAST MAJSTORE
čovjek je fer i sve je rekao kako treba ne barata baš najbolje našim jezikom ali pametan če ga razumjeti svakako.Dobro je onaj gore rekao šta da je bio Borac-Široki ili neko drugi napustili bi teren i mi bi od dobijene došli do izgubljene utakmice.Zato čovjeku kapa do poda MOGAO JE PREKINUTI UTAKMICU ali nije jer je ljudina a o idiotu koji je napravio sranje sa petardom i ulazak u teren "no coment"!
Zadnja izmjena: sekac, dana/u 02 mar 2015, 12:17, ukupno mijenjano 3 puta.
Sarajevo ljubavi moja!
Hajmo malo pricati o tome, kako pitari sa istoka vrijeđaju igrace i tako direktno uticu na rezultat na terenu?
Inace to pljuvanje pocinje eskalirati tamo oko 60, ali neki su protiv Drine oborili taj rekord, pa su nakon samo pola sata igre poceli vrijeđati igrace. Sreca pa je Velkoski zabio, bog zna gdje bi bio kraj. Hajmo malo o tome pricati.
Inace to pljuvanje pocinje eskalirati tamo oko 60, ali neki su protiv Drine oborili taj rekord, pa su nakon samo pola sata igre poceli vrijeđati igrace. Sreca pa je Velkoski zabio, bog zna gdje bi bio kraj. Hajmo malo o tome pricati.
Das Ist Walter
To je sramota, i to treba iskorijeniti. Ali vise steta je nanese jedna baklja klubu nego da citav istok psuje citavu utakmicu.miden je napisao/la:Hajmo malo pricati o tome, kako pitari sa istoka vrijeđaju igrace i tako direktno uticu na rezultat na terenu?
1946
Ja sam ga vec pohvalio, ali zašto ne bi opet.sekac je napisao/la:Neču pametovati oko baklji već sam jednom bio u diskusiji i ne želim oko toga, samo želim da javno ali baš javno ako već neko nije ŠEGRT SVAKA ČAST MAJSTOREčovjek je fer i sve je rekao kako treba ne barata baš najbolje našim jezikom ali pametan če ga razumjeti svakako.Dobro je onaj gore rekao šta da je bio Borac-Široki ili neko drugi napustili bi teren i mi bi od dobijene došli do izgubljene utakmice.Zato čovjeku kapa do poda MOGAO JE PREKINUTI UTAKMICU ali nije jer je ljudina a o idiotu koji je to uradio "no coment"!
Das Ist Walter
- prasovic89
- Kontakt:
Na ceduljicu mu napiši '' ne kontaš ti što ja to radim '' i sveži za kamenOrton je napisao/la:Ti kao individua si totalno nebitan i nisi interesantan siroj drustvenoj zajednici,pricamo o tribini citavoj.
Pali se na tribini a klub svakih 14 dana za to izleti vise od 3 milje maraka.Ako tebi nije jasno zasto "Mi" nismo za to onda brate ti imas problema sa logickim razmisljanjem,reci mi gdje zivis i ja cu ti svakih 14 dana razbijat prozore i govoriti ne kontas ti sto ja to radim
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google [Bot] i 9 gostiju.