FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

tobaccos
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la tobaccos » 16 jun 2019, 17:53

leorey je napisao/la:Taman da ne zabije vise niti jedan gol, uradio je za klub nesto sto niti jedna devetka nije u zadnjih 20 godina. To je cinjenica. I nije to samo statistika, uzeo je sve zivo, zabio svim klubovima, zabio u finalu LP.

Vidim spominju se Dolberg i slicni igraci koji ni u Ajaxu nisu u prvoj ekipa da mu budu zamjena hahaha. Pa bolan, Suarez je jednom nogom bolji od takvih igraca i sad.

Ali eto vidjet cemo da li ce Jovic zabijati po 30-35 golova u Rejalu, sa veznim redom koji ga u sanse gura svake minute. Bas ce zanimljivo to vidjeti.
Uzeo je i Eto'o sve živo i zabio u 2 finala LP tako da te molim da prestaneš sa tim svojim "činjenicama" ;)

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 16 jun 2019, 17:56

tobaccos je napisao/la:
leorey je napisao/la:Taman da ne zabije vise niti jedan gol, uradio je za klub nesto sto niti jedna devetka nije u zadnjih 20 godina. To je cinjenica. I nije to samo statistika, uzeo je sve zivo, zabio svim klubovima, zabio u finalu LP.

Vidim spominju se Dolberg i slicni igraci koji ni u Ajaxu nisu u prvoj ekipa da mu budu zamjena hahaha. Pa bolan, Suarez je jednom nogom bolji od takvih igraca i sad.

Ali eto vidjet cemo da li ce Jovic zabijati po 30-35 golova u Rejalu, sa veznim redom koji ga u sanse gura svake minute. Bas ce zanimljivo to vidjeti.
Uzeo je i Eto'o sve živo i zabio u 2 finala LP tako da te molim da prestaneš sa tim svojim "činjenicama" ;)
Uz duzno postovanje prema Eto'ou Suarez je veci igrac. Mnogo. Vise je napravio za Barcelonu u manje godina. To je cinjenica. Statisticki je urugvajac mnogo bolji.
27.10.2020

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 16 jun 2019, 18:02

leorey je napisao/la:
tobaccos je napisao/la:

Uz duzno postovanje prema Eto'ou Suarez je veci igrac. Mnogo. Vise je napravio za Barcelonu u manje godina. To je cinjenica. Statisticki je urugvajac mnogo bolji.
Po kojoj statistici ?
Suarez: Utakmica: 247 Golova: 177
Eto'o Utakmica: 199 Golova: 130

Čak je eto'o efikasniji u minutes per goal statistici.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 16 jun 2019, 18:08

Etoo je ljudina za Suareza i igrač koji zna zagalamiti kad treba, a to je ono što fali ovoj ekipi
da je imao uz sebe najboljeg Messija ovoliko vremena, bio bi bolji od Suareza

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 16 jun 2019, 18:12

Kad se gleda sveukupno Suarez ima blizu 400 golova, Eto'oo ima nekih 50-60 golova manje a igrao je za vise klubova. Ako gledas jos i asistencije Suarez ih samo u Barceloni ima 66, ukupno 164 a napadac je.

Suarez sljedece sezone ide u top 3 strijelaca Barcelone svih vremena, u vrh glave 300 utakmica.

Eto'o je i meni drazi igrac, ali treba biti realan, Suarez je bolji igrac, sjeti se samo partija u Liverpoolu, skoro sam ih je odveo do titule.
27.10.2020

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 16 jun 2019, 18:13

Vidim opet se pokrenula priča o legendarnom Suarezu. Bili su se ušutili idolopoklonici urugvajskog drveta nakon prošlih rasprava, i evo opet počeli. Najzanimljivije, niko da postavi neke statistike, poređenja. Ja sam uradio tako nešto prošli x, i prestalo ga se spominjati na neko vrijeme, haman je vrijeme za popravni.

URUGVAJSKO DRVO NAJBOLJI NAPADAČ IKADA. :rol:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 16 jun 2019, 18:15

Tesnjak1991 je napisao/la:Vidim opet se pokrenula priča o legendarnom Suarezu. Bili su se ušutili idolopoklonici urugvajskog drveta nakon prošlih rasprava, i evo opet počeli. Najzanimljivije, niko da postavi neke statistike, poređenja. Ja sam uradio tako nešto prošli x, i prestalo ga se spominjati na neko vrijeme, haman je vrijeme za popravni.

Niko ovdje ne govori da je njegov peak prosao, da treba dovesti napadaca da ga klupira u vecini utakmica, ako se vec ne moze prodati. Ali ti imas u ekipi bar jos 3-4 ako ne i 5 takvih igraca kojima ako nista po godinama tu vise nije mjesto. Bar ne u prvoj ekipi. Zar ne?

Najsretniji bi bio kad bi u napadu sa Messijem i Griezmannom igrao Dembele ( al da je zdrav), mislim da Griezmann bas moze dobro da ga zamjeni, da konstantno zabija 30+ golova. Kad je mogao u Atleticu koji je igrao kako samo oni znaju defanzivno, onda moze i ovdje. Ali opet onda 3 ljevaka u napadu? Ne znam.
27.10.2020

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 16 jun 2019, 18:20

leorey je napisao/la:Kad se gleda sveukupno Suarez ima blizu 400 golova, Eto'oo ima nekih 50-60 golova manje a igrao je za vise klubova. Ako gledas jos i asistencije Suarez ih samo u Barceloni ima 66, ukupno 164 a napadac je.

Suarez sljedece sezone ide u top 3 strijelaca Barcelone svih vremena, u vrh glave 300 utakmica.

Eto'o je i meni drazi igrac, ali treba biti realan, Suarez je bolji igrac, sjeti se samo partija u Liverpoolu, skoro sam ih je odveo do titule.
Bmk za Liverpool pričao si o napadačima koji su najviše uradili za barsu u zadnjih 20 godina. Suarez dao više golova ali i odigrao više utakmica, plus uzmi u obzir da Suarez čitavu karijeru u barsi igra uz prime Messi-a.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 16 jun 2019, 18:22

sombrero je napisao/la:Etoo je ljudina za Suareza i igrač koji zna zagalamiti kad treba, a to je ono što fali ovoj ekipi
Eto'o je igrao s Ronaldinhom iz prajma, a Suarez s klaunom Neymarom. Kasnije i s Henry-em.
Ili recimo Xavi Iniesta u vezi, a sad Rakitić i Arthur.

Obojica su veliki igrači i mnogo su donijeli Barci. Pepova najveća greška karijere je zamjena Eto'o-Ibra.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 16 jun 2019, 18:23

tobaccos je napisao/la:
leorey je napisao/la:Kad se gleda sveukupno Suarez ima blizu 400 golova, Eto'oo ima nekih 50-60 golova manje a igrao je za vise klubova. Ako gledas jos i asistencije Suarez ih samo u Barceloni ima 66, ukupno 164 a napadac je.

Bmk za Liverpool pričao si o napadačima koji su najviše uradili za barsu u zadnjih 20 godina. Suarez dao više golova ali i odigrao više utakmica, plus uzmi u obzir da Suarez čitavu karijeru u barsi igra uz prime Messi-a.
Kakve sad to veze ima? Igrao je i Eto'o s prajm Ronaldinhom, u najboljoj ekipi svih vremena kasnije, pa onda u najboljem Interu u zadnjih 50 godina. Nidje veze.
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 16 jun 2019, 18:25

Mokes je napisao/la:
sombrero je napisao/la:Etoo je ljudina za Suareza i igrač koji zna zagalamiti kad treba, a to je ono što fali ovoj ekipi
Eto'o je igrao s Ronaldinhom iz prajma, a Suarez s klaunom Neymarom. Kasnije i s Henry-em.
Ili recimo Xavi Iniesta u vezi, a sad Rakitić i Arthur.

Obojica su veliki igrači i mnogo su donijeli Barci. Pepova najveća greška karijere je zamjena Eto'o-Ibra.
Cinjenica je da ne mozes bez dobre devetke. Moglo se kad su Messi, Xavi i Iniesta bili u najboljim godinama, pa ti igrao Pedro, Krkic i takvi igraci. Pa mi smo uzeli LP nakon sto je Suarez dosao tek kao cista devetka nakon Eto'oa. Kad bi sad uboli s napadacem to bi bilo super. Da bude upola ko Eto'o ili Suarez super je.
27.10.2020

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 16 jun 2019, 18:28

Kako je vise uradio Suarez, Eto zabijao u dva finala lige prvaka.
Ali nekima je statistika sve .

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 16 jun 2019, 18:30

leorey je napisao/la:
Tesnjak1991 je napisao/la:Vidim opet se pokrenula priča o legendarnom Suarezu. Bili su se ušutili idolopoklonici urugvajskog drveta nakon prošlih rasprava, i evo opet počeli. Najzanimljivije, niko da postavi neke statistike, poređenja. Ja sam uradio tako nešto prošli x, i prestalo ga se spominjati na neko vrijeme, haman je vrijeme za popravni.

Niko ovdje ne govori da je njegov peak prosao, da treba dovesti napadaca da ga klupira u vecini utakmica, ako se vec ne moze prodati. Ali ti imas u ekipi bar jos 3-4 ako ne i 5 takvih igraca kojima ako nista po godinama tu vise nije mjesto. Bar ne u prvoj ekipi. Zar ne?

Najsretniji bi bio kad bi u napadu sa Messijem i Griezmannom igrao Dembele ( al da je zdrav), mislim da Griezmann bas moze dobro da ga zamjeni, da konstantno zabija 30+ golova. Kad je mogao u Atleticu koji je igrao kako samo oni znaju defanzivno, onda moze i ovdje. Ali opet onda 3 ljevaka u napadu? Ne znam.
Sve je to oke, i sam sam svjestan da on nije osnovni problem, niti jedini. Al' kad pročitam ovolike količine hvalospjeva, za napadača koji je bio neupotrebljiv u 90% utakmica LP prethodnih godina, a igra u jednoj od najboljih ekipa, uz vjerovatno najboljeg igrača ikada, i ofulao toliko zicera hoće nešto da mi bude. Prošli x se pisalo ne postoji igrač koji ga može zamjeniti, i onda ja nađem haman 10tak napadača koji bi mogli minimalno isto, a igraju u lošijim ekipama. Znači asistencije + golovi, i bolji učinak od najbolje devetke ikada. :mrgreen:
Eto'o je za moj ukus mnogo bolji napadač, ako ništa zabio bi pola zicera koje je ovo drvo ofulalo.

Od tog Griezman, Messi i Dembele nema ništa. To i sam znaš, drvo neće biko izbaciti dok ne slomi nogu, a te sreće mi sigurno nismo. Radujemo se još mnogo ofulanih zicera, i upropaštenih napada.
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 16 jun 2019, 18:31

leorey je napisao/la:
tobaccos je napisao/la:

Kakve sad to veze ima? Igrao je i Eto'o s prajm Ronaldinhom, u najboljoj ekipi svih vremena kasnije, pa onda u najboljem Interu u zadnjih 50 godina. Nidje veze.
Odigrao čovjek jednu sezonu u Pepovoj barsi i eto uzećemo to kao argument da mu je bilo lakše. I opet pričaš o drugim klubovima, sa tobom se ne vrijedi raspravljati ti stvarno imaš neka cijepanja u glavi.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 16 jun 2019, 18:37

Eto'o je kad uzmes sveukupno imao bolje suigrace kroz karijeru, pa i u Barceloni. Ne treba zaboraviti Rajkardovu Barcelonu. Pogledaj samo s kim zadnje 3 godine igra Suarez, tj s kakvom sredinom. Ne sjecam se kad je zadnji put neki veznjak asistirao. Pa i u toj 2015 godini kad smo uzeli tripletu imao si najbolji trio MSN da je odskakao, vezni red je bio dobar, ali nikako ko recimo Madridov. Xavi ulazio u 60 minuti.
27.10.2020

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 16 jun 2019, 18:42

leorey je napisao/la:Eto'o je kad uzmes sveukupno imao bolje suigrace kroz karijeru, pa i u Barceloni. Ne treba zaboraviti Rajkardovu Barcelonu. Pogledaj samo s kim zadnje 3 godine igra Suarez, tj s kakvom sredinom. Ne sjecam se kad je zadnji put neki veznjak asistirao. Pa i u toj 2015 godini kad smo uzeli tripletu imao si najbolji trio MSN da je odskakao, vezni red je bio dobar, ali nikako ko recimo Madridov. Xavi ulazio u 60 minuti.
Veznjaci su krivi za njegove ofulane zicere? Za usrane kontranapade? Il' sam nešto pomješao. Pa čovjek je ubjedljivo najviše zicera ofulao, nerijetko jako bitnih. O svađanju sa loptom u izglednim kontrama da ne pričamo. Drvo je drvo. O fizičkoj spremi jednog navodno profesionalca je smješno i pričati. Brat bratu minimalno 5-7 kg viška ima, al' može mu se.

Mes Que Un Club!

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 16 jun 2019, 18:47

Eto sad Rajkardova Barsa jača od one sa MSN triom :tokralju:

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 16 jun 2019, 18:50

tobaccos je napisao/la:Eto sad Rajkardova Barsa jača od one sa MSN triom :tokralju:
Predstavlja se Neymar kao neki amater. Pa čovjek uz Messija jedini koji je sam mogao nešto uraditi. Broj stvorenih prilika za urugvajsko drvo preko Neymara je sigurno solidan, o otvorenom prostoru preko njega je smješno pričati. Al' eto, svi su krivi što on ofula zicer, usere kontru, svi osim najbolje devetke ikada. Da, pričamo o urugvajskom zubatom velemajstoru.

Mes Que Un Club!

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 16 jun 2019, 18:53

Tesnjak1991 je napisao/la:
tobaccos je napisao/la:Eto sad Rajkardova Barsa jača od one sa MSN triom :tokralju:
Predstavlja se Neymar kao neki amater. Pa čovjek uz Messija jedini koji je sam mogao nešto uraditi. Broj stvorenih prilika za urugvajsko drvo preko Neymara je sigurno solidan, o otvorenom prostoru preko njega je smješno pričati. Al' eto, svi su krivi što on ofula zicer, usere kontru, svi osim najbolje devetke ikada. Da, pričamo o urugvajskom zubatom velemajstoru.
Vjerovatno ekipa koja bi osvojila LP i sljedeće sezone da nisu naletili na onaj Atletiko.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 16 jun 2019, 18:59

Tesnjak1991 je napisao/la:
leorey je napisao/la:Eto'o je kad uzmes sveukupno imao bolje suigrace kroz karijeru, pa i u Barceloni. Ne treba zaboraviti Rajkardovu Barcelonu. Pogledaj samo s kim zadnje 3 godine igra Suarez, tj s kakvom sredinom. Ne sjecam se kad je zadnji put neki veznjak asistirao. Pa i u toj 2015 godini kad smo uzeli tripletu imao si najbolji trio MSN da je odskakao, vezni red je bio dobar, ali nikako ko recimo Madridov. Xavi ulazio u 60 minuti.
Veznjaci su krivi za njegove ofulane zicere? Za usrane kontranapade? Il' sam nešto pomješao. Pa čovjek je ubjedljivo najviše zicera ofulao, nerijetko jako bitnih. O svađanju sa loptom u izglednim kontrama da ne pričamo. Drvo je drvo. O fizičkoj spremi jednog navodno profesionalca je smješno i pričati. Brat bratu minimalno 5-7 kg viška ima, al' može mu se.
Znamo mi to svi, receno 1000 puta, ali ovdje se predstavlja sad ko da je najgori napadac kojeg smo ikad imali a ne vjerovatno najbolji, to je sva poenta :urnebes:
27.10.2020

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.