miralemu nije dovoljno da popravi sut jer on nema sut, dovoljno je da mu pogledas procenat slobodnih bacanja, njegov sut je tu uvijek na 2-3 metra od kosa gdje se dobro snalazi i sada je sa jusupom naucio dobro igrati ledzima prema tome tesko da ce ikada vise moci igrati 3zaboljisportuBiH je napisao/la:četvorka sto posto. Kad bi popravio šut mogao bi i tricu igrati, a to da li je dovoljan kvalitet ćemo vidjeti kad odigra barem jednu sezonu u ABA ligi. Ja mislim da i sada može igrati u repci. Inače podcjenjuju se igrači iz naše lige i sličnih. Evo Peršića npr do poziva Ace nije niko vidio kao igrača za repku a frajer nam je bio od itekakve koristi. Dobar je momak prije svega koji je svjestan gdje mu mjesto i šta mu je zadatak. Kažem vam da i u našoj ligi ima potencijala za repku samo im treba dati priliku. Pa onakav Avdibegović ubaci sedam ključnih poena protiv GRuzije, a on je prosjek naše lige tad bio. NE znači ako neko zabija 50 da je dobar. Ima igrača koji u lošoj ligi zabijaju 100 poena pa kad odu stepenicu više ne mogu primiti lopte dok sa druge strane imaš igrače koji ovdje zabijaju po 10-tak poena a isto bi toliko zabijali i u ABA ligi npr. Evo gledam neki dan onog MIljana Markovića igra isto u Vardi kao što je igrao u ABA ligi samo što mu je sada veća minutaža, dok npr onaj Hadžifejzović ne bi mogao primiti lopte u ABA ligi a ovdje je bio najbolji strijelac.nerminh74 je napisao/la:halilovic je iskljucivo 4, ali nema taj kvalitet tj. barem za sada, zato se i pominje suton za kojega je avdic sinoc rekao da ipak na kraju pristao igrati za BiHbhsport je napisao/la:Zao mi je Sinana, tek sto je dosao vec ide. Mogao se on dobro iskoristiti ali eto.
Znaci od EP smo zijanili 2 visoka igraca Sinana i Bavketa i sada ih treba nadomjestiti.
Imamo trenutno:
4: Teletovic, ?
5: Kikan, Stipe, Nurkic
Moze li Halilovic igrati 4?
kada kazem da nema kvalitet, ne mislim da nije uopce kvalitetan nego da se bas radi tog suta ne uklapa u koncepciju, npr. halilovic ne moze igrati sa stipanovicem u tandemu jer oba igraju ili pick and roll ili blizu reketa tako da bi samo punili reket, a dok kada bi igrao sa kikanovicem onda sa njim koji je fizicki slabiji od mirze imali bi problema sa skokom
jednostavno trenutno je suton klasa vise od njega, mada ako opet suton izradi nemam nista protiv (vec naprotiv) da ga opet vidim u dresu reprezentacije