A na osnovu čega je Žalgiris bolje prošao od nas? Zar nije cilj ulazak u grupu? Nebitno je više jesi li ispao u prvom ili trećem pretkolu, ispao si.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑18 avg 2023, 10:50da se razumijemo, ovo je sad smijesno da smo skrojili tim kao da cemo jesen biti u evropi. A odigrali 180 min. Ali nije se to ocekivalo, jer da jeste prvi ti Renan ne bi iz Zalgirisa dosao, jer su oni bolje prosli od nas.napoleon72 je napisao/la: ↑18 avg 2023, 10:39I mi se puno qrcimo jednim pretkolom konferencijske lige. Dosao i Viveros da "igra Evropu", odigrao deset minuta prvog pretkola. Nije to bas da bi taj Englez bio u izlogu klubovima u Ligi prvaka. A s druge strane, pricamo o posudbi. Znaci tu bi lik bio jednu sezonu, peglao bi se po ovim mocvarama, a mora mijenjat komplet nacin zivota, porodicu ako ima... Jako, jako tesko. Jbg, nisu uzalud od kraja rata pa ovamo u ligi bila svega 2 Engleza. Fanimo i onaj Wood u Zelji. Oni su drzava za sebe, svaki Englez vise voli najnizi rang u svojoj drzavi nego bilo gdje vani. Premalo ih je i u Njemackoj, Spaniji i Italiji, a kamoli ovdje da dolaze.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑18 avg 2023, 10:32
naravno da se igrac pita. Ali valjda jednog mozes naci sto voli jeftinu pivu i burek iz mm-aSa MK Donsom za zivota nece prismrditi nekom euro takmicenju, a kod nas bi vec mogao.
U Stupcanicu prije nego mid-range klub u Moldaviji 100%, medjutim da li klub u Moldaviji koji igra europu ili Stupcanica?
Medjutim eto, uvijek smo pretendent za titulu/euro takmicenje. Doveo si Celtica u 5 godina 2x i da ne idemo u historiju.
Sto se tice engleza kao engleza ok, ali eto mi imamo to neko partnerstvo za tim kortijrijcima kardifima, nismo markera dobili od istih. Jedna trening utakmica itd. Na to se vise odnosi.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
-
- Kontakt:
Top sistem. Fer je da prvaci država imaju dosta lakši put u grupe.
The saddest thing in life is wasted talent.
- napoleon72
- Kontakt:
Ma et jedino malo veca zarada, a sto se.prestiza tice isti qrac. Isto se rangiraju i onaj sto je ispao na penale u playoffu i onaj sto je fasovao 5 razlike u prvom pretkolu, i jedni i drugi gledaju grupnu fazu na TVu. Al moj komentar se odnosio striktno na ovaj komentar kako nismo doveli nikad nikog iz Cardiffa na posudbu. Jbg, za posudbu im nismo dovoljno atraktivni, za kupovinu ne mozemo pratit plate ni ekipa iz engleske konferencije. Renan je dosao iz Brazila ovdje i igra za pare, njega mozes kupit, mozes Afrikance, pa i ponekog Spanca, Talijana itd, al sa Englezima to ne ide bas tako.tabba77 je napisao/la: ↑18 avg 2023, 11:00A na osnovu čega je Žalgiris bolje prošao od nas? Zar nije cilj ulazak u grupu? Nebitno je više jesi li ispao u prvom ili trećem pretkolu, ispao si.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑18 avg 2023, 10:50da se razumijemo, ovo je sad smijesno da smo skrojili tim kao da cemo jesen biti u evropi. A odigrali 180 min. Ali nije se to ocekivalo, jer da jeste prvi ti Renan ne bi iz Zalgirisa dosao, jer su oni bolje prosli od nas.napoleon72 je napisao/la: ↑18 avg 2023, 10:39
I mi se puno qrcimo jednim pretkolom konferencijske lige. Dosao i Viveros da "igra Evropu", odigrao deset minuta prvog pretkola. Nije to bas da bi taj Englez bio u izlogu klubovima u Ligi prvaka. A s druge strane, pricamo o posudbi. Znaci tu bi lik bio jednu sezonu, peglao bi se po ovim mocvarama, a mora mijenjat komplet nacin zivota, porodicu ako ima... Jako, jako tesko. Jbg, nisu uzalud od kraja rata pa ovamo u ligi bila svega 2 Engleza. Fanimo i onaj Wood u Zelji. Oni su drzava za sebe, svaki Englez vise voli najnizi rang u svojoj drzavi nego bilo gdje vani. Premalo ih je i u Njemackoj, Spaniji i Italiji, a kamoli ovdje da dolaze.
Medjutim eto, uvijek smo pretendent za titulu/euro takmicenje. Doveo si Celtica u 5 godina 2x i da ne idemo u historiju.
Sto se tice engleza kao engleza ok, ali eto mi imamo to neko partnerstvo za tim kortijrijcima kardifima, nismo markera dobili od istih. Jedna trening utakmica itd. Na to se vise odnosi.
Sa Kortrajkom je vec druga stvar, tu smo mozda i mogli ganjat sta, al mrka kapa i tu.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Ocit primjer je Fener,u Konferencijskoj ligi za ulazak u istu igrace sa Twenteom,znaci dobijes neke od ove 2 ekipe i tu je kraj. Urtatu ih je razbio bio al na srecu su prosli,onda Slovan nikakva ekipa ih je lagano prosla,jedino sto su odigrali je prva tekma sa islandjanima i tu su najlakseg izvukli.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑18 avg 2023, 09:51Put prvaka. Nas put vise slici onom Hajduka, pa udaris na AEK-a.holyman je napisao/la: ↑18 avg 2023, 00:49Da se nadovezem na temu o svinjskom.
Ekipa prosječna, individualno slabija od nas ali malo uigranija, otprilike u rangu trećeg pretkola Konferencijske lige.
To će se i dokazati ove i sljedeće godine.
Evropa nezasluzena, ovakvi protivnici se potrefe jednom u 80 godina, a i njih ne znaju kako su prošli.
Precjenjeno do Boga, pa mali kmeljo je u svakoj evropskoj tekmi igrao ljepši fudbal od njih.
Ovdje ih dižete kao da su s druge planete.
Polahko, samo da ovo Rozman posloži, nećete vjerovati kakve pojedince u ekipi imamo i koliko su bili neiskorišteni.
amin![]()
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
jer je duze prezivio u evropi. Duze su igraci bili u izlogu itd. Zato velim.tabba77 je napisao/la: ↑18 avg 2023, 11:00A na osnovu čega je Žalgiris bolje prošao od nas? Zar nije cilj ulazak u grupu? Nebitno je više jesi li ispao u prvom ili trećem pretkolu, ispao si.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑18 avg 2023, 10:50da se razumijemo, ovo je sad smijesno da smo skrojili tim kao da cemo jesen biti u evropi. A odigrali 180 min. Ali nije se to ocekivalo, jer da jeste prvi ti Renan ne bi iz Zalgirisa dosao, jer su oni bolje prosli od nas.napoleon72 je napisao/la: ↑18 avg 2023, 10:39
I mi se puno qrcimo jednim pretkolom konferencijske lige. Dosao i Viveros da "igra Evropu", odigrao deset minuta prvog pretkola. Nije to bas da bi taj Englez bio u izlogu klubovima u Ligi prvaka. A s druge strane, pricamo o posudbi. Znaci tu bi lik bio jednu sezonu, peglao bi se po ovim mocvarama, a mora mijenjat komplet nacin zivota, porodicu ako ima... Jako, jako tesko. Jbg, nisu uzalud od kraja rata pa ovamo u ligi bila svega 2 Engleza. Fanimo i onaj Wood u Zelji. Oni su drzava za sebe, svaki Englez vise voli najnizi rang u svojoj drzavi nego bilo gdje vani. Premalo ih je i u Njemackoj, Spaniji i Italiji, a kamoli ovdje da dolaze.
Cilj jeste ulazak kojeg ne docekasmo jos. Ako cemo biti debili i ovo cemo zayebati. I ovog trenera tjerati. Kad skontamo da je fkt ovo proces koji traje, ima uspona, padova, losih poteza, nesreca, pehova.. A da mi moramo uvijek i nakon svega biti, podrska ali ozbiljna, nista od nas.
A ne da u svaki potez zalazimo i propitujemo svaki potez, svako dovodjenje i slicno. Kad god neko to pita trazi kavgu ili ti belaj.
Pa kakvi smo mi navijaci po sluzbenoj stranici najbolje mozes vidjeti. Ismijavamo remi sa Stupcanicom jer smo mi "Real Madrid", a do neki dan smo podrzavali i hvalili se remijem protiv Hajduka. U tom primjeru je citava filozofija navijaca. Taj kontrast, kako sve valja ili sve ne valja.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Hoćemo li ući protiv Tuzle sa skromnim očekivanjima? Očekujemo barem bod, 2-3 fine akcije i barem da jedan gol složimo.
Kakav je teren sad na Tušnju?

Kakav je teren sad na Tušnju?
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Njihov plasman u grupne faze je ponajviše plod promjene sistema i dodavanje novog takmičenja uz ogromno investiranje od strane biznismena a tu je i HDZ jako utjecajan u savezu čisto ako nešto zapne kao što se i dešavalo prije. Da su dobro posložena i najorganizovanija ekipa to svakako ali oni nisu imali niti jedan jedini play-off prije novog takmičenja gdje ti je daleko, daleko lakše ući u grupne faze. Što im taj dugogodišnji rad od 10 godina i 160 titula nije donio makar jedan play-off prije?Osttribine je napisao/la: ↑18 avg 2023, 05:42Jel tebi treba crtati dio po dio ili sta, njihov plasman u grupne faze je plod dugogodisnjeg uspjesnog rada sa najmanje turbulencija unutar kluba, osvojeno 6 ili 7 titula u poslednjih 10tak godina cime su sami sebi nabijali koefecijent za Evropu, u samoj Evropi u zadnje vrijeme nisu dozivljavali neke potope i slicno. Ti si se uhvatio samo njihove igre i kako kao igrom nisu zasluzili, i kazes ponavljam tu utakmicu protiv islandjana, pa normalno da cu je ponavljati jer im je ta fantasticna partija omogucila ogromnu zalihu pred revans ili ces i za to reci da je sreca i da im je uslo sve sto su opucali po golu. A da pricamo o jacini njihovog protivnika, a nas izbacuju Zarija Balti, MIlsami ili Torpedo, znaci samo se blamiramo trazeci neko "opravdanje" za njihov plasman u grupnu fazu. Volio ih neko ili ne volio neka im je sa srecom, zasluzili su, dok svi ostali smjenjuju trenere, igrace direktore oni rade jbg, a plod toga su trofeji i nastupi u Evropi, a to sto ti ocekujes od njih da igraju kao Bayern je druga prica.Amcho1 je napisao/la: ↑18 avg 2023, 00:35Za titule im svaka čast, pogotovo za prošlu sezonu gdje su totalno izdominirali, ali o tome nije bila priča. Ulazak u grupu nije zaslužen, jer to nisu ni pokazali na terenu ni taktički ni igrački (ti ako si to vidio negdje u 6 utakmica koje su odigrali svaka ti čast), osim što ponavljaš fantastičnu jednu utakmicu protiv Islandjanja čija je vrijednost tima u rangu sa Posušjem (bez omaložavanja).Osttribine je napisao/la: ↑18 avg 2023, 00:01
Kao sto napisah vec, broj titula poslednjih godina ti najbolje svjedoči o njihovom radu, a to kako su igrali jesu li nisu li briljirali koga boli qrac, kad je najvise trebalo briljirali su u prvoj utakmici sa islandjanima sto je bilo dovoljno za plasman u grupnu fazu najmanje Konferencijske lige. Bezveze se blamiras i minimiziraš najveći klupski uspjeh nekog kluba iz BiH poslije rata. To sto Konferencijska liga nije postojala kada smo mi igrali play offove EL ( a sto je sada automatski grupna faza KL) je naš peh.
Po meni je igra i prikazano na terenu obris dugogodišnjeg rada ali činjenično Zrinjski u ligi i u Europi dva su svijetla različita, možda je taj dugogodišnji rad dovoljan za PLBIH, a u grupama su spletom sretnih okolnosti i to ti je tako.
Možda se po tebi blamiram ali bi volio da mi kažeš na koji način i da li sam nešto slagao? Ja ne minimaliziram ničiji uspjeh ja samo govorim onako kako jeste. Poz
Ali sada ce nastupiti ona standardna boljka nasih klubova tj prevelik broj utakmica u sezoni, sto sam uvjeren da ce neko iskoristiti da ih skine sa trona. Da li cemo to biti mi, nisam optimistican, ali vidjecemo duga je sezona. A tebi ako je lakse nemoj im racunati ovaj uspjeh jer nisu dominirali u svakoj utakmici pretkola ha ya. Poz i tebi.
Očekujem da i mi ovo iskoristimo u skorijoj budućnosti jer smo ipak mi jedini bosanski klub koji je i imao koliko-toliko uspjeha prije velike promjene a i ulažemo solidan novac za naše uslove.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
MOREMO'L BITI ŠAMPIONI???
Za ligu, nama u prilog ide što Zrinjski pored odličnih prvih 11, ima tanku klupu odnosno nema širinu da igraju na visokom nivou evropu i ligu. Njima na klupi sjede Jukic, Ramic, Sabljic, onaj sto su ga doveli iz Stupcanice itd..
-
- Kontakt:
Sto znaci da imaju nesto sto rade bas dobro, bolje od svih klubova. Da li su to treneri, taktika, kondicija, klima, skauting sluzba...
Sigurno nemaju trilion dobronamjernika oko njih da ih svakodnevno savjetuju i filuju glupostima. Automatski su u plusu tako.
Opet nećemo iskoristiti što će Zrinjski igrati Evropu i da im pobjegnemo malo
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Uzalud je prica o eventualnom umoru Zrinjskog. Oni ce tek sada, kada su obezbijedili grupnu fazu, da dovedu barem jos 3-4 vrhunska igraca (za nase uslove).
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Koji će se magično odmah uklopiti u ekipu i prepišati ligu? Vjerujem da će se pojačati, ali ne znači da će ubosti. Barem mi to odlično znamo.
Osim toga će se u svakoj utakmici grupe i psihološki istrošiti (isprazniti, kakogod) i neće moći u ligaške utakmice ulaziti kao u zadnje 2 sezone. Trener im isto nije kvalitet Jakirovića. Realno, ogromna je razlika u igri u poređenju sa istim periodom prošle godine.
Hoću da kažem da itekako ima prostora za optimizam.
The saddest thing in life is wasted talent.
-
- Kontakt:
Sta Sinan kaze, kojih 11 Rozman starta u ponedjeljak.
Sa ovim kadrom i sa Rozmanom na klupi, katastrofa ce biti ako ne pobjedimo u ponedjeljak. Od preostalih 30 utakmica, samo nece biti katastrofa ako ne pobjedimo pod Bijelim brijegom, Grbavici i Banja Luci, eventualno Vrapcicima.
- Osttribine
- Kontakt:
Zivota mi vi pojedinci cete tacno secer fasovati sto su oni prvi probili led sa nastupom u grupnoj fazi nekog takmicenja, ne moze plaz off EL biti vrijedniji od nastupa u grupnoj fazi Konferencijske lige, jbt ih tamo ali cinjenica je da rade najbolje i najmirnije, nema pompeznih najava kao kod nas. A o savezu nemoj ziv bio, i mi smo od istog dobili titulu na dvije trecine odigranog prvenstva, treba biti realan, mogli su da je ne daju i posalju nas kao prvoplasiranog u LS, neke zemlje su i tako radile. Cinjenica je ta ma koliko nam tesko padala (nekima vidim) da oni rade najbolje. Ne mozes ti u atmosferi kakva kod nas malo malo vlada napraviti nesto. Na nama je da se popravimo i ganjamo titulu u buducnosti pa preko LS bar ponoviti uspjeh Zrinjskog plasmanom u grupe.MortemHz je napisao/la: ↑18 avg 2023, 11:21Njihov plasman u grupne faze je ponajviše plod promjene sistema i dodavanje novog takmičenja uz ogromno investiranje od strane biznismena a tu je i HDZ jako utjecajan u savezu čisto ako nešto zapne kao što se i dešavalo prije. Da su dobro posložena i najorganizovanija ekipa to svakako ali oni nisu imali niti jedan jedini play-off prije novog takmičenja gdje ti je daleko, daleko lakše ući u grupne faze. Što im taj dugogodišnji rad od 10 godina i 160 titula nije donio makar jedan play-off prije?Osttribine je napisao/la: ↑18 avg 2023, 05:42Jel tebi treba crtati dio po dio ili sta, njihov plasman u grupne faze je plod dugogodisnjeg uspjesnog rada sa najmanje turbulencija unutar kluba, osvojeno 6 ili 7 titula u poslednjih 10tak godina cime su sami sebi nabijali koefecijent za Evropu, u samoj Evropi u zadnje vrijeme nisu dozivljavali neke potope i slicno. Ti si se uhvatio samo njihove igre i kako kao igrom nisu zasluzili, i kazes ponavljam tu utakmicu protiv islandjana, pa normalno da cu je ponavljati jer im je ta fantasticna partija omogucila ogromnu zalihu pred revans ili ces i za to reci da je sreca i da im je uslo sve sto su opucali po golu. A da pricamo o jacini njihovog protivnika, a nas izbacuju Zarija Balti, MIlsami ili Torpedo, znaci samo se blamiramo trazeci neko "opravdanje" za njihov plasman u grupnu fazu. Volio ih neko ili ne volio neka im je sa srecom, zasluzili su, dok svi ostali smjenjuju trenere, igrace direktore oni rade jbg, a plod toga su trofeji i nastupi u Evropi, a to sto ti ocekujes od njih da igraju kao Bayern je druga prica.Amcho1 je napisao/la: ↑18 avg 2023, 00:35
Za titule im svaka čast, pogotovo za prošlu sezonu gdje su totalno izdominirali, ali o tome nije bila priča. Ulazak u grupu nije zaslužen, jer to nisu ni pokazali na terenu ni taktički ni igrački (ti ako si to vidio negdje u 6 utakmica koje su odigrali svaka ti čast), osim što ponavljaš fantastičnu jednu utakmicu protiv Islandjanja čija je vrijednost tima u rangu sa Posušjem (bez omaložavanja).
Po meni je igra i prikazano na terenu obris dugogodišnjeg rada ali činjenično Zrinjski u ligi i u Europi dva su svijetla različita, možda je taj dugogodišnji rad dovoljan za PLBIH, a u grupama su spletom sretnih okolnosti i to ti je tako.
Možda se po tebi blamiram ali bi volio da mi kažeš na koji način i da li sam nešto slagao? Ja ne minimaliziram ničiji uspjeh ja samo govorim onako kako jeste. Poz
Ali sada ce nastupiti ona standardna boljka nasih klubova tj prevelik broj utakmica u sezoni, sto sam uvjeren da ce neko iskoristiti da ih skine sa trona. Da li cemo to biti mi, nisam optimistican, ali vidjecemo duga je sezona. A tebi ako je lakse nemoj im racunati ovaj uspjeh jer nisu dominirali u svakoj utakmici pretkola ha ya. Poz i tebi.
Očekujem da i mi ovo iskoristimo u skorijoj budućnosti jer smo ipak mi jedini bosanski klub koji je i imao koliko-toliko uspjeha prije velike promjene a i ulažemo solidan novac za naše uslove.
-
- Kontakt:
Nije jos Potura dobila info, polakobordobijeli je napisao/la: ↑18 avg 2023, 14:47Sta Sinan kaze, kojih 11 Rozman starta u ponedjeljak.

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Lecler, mnon46, riki46, Seipronto, UltraNorth i 51 gost.