RŠD Velež Mostar
-
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Zivi bili pa vidili
Je li provjereno, ili imaš osjećaj?
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Vjerovatno samo predpostavlja.
Ja sam imao sličan osjećaj kad je Feđa davao izjavu poslije utakmice, nije me nešto dojmilo jer sam ubijeđen bio u tom momentu da od toga nema ništa. Realno bila bi baš glupost od uprave da ga puste tek tako, ali kad vidim da se spominje Maribor i eventualni bojkot igrača stvar je drugačija.
Ja nmg da vjerujem da taj bojkot dođe svako malo bez obzira ko je trener, u čemu je kvaka ne razumijem i kako tome stati u kraj uopšte.
-
- Kontakt:
Obojica, pogotovo Isic, su dovedeni za rotacije kao igraci za klupu. Isic je to znao od pocetka jer mu je tako receno. Ako sam dobro vidio Zaimovic nije danas bio na klupi, mozda se varam. Mi nismo uspjeli zavrsiti Bagarica, Moraitisa, Stilica itdmozak je napisao/la: ↑31 okt 2021, 19:05Dudić je zvao Zajmovića i Isića i rekao da je zadovoljan sa širinom ekipe. Sa tom ekipom smo igrali fenomenalno u Evropi i ne možeš odma reći da niko nevalja, da su zaboravili igrati.MostarskiSin je napisao/la: ↑31 okt 2021, 18:36Stavi na papir kakve igrace imamo a kakve druge ekipe iz vrha i sve ce ti se samo reci. Zakazala je uprava itekako u dovodjenju pojacanja, ne daju ni Sose ni Dudic pare za igrace. Da se razumijemo, Sose ne bi trebao imati bilo kakvog kontakta sto se tice igraca i pregovora ali sta je tu je, nadam se da ce im doci iz guzice u glavu. Imali smo najbolju priliku ikad za dovesti 1-2 kapitalca koja ce praviti razliku na terenu i nista, doveli na kraju 3 igraca za klupe mada nisu ni za toga u bilo kojem ozbiljnom klubu. Svaki igrac koji je dosao je dosao kao 3-4 opcija, daj sta das jer nismo spremni platiti igraca 10-15k.mozak je napisao/la: ↑31 okt 2021, 18:23Neko mora snositi odgovornost.
Uprava je stabilna što se tiče plata, finansija...i tu ne leži problem.
Sportski segment je zakazao.
Neko je kriv za igrače. Zašto Zajmović ne igra, da li je problem u fizičkoj spremi, kvaliteti, zašto igramo bez napadača, zašto igra legendarni Kačavenda? Da li igrači bojkotuju trenera, Upravu?
Da li se reket umješao u sve?
Sve je nekako krenulo od bakljade, euforije..viška novca.
Ako je Feđa nezadovoljan kadrom, onda ga treba ostaviti, a ako je Feđa rekao da ima sve što mu treba, onda mora snositi odgovornost za rezultate.
Svaka mu čast na ponuđenoj ostavci, a možda je sve i iscenirano..Maribor se spominjao.
Hladne glave treba donjeti najbolju odluku.
Zalaganje igrača je trenutno ispod svakog nivoa. Igrači izgledaju kao da bojkotuju nešto.
Možda su se zvjezde umislile..ne znam.
Izgubili smo igru, te je ogromna razlika u stvorenim prilikama, sada ih i ne stvaramo.
Nije mi jasno zašto igramo bez napadača.
Na postavku bez napadača ti i ne treba neka specijalna odbrana.
Tome dodaš mačku na golu ( Kačavendu) i rezultat je dosta predvidljiv.
Bagaric trazio 10k i bilo nam puno pa smo na kraju Deji dali 8k. Stilicu nudjeno 7k njemu malo bilo, htio 10k. A Moraitisu smo najvise nudili, bilo sve dogovoreno i onda je zvao trazio par milja vise i propalo sve na kraju.
-
- Kontakt:
Covijek je ovdje familiju komplet preselio nece se ono radi menekena tako lako predati, izjavio je vjerovatno ono vruce glave za ostavku a i znamo da je imo na polusezoni ponuda gdje bi vecina otisla a on je ostao
E to je nas najveci problem ne damo dobrom igracu 10k i onda kada sve propadne damo polovnjaku 8k, dok moza te 2 milje dajes npr. Osmicu od kojeg nemas nikakve koristi.
I
I
Znaci nije provjereno…
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Bilo bi suludo pustit Feđu Dudića da ode. Treba igračima skinut sa plate. Situacija u klubu je kako sam Feđa kaže za poželiti. Imaju sve uslove da napreduju, a vidim neki bez ikakve potrebe fasuju žuti karton. Neka čudna nervoza se uvukla. Treba to sve zatjerat. Ovo je sramota kako su odigrali. Što se mene tiče puna podrška Dudiću.
Ako igrači nekoga i bojkotuju, ne vidim razlog zašto bi to bio baš Feđa. Čovjek ih toliko rotira, svi imaju dovoljnu minutažu i ne vidim smisao u teoriji da se neko urotio protiv njega. To bi morala biti veća grupa igrača da se odrazi na terenu.
Ne vjerujem da postoje neke ugovorene premije od Evrope koje im nisu isplaćene pa da bojkotuju upravu. Ako očekuju novac tek tako, to je krajnje neprofesionalno.
Edit:
Na kraju se ispostavlja da smo stvarno limitirana ekipa. Možda bi taj klasični dobar napadač stvarno bio prevaga u timu, iako ne vjerujem u to. Ja i dalje tvrdim da je Georgijević solidan napadač za našu ligu a isto smo igrali
Ne vjerujem da postoje neke ugovorene premije od Evrope koje im nisu isplaćene pa da bojkotuju upravu. Ako očekuju novac tek tako, to je krajnje neprofesionalno.
Edit:
Na kraju se ispostavlja da smo stvarno limitirana ekipa. Možda bi taj klasični dobar napadač stvarno bio prevaga u timu, iako ne vjerujem u to. Ja i dalje tvrdim da je Georgijević solidan napadač za našu ligu a isto smo igrali
Po mrežama je jasno, da je Dudić dobio podršku za ostanak na klupi.
Dudić je ponudio ostavku, sada sve je na Upravi.
U Upravi sjedi čovjek koji se dovodi u vezu sa atakom na Dudića kao i za nedavne "sukobe" Ra sa Upravom.
Uskoro ćemo saznati da li ima istine u tome, ili nećemo.
Dudić je ponudio ostavku, sada sve je na Upravi.
U Upravi sjedi čovjek koji se dovodi u vezu sa atakom na Dudića kao i za nedavne "sukobe" Ra sa Upravom.
Uskoro ćemo saznati da li ima istine u tome, ili nećemo.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Što se mene tiče ne moraju ostvariti nikakav uspjeh ni ove ni sljedeće sezone, ali ići sa idejom da se gradi tim koji može biti u vrhu duži vremenski period poslije toga. Koliko god da je dobra stvar izlazak u Evropu prošle sezone, imam osjećaj da je dugoročno pobrkao sve planove. Prerano je došao uspjeh, možda paradoksalno zvuči ali nismo dorasli tome. Potrebno je raditi kako na infrastrukturi tako i na skauting timu i svim ostalim potrebnim kadrom u klubu. Novac od Evrope će dobro doći za agilnije promjene, a Feđa mora biti dio toga. Iako mrzim da ih spominjem ali Zrinjski je primjer kako je to uradio sa Jakirovićem, vjerovali su i evo sad se isplaćuje svo to povjerenje.
A ljudi ko ljudi, misle promijenit će trenera i sve će biti bolje, glupost. Evo koga dovesti da je energičan, ambiciozan i sa nekom vizijom?
U pravu si.JimmyPage je napisao/la: ↑31 okt 2021, 19:50Što se mene tiče ne moraju ostvariti nikakav uspjeh ni ove ni sljedeće sezone, ali ići sa idejom da se gradi tim koji može biti u vrhu duži vremenski period poslije toga. Koliko god da je dobra stvar izlazak u Evropu prošle sezone, imam osjećaj da je dugoročno pobrkao sve planove. Prerano je došao uspjeh, možda paradoksalno zvuči ali nismo dorasli tome. Potrebno je raditi kako na infrastrukturi tako i na skauting timu i svim ostalim potrebnim kadrom u klubu. Novac od Evrope će dobro doći za agilnije promjene, a Feđa mora biti dio toga. Iako mrzim da ih spominjem ali Zrinjski je primjer kako je to uradio sa Jakirovićem, vjerovali su i evo sad se isplaćuje svo to povjerenje.
A ljudi ko ljudi, misle promijenit će trenera i sve će biti bolje, glupost. Evo koga dovesti da je energičan, ambiciozan i sa nekom vizijom?
Ideja sa kojom se krenulo u sve ovo, treba biti vodilja za ljude u klubu.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
-
- Kontakt:
Ako Dudic ostane a mislim da hoce ocigledno ce neki igraci dobiti papire u ruke poslije zadnjeg kola a mozda i prije.
Mozda nebi bilo lose razbit tu ekipu koja je i Ibru otjerala i naravno dovest prvog golmana.
Na koga vi mislite da treba dobit papire a da to nebude pola tima.
Moze trecina
Mozda nebi bilo lose razbit tu ekipu koja je i Ibru otjerala i naravno dovest prvog golmana.
Moze trecina

-
- Kontakt:
Cosic, Bogdanovic, Vehabovic..ima ih jos ali njih trojicu napucati nogom prvom prilikom, nadam se da nece cekati zimsku pauzu.TNT je napisao/la: ↑31 okt 2021, 21:29Ako Dudic ostane a mislim da hoce ocigledno ce neki igraci dobiti papire u ruke poslije zadnjeg kola a mozda i prije.
Moze trecina![]()
-
- Kontakt:
Uz njih trojicu na kraju sezone ako bude srece papire urucit zubanovicu kacavendi isicu hasanovicu i cvijanovicuMostarskiSin je napisao/la: ↑31 okt 2021, 21:47Cosic, Bogdanovic, Vehabovic..ima ih jos ali njih trojicu napucati nogom prvom prilikom, nadam se da nece cekati zimsku pauzu.TNT je napisao/la: ↑31 okt 2021, 21:29Ako Dudic ostane a mislim da hoce ocigledno ce neki igraci dobiti papire u ruke poslije zadnjeg kola a mozda i prije.
Moze trecina![]()
-
- Kontakt:
Ima tu jos kandidata ali ne moze se rekonstrukcija tima raditi na zimu, nemas igraca na trzistu.Mostarwolf1981 je napisao/la: ↑31 okt 2021, 21:52Uz njih trojicu na kraju sezone ako bude srece papire urucit zubanovicu kacavendi isicu hasanovicu i cvijanovicuMostarskiSin je napisao/la: ↑31 okt 2021, 21:47Cosic, Bogdanovic, Vehabovic..ima ih jos ali njih trojicu napucati nogom prvom prilikom, nadam se da nece cekati zimsku pauzu.TNT je napisao/la: ↑31 okt 2021, 21:29Ako Dudic ostane a mislim da hoce ocigledno ce neki igraci dobiti papire u ruke poslije zadnjeg kola a mozda i prije.
Moze trecina![]()
Prvo se moramo rijesiti kancera u ekipi pa onda na ljeto ostalog krsa. Ako budu htjeli, produziti ugovore Radovcu, Radovicu, Brandau, Andjusicu i sa njima praviti novi kostur ekipe. Zatim bih ostavio Zvonica zbog zalaganja, jedini gine i igra solidno svaku utakmicu, barem da ulazi s klupe. Pruzio bih priliku Salcinu i Peci da prodju kompletne pripreme s ekipom pa vidjeti moze li se racunati na njih a vjerujem da moze u zdravoj atmosferi, nisu zaboravili igrati lopte preko noci. Zeljkovica zadrzati ukoliko ce igrati zadnjeg veznog umjesto Hasanovica, nema smisla vise drzati momka na stoperu.
Otjerati Cosica, Cvijanovica, Hasanovica, Edu, Osmica, Bogdanovica, Isica, Kacavendu, Ovcina svakako planira ici i Zubanovica.
Vratiti malog Sijamiju sa posudbe ili ga poslati jos jednu godinu da skuplja iskustvo, vjerujem da moze dosta vise ponuditi od Zubanovica. Gore sigurno ne moze

Na zimu se rješiti slijedećih igrača:
Kačavenda
Osmić
Isić
Zajmović
Zubanović
Cvijanović
Dario
Dejanović
Njihovih 8 plata usmjeriti na 4 kvalitetnija igrača, dva stopera, dva napadača.
Kačavenda
Osmić
Isić
Zajmović
Zubanović
Cvijanović
Dario
Dejanović
Njihovih 8 plata usmjeriti na 4 kvalitetnija igrača, dva stopera, dva napadača.
-
- Kontakt:
Ćosić je i Ibru Rahimića tjerao. Primijetilo se na jednoj utakmici u Vrapčićima nedavno da je psovao Feđi jer ga je zamijenio. Moglo mu se čitati sa usana jer ga je kamera prikazala. Derao se saigraču "mene mijenja **** mater" i poslije bijesan sjeda na stolicu pored klupe. Sjetićemo se i da se Ćosić, dok smo se vraćali u PL, sa par saigrača slikao sa čovjekom iz mostarskog podzemlja na instagramu.
Vidim da dosta raje spominje Mehu i na fb, znači da vjerovatno ima istine u svemu tome. Tome se mora stati u kraj, nebitno da li je on u pitanju ili neko peti a raja u klubu sigurno znaju ko je problematičan. Bolje i slabiji roster ali zdravija atmosfera nego ovako stalno neke pizdarije i urote. Kad je Ibro odlazio raja je pričala da je Zvona bio dio tih klanova, koliko je istine u tome nemam pojma al znam da mi je Rahimića pravo žao bilo jer nije to zaslužio. Ne kažem da je imao neki aman kapacitet da vodi Velež, ali te urote igrača preziremVictoriasFikret je napisao/la: ↑31 okt 2021, 23:17Ćosić je i Ibru Rahimića tjerao. Primijetilo se na jednoj utakmici u Vrapčićima nedavno da je psovao Feđi jer ga je zamijenio. Moglo mu se čitati sa usana jer ga je kamera prikazala. Derao se saigraču "mene mijenja **** mater" i poslije bijesan sjeda na stolicu pored klupe. Sjetićemo se i da se Ćosić, dok smo se vraćali u PL, sa par saigrača slikao sa čovjekom iz mostarskog podzemlja na instagramu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.