Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Kako je lijepo biti kontra našeg Željkana!! 

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
-
- Kontakt:
Ovo nisu kompleksi ovo su činjenice, zamisli na skupštini pričaš o Sarajevu, kakav je to level opčinjenosti
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Virtu4l je napisao/la: ↑18 dec 2023, 07:47Samo pogledaj koliko su pjenili svaku utakmicu Borca i Zrinjskog očajnički čekajući kiks i shvatićeš šta je cilj. Pa se onda vrati još malo unazad, sjeti se euforije nakon prijateljskih utakmica i onda to uporedi sa ovim danas gdje su se predali i jedina satisfakcija im je ovo što se dešava kod nas.MostarskiSin je napisao/la: ↑18 dec 2023, 00:23
Pa bez zayebancije, zar nisam upravu?
Zamisli na klupi ti Rogic, Durakovic, Mulalic, Serbecic, Zeljkovic, Andjusic, Ziljkic, Catakovic, Kyeremeh, Avramovski, Vrancic, otpisali Viverosa i kao cilj je europa, to ih zadovoljava ove sezone![]()
Odgovorno tvrdim da je ovo ubjedljivo najplaćenija ekipa lige već tri godine, a u dvije prethodne im je šampion pobjegao ukupno 70 bodova. To će ti najbolje reći koliko su u stvari podbacili.
neko ocajnicki ceka kiks Borca, Zrinjskog a neko Goska, Igmana.. Shvatices sta je cilj

- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Nikad.. jos s Makazama levat
- 1 9 4 6 -
tutankamon1905 je napisao/la: ↑18 dec 2023, 00:27ovo ultra fazon? De tako ti svega zaustavi se na vrijememostar_mo je napisao/la: ↑18 dec 2023, 00:04tutankamon1905 je napisao/la: ↑17 dec 2023, 23:58
Kakav bola obraz, kakvo pisanje..pili ljudi s nasim navijacima, pive im kupovali, zajebancija, nemali broj ih bio na zapadu medju nasim i na donjoj i gornjoj tribini..da je ikakvog smisla i povoda bilo za uzimanje zastava simpatizerima Ville mislis da Ultrasi ne bi uradili isto.
I jos ih donijeli na tribinu i okrenuli naopako kao da su osvojene u tuci nekoj s opakim huliganima
Prejadno, a opet presmjesno, pogotovo jer su mislili da su uradili nesto golemo, a napravise samo cirkus od grupe gdje im se navijacki svijet smije.
Kao sto neko napisa, sad bi mudonje ispali da spakuju ovo sve i posalju nazad u englesku sa par svojih salova/rekvizita..
Al sabani ce ovo zapalit na nekoj utakmici ako nisu vec i ne bi me cudilo da razglase da su ugasili neku podgrupu aston ville![]()
Bola ne okreci vodu na svoj mlin...na slici se lijepo vidi da se ljudi slikaju i .k hurce pored grafita ultrasa.
Nisam vidio da su slikali.zajedno kako piju i objavili te slike
Dalje, nije istina da se ljudi smiju ..mozda ima onih u komentarima koji ne razumiju ultra fazon pa se pitaju sta i kako.
Na engleskim.portalima navijaci Birmingham Cityja se smiju i zestoko podjebaju fanove A.V zbog ovoga.
Gubitak transa i zastave je uvijek sramota za grupu u kakvim god okolnostima ga izgubili.![]()
Doduse za red army mozda jeste vrhunac ultra fazona presretat grupice od par ljudi i uzmat zastave
a onda i ovo, navijaci rivala birminghama ih pokusavaju ismijavat, kako cudno
![]()
gotovo, nemoj dalje molim te. Evo i opala je napokom doso, dopisujte se vas dvojica dalje u ultra fazonu
![]()
Nista ...idemo ti i ja kao simpatizeri zaogrnut se nasim zastavama sa jos 5-6 ljudi i obilazit grafite ultra grupa po evropi i pozirat pred njima pa ce nas sigurno na rucak odvesti

Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑18 dec 2023, 10:13Virtu4l je napisao/la: ↑18 dec 2023, 07:47Samo pogledaj koliko su pjenili svaku utakmicu Borca i Zrinjskog očajnički čekajući kiks i shvatićeš šta je cilj. Pa se onda vrati još malo unazad, sjeti se euforije nakon prijateljskih utakmica i onda to uporedi sa ovim danas gdje su se predali i jedina satisfakcija im je ovo što se dešava kod nas.MostarskiSin je napisao/la: ↑18 dec 2023, 00:23
Pa bez zayebancije, zar nisam upravu?
Zamisli na klupi ti Rogic, Durakovic, Mulalic, Serbecic, Zeljkovic, Andjusic, Ziljkic, Catakovic, Kyeremeh, Avramovski, Vrancic, otpisali Viverosa i kao cilj je europa, to ih zadovoljava ove sezone![]()
Odgovorno tvrdim da je ovo ubjedljivo najplaćenija ekipa lige već tri godine, a u dvije prethodne im je šampion pobjegao ukupno 70 bodova. To će ti najbolje reći koliko su u stvari podbacili.
neko ocajnicki ceka kiks Borca, Zrinjskog a neko Goska, Igmana.. Shvatices sta je cilj![]()
![]()
![]()

-
- Kontakt:
Da se gleda u ovoj ligi kvalitet borili bi se sigurno,neregularna,sa najgorim sudjenjem ikad nas limit je 2 mjesto. Zamisli igras tolike playoffove i uzmes tolike titule,dok tvoj klub gura politika,milione skrse drzavnih na vas i uzmes kup i dva puta evropa,onda dodjes i zamisljas se ovdje kako se mi zadovoljavamo necimMostarskiSin je napisao/la: ↑18 dec 2023, 00:23Pa bez zayebancije, zar nisam upravu?

-
- Kontakt:
Istovremeno ismijavaju što mi pišemo da Rožman nije prošao pripreme i nije pravio ekipu dok u drugu ruku govore da ovo nije Torabijeva ekipa, da se strpe, da prođe pripreme , da se njemu ništa ne može zamjerit što osvaja 0.25 bodova po meču etc.
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Da Bog da ispali, pa da malo azurnije pratimo i prvu ligu federacije, cisto da i tamo bude zanimljivije.
vise bih volio da zeljo ispadne nego da mi osvojimo. eto sta je problem
a win win bi bilo kad bi bilo oboje. ali eto kad bih morao birati za ovu sezonu volio bih da zeljo ispadne, ono s merakom, sami sebe ukopali, niko nije kriv do oni. ono da se nema sta reci ''to je zelja saveza da se osteti zeljeznicar'' i slicne stvari. Jbt bitniji GOSK faktor posato u ligi od njih, i sad jos imaju pravo nas u usta uzimat.
vise bih volio da zeljo ispadne nego da mi osvojimo. eto sta je problem

a win win bi bilo kad bi bilo oboje. ali eto kad bih morao birati za ovu sezonu volio bih da zeljo ispadne, ono s merakom, sami sebe ukopali, niko nije kriv do oni. ono da se nema sta reci ''to je zelja saveza da se osteti zeljeznicar'' i slicne stvari. Jbt bitniji GOSK faktor posato u ligi od njih, i sad jos imaju pravo nas u usta uzimat.
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
-
- Kontakt:
Željezničar ima 4 najveći budžet za plate igrača u ligi nalazi se na 11 mjestu
Ulažu u prosjeku do 4 puta više od ekipa s kojim su konkurencija
Sarajevo međutim ima drugi, a možda i treći budžet za plate igrača jer Borac radi na crno, a Zrinjski prema izvještaju ima veći budžet za plate igrača.
I tu su negdje 2-3-4 kroz sezonu. I plus što je Borac prvi svi znamo kako. Dakle sasvim ok omjer uloženog na plate i mjesta na tabeli jer je razlika vrlo mala u ulaganju.
Prema zvaničnim podacima kad nije bilo para u klubu prošle sezone (kako oni govore, najmračniji finanijski period iza ratam kad su im prijetili katanci) budžet željezničara za plate je iznosio 2.288.336 KM
Primjera radi
Velež 1.618.645 KM
Igman 970.923 KM
Posušje 411.841 KM
Jbga
Mitomani ne znaju da ovo poređenje budžeta najmanje njima ide na ruku, jer imaju skoro 5 puta veći budžet od 5 ekipa koje su ispred njih. Imaju veći budžet nego Sloga, Posušje i Gošk skupa a nalaze se iza sve 3 te ekipe.
Ulažu u prosjeku do 4 puta više od ekipa s kojim su konkurencija
Sarajevo međutim ima drugi, a možda i treći budžet za plate igrača jer Borac radi na crno, a Zrinjski prema izvještaju ima veći budžet za plate igrača.
I tu su negdje 2-3-4 kroz sezonu. I plus što je Borac prvi svi znamo kako. Dakle sasvim ok omjer uloženog na plate i mjesta na tabeli jer je razlika vrlo mala u ulaganju.
Prema zvaničnim podacima kad nije bilo para u klubu prošle sezone (kako oni govore, najmračniji finanijski period iza ratam kad su im prijetili katanci) budžet željezničara za plate je iznosio 2.288.336 KM
Primjera radi
Velež 1.618.645 KM
Igman 970.923 KM
Posušje 411.841 KM
Jbga

Mitomani ne znaju da ovo poređenje budžeta najmanje njima ide na ruku, jer imaju skoro 5 puta veći budžet od 5 ekipa koje su ispred njih. Imaju veći budžet nego Sloga, Posušje i Gošk skupa a nalaze se iza sve 3 te ekipe.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 18 dec 2023, 10:42, ukupno mijenjano 3 puta.
-
- Kontakt:
Tanka je linija izmeđe borbe sa proslogodisnjim finalistom KL i borbe za treće mjesto sa VeležomFiorentina,Alkmar,Gent,Dinamo Kijev,Cluj,Partizan,Midtjylland,PAOK,Maccabi,Viktoria Plzen Servette. Ako nam dodju svi najavljeni,s njima se mozemo pobiti. Proci to je pitanje ali ne bi nam bas bili babaroge !

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Susjed spakovat ce mo ako nam kazes jeste li i vi spakovali i vratili onu portugalsku zastavu usamljenog nesretnog simpatizera Brage kojeg bi lincovali da vas ne zaustavi jedan prasinartutankamon1905 je napisao/la: ↑17 dec 2023, 23:58
Kao sto neko napisa, sad bi mudonje ispali da spakuju ovo sve i posalju nazad u englesku sa par svojih salova/rekvizita..
Al sabani ce ovo zapalit na nekoj utakmici ako nisu vec i ne bi me cudilo da razglase da su ugasili neku podgrupu navijaca aston ville![]()

ja čime se ljudi zamaraju 

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
-
- Kontakt:
Tanka je linija između samo nam Sadiković fali za titulu i treba dovest 28 igrača da ostanemo u ligi.svrakino1921 je napisao/la: ↑13 avg 2023, 22:38
Samo nam ti trebas jos da napadnemo titulu
Ti si lud
Ti si jak
Ti si Zeljin Manijak
-
- Kontakt:
Sve je super dok misle da su jači, ali vidim da su se poslije one doktorske disertacije Deana Klafurića malo zapitali da li ih ovaj Velež može preskočiti, malo je zavist proradila pa hajmo da vidimo kakvi su komentari bili poslije utakmice od 80% posjeda, 20+ šuteva i 15+ kornera:
Broje gol aute i prekršaje na 50+ m od gola kao kardinalne sudijske greške a koje su rezultirale guranjem Veleža nauštrb njihovog Sarajeva. Ne volim reći da je onaj upravu, ali ovo je čist pokušaj opravdavanja sebi lošeg plasmana jer bit će na kraju godine narativ da se Veležu "pomoglo" protiv Igmana i u još par utakmica i zato nisu mogli biti više od 4. mjesta. Naravno, niko od tih "objektivnih sarajevskih navijača" neće reći da se Igman valjao 14 puta u drugom poluvremenu samim tim i nadoknada je morala biti minimalno 8-9 minuta.
Diskutabilnu situaciju iz šesnaesterca će zaboraviti, ali korner i prekršaj na 40m su vrlo bitni. Naravno, s druge strane, penal nad Penarandom u derbiju lige u 90. min gdje se ovaj valja kao da ga je snajper pogodio je čisto regularno i nimalo domaćinski nategnuto. Svaki su korner zaslužili, samim tim, pobjeda je čista.
Fino, umorio sam se od skretničara zadnjih godinu dana. Neka malo i šizopitarluka.
Diskutabilnu situaciju iz šesnaesterca će zaboraviti, ali korner i prekršaj na 40m su vrlo bitni. Naravno, s druge strane, penal nad Penarandom u derbiju lige u 90. min gdje se ovaj valja kao da ga je snajper pogodio je čisto regularno i nimalo domaćinski nategnuto. Svaki su korner zaslužili, samim tim, pobjeda je čista.
Fino, umorio sam se od skretničara zadnjih godinu dana. Neka malo i šizopitarluka.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
-
- Kontakt:
jurisicduska je napisao/la: ↑18 dec 2023, 09:35Ja ne znam jesu li ovi željini svjesni da imaju sad raspored
Zrinjski kući
Široki gosti
Sarajevo kući
Zvijezda gosti
da ne bude kraj agoniji ako završe 11. što je nakon ovog rasporeda izvjesno
Slijede im pazi sad :
Zrinjski gosti
Sarajevo kući
Velež gosti
![]()
7 u nizu bi mogli popušit.
Ko vas je kleo nije žalio , zamisli boriš se za opstanak 2 puta sa Zrinjskim, 2 derbija, ideš Veležu i Širokom i to sve u narednih 7 kola.
i da 10. završe nije ništa bolja situacija.![]()
![]()

Kakav raspored
pa ovo ni dušmanin ne bi napravio

Imamo još jednog opterećenog Sarajevom. Virto opasno ti se drma prvo mjesto.
Bio je mali ofsajd, svirali su ga samo da želji napakoste.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Nema babaroga u fudbalu,sa svakim se mozes pobiti. Kad ste vi uspjeli izbaciti Dinamo Minsk,ovakvi jadni kakvi ste,mi mozemo svakoga,samo nam je nebo granica.19vendetta87 je napisao/la: ↑18 dec 2023, 10:38Tanka je linija izmeđe borbe sa proslogodisnjim finalistom KL i borbe za treće mjesto sa VeležomFiorentina,Alkmar,Gent,Dinamo Kijev,Cluj,Partizan,Midtjylland,PAOK,Maccabi,Viktoria Plzen Servette. Ako nam dodju svi najavljeni,s njima se mozemo pobiti. Proci to je pitanje ali ne bi nam bas bili babaroge !![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.