Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Denchi
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Denchi » 27 dec 2018, 19:55

cadillac je napisao/la:
Azpi je napisao/la:
cadillac je napisao/la:Je li imao neko problem sa brzim punjenjem? Mobitel podržava brzo punjenje, ali kad ga stavim na njegov originalni punjač, napuni samo oko 10% za pola sata. Mijenjao sam punjače, kablove, utičnice, resetovao i ništa..
Baterija inače dobro drži.
Je li punjac odgovarajuci, meni za pola sata 60-70% zna napuniti :hmmmmm:
Punjač je originalan i došao je sa telefonom.
ako ga nisi ti otpakivao zapećaćenog moguće da su ti hapili brzi punjač odnosno samo utičnicu, pošto su kablovi isti...
isprobaj kod nekog drugog pa vidi razliku

ili je fabrička greška

munjevito se pune baš....

da li ti prikazuje izbor između 2 načina punjenja? kad priključiš punjač?
kod mene prikazuje obično(lijevo) ili brzo(desno), i odabereš, po defaultu ide na obično(ako ništa ne odabereš)
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 27 dec 2018, 20:24

Denchi je napisao/la:
cadillac je napisao/la:
Punjač je originalan i došao je sa telefonom.
ako ga nisi ti otpakivao zapećaćenog moguće da su ti hapili brzi punjač odnosno samo utičnicu, pošto su kablovi isti...
isprobaj kod nekog drugog pa vidi razliku

ili je fabrička greška

munjevito se pune baš....

da li ti prikazuje izbor između 2 načina punjenja? kad priključiš punjač?
kod mene prikazuje obično(lijevo) ili brzo(desno), i odabereš, po defaultu ide na obično(ako ništa ne odabereš)
Ma meni je automatski brzo punjenje, nek vidi koliko ampera i volti mu pise na punjac da je output ako je 5 onda je normalni punjac
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Pogba

Post Postao/la Pogba » 27 dec 2018, 22:12

░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 28 dec 2018, 01:33

kako mi je drago sto sam unsubscrajbo ovog lika

**** postao

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 dec 2018, 17:00

nesto mi se pojebalo na mobitelu,ne mogu nikoga nazvati,udjem u imenik,pozive,piše aktualizacija popisa kontakata i tako vec sat i više ,sta mu je?

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 28 dec 2018, 17:38

filip13 je napisao/la:nesto mi se pojebalo na mobitelu,ne mogu nikoga nazvati,udjem u imenik,pozive,piše aktualizacija popisa kontakata i tako vec sat i više ,sta mu je?
Mislim da to nije do tebe, dosta raje je imalo problem sa pozivima.
Pld W D L
38 26 12 0

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 dec 2018, 17:44

danas?

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 28 dec 2018, 17:46

filip13 je napisao/la:danas?
Da
Pld W D L
38 26 12 0

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 dec 2018, 17:51

ok,ali sto mi nestadose kontakti,bas svi,i popis poziva

Klare

Post Postao/la Klare » 28 dec 2018, 23:40

Danas stigao G6.
Koji prvi dojam :cool: , jesam očekivao dobar dizajn, ali sam očekivao i robusan telefon, a ustvari je odličan dizajn i najkrajnje elegantan, od robusnosti nema ni R. Gledao sam ga po internetu 1000 puta, ali gledati na internetu i osjetiti to uživo je kao da ga nikad na internetu nisi gledao.
U odnosu na G4 koji skok u dizajnu, kvaliteti i svemu što se tiče izrade, razlika je 10 godina. Ne mogu nahvaliti koliko je fantastično odrađen, stvar je u ukusu, ali ovo mi je bolje od bilo kojeg Samsunga 5x puta, bolje i od Iphonea, bolje od bilo kojeg mobitela.

Druga stvar, LCD panel. I kad neko počne kenjat LCD ne valja, to je prošlost. Jeste prošlost bivši LCD, ali ovaj LCD je odličan. Samsungov Amoled na S9 svakako ima izraženije boje, življe, za moj ukus i previše žive. Ali ovaj je prečist, a tek u odnosu na G4 koliki napredak. Odličan panel, od LCDa definitivno ne treba bježati.

Treća stvar, performanse, meni brže ne treba, ne zastajkuje, sve otvara ekspresno, sranja kako je S821 loš u poređenju sa S835, e pa za svakodnevne funkcije nije slabiji ni od S845, a ko će igrati igre nek traži dlaku u jajetu, nek uzme S845 koji će sekundu-dvije brže otovriti zahtjevnu igru. ovo je odličan procesor.

Četvrta stvar kamera, pogotovo sam tu prijatno iznenađen. Šta god da uslikam slika ostaje i izgleda odlično. Zamjerali su ljudi kameri performanse u noćnim uslovima, evo direktne usporedbe sa S9+. Razlika je što je ova Samsungova slika od ljetos, a G6 od danas. Samsung pokazuje više boje vidimo to na kući desno, ali zato pogledajte kablove sa stubova na S9 su se skroz izgubili u mraku. Također Samsung sa rasvjete ima predug flare, ali i manje blještavo svijetlo. Kod S9 je prirodnije nebo, dok kod G6 ima jednu pomalo violet nijansu.
I ova zadnja kuća u redu sa desne strane je vidljivija na S9. (Ustvari vidljivija je samo što sijalica na toj rasvjeti radila, a večeras nije :D )
Na ovim kućama lijevo definitivno G6 oštriji.
Treba S9+ biti bolji, ali da je bolji koliko se priča, prosudite sami.

Na slikama ispod su najzahtjevniji uslovi, mrak sa rasvjetom.
slika
slika

Još sam instalirao Gcam koji radi perfektno, i portret je dostupan.
Plus wide angle koja je upotrebljiva u dnevnom svijetlo, za slabije osvijetljenje definitivno nije.

I peto, baterija mog korištenja drži oko 5h SoTa, nije najbolje za zahtjevne korisnike, meni dosta za 2 dana sigurno.

Još jednom da ponovim kolika je razlika u odnosu na G4, ogromna, ova 2 mobitela se ne mogu porediti skoro nikako, G4 je gotovo, ostario za današnji trend. Kod G4 su hvalili kameru posebno, ali ta kamera, nisam bio zadovoljan. Stalni problemi sa ekspozicijom, dinamičkim rasponom i bojom.
G6 kao ima i manji senzor, ali ni blizu toga kad se o terenu radi, još je softverski na vrhunskom nivou.
Još da napomenem:
-za mene je LED lampica prošlost, always on je zakon :cool:
-USB C, precizno brzo punjenje
-precizan i brz fingerprint, ne brz nego ultrabrz, meni ne treba, ali kome treba da zna.
-cijena, ova cijena je smiješna za ono što se dobije, u to tek sumnje nema.

I još danas se prijavim na Google drive, a tamo nagrada poklon 100GB prostora na dvije godine.

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 29 dec 2018, 11:28

Zar na LCD ekranu postoji Always on?

cadillac
Kontakt:

Post Postao/la cadillac » 29 dec 2018, 14:54

ima na G6, na danjskom svjetlu gotovo neupotrebljiv. Najveća mana mu je ovaj LG-jev android, kao da si upalio kids mode.

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 29 dec 2018, 14:56

Kako? LCD tehnologija ne poznaje paljenje pojedinačnih piksela kao AMOLED da bi radio AOD?

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 dec 2018, 15:17

cadillac je napisao/la:ima na G6, na danjskom svjetlu gotovo neupotrebljiv. Najveća mana mu je ovaj LG-jev android, kao da si upalio kids mode.
nabacis Pixel temu i Nova Launcher :kafa:

slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 dec 2018, 15:24

gigglessmoke je napisao/la:Kako? LCD tehnologija ne poznaje paljenje pojedinačnih piksela kao AMOLED da bi radio AOD?
LCD displays use a backlight, then block the light selectively in order to produce the right colors. Keeping an LCD screen “always on” requires that the large backlight is always on, even if most of that light is blocked.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 29 dec 2018, 15:59

Jeb'te pale cijeli backlight ekrana da bi radio AOD. Prakticno gori cijeli ekran crnom bojom. Mogu misliti kako je to battery friendly. :)

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 30 dec 2018, 02:09

Klare je napisao/la:
Danas stigao G6.
Koji prvi dojam :cool: , jesam očekivao dobar dizajn, ali sam očekivao i robusan telefon, a ustvari je odličan dizajn i najkrajnje elegantan, od robusnosti nema ni R. Gledao sam ga po internetu 1000 puta, ali gledati na internetu i osjetiti to uživo je kao da ga nikad na internetu nisi gledao.
U odnosu na G4 koji skok u dizajnu, kvaliteti i svemu što se tiče izrade, razlika je 10 godina. Ne mogu nahvaliti koliko je fantastično odrađen, stvar je u ukusu, ali ovo mi je bolje od bilo kojeg Samsunga 5x puta, bolje i od Iphonea, bolje od bilo kojeg mobitela.

Druga stvar, LCD panel. I kad neko počne kenjat LCD ne valja, to je prošlost. Jeste prošlost bivši LCD, ali ovaj LCD je odličan. Samsungov Amoled na S9 svakako ima izraženije boje, življe, za moj ukus i previše žive. Ali ovaj je prečist, a tek u odnosu na G4 koliki napredak. Odličan panel, od LCDa definitivno ne treba bježati.

Treća stvar, performanse, meni brže ne treba, ne zastajkuje, sve otvara ekspresno, sranja kako je S821 loš u poređenju sa S835, e pa za svakodnevne funkcije nije slabiji ni od S845, a ko će igrati igre nek traži dlaku u jajetu, nek uzme S845 koji će sekundu-dvije brže otovriti zahtjevnu igru. ovo je odličan procesor.

Četvrta stvar kamera, pogotovo sam tu prijatno iznenađen. Šta god da uslikam slika ostaje i izgleda odlično. Zamjerali su ljudi kameri performanse u noćnim uslovima, evo direktne usporedbe sa S9+. Razlika je što je ova Samsungova slika od ljetos, a G6 od danas. Samsung pokazuje više boje vidimo to na kući desno, ali zato pogledajte kablove sa stubova na S9 su se skroz izgubili u mraku. Također Samsung sa rasvjete ima predug flare, ali i manje blještavo svijetlo. Kod S9 je prirodnije nebo, dok kod G6 ima jednu pomalo violet nijansu.
I ova zadnja kuća u redu sa desne strane je vidljivija na S9. (Ustvari vidljivija je samo što sijalica na toj rasvjeti radila, a večeras nije :D )
Na ovim kućama lijevo definitivno G6 oštriji.
Treba S9+ biti bolji, ali da je bolji koliko se priča, prosudite sami.

Na slikama ispod su najzahtjevniji uslovi, mrak sa rasvjetom.
slika
slika

Još sam instalirao Gcam koji radi perfektno, i portret je dostupan.
Plus wide angle koja je upotrebljiva u dnevnom svijetlo, za slabije osvijetljenje definitivno nije.

I peto, baterija mog korištenja drži oko 5h SoTa, nije najbolje za zahtjevne korisnike, meni dosta za 2 dana sigurno.

Još jednom da ponovim kolika je razlika u odnosu na G4, ogromna, ova 2 mobitela se ne mogu porediti skoro nikako, G4 je gotovo, ostario za današnji trend. Kod G4 su hvalili kameru posebno, ali ta kamera, nisam bio zadovoljan. Stalni problemi sa ekspozicijom, dinamičkim rasponom i bojom.
G6 kao ima i manji senzor, ali ni blizu toga kad se o terenu radi, još je softverski na vrhunskom nivou.
Još da napomenem:
-za mene je LED lampica prošlost, always on je zakon :cool:
-USB C, precizno brzo punjenje
-precizan i brz fingerprint, ne brz nego ultrabrz, meni ne treba, ali kome treba da zna.
-cijena, ova cijena je smiješna za ono što se dobije, u to tek sumnje nema.

I još danas se prijavim na Google drive, a tamo nagrada poklon 100GB prostora na dvije godine.

jarane, da si uzeo G7, pa gdje bi ti kraj bio

evo i od mene slikica sa Nokije 7 plus
slika
slika
slika
slika
slika

Klare

Post Postao/la Klare » 30 dec 2018, 11:00

gigglessmoke je napisao/la:Jeb'te pale cijeli backlight ekrana da bi radio AOD. Prakticno gori cijeli ekran crnom bojom. Mogu misliti kako je to battery friendly. :)
Za 8h u stand by ode 6%. Noćno kad je i always on najprigušeniji. Troši nešto, ali na ukupnu potrošnju ništa osjetno da bih ga isključio.

Quaresma odlična kamera, po recenzijama nisam očekivao tako odlične rezultate od Nokie.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 30 dec 2018, 17:37

Klare je napisao/la:
gigglessmoke je napisao/la:Jeb'te pale cijeli backlight ekrana da bi radio AOD. Prakticno gori cijeli ekran crnom bojom. Mogu misliti kako je to battery friendly. :)
Za 8h u stand by ode 6%. Noćno kad je i always on najprigušeniji. Troši nešto, ali na ukupnu potrošnju ništa osjetno da bih ga isključio.

Quaresma odlična kamera, po recenzijama nisam očekivao tako odlične rezultate od Nokie.
deder koju s G6, meni G6 ima najljepsi dizajn, spominjao sam to vec.

ja sam gledao od jednog recenziju, kaze da bi Nokia 7 trebala imati slicnu kameru kao G6

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 dec 2018, 17:45

Ima li ko Oneplus 6T, bacio sam oko na njega, vidim da je bestbuy po cijeni, ali u tom rangu je i P20 Pro i S9+, naručujem po njemačkim cijenama, pa bih možda i sačekao mjesec dva ako će oneplus 7 brzo stići.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: InatSilniBosanski i 6 gostiju.