Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 24 avg 2021, 11:48

bombaysaphire je napisao/la:
24 avg 2021, 09:56
FaustinoAsprilla je napisao/la:
24 avg 2021, 08:57
TheTruth34 je napisao/la:
24 avg 2021, 03:52
A bog te..2021. Ljudi i dalje misle da su oni najpametniji i nece da dozvole nekom da ekspermentise ili da ih cipuje sa vakcinom.
internet je zlo :mrgreen:

svak postao doktor i znanstvenik i sta sve ne . cijepio se u hr cim je otvorena mogucnost masovnijeg cijepljenja . prebolio na pocetku s blagim simptomima , ali svejedno isao na cijepljenje jer kolega s posla bio tik do respiratora ( ima problem debljine ali svejedno i to je bolest s kojom se on bori , i zasto bih ga danas sutra ja ugrozio ako mogu koliko toliko preventivno djelovati cijepljenjem )

drugo jer ce mi zivot bit laksi ( stalno prelazim granice ) .

ne vjerujem u teorije zavjera , istina da se i znanost gubi u efikasnosti ovih vakcina ali uvjeren sam da nikome ne stete .

da stete ne bi se svi politicari preko reda cijepili ;) kad je hr pocela cijepiti starije , sva elita hercegovine preko reda u hr dobivala termine , doktori prozivani da cijepe clanove obitelji preko reda itd . sad ti isti koji su ( s razlogom ) prozivali doktore za nepotizam ne zele cijepivo haha

nekome ste bitni da zeli manipulirati s vama , jeste k

farmaceutska industrija naravno zeli izvuci sto vise ali to ne tako i sa gripom i svim ostalim bolestima . srecom nije bilo interneta kad se pocelo cijepit protiv tuberkuloze majkemi , ne zna ona zbrojit dva razlomka ali zna sve o cjepivima..

na kraju pogledam postotak cijepljenih u Hrvatskoj , u zagrebu najveca procjepljenost , u zabitima vladaju teorije zavjere . pametnom dosta
Kako ti misliš ako mogu koliko toliko preventivno djelovati cijepljenjem ?
to je bilo prije ovih dokaza da i cijepljeni prenose zarazu . u svakom slucaju mislim da je manja sansa da cu prenijeti zarazu kad na posao dolazim zdrav nego kad dolazim bolestan bez (jos uvijek ) izrazenih simptoma

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 24 avg 2021, 12:07

Rodica mi u Americi vec 20 godina, kako je Univerzitetski profesor prati je 65 000 ljudi..ona je antivakser, vegan i to..ali van familije slabo ko zna, dobila poziv od rektora da promovise vakcinaciju a uz iducih 12 plata ce joj biti isplaceno za tu uslugu cak 50 000 dolara.

Meni je sad sve to sumnjivo da se sve osobe imalo utjecajnije vrbuju da javno promovisu vakcine. Bojim se da ovo ludilo niko nece zaustaviti i da cemo svi morati svakih 6 mjeseci primati vakcine do smrti jer ce biti uskoro obavezno.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 24 avg 2021, 12:09

Brokula je napisao/la:
24 avg 2021, 10:51
Najlogicnija stvar ikad, ne znam sto to neko ne moze svarit. Zemlje prvog svijeta imaju milione i milione doza kojima ublizu istice rok te ih gurnu u zemlje treceg svijeta kao donacije. Rijesili se tona i tona medicinskog otpada.

Cisti biznis, ko misli drugacije nije dovoljno obrazovan
92. -95. Koliko ikara i lanč paketa je pojela bh populacija, a svemu bilo pred kraj roka ili isteklo, isto je i sa raznom municijom kao i vojnim otpadom raznih bjelosvjetskih armija, zato ima logike u tome sto kazes.
CPOJ

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 24 avg 2021, 12:18

avenija je napisao/la:
24 avg 2021, 12:07
Rodica mi u Americi vec 20 godina, kako je Univerzitetski profesor prati je 65 000 ljudi..ona je antivakser, vegan i to..ali van familije slabo ko zna, dobila poziv od rektora da promovise vakcinaciju a uz iducih 12 plata ce joj biti isplaceno za tu uslugu cak 50 000 dolara.

Meni je sad sve to sumnjivo da se sve osobe imalo utjecajnije vrbuju da javno promovisu vakcine. Bojim se da ovo ludilo niko nece zaustaviti i da cemo svi morati svakih 6 mjeseci primati vakcine do smrti jer ce biti uskoro obavezno.
Ma strasno. Zamisli morat ces primati vakcinu. :o
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 24 avg 2021, 12:19

Neutral je napisao/la:
24 avg 2021, 11:37
slika

Red zones u Njemačkoj, sedmodnevna incidenca preko 100 zaraženih na 100.000 stanovnika.

U međuvremenu u BiH:

HNK, 324 na 100k
ZHK, 228 na 100k
Kanton 10, 163 na 100k

HNK već odavno u red zone, broj pacijenata u bolnicama raste, kao i broj zaraženih. Bolnice pišu pisma medijima, mole ljude za pomoć, niko ništa.
Ovo s incidencom mi je ok za velike sredine, al koji klinac znaci incidenca za titov drvar???!!!
CPOJ

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 24 avg 2021, 12:25

avenija je napisao/la:
24 avg 2021, 12:07

Poticanje za dobrobit covjecanstva je dozvoljeno, sad koliko je to sto se zeli sad poticati na dobrobit samim tim potezom postaje sumnjivo.
Kuga i raznih bolesti je bilo i prije ali nije bilo ovoliko prenosa jer se sporije zivjelo i manje putovalo, a o medijima da ne pricam.

Treba pustiti nauka da se izbori s ovom bolescu ali svaka prisila je sumnjiva i stvarace otpor u drustvima.
CPOJ

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 avg 2021, 12:37

Nije poticaj radi dobrobiti čovječanstva, a nije ni radi neke duboke zavjere, već radi jednostavne ekonomije.

Treba znati koliko para je taj univerzitet izgubio u prošloj godini zbog korone i onda se moze malo kvalitetnije pričati o tome da li vrijedi investirati $50.000 u poticanje vakcinacije.

Očigledno se radi o univerzitetu koji nije stavio vakcinaciju kao obaveznu, a opet želi što više vakcinisanih studenata jer nekom taj procenat moze biti značajan za odluku o izboru škole. Također, student koji umre neće platiti narednu godinu studija, pa ja bolje smanjiti i taj rizik. Ako ti se desi klaster unutar univerziteta, imaš problem s nastavom, sve nek niko ne umre i taj problem košta. Imaš problem s ljudima koji će se možda iz straha ispisati i upisati neki univerzitet gdje je vakcina obavezna. Sumnjam da jedan student plati školovanje manje od tih $50.000. Znači, samo jednog nek tom pričom o vakcinaciji premunta, isplati se uložiti.

Sumnjam da rodica koja je profesorica to sve ne zna i ne znam što bi taj dio bio preskočen u cijeloj priči. Osim ako nije antivakserka i veganka, pa treba od svega napraviti neku zavjeru.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 avg 2021, 14:26

U BiH danas 522 novozaraženih koronavirusom, preminulo 10 osoba.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 24 avg 2021, 15:56

Kakve fajde brojati zaražene metodom koja nije sto posto tačna, i kakve fajde brojati mrtve kad obdukcije nisu dozvoljene.

ZBOG ŠIRENJA STRAHA

Niti jedan drugi razlog nema.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 avg 2021, 16:00

SPY je napisao/la:
24 avg 2021, 15:56
Kakve fajde brojati zaražene metodom koja nije sto posto tačna, i kakve fajde brojati mrtve kad obdukcije nisu dozvoljene.

ZBOG ŠIRENJA STRAHA

Niti jedan drugi razlog nema.
Kakve obdukcije nisu dozvoljene?

to što si ti neinformisan i nisi kakve pameti pa mozes povjerovati da na milion umrlih nije urađena nijedna obdukcija te ne amnestira od odgovornosti za širenje laži.

ukucaj "authopsy covid" na google, dobićeš stotine izvještaja sa obdukcija.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 avg 2021, 16:01

Dovoljno je usporediti broj mrtvih 2017-2018-2019-2020 i sada do augusta 2021 da se vidi razlika.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 avg 2021, 16:03

Izgidosmo- 6.dio.

Juce Cerkez sa maskom na licu najavljuje ozbiljne restriktivne mjere, a "prekjuce" bio na tekmi Veleza u masi, bez ikakvog postivanja mjera.

Danas Seranic upozorava na "ozbiljnu situaciju", a juce na skupu, toga nije bilo.

Vreba li vreba virus, po potrebi.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 avg 2021, 16:06

To sto se idioti pitaju je posebno prica. Sta drugo ocekivati kad zivis u vukojebini.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 avg 2021, 16:09

2020. godina.

slika

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 avg 2021, 16:14

Nije to pitanje samo idiota. Gubi se sustina svega i virus se koristi u razne svrhe, a ponajvise svrhe kontrole i dokazivanja moci.

Ljudi moraju biti svjesni da ovo nece nestati, da sa koronom moramo nauciti zivjeti.Tacka.Kraj.Ende.

Zbog cega se onda i dalje pominju brojke, dnevno iskazuju izvjestaji zarazenih, vakcinisanih i sl.!? Koja je svrha? Gdje je tome kraj??

Evo prica je bila da ce vakcinacijom to prestati, ali ne prestaje. Ne prestaje kampanja niti u jednom momentu.

Jesu li vakcine sada dostupne? Jesu.
Jel ljudi mogu odluciti hoce li se zastititi ili nece? Mogu.
Jel virus mogu siriti i vakcinisani i nevakcinisani i jel i jedni i drugi mogu razviti tezu klinicku sliku? Mogu.

Sve cinjenice!!! Dakle, koja je sustina kampanje?? Gdje je kraj, pitam opet?? Do kad ce trajati ovo sijanje straha i ispiranje mozga jel nista drugo to vise nije!?

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 avg 2021, 16:15

Zavjerasi opet izjavama i poslom obicnih ljudi, prije svega vlasti ili politicara, da ne kazem ublehara i populista dokazuju da li je sve zavjera, prevara ili agenda. Kakve veze ima Cerkez sa pandemijom, vakcinom i virusom? Kakve veze ima bilo ko sa opravdanosti vakcinisanja, sa opravdanosti nekih mjera ili generalno sa pandemijom. Jos ce biti argument kako su mediji rekli ovo ili ono i kako to ponavljaju. To je sve nikakav argument za bilo kakvu ozbiljnu pricu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 avg 2021, 16:17

Da se ljudi vakcinišu pa da živimo normalno bez ovih broji i da korona bude kao gripa koja se ponekad spomene u medijima i uoči vakcinacije za starije osobe kao dodatnu zaštitu?

Da se razumijemo, naravno da ima ljudi koji ovaj virus koriste u svrhu kontrole, al' i sa druge strane od virusa umiru ljudi. Da su stariji, rekao bih opao im imuni i slično, ali ovdje umiru i mlađi ljudi. (i prije se dešavalo, iznenada neko od srca, nečega drugog, trećeg), ali sada umiru od virusa. Ja sam bio skeptik dok neko koga poznajem nije umro od samog virusa kada su mu spržena pluća u roku od tri dana.

Ne prestaje kod nas kampanja od vakacinacije jer se tek 17% stanovništva vakcinisalo, a s obje doze 10%. Da je Torabi donio vakcinu, 50% bi već bilo vakcinisano.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 avg 2021, 16:22

To sve nije odgovor na moja pitanja.

Dakle, sve dostupno, ko voli nek izvoli.Ide zivot dalje, ali joookkk, treba bukvalno tjerati ljude na vakcinaciju.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 avg 2021, 16:24

Kako ide zivot dalje ako ima vakcina a ljudi se ne zele vakcinisati? Ide dalje pa da imamo 5000 zarazenih dnevno? Ne razumijem tvoju logiku. Pa pogledaj u valovima kako je krenulo i brojke od mnostva zarazenih do smrtnih ishoda.

Uzmi Britaniju i pogledaj smrtnost u odnosu na broj zarazenih prije i poslije vakcina. Drasticna razlika.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 avg 2021, 16:25

Da i?? Njihov izbor? Jel se i vakinisani moze zaraziti? Moze!

Dakle, sta je sustina?? Sta zelis reci?Da bi silio ljude na vakcinaciju? To je opravdano?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.