ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Edin TM87
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Edin TM87 » 16 mar 2017, 03:17

samosarajvo je napisao/la:Ja se iskreno nadam da ti ne mislis da je Roger nasao neki novi bh, neki novi cudotvorni fazon protiv Nadala, jer ako mislis....
BH mu je bolji 10 puta nego 2006., bh ritern mu je bolji 15 puta, ne znam kako to ne uvidis?

Ostali segmenti igre su pali normalno, ali BH je nesto sto je klesao klesao klesao godinama i sad izgleda strasno, bolje nego prije...
bukvalno je ucio taj bekend i naucio, korigovao, prilagodio...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 mar 2017, 03:17

Fazon je sto se LOS Nadala stavlja u prvi plan, a niko kao razlog toga ne vidi u maestralnom Federeru. Federer najboljeg Nadala ocigledno nikad ne moze pobijediti i to je fact. :)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 16 mar 2017, 03:19

shminka je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Ja se iskreno nadam da ti ne mislis da je Roger nasao neki novi bh, neki novi cudotvorni fazon protiv Nadala, jer ako mislis....
e svašta :lol: :lol: :lol: :lol:
evo budi iskren sad?
Ja sam stekao dojam, poslje darkerovog posta, kako je Roger nasao lijek za tu taktiku Nadala.Kako je Roger promjenio neke stvari drastično i slično.Stičem znači dojam da bi ovaj Roger trenutno od ovih 36 mečeva koji su odigrali u karijeri pobijedio 30, a Nadalu ostavio samo 6, ako bi i tolikoi.Da bi ovaj Roger finale RG-a iz 2008 uzeo sa 3:1 i tako to.Da bi najjaci Nadalov FH ikad, FH sa 4600 rotacija koji pada na liniju, vratio u cosak terena na drugu stranu svojim bh-om jer je on, pobogu si brate, našao tu jednu malo zackoljicu, neki fazon, nešto što ce mu donjeti toliki prevrat da dobrog Nadala (da ne kazem savršenog) uzme sa 6:2 6:4 na podlozi koja više godi Nadalu :hmmmmm: Eto sta je on napisao.

Rogeru kapu treba skinuti i o tome raspravljati, zasto i kako on dobro igra u 36 godini? Odakle izvlaci snagu i motivaciju.To je to.Covjekova kompletna igra je na visokom nivou, svaki udarac ga sluša i to je to.Nadal s druge strane nije u toj fazi svog tenisa i gotova priča.

Ja nesto ne vidim tu neku evoluciju aman zaman.Vidim samo da Rafa servira 50% lošije nego 2010,11,12 ili 13.Mislim i snagom i kontinuitetom.Vidim da ciste loptice salje u aut jer jedostavno ne igra dobro,znaci loptice na Fh bez potrebe da trči na nju...lošije se kreće tj sporiji je, manje trenira jer se više umara a automatski nije u ritmu, ima problema sa povredama,bio bolestan, mozda i nekih drugih stvari, tijelo istrošeno,tenis zahtjeva maximalnu spremu sve neke logične stvari vidim i nemam problem sa njima fakat.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 mar 2017, 03:23

Inace, Wawas ispadnel' od Nishioke treba mu uvest zabranu od ATPa da igra ATP turnire. Samo ga pustat na GS do kraja karijere.

Inace inace, sutra je Fedexu finale - definitivno jedini igrac koji ga moze dobit preostao na turniru. Nema respekta, nema straha, ima kvalitet, ima igru, pokazao je da moze utuc' Fedexa + motivacije nece nedostajat protiv GOATa sigurno. Ako i Kirdzu prodje, ova ostala buranija ga ne moze ugrozit ni pod razno, Nishikori chokercina usrana i Wawas koji se muci protiv Nishioke i kojeg Dzumi ovjerava lagano je pickin dim.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 16 mar 2017, 03:32

@Edine
Mislim da Roger jeste bolji u tim tehnickim stavkama sto si ti naveo.Nije za toliko puta ali definitivno jeste.
Opet siguran sa da to nije eliminatorno i da su druge stvari, koje je izgubio godinama, bitnije od toga sto je dobio.Rafa je vec krajem 2011 i pocetkom 2012 promjenio neke stvari u tehnickom segmentu svoje igre, postao bolji i kompletniji, ali nivo tenisa mu je bio veci u 2008 ja sam siguran.Isto vrijedi i za Novaka iz 2011 i 2015.Mlađa verzija bi ga rasula u 7 od 10 mečeva.

Opet kazem, darker napisa kako bi ovaj Roger uzeo nekog tamo Nadala iz 2008,10 ili mozda 13-e jer eto bezbeli "Nadalu više nije dovoljan samo TS" :crazy: Toliko je taj matchup na strani Nadala i toliko je Nadal izgubio na svom nivou godinama (više od Rogera, što opet treba Rogeru cestitati) da sumnjam da bi ovaj Roger, iskusniji sa boljim bh kako ti kazes ALI sa 10 godina manje na leđima teško pobijedio gore navedene verzije Nadala na podlogama od januara do juna.(znači ovaj Roger sa ovim kako vi kazete upgradeovanim BH uz mogucnost vremeplova i 10 godina manje)

Eto imadosmo, u odnosu na ovaj meč, manje više jednako dobrog Rogera u Australiji, na jos brzoj podlozi i manjem odskoku pa završi u pet setova maximalno guravo gdje se cekalo da Nadalovih 5 sati više na terenu prelomi meč (zasto je to bilo tako je opet tema neke druge rasprave).
A i tu se vidjelo kako Roger, za trenutne godine, igra vjerovatno najbolje sto moze, ali i kako kod Rafe itekako ima prostora za napredak u nekim stvarima.
Drugim riječima svaka čast Rogeru za danasnju partiju, ali ovaj Nadal je bio daleko od nivoa iz Australije, kamo li od nekog drugog nivoa.
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 16 mar 2017, 03:38, ukupno mijenjano 1 put.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 16 mar 2017, 03:34

samosarajvo je napisao/la:Ja nesto ne vidim tu neku evoluciju aman zaman.
Ne mogu ti ja pomoći da vidiš stvari koje očigledno nećeš da vidiš, jer samo onome ko neće da vidi mogu promaći promjene u Federerovoj igri protiv Nadala. Novi reket, novi sistem igre, tri vezane pobjede, ne može biti slučajno nikako.

Pa sam Nadal i ujak se okolo žale da tenis ide u pogrešnom smijeru, za njih je pogrešno da su servis i retern toliko bitni segmenti igre i sasvim je jasno što je to tako.

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 16 mar 2017, 03:37

Ne igra Roger sutra, pauza.
Backhand! :tokralju: :ljepota: :rol: :opaopa:
... 1 RG + 8 WB + 6 AO + 5 US = 20 GRAND SLAMS... ROGER FEDERER! ...
Kada igra Federer, tenis izdaleka izgleda kao da ima smisla!
Najveci!
Thank God the beauty of tennis is still safe in the hands of Roger Federer.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 16 mar 2017, 03:46

Nishioka GOATcina uzima IW! :tokralju: :tokralju:

To je novi nasljednik babuke ima da zasjeni Sushikorija samo tako!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 mar 2017, 03:48

BARNYCLE je napisao/la:Ne igra Roger sutra, pauza.
Upravu si, jbt sta rade na ovom turniru, prvo spoje zrijeb pa ga opet razdvoje kakav je ovo cirkus :damn: :roll:

Nishioka mlati idiota Wawu, tacno ga kaznit treba za ovo :lol: Cuj dzumhur i nisioka ga redaju, a kad dodje slam odbija pera Djoki krtini :lol:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 16 mar 2017, 03:49

shminka je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Ja nesto ne vidim tu neku evoluciju aman zaman.
Ne mogu ti ja pomoći da vidiš stvari koje očigledno nećeš da vidiš, jer samo onome ko neće da vidi mogu promaći promjene u Federerovoj igri protiv Nadala. Novi reket, novi sistem igre, tri vezane pobjede, ne može biti slučajno nikako.

Pa sam Nadal i ujak se okolo žale da tenis ide u pogrešnom smijeru, za njih je pogrešno da su servis i retern toliko bitni segmenti igre i sasvim je jasno što je to tako.
Dobro, evoluira ali ne tom brzinom da Nadala toliko smeta.Covjek je jednostavno pao, fizicki pa onda u jednom periodu i mentalno jer nije mogao da povrati niko fizicke spreme poslje par uzastopnih povreda.To je 80% razlog Nadalovog pada, onih 20% cemo ostaviti na revoluciju, jacu konkurenciju i slično.
Mjenja Roger neke stvari, mjenja ih zbog sebe i zbog generalnog nivoa tenisa i pobjeda protiv sviju, ne samo da mjenja nešto protiv Nadala.Te promjene su ga ucinile dugovjecnijim i zato mu opet treba kapu skinut.
Ja ne vidim da bi te stvari preokrenule neke stvari krucijalno u njihovom rivalstvu kroz citavu historiju, a to je ono sto je Darker napisao i sto je mene najviše upalilo.

Ko sto vec rekoh, imali smo u Australiji jednako dobrog Rogera kao vcrs, na jos brzoj podlozi i manjem odskoku u situaciji gdje je Nadal imao manje vremena za zagrijavu, manje mečeva u nogama (a znamo da mu je to bitno, bitnije nego Rogeru) pa se cekao peti set da Rafinih 5 sati na terenu duze prelomi meč (zasto je to bilo tako je opet tema za drugu raspravu).I tu se vidjelo da Rafa ima prostora za napredak, dok Roger vjrv prozivljava drugu mladost.
To je valjda neki dokaz kolko je ocajno Rafa odigrao večeras.

Kao sto rekoh, nisam gledao akapulko ali sam ocekivao da ovdje na IW-u Rafa dize nivo igre u odnosu na AO.To je logičan sljed događanja trebao da bude.Valjda je ta bolest i manjak treninga uzrok ove očajne partije.Mislim, mora biti to ako je ostatak tijela zdrav ili jednako zdrav u odnosu na Australiju.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 mar 2017, 03:50

Effenberg je napisao/la:Nishioka GOATcina uzima IW! :tokralju: :tokralju:

To je novi nasljednik babuke ima da zasjeni Sushikorija samo tako!
Ma jok, vrijeme je da neko od big4 dobije ovog Kirdzu budalastog...

Znaci babukovina uzima IWicu Osima i to petog :D :D :D

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 16 mar 2017, 03:57

Porediš finale slema, Rogerovo ganjanje 18. slem titule i u tom kontekstu hebeno 4. kolo apsolutno nebitnog mastersa u IWu?

Ovdje je em svježiji fizički, nije 7. meč na turniru nakon tri meča u pet setova, em jedno 178 puta opušteniji. A uz sve to duplo jači u svakom segmentu igre od Rafe trenutno.

Tenis ide, a Rafa ne može da prati, apsolutno je nebitno šta su razlozi za to, to je činjenica.

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 16 mar 2017, 03:59

Edin TM87 je napisao/la:
BARNYCLE je napisao/la:Ne igra Roger sutra, pauza.
Upravu si, jbt sta rade na ovom turniru, prvo spoje zrijeb pa ga opet razdvoje kakav je ovo cirkus :damn: :roll:

Nishioka mlati idiota Wawu, tacno ga kaznit treba za ovo :lol: Cuj dzumhur i nisioka ga redaju, a kad dodje slam odbija pera Djoki krtini :lol:
Mah ovaj IW traje duze od ostalih mastersa, pa je valjda drugacije s rasporedom. Ko ce znati. Mozda je zavjera protiv Noleta! Haas i njegova zena su tamo glavni! :rol:
Lahko je Fedreru dobijati Nadala kad je Nadal ostario! :D :lol: :rol:
Wawrinka :facepalm:
... 1 RG + 8 WB + 6 AO + 5 US = 20 GRAND SLAMS... ROGER FEDERER! ...
Kada igra Federer, tenis izdaleka izgleda kao da ima smisla!
Najveci!
Thank God the beauty of tennis is still safe in the hands of Roger Federer.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 16 mar 2017, 04:10

Nishioka GOAT zachokira servirajuci za mec.

Al nema veze dace njemu Wawrija opet hajmo sad na 7:5 izac!

Opet zachokira GOATcina! :facepalm:
Ide TB
Zadnja izmjena: Effenberg, dana/u 16 mar 2017, 04:20, ukupno mijenjano 1 put.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 mar 2017, 04:19

Joj zamrzit cu Wawrinku igraca kojeg rijetko gotivim, preko noci cu ga zamrzit jer ispada od Dzumhura i Nishioke za redom, e moj Nolo ko ti odbi 3 slama, pa i ne zasluzujes mesa da jedes

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: ATP Tour

Post Postao/la Effenberg » 16 mar 2017, 04:24

Edin TM87 je napisao/la:Joj zamrzit cu Wawrinku igraca kojeg rijetko gotivim, preko noci cu ga zamrzit jer ispada od Dzumhura i Nishioke za redom, e moj Nolo ko ti odbi 3 slama, pa i ne zasluzujes mesa da jedes
Nije jos ispao. Nishioka grca ko riba na suhom. Igra neke atraktivne poteze umjesto da zavrsi bitne poene bilo kako.

Edin TM87
Kontakt:

Re: RE: Re: ATP Tour

Post Postao/la Edin TM87 » 16 mar 2017, 04:29

Effenberg je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Joj zamrzit cu Wawrinku igraca kojeg rijetko gotivim, preko noci cu ga zamrzit jer ispada od Dzumhura i Nishioke za redom, e moj Nolo ko ti odbi 3 slama, pa i ne zasluzujes mesa da jedes
Nije jos ispao. Nishioka grca ko riba na suhom. Igra neke atraktivne poteze umjesto da zavrsi bitne poene bilo kako.
Ma evo provuce se, a bude ti zao ovaj izgino koljena mu otisla dvaput servira za mec i nista. Steta navij'o sam za njeg u TB.

Sad ce ova kljaka u finale nekako i dobit Federera tamo kao u MC yebo sve :lol:

Odo spavat, a Thiema i Monfilsa nek gleda Effe ludi :lol:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 16 mar 2017, 04:31

Ma nalupace ga Thiem/Monfils ko god. Los je.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 16 mar 2017, 08:30

Ko je babuka? :cool:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 16 mar 2017, 09:17

bio je ustvari loš meč, bolje bi mi bilo da sam išo spavat. nadal je pokušavao ko i prije preko rogerovog backhanda, a ovaj je ubijao upravo tim backhandom. po meni još više nego u australiji. nekako i cijela atmosfera nije bila kao u njihovim velikim mečevima, ok osmina finala i nije neki pretjerano veliki meč ali ipak su igrali rafa i roger.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.