Cuj mali kapacitet 4500,nije 100%
Prvo sadasnji jug je u zadnjih par godina,mozda 2 ili tri puta premasio tu cifru,koliko god se mi htjeli lagati ili ne,tako je.
Drugo,dosta ljudi,sto one starije ekipe pored wc-a i jugoistoka,ako ne i svi,ce se preseliti na istok,logicno gledano,to su penzioneri koji doleze na jug zbog cjene karata,a stoje na mjestima sa kojih najbolje vide.Jos ako im se da povlastica za istok kao i za jug,tj jeftinije karte,eto njih svi na istok. U tu grupu spadaju i roditelji s djecom kojih je btw sve manje na jugu,a ne idu na sjever iz dobro poznatih razloga. A ovi sto dolaze i jedni i drugi su dobar dio standardne raje na jugu...
Trece,bas taj jug na 2 sprata je dobar,koji bi razdjelio stariju i mladju raju,sigurno,a i sa manjim brojem ljudi bi vizuelno pun izgledao i ljepse izgledao. (primjer pitari na sjeveru koseva u 70% utakmica popune 1/5 sjevera od 6k,nek se ne uvrijede,al i kad ih dodje 2-3000 izgledaju ko da ih ima 200)
Cetvrto i najbitnije,ja bi licno mnogo sretniji bio da je citav stadion nastavak na sjever,istog izgleda,ali osposobljen za evropu, i da ima 15000 stolica,bio bi odlican,onda bi se bar covjek mogao nadati nekoj realizaciji projekta. Ovako ko da se spremamo za svjetsko prvenstvo,a to treba da kosta 30 mil maraka. Inace nisam,al kad logicno sagledam skeptican sam oko svega ovoga,dok "ne vidim bagere"

pa makar i na slici.
Ev samo banalan primjer,ove staklene/plasticne plave ploce koje okruzuju stadion,jednostavnim prebrojavanjem,ima ih oko 80*2 + 120*2 =400 priblizno ,e sad ploca te velicine,bila staklena ili plasticna,mora biti extra kvalitetna da ne ubije koga ili pukne ne kosta ispod 1000km komad,sto izadje oko 400000+ nosaci za to+dnevnice ljudi koji ce to ugradjivati,nabrat ce se to na 600000 minimalno,e sad samo skontajte gdje je sve ostalo... Pa stolice koje priblizno kostaju,podzemni parking,viseci krov,novi reflektori izgleda,a sat jednog bagera je oko 100km,ne uklapa me se sve to u 30mil maraka nikako,nazalost
Smrdi mi ovo na suplju,al nada umire zadnja...