Asmir Begović

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Rokoko87
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la Rokoko87 » 11 mar 2019, 15:50

Još nije prebačeno u ostalo?
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 11 mar 2019, 15:50

Osim13 je napisao/la:
coelho41 je napisao/la:13. januara, Begović je bio ubjedljivo najgori golman u EPL po sljedećem podatku:
"Bournemouth conceded more goals per game (1.78) than any other side within the top four tiers of English league football in 2018. Cherry-pick."
Glupi bošnjače kakve to veze ima on je Azmir Bejgovič
vako i benevento jedne godine u seriji a, primali puno golova al nije golman bio kriv loša odbrana, treba stat u odbranu begovića nadam se da će menađerski trener makar grižnju savjest osjećat jer je operaciju platio od para što je zaradio na kjosevskom i piriću

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 11 mar 2019, 15:51

Bega nas jedini, uvijek ces biti Ministar odbrane i broj 1, makar u nasim srcima. Uz Hasagica najbolji golman ove repke ikad!
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 11 mar 2019, 15:51

HARAM JE TO ŠTO RADIŠ ROBI, STIĆI ĆE TE AZMAJROVA KLUPA
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 11 mar 2019, 15:55

Nastupi nemaju veze sa tim, da je najgori golman u historiji Premiershipa opet ne vidim po cemu bi Piric ili Kjosevski mogli imati prednost nad njim, tako da je pricati o nastupima bezveze. Mora nesta drugo da bude u pitanju, i mislim da bi se Robi ili Asmir ili obojica morali oglasiti o tome sto prije.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 11 mar 2019, 16:26

nek nauci bosanski pa nek igra za nas
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Willer
Kontakt:

Post Postao/la Willer » 11 mar 2019, 17:16

Sarmelino je napisao/la:nek nauci bosanski pa nek igra za nas
I ti mi neki moderator? Nabijem te na neku stvar. Al se ovaj forum srozao kad daju dječurliji da se igraju moderatora.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 11 mar 2019, 17:27

Willer je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:nek nauci bosanski pa nek igra za nas
I ti mi neki moderator? Nabijem te na neku stvar. Al se ovaj forum srozao kad daju dječurliji da se igraju moderatora.
Reci mu, cim on ima moderatora to ne moze biti dobro nikako.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 11 mar 2019, 17:35

A koju stvar

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 11 mar 2019, 17:38

Osim13 je napisao/la:A koju stvar
Hocemo obrazlozenje :rol: :rol:
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 11 mar 2019, 20:30

Hocu da slusam izjave na bosanskom, i Robija otjerat ako ne ubaci kakvo ba ili bolan u vokabular.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 11 mar 2019, 20:45

robija strah da ce ga ošinut hoklicom iza ledja ako ga pozove
Zarathustra

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 11 mar 2019, 20:45

asmir benchovic
23

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 11 mar 2019, 20:50

Ne dopada se klupa za rezerve na Grbavici Asmiru pa zato neće, nije do Robija

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 mar 2019, 22:36

Begović jednostavno mora imati mjesta u repki, ne znam šta se Prosinečki zainatio.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 12 mar 2019, 00:07

To je sve zato jer ga je veliki Vranješ prešao po broju stranica na ovom forumu.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 mar 2019, 02:33

Prije svega, odluku Prosinečkog da ga ne pozove aposlutno poštujem.

Objektivno, gledajući kvalitet, kvantitet, šta god već, Asmir zaslužuje biti u reprezentaciji po svakom parametru. Golman koji ima 250 odigranih utakmica u Premiershipu apsolutno, al' apsolutno mora biti u reprezentaciji gdje su mu konkurencija golmani koji su branili ili brane u bosanskoj, slovenačkoj, azerbejdžanskoj i turskoj ligi.

Ovo gore je neupitno, i kada se gleda samo taj neki učinak na terenu i suhi kvalitet, tu dileme nema.

Ali, ali, ali, nešto je puklo na relaciji Begović-Robi i to je cijelokupna situacija poprilično čudna i nesvakidašnja. Za razliku od, naprimjer Hajrovića, koji nikada nije pozvan od kako je Robi selektor, Prosinečki je čini mi se četiri puta stavljao Begovića na spisak reprezentacije. Prvi put u martu prošle godine (preskočio je to okupljanje zbog neke rutinske operacije koliko se sjećam).

Definitivno je puklo na sljedećem okupljanju tj. u junu prošle godine. Begović je dobio poziv, zamolio Prosinečkog za dopust, ovaj ga pustio al' je očigledno tu došlo do nekih zamjerki sa selektorove strane, jer je sam Prosinečki izjavio da je razlog za dopust parafraziram "za Begovića veliki, za mene veoma mali" (mada sam to pročitao tek u nekom intervjuu nedavno, nakon završetka Lige nacija).

Sljedeće okupljanje je bilo za Ligu nacija u septembru, tada nije dobio poziv, digla se frka u javnosti, Robi je rekao da mu vrata reprezentacije nisu zatvorena. Za sljedeću "akciju" u oktobru je ponovo dobio poziv, odazvao se, u Ligi nacija protiv S.Irske je bio na klupi, a protiv Turske u prijateljskoj je branio drugo poluvrijeme.

I tada se činilo da se situacija izgladila, Begović je dobio poziv i za naredno okupljanje protiv Austrije i Španije, ali je otkazao zbog neke povrede palca (pa je to "dokumentovao" i na instagramu), al' je u međuvremenu retvitovao onaj neki tvit gdje se blati Prosinečki, a i također je čudno da je branio zadnju utakmicu pred okupljanje i da je branio odmah prvu utakmicu nakon okupljanja. Znači baš je ta povreda palca nastala u te dvije hefte kada je trebao biti sa reprezentacijom. Ne kažem da je nemoguće ili da laže, ali je to još jedan dodatni detalj koji čini situaciju komplikovanijom.

Moje mišljenje je da je istina negdje između, Begović je propustio previše okupljanja zbog raznih razloga (dok je redovno branio u klubu prije i poslije tih okupljanja), a Prosinečki je možda malo i prenaglo shvatio sve to kao "biranje utakmica" ili "bijeg od konkurencije", a nije ispao baš fer ako mu je dao normalno taj dopust u junu pa mu to kasnije nabijao na nos.

Moguće je i da postoji još neka "dublja priča" koju mi ne znamo, da li je to Hasagić, da li je to lažiranje razloga od strane Begovića da ne bi dolazio, zaista ne znam, al' nešto sigurno postoji što mi kao navijači ne znamo, nego možemo samo nagađati.

Mislim da ima načina da se Asmir vrati u reprezntaciju ako bi obojica željeli da sjednu i razgovaraju, ali mi se čini da je to u ovom trenutku teško za očekivati, a pogotovo će šanse za to biti manje ako reprezentaciji krene dobro u kvalifikacijama, odnosno ako Šehić nastavi funkcionisati onako solidno na golu kao u proteklih godinu dana.
Eto toliko na temu Begovića, ja više nemam namjeru pisati o njegovom nepozivanju u reprezentaciju, dao sam svoje neko viđenje i mišljenje i to je to. Usput, halalite na dužem postu, možda sam previše elaborirao, zato sam ga i stavio u spoiler :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

gigun

Post Postao/la gigun » 12 mar 2019, 07:14

Robi zna šta radi :bow: , ne dozvoljava ulici da mu pravi spisak. :bih:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 mar 2019, 14:15

Raonffa je napisao/la:
Prije svega, odluku Prosinečkog da ga ne pozove aposlutno poštujem.

Objektivno, gledajući kvalitet, kvantitet, šta god već, Asmir zaslužuje biti u reprezentaciji po svakom parametru. Golman koji ima 250 odigranih utakmica u Premiershipu apsolutno, al' apsolutno mora biti u reprezentaciji gdje su mu konkurencija golmani koji su branili ili brane u bosanskoj, slovenačkoj, azerbejdžanskoj i turskoj ligi.

Ovo gore je neupitno, i kada se gleda samo taj neki učinak na terenu i suhi kvalitet, tu dileme nema.

Ali, ali, ali, nešto je puklo na relaciji Begović-Robi i to je cijelokupna situacija poprilično čudna i nesvakidašnja. Za razliku od, naprimjer Hajrovića, koji nikada nije pozvan od kako je Robi selektor, Prosinečki je čini mi se četiri puta stavljao Begovića na spisak reprezentacije. Prvi put u martu prošle godine (preskočio je to okupljanje zbog neke rutinske operacije koliko se sjećam).

Definitivno je puklo na sljedećem okupljanju tj. u junu prošle godine. Begović je dobio poziv, zamolio Prosinečkog za dopust, ovaj ga pustio al' je očigledno tu došlo do nekih zamjerki sa selektorove strane, jer je sam Prosinečki izjavio da je razlog za dopust parafraziram "za Begovića veliki, za mene veoma mali" (mada sam to pročitao tek u nekom intervjuu nedavno, nakon završetka Lige nacija).

Sljedeće okupljanje je bilo za Ligu nacija u septembru, tada nije dobio poziv, digla se frka u javnosti, Robi je rekao da mu vrata reprezentacije nisu zatvorena. Za sljedeću "akciju" u oktobru je ponovo dobio poziv, odazvao se, u Ligi nacija protiv S.Irske je bio na klupi, a protiv Turske u prijateljskoj je branio drugo poluvrijeme.

I tada se činilo da se situacija izgladila, Begović je dobio poziv i za naredno okupljanje protiv Austrije i Španije, ali je otkazao zbog neke povrede palca (pa je to "dokumentovao" i na instagramu), al' je u međuvremenu retvitovao onaj neki tvit gdje se blati Prosinečki, a i također je čudno da je branio zadnju utakmicu pred okupljanje i da je branio odmah prvu utakmicu nakon okupljanja. Znači baš je ta povreda palca nastala u te dvije hefte kada je trebao biti sa reprezentacijom. Ne kažem da je nemoguće ili da laže, ali je to još jedan dodatni detalj koji čini situaciju komplikovanijom.

Moje mišljenje je da je istina negdje između, Begović je propustio previše okupljanja zbog raznih razloga (dok je redovno branio u klubu prije i poslije tih okupljanja), a Prosinečki je možda malo i prenaglo shvatio sve to kao "biranje utakmica" ili "bijeg od konkurencije", a nije ispao baš fer ako mu je dao normalno taj dopust u junu pa mu to kasnije nabijao na nos.

Moguće je i da postoji još neka "dublja priča" koju mi ne znamo, da li je to Hasagić, da li je to lažiranje razloga od strane Begovića da ne bi dolazio, zaista ne znam, al' nešto sigurno postoji što mi kao navijači ne znamo, nego možemo samo nagađati.

Mislim da ima načina da se Asmir vrati u reprezntaciju ako bi obojica željeli da sjednu i razgovaraju, ali mi se čini da je to u ovom trenutku teško za očekivati, a pogotovo će šanse za to biti manje ako reprezentaciji krene dobro u kvalifikacijama, odnosno ako Šehić nastavi funkcionisati onako solidno na golu kao u proteklih godinu dana.
Eto toliko na temu Begovića, ja više nemam namjeru pisati o njegovom nepozivanju u reprezentaciju, dao sam svoje neko viđenje i mišljenje i to je to. Usput, halalite na dužem postu, možda sam previše elaborirao, zato sam ga i stavio u spoiler :D
Bravo!

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 12 mar 2019, 15:56

slika

slika

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 6 gostiju.