NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: NBA 2019/2020

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 okt 2019, 19:53

Nikoga vise ne cudi da Kawhi odmara.Doktori SA su njemu davno uspostavili dijagnozu da ima genetsku tendiopatiju kvadricepsa,sto su njegovi ljudi negirali,a evo opet se ispostavlja tacnom.

Problem je sto obicno u takvim slucajevima,fransize odlucuju kad ce odmarati,kad ce igrati i koliko ce igrati,ali u ovom slucaju i to pitanje su preuzeli on i njegov kamp.
Jednostavno,to je jedan od uslova da "imas" Kawhia.

Kako se sad klupko odmotava,licno mislim da je i ova tema bila dio neslaganja Popa i njegovih ljudi.Pop je starog kova i vjerujem da mu se nije dopala ideja da iko,van doktora SA i njega,odlucuje kad ce neko igrati i koliko!?To je Kawhiev kamp iskoristio da ospe paljbu po doktorima SA,njihovim dijagnozama i metodama rada.

Gledao sam svaku tekmu LAC do sada i odmah uocio da je on na ogranicenju minuta,a potvrda mi je dosla u utakmici protiv PHXa kad su se LAC priblizili rezultatski i ozbiljno zaprijetili da preokrenu istu.Tad Doc vadi Kawhia iz igre na nekih 6-7min prije kraja(vjerovatno da ne bi prekoracio te neke minute) i racuna da ce ekipa ostati u korak sa ovima dok ga ne vrati.Na neke 3-4min do kraja,vraca Kawhia u igru,ali je PHX vec bio povecao prednost koju LAC nisu mogli stici.

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 30 okt 2019, 20:07

Pa znalo se je prije pocetka sezone, da ce kawhi odigrati od prilike 60 utakmica, rekli su svi kod klipa da ga nece trositi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 okt 2019, 20:17

Edviin je napisao/la:
30 okt 2019, 20:07
Pa znalo se je prije pocetka sezone, da ce kawhi odigrati od prilike 60 utakmica, rekli su svi kod klipa da ga nece trositi.
Kad su to rekli?Ja sam samo citao da je Kawhi sad potpuno zdrav,a i on sam je izjavljivao da nece biti restrikcija kao prethodne sezone.

To da ce igrati 60 tekmi smo pisali mi na forumu.

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 30 okt 2019, 20:22

NEZALAGANJE je napisao/la:
30 okt 2019, 20:17
Edviin je napisao/la:
Kad su to rekli?Ja sam samo citao da je Kawhi sad potpuno zdrav,a i on sam je izjavljivao da nece biti restrikcija kao prethodne sezone.

Nisam siguran, ali imam u sjecanju da je neko od clipa govorio kako ce se cuvati kawhi da bude sto odmorniji za PO, nesto u tom smislu. A i u ovogodisnjim predictions je bilo napisano da se moze ocekivati od njega nekih 60+ utakmica.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 30 okt 2019, 20:28

Justin je napisao/la:
30 okt 2019, 18:15
Oikamid je napisao/la:
30 okt 2019, 18:12
Kawhi već odmara :urnebes:
Ocekivano b2b. Nisam ga trebao draftati.
28 godina ima i odmara. :damn:
Isti sam :(
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 30 okt 2019, 20:33

BernardBarnjak je napisao/la:
30 okt 2019, 20:28
Justin je napisao/la:
30 okt 2019, 18:15
Oikamid je napisao/la:
30 okt 2019, 18:12
Kawhi već odmara :urnebes:
Ocekivano b2b. Nisam ga trebao draftati.
28 godina ima i odmara. :damn:
Isti sam :(
Koju ti ligu igras?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 okt 2019, 20:45

Edviin je napisao/la:
30 okt 2019, 20:22
30 okt 2019, 20:17
Edviin je napisao/la:

Nisam siguran, ali imam u sjecanju da je neko od clipa govorio kako ce se cuvati kawhi da bude sto odmorniji za PO, nesto u tom smislu. A i u ovogodisnjim predictions je bilo napisano da se moze ocekivati od njega nekih 60+ utakmica.
Leonard will be entering his second full season since returning from a nagging quad injury that shortened his 2017-18 campaign. Granted, he did suffer a knee ailment during the playoffs against the Milwaukee Bucks, but he figures to finally have a clean bill of health.
The Clippers made it clear during his introductory press conference that there isn’t any set plan in place to manage his workload, which in itself suggests the team will rest him at a much lower rate than last year. Head coach Doc Rivers recently echoed a similar sentiment that Leonard should be able to physically handle a bigger slate of games.

But according to Dan Woike of the Los Angeles Times, the Clippers do not intend to rest Kawhi as aggressively as the Raptors did.There are likely a few layers to this. First off, Kawhi is obviously healthy, which is great news. If there was even an inkling of doubt that he was still somewhat fragile, the Clippers wouldn't be taking chances. Second, Kawhi will likely still rest. Maybe not every back-to-back, but definitely here and there. Third, the Clippers might not be able to afford to rest Kawhi as much with Paul George expected to miss potentially significant time to start the season after shoulder surgery. Fall too far back in the Western Conference, and you're in trouble.

Evo isjecci iz 2 clanka koja lako pronadjoh.Vidimo "kako nemaju spreman plan za njegov load" i kako to nece biti tako striktno. :roll: 4 utakmice u sezoni,vec je ns ogranicenju minuta i preskace prvi b2b. :oops:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 okt 2019, 20:52

Neka i bolje da zavrsimo prvi :kafa:

Lakers/Clippe 2i/3i. Nek se kolju u drugoj rundi a mi lagano sprcamo denver ili takve neke levate :kafa:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 30 okt 2019, 20:55

Tracy3McGrady je napisao/la:
30 okt 2019, 20:33

Koju ti ligu igras?

Ne igram ovdje na forumu.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 30 okt 2019, 20:56

30 okt 2019, 19:53
Nikoga vise ne cudi da Kawhi odmara.Doktori SA su njemu davno uspostavili dijagnozu da ima genetsku tendiopatiju kvadricepsa,sto su njegovi ljudi negirali,a evo opet se ispostavlja tacnom.

Problem je sto obicno u takvim slucajevima,fransize odlucuju kad ce odmarati,kad ce igrati i koliko ce igrati,ali u ovom slucaju i to pitanje su preuzeli on i njegov kamp.
Jednostavno,to je jedan od uslova da "imas" Kawhia.

Kako se sad klupko odmotava,licno mislim da je i ova tema bila dio neslaganja Popa i njegovih ljudi.Pop je starog kova i vjerujem da mu se nije dopala ideja da iko,van doktora SA i njega,odlucuje kad ce neko igrati i koliko!?To je Kawhiev kamp iskoristio da ospe paljbu po doktorima SA,njihovim dijagnozama i metodama rada.

Gledao sam svaku tekmu LAC do sada i odmah uocio da je on na ogranicenju minuta,a potvrda mi je dosla u utakmici protiv PHXa kad su se LAC priblizili rezultatski i ozbiljno zaprijetili da preokrenu istu.Tad Doc vadi Kawhia iz igre na nekih 6-7min prije kraja(vjerovatno da ne bi prekoracio te neke minute) i racuna da ce ekipa ostati u korak sa ovima dok ga ne vrati.Na neke 3-4min do kraja,vraca Kawhia u igru,ali je PHX vec bio povecao prednost koju LAC nisu mogli stici.
Pa ako je to razlog zbog kojeg smo izgubili najboljeg igraca lige onda cijeli FO treba dobit otkaz. Covjek treba odmarat i ako on hoce da bira protiv toga treba mu se to omogucit. Bukvalno nema goreg razloga za izgubit takvog igraca.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 okt 2019, 20:59

Decko,ohladi vise.Ne slazemo se sa misljenjima i cao.Ne moras mi se vezivati na svaki post.
Za mene nijedan igrac nije iznad fransize,makar se on zvao i Tim Duncan,ako ce se ponasati svojevoljno.

Druga stvar napisah da je to vjerovatno bio JEDAN od razloga.Osnovni je da je on ciljao LA iz x razloga poznatih njemu i njegovim ljudima.

P.S.Posto je tebi vrhunski igrac iznad svega,imas eto LAC i opleti.Oni rade sve kako treba,a vjerovatno ce uzeti i titulu. ;)
Plus imaju uspjesnog trenera koji nije senilan i ne bavi se politikom. ;)

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 30 okt 2019, 21:02

@neza
Neznam sad vise ni ja, sad mi je sve cudno. Namjera je da se odmara, ali ocito je do njega da ce on odluciti kad i koliko a ne neko drugi...

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 30 okt 2019, 21:06

30 okt 2019, 20:59
Decko,ohladi vise.Ne slazemo se sa misljenjima i cao.Ne moras mi se vezivati na svaki post.
Za mene nijedan igrac nije iznad fransize,makar se on zvao i Tim Duncan,ako ce se ponasati svojevoljno.

Druga stvar napisah da je to vjerovatno bio JEDAN od razloga.Osnovni je da je on ciljao LA iz x razloga poznatih njemu i njegovim ljudima.

P.S.Posto je tebi vrhunski igrac iznad svega,imas eto LAC i opleti.Oni rade sve kako treba,a vjerovatno ce uzeti i titulu. ;)
Plus imaju uspjesnog trenera koji nije senilan i ne bavi se politikom. ;)
Ti trebas ohladit. Navijam ja za Spurse i dalje. Al to ne mora znacit da se moram slagat sa svakom odlukom FOa i pokusavat ih pravdat za gluposti koje urade.
Isto ko da kazes nekom da nije Bosanac jer se ne slaze sa politikom koju provodi BiH. Ili da Njemac ne bude Njemac ako se ne slaze s politikom Njemacke.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 okt 2019, 21:07

Edviin je napisao/la:
30 okt 2019, 21:02
@neza
Neznam sad vise ni ja, sad mi je sve cudno. Namjera je da se odmara, ali ocito je do njega da ce on odluciti kad i koliko a ne neko drugi...
Pa o tome ti pisem.Njegov kamp vodi takve stvari,a data fransiza,njen trener i njen staff su tu samo paravan tome i neko s kim on "radi u dogovoru" kad se takve srvari komentarisu.

Pa Masai izjavi nakon njegovog odlaska iz TOR kako je Kawhi bio korektan,ali da to ne moze reci za ostale oko njega.Ista stvar je bila i u SA.Uostalom,obje tekme SA protiv TOR prosle sezone,Pop ga izgrli i ne rece nista protiv njega.Naprotiv.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 okt 2019, 21:11

@Kanye Ja tebe ne citiram.I vec sam ti objasnio.Ne moramo se slagati,ali vrijedjati instituciju kakav je Pop samnom u diskusiji neces.Zato smo i zavrsili ti i ja svu pricu.Jedno je iznijeti svoje misljenje,a sasvim drugo pljuvati nekog ko je fakticki (zajedno sa RCem,Duncanom i Holtom) napravio moderni SA.Samim time je zasluzio da ne mora vise nikad nista uraditi,a i dalje nas vodi ka uspjesima.Prema tome,furaj svoju pricu i ostavi se komentarisanja mene i mojih postova.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 30 okt 2019, 21:14

Kad smo vec kod Duncana i Doca. Kad je Tim trebao u Orlando Doc mu nije dozvolio da dovodi porodicu na timski avion. Glumio strogocu, nije stavljao igraca iznad fransize. I Tim ostane u Spursima. 19 godina poslije, i 4 titule za Spurse poslije, koje su dosle zbog toga, Doc naucio lekciju i shvatio koliko vrijedni elitni kosarkas. U Spursima se umislili da su oni odgovorni za titule, ne Duncan.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 okt 2019, 21:33

I jel Duncan vodao svoju porodicu sa ekipom SA po gostovanjima?Nije!Tu sva prica zavrsava.

Nadalje,koliko god je Tim zasluzan za titule,toliko su zasluzni i RC i Pop,ma sta oni izjavljivali u medijima.

Dovoljno je samo pogledati listu HOFova i drugih vrhunskih igraca koji nikada nisu imali ni top trenera,ni top FO,a neki nijedno da bi nesto postigli,iako su imali talenat za to.Ti i dalje misli da sam kvalitet igraca donosi titulu.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 okt 2019, 21:35

Pa prije ces osvojit sa jakim igracem nego jakim trenerom. Eto Pop ti je primjer :kafa:

Kawhi osvoji i bez Popa, Pop sa DeGroznim.nece nikad

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 okt 2019, 21:43

alemsa je napisao/la:
30 okt 2019, 21:35
Pa prije ces osvojit sa jakim igracem nego jakim trenerom. Eto Pop ti je primjer :kafa:

Kawhi osvoji i bez Popa, Pop sa DeGroznim.nece nikad
Vauuu otkrio si Ameriku.Cuj prije se osvaja sa kvalitetnim igracima?Zadnji put kad sam gledao kosarku igrali su igraci,a ne treneri.

Problem je sto u 99,9 slucajeva jedno bez drugog ne ide i ti kao navijac HOU bi to naibolje trebao znati.Zadnji koji je uzeo titule bez jakog trenera je James sa Lueom.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 30 okt 2019, 21:45

Mike D’Antoni je Pep Guardiola kosarke po svim parametrima.Jedini razlog zasto nema uspjeha ko Pep je taj sto u NBA uspjeh u potpunosti zavisi o nokaut utakmicama i zato sto moras dobiti 4 nokaut utakmice da bi prosao samo jednu rundu dok je u fudbalu cesto dosta jedna
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Zaključano

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.