Sead Kolašinac

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

L-Train
Kontakt:

Re: Sead Kolašinac

Post Postao/la L-Train » 13 apr 2025, 21:42

Uzas.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 13 apr 2025, 21:43

6 mjeseci van i tesko da se vrati na ovaj nivo... Bez njega smo mnogo mnogo losiji pozadi...

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 13 apr 2025, 21:43

armando je napisao/la:
13 apr 2025, 21:28
SetoKaiba je napisao/la:
13 apr 2025, 21:23
BIHfan je napisao/la:
13 apr 2025, 20:36
Auuu acl i meniskus u paketu. Moze se rec da je mozda i karijera u pitanju. :cry: :cry:
Kakva karijera u pitanju, zašto lupetate bez ikakve osnove? Pa nisu više osamdesete i da ti ovakva povreda završi karijeru. U većini slučajeva kod kidanja ACL-a strada i meniskus, nije ovo izolovan slučaj pa da se govori o nekom otežavajućem faktoru u vidj stradavanja meniskusa.
Vjerovatno je i hrskavica oštećena i to sve u paketu i jeste najteža moguća povreda.
On je jednom pokidao ligamente, ne znam jel u pitanju ista noga.
Kao što rekoh, meniskus skoro pa uvijek strada kad pucaju ukršteni ligamenti, nije to nikakva novost. Prošli put je bilo desno koljeno, sad je lijevo.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 13 apr 2025, 21:44

Davao je poleta cvajtasima a cesto se od njega pokretale akcije.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 13 apr 2025, 21:58

Samo je bilo pitanje vremena kada ce mu se ovo desiti. Da mu Bog olaksa muke i da nam se vrati. Ako je 6 mjeseci, tesko da ce zaigrati kuci protiv Austrije, ali bi trebao biti tu akobogda u novembru, kada bude najvise trebao.
Ipak, nakon ovakvih povreda povratak je uvijek tezak i vrlo cesto dodje do drugih povreda. A s obzirom na njegovo tijelo, samo je pitanje sta ce sljedece puknuti ili istegnuti.
Kakogod, sada je pitanje i sta ce Atalanta uraditi, gdje ce nastaviti karijeru... valjda budu dzentlmeni pa mu produze ugovor, jer tesko da ce neka ozbiljna ekipa kupiti igraca na operacionom stolu.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 13 apr 2025, 22:02

On je staklen citav period i to ga sprecava da napravi vecu karijeru i u Atalanti u LP koro je nakon jednog duela izasqo van u 65min i tad sam mislio da je stradalo koljeno jednostavno takva japija snazan ko bik al tijelo ne trpi

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 13 apr 2025, 22:05

Ne mracite toliko, povredjivao se bruku puta i vracao se i bolji, tako da taman do devetog mjeseca da se vrati ekstra.
BašČelik!

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 13 apr 2025, 22:10

mozda tek u novembarskom prozoru budemo mogli racunati na njega

Rumunija kuci, Austrija u Becu
Don't believe the hype.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 13 apr 2025, 22:35

Iz licnog iskustva, a sto se samog meniskusa tice, sve zavisi na koji nacin ce hirurzi rijesavati stvar.

Meni su meniskus zasili jer sam rekao da zelim basketa i dalje igrati, dzaba sve. U tom slucaju, kada ti sivaju meniskus, 6 sedmica je lezanja bukvalno. Nema oslanjanja na operisanu nogu, bukvalno.

Vađenje meniskusa znaci brzi oporavak, ali kada je bavljenje sportom u pitanju, posebno na profi nivou, upitna buducnost.

Meniskus je organ sam po sebi. Od njega zavisi rad cijelog mehanizama u koljenu.

Sto se tice ligamenata. Meni su iz kvadircepsa uzimali tkivo i tako sanirali ligamente. Poslije operacije mi hirurg govori, imas nove ligamente. Ja kontao, nesto metalno mi ugradili. A to uzimanje tkiva ima za posljedicu dodatnu atrofiju misica.

8 rupa u koljenu. 6 sedmica prilicnog mirovanja i tek nakon toga prvi koraci i pocetak rehabilitacije.

Meni je najgore bilo gledati vlastitu nogu taj period. Kao grana suha cijelom duzinom.

Kao sto sam napisao, i skoro dvije godine nakon svega vracam misic .

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 13 apr 2025, 22:42

Drum je napisao/la:
13 apr 2025, 22:35
...
nedavno mi je kolega imao jednu pa drugu operaciju u razmaku od po mozda 7-8 mjeseci, od ranije je kao znao da ce morati to da uradi, fudbalski je rekreativac, a mislim da je oštetio nekad na skijanju.
Evo od druge mu je prošlo neka 4 mjeseca i jos ne hoda bas kako treba, mentalno je to zeznuto, bukvalno uci hodati, ide na terapije, prebacivanje opterećenja i to.
Onako u razgovoru s doktorima kaže da je kod profesionalaca osnovni problem u vremenu rehabilitacije, svi žure sa povratkom na teren pa pocnu trenirati peti ili šesti mjesec dok je kako on bar kaže realna preporuka 12 mjeseci off.

Ali kako god okrenes, nisi nikad isti vise nakon ACL-a.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 apr 2025, 22:50

Veoma tužna vijest.
A trebao je napraviti veliki transfer na ljeto, bilo u Inter ili nekog drugog velikana jer bi bio slobodan igrač. Bas šteta.
Sumnjam da ce nam biti na raspolaganju i u novembru, ali hajde, nada zadnja umire.
Ogromna steta i za njega i za reprezentaciju.
Brz oporavak mu želimo i da psihički to podnese na najbolji način.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 13 apr 2025, 22:54

Meni je rađena u Tz ova operacija prije 3 godine.. istopi ss noga za par dana covječe, mjesecima kasnije vracas. Naravno, on ce imati vrhunske uslove i ici ce bolje akobogda.
Rekao bih da je najveci problem poslije ovoga u glavi. Kad god šutnem loptu imam osjecaj da mi kroz glavu prodje anestezija, operacija, banja...

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 13 apr 2025, 23:01

Pogba je napisao/la:
13 apr 2025, 22:42
Drum je napisao/la:
...
nedavno mi je kolega imao jednu pa drugu operaciju u razmaku od po mozda 7-8 mjeseci, od ranije je kao znao da ce morati to da uradi, fudbalski je rekreativac, a mislim da je oštetio nekad na skijanju.
Evo od druge mu je prošlo neka 4 mjeseca i jos ne hoda bas kako treba, mentalno je to zeznuto, bukvalno uci hodati, ide na terapije, prebacivanje opterećenja i to.
Onako u razgovoru s doktorima kaže da je kod profesionalaca osnovni problem u vremenu rehabilitacije, svi žure sa povratkom na teren pa pocnu trenirati peti ili šesti mjesec dok je kako on bar kaže realna preporuka 12 mjeseci off.

Kada sam nakon 6 sedmica ostavio stake i uradio jedva tri koraka, skoro pao u nesvijest i ispovracao se. A osjecaj kao da umjesto noge imas cackalicu. Nekoliko dana jedva korak po korak radio da sam uopste imao hrabrost nasloniti se na nogu. Osjecaj kao da cu propasti.

Nakon 2 mjeseca sam isao u banje na rehab za dvije sedmice. I tamo vec nakon 5 dana tretmana vraca se osjecaj sigurnosti sto se osnova tice.

Mada je Kola sasvim drugi nivo, vracanje misica cijele noge je trud trudova.

O psihi da ne govorim. Ja tek zadnji period imam hrabrosti cik cak pri trcanju uraditi, a da ne razmisljam.

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 13 apr 2025, 23:05

6 mjeseci odsutnosti je minimum nakon povrede ligamenata, vecinom tek od tad se polako pocinje s igranjem (po 10-15 minuta) pa jedno nakon 8-9 mjeseci potpuni teret je moguc (ako sve ide po planu, evo npr. Alaba u Realu je skoro godinu pauzirao). Ubacivati ga u utakmicama protiv Austrije ili Rumunije bi bio potpuni rizik (a i vjerovatno mu klub nece dozvoliti), bolje da nam je na raspolaganju za potencijalno SP.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 13 apr 2025, 23:07

L-Train je napisao/la:
13 apr 2025, 21:42
Uzas.
Objektivno nas najbolji fudbaler bio zadnje dvije godine. Sad pitanje kakav ce se vratiti.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 13 apr 2025, 23:30

Vijest levela kao ono jutro kada dodje vijest da je ibisevic pokidao ligamente, nakon 19 golova na polusezoni.

Nazalost, takve povrede se ne lijece sa 100% vracanja i tjt

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 13 apr 2025, 23:47

dinoo je napisao/la:
13 apr 2025, 23:30
Vijest levela kao ono jutro kada dodje vijest da je ibisevic pokidao ligamente, nakon 19 golova na polusezoni.

Nazalost, takve povrede se ne lijece sa 100% vracanja i tjt
Zato je Dzeko world class jer ga je zdravlje i tijelo posluzilo ne sjecam se da ja pauzirao mjesec dana u citavoj karijeri ,a igrao je i po 3 fronta u Italiji i Engleskoj liga kup i sampion liga..

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 14 apr 2025, 00:04

Drum je napisao/la:
13 apr 2025, 23:01
Pogba je napisao/la:
13 apr 2025, 22:42
Drum je napisao/la:
...

Kada sam nakon 6 sedmica ostavio stake i uradio jedva tri koraka, skoro pao u nesvijest i ispovracao se. A osjecaj kao da umjesto noge imas cackalicu. Nekoliko dana jedva korak po korak radio da sam uopste imao hrabrost nasloniti se na nogu. Osjecaj kao da cu propasti.

Nakon 2 mjeseca sam isao u banje na rehab za dvije sedmice. I tamo vec nakon 5 dana tretmana vraca se osjecaj sigurnosti sto se osnova tice.

Mada je Kola sasvim drugi nivo, vracanje misica cijele noge je trud trudova.

O psihi da ne govorim. Ja tek zadnji period imam hrabrosti cik cak pri trcanju uraditi, a da ne razmisljam.
Najgori je taj strah poslije operacije. Ja sam operisao prije godinu i 4 mjeseca prednje krizne ligamente koljena.Odmah sam krenuo sa fizio terapijom i to nije bilo tako lose jer sam bio u teretani i imas osjecaj da ces se brzo vratiti ali kad sam krenuo da hodam sam uvidio koliki belaj sam sebi navukao. Pokusaj trcanja nakon 6mjeseci i skoka sa operisane noge je bio nemoguc. Kod skoka sam imao osjecaj da nije moja noga i morao sam se tjerati u glavi da skocim. Atrofija butnog misica je bila takodje katastrofalna ( u roku sedmice sam izgubio pola misica 🤣).
Problem profesionalaca je sto ih se tjera da se brzo vrate na teren pa je npr fizioterapija kod njih 20x bolnija nego kod nas rekreativaca,mi radimo sve polako,usporeno dok kod njih bukvalno lome koljeno da se vrati tj da ga potpuno saviju,ko god je prosao kroz to a ne zivi od sporta taj bjezi od sporta nakon oporavka kao djavo od krsta.

PaprikaRoga
Kontakt:

Post Postao/la PaprikaRoga » 14 apr 2025, 00:51

Operisao sam ja križne, sve je to od slučaja do slučaja i glave nečije, ali za 6 mj da se vrati je igranje s njegovim zdravljem.

Meni je sad malo jače od 5 mj i npr trčim pravolinijski, hodam normalno. Proveo sam kompletan postoperativni program, koji je bitniji i od operacije. Ali da mi neko sad kaže da za mjesec igram lopte na terminu, poslao bih ga u pm.

PaprikaRoga
Kontakt:

Post Postao/la PaprikaRoga » 14 apr 2025, 00:55

I još nešto, nije to povreda u fazonu "boli me, pa više ne boli".
Atrofira ti noga i krv ispišaš dok je vratiš nazad. A najgore je što ti vraćaš osjećaj da je to tvoja noga, isto da su ti tuđu stavili. Nije problem ni u boli tolikoj koliko u tim nekim osjećajima čudnim, što ti onda utiče na psihu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 17 gostiju.