Rekonstrukcija stadiona u BiH

Hantraga
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Hantraga » 25 okt 2018, 21:48

Uložiti u teren kao na Grbavici: 1,2 miliona KM
Novi moderni semafor: 100.000KM
Proširenje i modernizacija novinarskih pozicija, uređenje svečane lože: 500.000KM (lupam cifru ali svakako može za ove pare)
Zidarski, molerski, betonski radovi (vanjsko sređivanje tribina da gore): 500.000KM (od skidanja trave i hortikulture nove, do toga da svaka ograda i zidić imaju smisla)
Obnova svlačionica i podtribinskog prostora: pojma nemam koliko.

Čak za tu prvu fazu i ne treba više od jedno 3 miliona KM i stadion bi bio sasvim ok. OK, dalje bi bilo red pokriti nešto, ali to je već ogroman projekat. Mada ovdje preovladava mišljenje da to treba uraditi s istokom i usmjeriti se na tu tribinu, ja bih i dalje to ganjao za zapad, pa makar da bude kao na stadionu Levskog (http://www.sofia-guide.com/assets/vasil ... um_top.jpg).

Ali, kako god, mislim da se ne isplati u Koševo ulagati :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 okt 2018, 23:04

kontrasviju je napisao/la:
I da, Kosevo bez krova i dalje nije ekstra uslovan stadion. Kosevo treba krov nad istokom i tada ce to biti skroz drugi stadion.
Pa nisam sigurno izmislio tu cifru od 5 miliona KM samo da bi mogao da napišem komentar. Jednostavno, pogledao sam otprilike kolike su cijene radova bile na ostalim stadionima u BiH(Grbavica i BP) i cijene radova na stadionima u zemljama oko nas. Naravno, ova cifra od 5 mil. KM je ugrubo i ne treba je shvatiti ozbiljno koliko si je ti shvatio.[/quote]

Pa covjece, zanimaju me pojedinacne cijene svega, zato te pitam. Ne mislim nista lose. Zanimaju me te okvirne cijene, de nam kazi :mrgreen:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 26 okt 2018, 01:59

avenija je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:Znaci cijena za led display, konstrukciju i montazu je bila oko 1875 KM po kvadratu na Grbavici, 2500 KM na Pecari i 5000 KM na Bilinom Polju
Zar ne znas da se na Bilinom Polju gradilo od temelja pa do nove konstrukcije.
Znam, no ne znam kakve veze ima elaborat sa mojim komentarom. Upravi zbog toga sam i napisao ove cijene po kvadratu da se vidi koliko je potrebno novca zavisno od velicine ekrana kao i potrebnih radova. Ne letim ja da kazem da je neko pokrao novac na Bilinom Polju, volio bi zapravo kada bi svi bili u mogucnosti imati display kvaliteta kao kod vas.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 26 okt 2018, 22:43

A imamo sad Grbavicu
Kao najperspektivniji stadion
I u Grbavicu treba ulagat i dalje
I ta sredstva sto su utrosena na Kosevo trebalo je u Grbavicu ulozit

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 27 okt 2018, 22:02

Nije stadion u BiH, ali vjerujem da ce vam biti zanimljiv video unutrasnjosti Maksimira. Izgleda premocno

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 27 okt 2018, 23:31

Hans je napisao/la:Nije stadion u BiH, ali vjerujem da ce vam biti zanimljiv video unutrasnjosti Maksimira. Izgleda premocno

Unutrašnjost Maksimira je na nivou najmodernijih svjetskih stadiona, zaista nema se šta raspravljati o tome. Svaka im čast. Ali to ne mjenja činjenicu da je spolja i dalje, barem meni, jedan od najružnijih stadiona na ovim prostorima. Jedan komentar na ovom youtube videu je po meni najbolje opisao Maksimir: "Uvjeti za igrače su riješeni, svaka čast na tome, sada još treba riješiti uvjete za publiku."
1921

konstantinos
Kontakt:

Post Postao/la konstantinos » 28 okt 2018, 14:19

Ovo treba svaki klub u Premijer Ligi da uradi!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 okt 2018, 19:09

konstantinos je napisao/la:

Ovo unutrasnje uredjenje nije skupo, a uz malo stila i ideje se moze ekstra odraditi.
A vanjsko uredjenje ce uskoro biti na grbavici pa da vidimo sta ce napraviti
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

konstantinos
Kontakt:

Post Postao/la konstantinos » 28 okt 2018, 19:28

Bas tako Javier!
Mala ulaganja a mnogo bi lepse i bolje bilo!

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 29 okt 2018, 09:08

JavierBosnia je napisao/la:
konstantinos je napisao/la:

Ovo unutrasnje uredjenje nije skupo, a uz malo stila i ideje se moze ekstra odraditi.
A vanjsko uredjenje ce uskoro biti na grbavici pa da vidimo sta ce napraviti

Meni je zanimljivo oso sa ceradama sto rade,lijepo izgleda a na vecini stadiona to postavljaju.Mozda bi tako nesto godilo na sjeveru grbavice barem dok ne dodje do nekog boljeg i dugotrajnijeg rjesenja. Na videu od 0:59

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 29 okt 2018, 09:15

Ovo prekrivanje mesh reklamama praznih zidova itd je vrh, kao i sve ostalo. A izgleda dobro jer ga rade ljudi koji znaju svoj posao. Kod nas se rijetko angažira dizajner, agencija itd da odradi posao nego ljudi između sebe dogovore i odrade jer su svi dizajneri, arhitekti itd
It's better when it's live

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 29 okt 2018, 09:20

hlive je napisao/la:Ovo prekrivanje mesh reklamama praznih zidova itd je vrh, kao i sve ostalo. A izgleda dobro jer ga rade ljudi koji znaju svoj posao. Kod nas se rijetko angažira dizajner, agencija itd da odradi posao nego ljudi između sebe dogovore i odrade jer su svi dizajneri, arhitekti itd
To je istina al primijetio sam bas da klubovi ulazu u to pogotovo u Spaniji i stalno ih mijenjaju za nove.Slike legendi kluba,klupske oznake,sponzorske i sl bas daje neku ljepsu sliku stadionu.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 okt 2018, 09:50

Ovo ako bi igdje sjelo onda bi sjelo na Kosevu. Takodjer bi i na sjeveru Grbavice moglo da se uradi iznad poslovnih prostora pa do krova. Na Kosevu mi se cini da je nekad na istocnoj tribini i bilo nesto slicno. Mislim da su nekad tu bile velike reklame Aure nekad kad sam bio. Ne sjecam se najbolje. Na Maksimiru su na isti nacin sakrili onaj dio izmedju tribina i terena i sad to izgleda puno ljepse nego prije kada smo gledali gole zidove. Sminkanje niije skupo, potrebno je samo malo maste.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 29 okt 2018, 11:24

Na sjever Grbavice idu led paneli gdje ce kao na sccu biti zid koji ce istovremeno sluziti i za oglasavanje. Bit ce to zanimljivo ako fino odrade, mogla bi to biti allianz arena za sirotinju

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 29 okt 2018, 11:28

JavierBosnia je napisao/la:Na sjever Grbavice idu led paneli gdje ce kao na sccu biti zid koji ce istovremeno sluziti i za oglasavanje. Bit ce to zanimljivo ako fino odrade, mogla bi to biti allianz arena za sirotinju

je li to negdje zvanično pisalo? ovo da će biti displej tipa SCC-a, meni je to promaklo!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 29 okt 2018, 12:12

jestamaji je napisao/la:
JavierBosnia je napisao/la:Na sjever Grbavice idu led paneli gdje ce kao na sccu biti zid koji ce istovremeno sluziti i za oglasavanje. Bit ce to zanimljivo ako fino odrade, mogla bi to biti allianz arena za sirotinju

je li to negdje zvanično pisalo? ovo da će biti displej tipa SCC-a, meni je to promaklo!
Mislim da se zvanicno nije izlazilo s tim informacijama. Pisalo se ovdje dugo, a mislim da je i sam klub preko bih.ba portala iznio slike gdje je sjever zamisljen tako.
Sad ce se vjerovatno uskoro i dobiti vizuelno rjesenje i sam projekt bi se trebao predstaviti kad vrijeme za to dodje.

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 29 okt 2018, 23:25

JavierBosnia je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:

Mislim da se zvanicno nije izlazilo s tim informacijama. Pisalo se ovdje dugo, a mislim da je i sam klub preko bih.ba portala iznio slike gdje je sjever zamisljen tako.
Sad ce se vjerovatno uskoro i dobiti vizuelno rjesenje i sam projekt bi se trebao predstaviti kad vrijeme za to dodje.
Sa vanjskim izgledom sjevera će se raditi i vanjski izgled istoka. Kad bi led paneli bili cijelom dužinom obje tribine to baš i ne bi bilo toliko jeftino.
1921

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 29 okt 2018, 23:57

kontrasviju je napisao/la: Sa vanjskim izgledom sjevera će se raditi i vanjski izgled istoka. Kad bi led paneli bili cijelom dužinom obje tribine to baš i ne bi bilo toliko jeftino.
Led paneli ne bi bili na istoku jer nemaju smisla, ta strana je zaklonjena
Tu ide staklo vjerovatno, mada treba vidjeti sta je klub zamislio

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 31 okt 2018, 13:02

Ima li neko sluicajno sluku stadiona Kosevo prije one velike rekonstrukcije pred Olimpijske igre 84-e ? Bas me zanima kako je izgledao tad a ne mogu nigdje da pronadjem,

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 31 okt 2018, 17:14

JaskoBiH je napisao/la:Ima li neko sluicajno sluku stadiona Kosevo prije one velike rekonstrukcije pred Olimpijske igre 84-e ? Bas me zanima kako je izgledao tad a ne mogu nigdje da pronadjem,
slika

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.