Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

STEVEN
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la STEVEN » 11 mar 2013, 20:18

Narin je napisao/la:
FOURTHOFFICIAL je napisao/la:Danas krenuo ponovo u teretanu.
Upala me evo ufatila drama :lol:

Isao prije 5 mjeseci zadnji put, u periodu od 2.5 mjeseca.
Nešto mi se ne uzimaju nikakvi suplementi, al opet vidjet cu.
Šta vi preporučujete ?
Najbolje ti je ništa,ali ako već hoćeš nešto,najbolje je Whey protein.
Po kojoj to logici je najbolje nista ? :?

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 11 mar 2013, 20:18

Whey protein obavezno.

_

Prsa-biceps
Leđa-triceps
Ramena-noge
PAUZA
Prsa-biceps
Leđa-triceps
PAUZA

Ovo je onaj nazovimo oldsql program i njega se najbolje pridržavati.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 11 mar 2013, 20:19

Meni mama ne da da uzimam suplemente, kaže nije zdravo, sine poludit ćeš, a dajdža mi najžešći, kaže smješaj bananu i mlijeka, kaže to ti je isto ko da si popio whey protein
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 11 mar 2013, 20:27

Ma i meni stara nešto priča,ne znam Boga mi,ako budem uzimao šta,uzet ću taj Whey i to tajno :lol:
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 11 mar 2013, 22:02

Ja svojima nisam mogao objasnit,sta je zdrava ishrana,a tek suplementacija...pih :mrgreen:

Bitno je imati pravi pristup i normalan razgovor(a ne odmah reci "Sta vi znate,nemate vi pojma...").Nadjite tekst o whey proteinu gdje je sve objasnjeno i nek sjednu i procitaju,to bi trebalo upalit,jos kad oni vide da je vama stalo do toga,da se trudite i trenirate,svaki ce roditelj odobriti prije ili kasnije ;)

Prije nego bilo sta pocnete koristit prvo izucite,ne slusajte price po skolama i teretanama,internet je jako dobra stvar za one koji zele ucit,za one koji ne zele,postoji FB,lajkovi i ostale posasti danasnjeg vremena :D

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 11 mar 2013, 22:50

prije par dana sam počeo da koristim 'kućnu teretanu'. prije je bila i teretana, ali pošto je finansijska situacija takva kakva jeste, haj reko malo da promjenim. :mrgreen: za koliko vremena bi se vidjeli rezultati ili poboljšanja 2 serije x 50 dizanja tegovi od 3 kg uz 10 sklekova (za početak) i " onclick="window.open(this.href);return false;. ako neko ima kakav koristan prijedlog, otvoren za sugestije. ;)
Odlazi Safete.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 12 mar 2013, 11:28

Dex je napisao/la:Meni mama ne da da uzimam suplemente, kaže nije zdravo, sine poludit ćeš, a dajdža mi najžešći, kaže smješaj bananu i mlijeka, kaže to ti je isto ko da si popio whey protein

dajdza ti nije toliko ni pogriejsio ;)

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 12 mar 2013, 12:32

dajdža bilder, ima 120 kila, sala tonu, frajer neće priznat da se usvinjio, a frajer konta smršat tako što će samo stavit vreću na sebe i konta da će se znoji :o

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 12 mar 2013, 13:21

Dex je napisao/la:dajdža bilder, ima 120 kila, sala tonu, frajer neće priznat da se usvinjio, a frajer konta smršat tako što će samo stavit vreću na sebe i konta da će se znoji :o

pa Dajdza ti je stara skola ;) prije jesu stavljali oko stomaka,novine,folije ;)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 mar 2013, 13:59

lumani je napisao/la:
Dex je napisao/la:Meni mama ne da da uzimam suplemente, kaže nije zdravo, sine poludit ćeš, a dajdža mi najžešći, kaže smješaj bananu i mlijeka, kaže to ti je isto ko da si popio whey protein

blize gaineru nego whey ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 12 mar 2013, 14:17

Ma sila je, bilo bi šta od njega, al samo sjedi u kući i jede, odem kod njega i frajer sam pojede pola tepsije kolača
A mrsko mu potrčat, trenirat

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 mar 2013, 14:21

neko zeli biti strongman, neko bodybuilder, neko fitnessman, zavisi sve :P

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 12 mar 2013, 14:40

lumani je napisao/la:

Nije toliko ali je pogrijesio i to dobro...Proteini koji se uzimaju iz mlijecnih proizvoda hranom su najsporiji proteini,a whey protein je najbrzi,negdje izmedju njih su proteini iz jaja i mesa.Brzi protein nam treba poslije treninga,a spori svaku noc tokom sna.Kad vidim da ljudi prave sejkove od mlijeka,sira...poslije treninga,sve mi je jasno :mrgreen:

Sto se tice banane,vocka koja sadrzi dosta ugljikohidrata,ali je isto tako dobra u prevenciji misicnih grceva,sadrzi dosta kalija...Zbog visokog procenta ugljikohidrata(fruktoze) ne preporucuje se ljudima koji zele smrsati ili su na definiciji ili pak umjereno konzumiranje ;) Postoji jos jedna zabluda...pojedini ljudi se prenajedaju dnevno vocem,a ne znaju da vocni secer (fruktoza) vrlo brzo dize nivo secera u krvi,a organizmu to jako steti (gusteraci najvise),jos kad se to ponavlja iz dana u dan :? Zato se preporucuju spori ugljikohidrati (osim kad vam je potrebna brza doza ugljikohidrata,poslije treninga recimo) jer se oni sporije resorbuju u krv i na taj nacin sporije dizu nivo secera u krvi.

Sto se tice odjece i kojekakvih vreca,to su ciste gluposti i zablude nasih laika koji ne znaju sta je to toplotni udar.Proguglajte malo o toplotnom udaru,kako nastaje pa ce te se drugi put zapitati hocete li izgledat kao mumije na trcanju :oops:

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 12 mar 2013, 15:01

autogol je napisao/la: Nije toliko ali je pogrijesio i to dobro...Proteini koji se uzimaju iz mlijecnih proizvoda hranom su najsporiji proteini,a whey protein je najbrzi,negdje izmedju njih su proteini iz jaja i mesa.Brzi protein nam treba poslije treninga,a spori svaku noc tokom sna.Kad vidim da ljudi prave sejkove od mlijeka,sira...poslije treninga,sve mi je jasno :mrgreen:

Sto se tice banane,vocka koja sadrzi dosta ugljikohidrata,ali je isto tako dobra u prevenciji misicnih grceva,sadrzi dosta kalija...Zbog visokog procenta ugljikohidrata(fruktoze) ne preporucuje se ljudima koji zele smrsati ili su na definiciji ili pak umjereno konzumiranje ;) Postoji jos jedna zabluda...pojedini ljudi se prenajedaju dnevno vocem,a ne znaju da vocni secer (fruktoza) vrlo brzo dize nivo secera u krvi,a organizmu to jako steti (gusteraci najvise),jos kad se to ponavlja iz dana u dan :? Zato se preporucuju spori ugljikohidrati (osim kad vam je potrebna brza doza ugljikohidrata,poslije treninga recimo) jer se oni sporije resorbuju u krv i na taj nacin sporije dizu nivo secera u krvi.

Sto se tice odjece i kojekakvih vreca,to su ciste gluposti i zablude nasih laika koji ne znaju sta je to toplotni udar.Proguglajte malo o toplotnom udaru,kako nastaje pa ce te se drugi put zapitati hocete li izgledat kao mumije na trcanju :oops:
To sto si reko stoji al kad se uporedi sa onim sto ljudi jedu svakodnevno voce je mila majka za neke stvari koje mi jedemo. Zato se i kaze ako hoces smrsat jedi voce i povrce.

Na primjer neko ko jede sudzuku i salamu ili pastetu za dorucak svako jutro ako zamjeni to bananom je poboljso svouju ishranu milion puta.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 12 mar 2013, 15:56

@Autogol,

Sve ja to znam,ne trebas meni objasnjavati ;) Ja sam mu samo dao savjet,jer je mislio da mu Dajdza lupa ;)
Toplo se obuci na trening?to se radi u svakom ozbiljnom sportskom klubu ;) a pogotovo kada idu na trcanje.Ne moras sada traziti po google,boravio sam neko vrijeme u Usa ,redovno pratio college treninge :!:

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 12 mar 2013, 16:37

lumani je napisao/la:@Autogol,

Sve ja to znam,ne trebas meni objasnjavati ;) Ja sam mu samo dao savjet,jer je mislio da mu Dajdza lupa ;)
Toplo se obuci na trening?to se radi u svakom ozbiljnom sportskom klubu ;) a pogotovo kada idu na trcanje.Ne moras sada traziti po google,boravio sam neko vrijeme u Usa ,redovno pratio college treninge :!:
Toplo da,ali se tijelu mora omogucit da odaje toplotu koju stvara fizckim naporom,a nosenjem nekakvih folija i gluposti ljudi rade bas suprotno.I gledaj apsurda,treniras a tijelu nanosis stetu :shock:

Eto na to sam htio skrenut paznju,nemoj shvatiti nista licno,ako znas ove stvari jos bolje za tebe,ali nekima ipak treba reci i dati savjet ;)

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 12 mar 2013, 16:48

Nošenje folija i ostalih čuda samo šteti bubrezima jer ko što kolega iznad navede da se toplina ne oslobađa, em sve ode u bubrege što se znoji, ne može napustit tijelo

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 12 mar 2013, 16:51

Joj neki dan prekinem alkoholni post od 5 mjeseci(proslava neka bila :mrgreen: ) i ja se dobro tuknem vinom i tekilom.Evo me sad k'o da nisam nikad ni trenirao :cry: Otisla voda iz misica sad treba sedmica da se vrati na normalu :roll:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 mar 2013, 14:26

a i sto izgubis kila preko znoja, vratit ces ih sve casom vode, neboj se ;)

kakvo je vase iskustvo s kreatinom bilo? cujem neke price, prestanes trenirat, ispuses i budes jos gori nego ranije?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 mar 2013, 00:21

Bosniacum Lilium je napisao/la:a i sto izgubis kila preko znoja, vratit ces ih sve casom vode, neboj se ;)

kakvo je vase iskustvo s kreatinom bilo? cujem neke price, prestanes trenirat, ispuses i budes jos gori nego ranije?
hajmo anabolicari :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.