lumani je napisao/la:Dex je napisao/la:Meni mama ne da da uzimam suplemente, kaže nije zdravo, sine poludit ćeš, a dajdža mi najžešći, kaže smješaj bananu i mlijeka, kaže to ti je isto ko da si popio whey protein
dajdza ti nije toliko ni pogriejsio

Nije toliko ali je pogrijesio i to dobro...Proteini koji se uzimaju iz mlijecnih proizvoda hranom su najsporiji proteini,a whey protein je najbrzi,negdje izmedju njih su proteini iz jaja i mesa.Brzi protein nam treba poslije treninga,a spori svaku noc tokom sna.Kad vidim da ljudi prave sejkove od mlijeka,sira...poslije treninga,sve mi je jasno
Sto se tice banane,vocka koja sadrzi dosta ugljikohidrata,ali je isto tako dobra u prevenciji misicnih grceva,sadrzi dosta kalija...Zbog visokog procenta ugljikohidrata(fruktoze) ne preporucuje se ljudima koji zele smrsati ili su na definiciji ili pak umjereno konzumiranje

Postoji jos jedna zabluda...pojedini ljudi se prenajedaju dnevno vocem,a ne znaju da vocni secer (fruktoza) vrlo brzo dize nivo secera u krvi,a organizmu to jako steti (gusteraci najvise),jos kad se to ponavlja iz dana u dan

Zato se preporucuju spori ugljikohidrati (osim kad vam je potrebna brza doza ugljikohidrata,poslije treninga recimo) jer se oni sporije resorbuju u krv i na taj nacin sporije dizu nivo secera u krvi.
Sto se tice odjece i kojekakvih vreca,to su ciste gluposti i zablude nasih laika koji ne znaju sta je to toplotni udar.Proguglajte malo o toplotnom udaru,kako nastaje pa ce te se drugi put zapitati hocete li izgledat kao mumije na trcanju