Reprezentacija Spanije - La Roja

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

M4kaveli
Kontakt:

Re: Reprezentacija Spanije - La Roja

Post Postao/la M4kaveli » 23 mar 2013, 01:53

RealMoudrid je napisao/la:Jesam, zato ovo ne mogu nazvati utakmicom.
Uvijek realan. :lol:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 23 mar 2013, 08:53

Ma neka,aBd,ce svi ovi iz Barcelone u Kataloniju.Pa cemo vidjet kako ce to super ispast za jadnu Spaniju sa Barcinim igračima.
Keep walking.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 23 mar 2013, 12:34

Nisu svi igraci Barce Catalonci . Kada bi i otisli, jedino bi mi bilo zao zbog Xavia i Puyol koji su klase za sebe i igraci koji su uvijek igrali srcem za Spaniju . Ovi igraci tipa Pedro,Fabregas ,Bosqets su itekako nadoknadivi . Evo imas samo Navasa,Joaquina,Adriana(kada je u formi) koji su bolji od Pedra koji ama bas nikako nije zasluzio da igra za repku . Takodje ni Fabregas . Oba su duze vrijeme u losoj formi . Pogotovo je grijeh staviti Fabregasa (igraca sredine terena) u napad da izigrava neku laznu devetku...Pored Torresa i ostalih napadaca . Recimo, Soldada nije ni pozvao :shock: To mozda moze proci u Barci jer ima Messia koji sam zavrsava 95% njihovih akcija. Navas i Martinez igraju odlicnu sezonu,dok kod krstiya griju klupu . Arbeloa ni u jednoj ozbiljnoj repki ne bi imao mjesta, bolji od njega su Azpilicueta i Juanfran .Spanija je to sto jeste danas zahvaljujuci Luisu Aragonesu,ne igracima Barce kojih je na Euru 2008 bilo svega tri ako se ne varam . Tada je Spanija dosta akratkivnije,leprsavije i ucinkovitije. Aragones koji je od jednog Senne napravio MVP-a Prvenstva po Gazzeti . Tada je bilo igraca iz raznih klubova,Aragonesa nije bilo strah da ih rotira ma kako se oni zvali,svi su igrali i imali svoje uloge . A danas ovaj klaun samo vjeruje igracima Barce i Reala .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 23 mar 2013, 13:14

Fakat je klaun.
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 23 mar 2013, 14:03

Klaun čovjek koji je donio svjetsku i evropsku titulu!?Djeco idite pišite zadaću.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 mar 2013, 17:19

@juznjak ne bih se slozio s tobom u puno stvari, ali mi se ne da pisat. :P

Alba OUT za Utorak protiv Francuske i puno ce faliti njegovi prodori jer je Arbeloa na drugoj strani limitiran u napadu.
Zato se mozak ekipe oporavio i vjerovatno ce ga Brko ubaciti od prve protiv Les Bleusa.
Xavi je nezamjenjiv.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

VahaCFC
Kontakt:

Post Postao/la VahaCFC » 24 mar 2013, 17:48

Mata ? Azpilicueta ? :?
Valjda zaigraju u sljedecih 10 godina od prve minute. :lol:
Keep the Blue Flag Flying High !

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 mar 2013, 17:52

VahaCFC je napisao/la:Mata ? Azpilicueta ? :?
Mata je trebao zaigrati umjesto Cazorle, ali ne znam zasto ga Brko nije stavio.

VahaCFC
Kontakt:

Post Postao/la VahaCFC » 24 mar 2013, 17:58

M4kaveli je napisao/la: Mata je trebao zaigrati umjesto Cazorle, ali ne znam zasto ga Brko nije stavio.
Mata je ove sezone bolji i od Silve ali ovaj uvijek ima prednost.
Ne moze ni pokazati koliko moze(a svi znamo da moze puno) kad mu Brko ne daje da igra. :mrgreen:
Arbeloa je odavno najlosija karika ove ekipe pa stoga treba pokusati sa Apilicuetom. :D
Keep the Blue Flag Flying High !

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 24 mar 2013, 18:00

M4kaveli je napisao/la:
VahaCFC je napisao/la:Mata ? Azpilicueta ? :?
Mata je trebao zaigrati umjesto Cazorle, ali ne znam zasto ga Brko nije stavio.
Mozda zato sto Mata ne moze igrati tu poziciju.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 24 mar 2013, 18:11

juznjak> je napisao/la:Nisu svi igraci Barce Catalonci . Kada bi i otisli, jedino bi mi bilo zao zbog Xavia i Puyol koji su klase za sebe i igraci koji su uvijek igrali srcem za Spaniju . Ovi igraci tipa Pedro,Fabregas ,Bosqets su itekako nadoknadivi . Evo imas samo Navasa,Joaquina,Adriana(kada je u formi) koji su bolji od Pedra koji ama bas nikako nije zasluzio da igra za repku . Takodje ni Fabregas . Oba su duze vrijeme u losoj formi . Pogotovo je grijeh staviti Fabregasa (igraca sredine terena) u napad da izigrava neku laznu devetku...Pored Torresa i ostalih napadaca . Recimo, Soldada nije ni pozvao :shock: To mozda moze proci u Barci jer ima Messia koji sam zavrsava 95% njihovih akcija. Navas i Martinez igraju odlicnu sezonu,dok kod krstiya griju klupu . Arbeloa ni u jednoj ozbiljnoj repki ne bi imao mjesta, bolji od njega su Azpilicueta i Juanfran .Spanija je to sto jeste danas zahvaljujuci Luisu Aragonesu,ne igracima Barce kojih je na Euru 2008 bilo svega tri ako se ne varam . Tada je Spanija dosta akratkivnije,leprsavije i ucinkovitije. Aragones koji je od jednog Senne napravio MVP-a Prvenstva po Gazzeti . Tada je bilo igraca iz raznih klubova,Aragonesa nije bilo strah da ih rotira ma kako se oni zvali,svi su igrali i imali svoje uloge . A danas ovaj klaun samo vjeruje igracima Barce i Reala .
Južnjak, odličan post.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

HolySouth
Kontakt:

Post Postao/la HolySouth » 24 mar 2013, 18:15

Mancini je napisao/la:Klaun čovjek koji je donio svjetsku i evropsku titulu!?Djeco idite pišite zadaću.
pa baš tako.
Brko donio Španiji titule prvaka svijeta i evrope, a forumski strucnjaci sa spostsport.ba u njemu vide klauna samo zato što gura barcine igrace i nakon jednog neriješenog.
E pa sa tim igracima se i osvajaju titule.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 24 mar 2013, 18:18

Treba biti realan.
Vecina jacih klubova kao kolektiv je jaca od reprezentacija, pogotovo ako je rijec o Realu, Barci, Manchesteru, Juventusu, Bayernu...

Vecina selektora ne moze sebi priustiti taj luksuz da bira igrace prema sistemu, svako uzme najbolje sto ima pa po njima kroji sistem. Brko vec ima sistem, onaj iz Barce, i do sad je bio uspjesan. Simpatisem furiju i ne gade mi se toliko Xavi i co. dok ih ne vidim u ciganskom dresu, tako da nemam nista protiv ovoga.

Svaki kolektiv je jaci od pojedinca, i ako strucnjak poput Del Bosqea vidi da mu se Arbeloa, Cazorla, Pedro ili ko vec bolje uklapaju u sistem od Mate, Soldada, Silve, Isca i drugih onda je to stvaro tako.

Igraci koji su u prvom timu znaju se u dusu i svakom novinom u timu se slabi kohezija.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 mar 2013, 18:46

Cazorla je igrao centralnog veznog koliko sam ja vidio po onom ocekivanom sastavu a svi znamo da je Fabregas daleko najbolji igrac poslije Xavija na toj poziciji.
Ali posto je Xavi bio povrijedjen a Cesc stavljen na laznu devetku, Mata je komotno mogao u vezu sa Iniestom.
Da, smatram da je Juan bolji igrac od Cazorle.

@VahaCFC ne moze Azpilicueta umjesto Arbeloe nikako.
Pored ogromnog iskustva i smirenosti Arbeloa je jedan od najboljih bekova kada je defanziva u pitanju.
I kada na drugoj strani imas Albu koji je strasan u ofanzivi i vise vremena provede kao krilo, logicno je da je Alvaro itekako potreban Spaniji i da trenutno nema kvalitetnijeg desnog beka od njega u reprezentaciji.
Jedino mozda Ramos ukoliko bi Pique i Puyol igrali stopere sto nije tesko ostvarivo.

Pedro igra zato sto je odlican u Spaniji.
Momak statisticki zabija gol svaku drugu tekmu a znamo da ne igra svaku u prvih 11 zbog toga sto Brko cesto igra bez napadaca. Cak je i blizu obaranja nekakvog rekorda po broju golova.
Igra zato sto je univerzalan igrac koji bez problema moze igrati na oba krila i u vrhu napada jer fantasticno koristi obje noge.
Igra zato sto se u dusu zna sa Xavijem, Iniestom, Villom i ostalima.
I Silva igra .. ne znam otkud vam to da ne igra.
Isco je jos uvijek mlad kao i Alcantara.
Covjek ima takve igrace da ti bude zao kada vidis ko sve sjedi na klupi, ali vazno je da igraju najbolji.

Sta ce Torres ?
Taj je zaboravio i pertle vezat.
Jedino se slazem se da je trebao pozvati Soldada.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 24 mar 2013, 21:34

Pedro igra zato sto je odlican u repki :D jarane,taman da svaku utakmicu u repki upise po hattrick ,a u klubu nije konstantan i u losoj je formi,ne zabija,onda nikako ne moze imati prednost u selekciji ispred nekih momaka koji zasluzuju da budu pozvani . Evo ti primjer : Juanfran,bio jedno vrijeme u losoj formi ,odmah ga je prekrizio za ovaj susret te ga nije pozvao iako je Juanfran u zadnjoj tekmi u Pamploni bio ponajbolji . Dakle, jasno je da arsini nisu isti za sve . Sto se tice Torresa jasno je da nije to to ,ali on je ove sezone zabio 17 golova u svim takmicenjima, sto nije uopste los podatak za igraca koji ne zna ni pertle vezati 8-) .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

HolySouth
Kontakt:

Post Postao/la HolySouth » 24 mar 2013, 21:43

L_blancos je napisao/la:Treba biti realan.
Vecina jacih klubova kao kolektiv je jaca od reprezentacija, pogotovo ako je rijec o Realu, Barci, Manchesteru, Juventusu, Bayernu...

Vecina selektora ne moze sebi priustiti taj luksuz da bira igrace prema sistemu, svako uzme najbolje sto ima pa po njima kroji sistem. Brko vec ima sistem, onaj iz Barce, i do sad je bio uspjesan. Simpatisem furiju i ne gade mi se toliko Xavi i co. dok ih ne vidim u ciganskom dresu, tako da nemam nista protiv ovoga.

Svaki kolektiv je jaci od pojedinca, i ako strucnjak poput Del Bosqea vidi da mu se Arbeloa, Cazorla, Pedro ili ko vec bolje uklapaju u sistem od Mate, Soldada, Silve, Isca i drugih onda je to stvaro tako.

Igraci koji su u prvom timu znaju se u dusu i svakom novinom u timu se slabi kohezija.
Del Bosque je racionalan i pragmatican trener.
Uzeo je Barcu i njenih 10 igraca, dodao par igraca iz Reala, iz engleske lige, Valencije itd i stvorio najbolju selekciju svijeta i evrope.
Ovdje ga laici nazivaju klaunom, a njegovi rezultati sami za sebe govore sve ;)
Drži se barcinih igraca kao nosioca nacionalnog tima i tog njenog uigranog sistema koji mu donosi titule.
I zašto bi to sad mijenjao dobitnu formulu samo da bi neki forumaši mogli vidjeti svog ljubimca iz kluba za kojeg oni navijaju :?:
Naravno da Del Bosque ne gleda kao forumaši sa sportsport.ba vec gleda striktno uspijeh tima i bira one igrace koji se poznaju u dušu.
Zato i jest najbolji trener svijeta i selektor najbolje repke.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 mar 2013, 22:12

@juznjak naravno da izmedju ostalog igra jer je iz Barcelone, ali njegov kvalitet uopste nije upitan.
Barem trenerima i igracima posto nekima na ovom forumu jeste.
Momak zabija, pravi sjajne akcije sa Xavijem i Iniestom i naravno da ce ga stalno zvati u reprezentaciju.
Na minulom Euru je odlicno odigrao kada god je dobio priliku.
Juanfran ?
Dobar igrac, ali da je bolji od Arbeloe nije jarane.
Kao sto sam vec rekao iskustvo - smirenost su na Arbeloinoj strani kao i to da je jedan od najboljih bekova sto se defanzive tice. Uz sve to dobar momak i veliki profesionalac koji igra u Realu.

Sta reci za Torresa ?
Bio je on i na Euru najbolji strijelac i osvojio tu zlatnu kopacku, ali brate lik je totalno van forme.
Njegova statistika nista ne govori.
Dovoljno govori cinjenica da ga se Čelzijevi navijaci zele sto prije rijesiti pa i ovi simpatizeri sa teme Chelsea svaki dan pisu da bi ga djabe dali samo da ide iz kluba. :mrgreen:
Mislim da svi znamo kako on zabija te golove i kada ..

Jedino mi je zao sto nije pozvao Soldada, ali eto sada mu je Villa napokon na raspolaganju.

A pogledaj klupe: Mata, Cazorla, Isco, Alcantara, Muniain, Negredo itd itd ,... :shock:
Da ne spominjem pojedine stopere, bekove, krilne igrace i napadace.
Svi oni zasluzuju igrati, ali jbga kada za konkurenciju imaju vanzemaljce na tim pozicijama.

Svi ti vezni igraci bi mogli igrati u skoro bilo kojoj reprezentaciji na svijetu.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 24 mar 2013, 22:39

Sada ispada da meni smeta sto danasnju Spaniju vecinom cine igraci Barce . Ne . Smeta kada je tu neki igrac koji svojom igrom nije zasluzio da se nadje na spisku . Ispada da imam i nesto protiv Krstya . Daleko od toga . Uvijek mi je bio simpa trener,likom je pravi onaj autoktoni spanac kakvim ih ja dozivljavam . Kao i Arteche legendarni Capiten Atletica . To su te neke legendarne face koji ti ostanu . No odluta ja od teme :mrgreen: . Treba pocrtati da je tu pobjednicku repku stvorio Luis Aragones.Na Euru 2008 je pocela ta Tiki-taka,samo sto je to izgledalo leprsavije i ucinkovitije od danasnje . Don Luis im je ubio taj kompleks luzera koji ih je decenijama pratio,zbog njega igraci Barcelone poput Xavia i Puyola igrali su srcem za repku sto ranije nije bio slucaj jer se vecina Catalonaca i Baskijaca vise identifikovala sa Catalonijom odnosno Baskijom,stoga u repki takvi igraci moze se reci da nisu uvijek davali 100% od sebe . Ironicno je to da je upravo Athletic cini mi se do sada dao najvise reprezentativaca . Jednom je i Guardiola na pitanje u cemu je problem sa repkom,zasto nije uspjesna kao klubovi priznao da se igraci iz tih nacija ne identifikuju dovoljno sa Spanijom . A patriotizam i taj naboj koji dobijes kada cujes svoju himnu je izuzetno vazan za utakmice na takmicenjima.

Sta je uradio Del Bosque ? Dosao je u reprezentaciju ciji su igraci na vrhuncu forme ,zlatnu generaciju, sada je tu navise igraca Barce pa je i logicno da sistem igre podredi njima . To je prolazilo,istina kroz oglene usi ,na SP mucenje i pobjede sa jednim golom razlike,na Euru takodje uz dosta srece .
Samo da je Raketa realizirao onu priliku Spanija bi pakovala kofere u ranoj fazi . Spanija ne moze igrati kao Barca ,to ce se vrlo brzo osjeti na rezultatima. Doduse vec se polako osjeca. Sada remi sa onim skijasima ,te kada ih je Francuska razvalila na Calderonu .

Maki :mrgreen: Arbeloa je solidan bek ,ali nisam ni napisao da Juanfran treba igrati prije njega. Aspi je bolji od obojice ;)

HolySouth
Kontakt:

Post Postao/la HolySouth » 24 mar 2013, 23:07

Znaci katalonci se okrivljuju za bivše neuspjehe, kao oni nisu davali sve od sebe i minirali repku. A sad ih niko ne pominje, sad kad su uspjesi došli, titule prvaka evrope i svijeta i kad je Španija malte ne Barca sa par dodataka iz drugih klubova.
Zanimljivo razmišljanje.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 mar 2013, 23:23

@juznjak Moguce da je izgledalo samo direktnije jer je Aragones uvijek igrao sa napadacem.
Brku je na minulom Euru sjebala povreda Ville koji je bio u zivotnoj formi kao i forma Torresa pa je covjek morao igrati bez napadaca u formaciji 4-6-0.
A ako neko zna sve o fudbalu i kako osvojiti titulu u stilu onda je to Del Bosque.
Vjerovatno ima istine u tome za katalonce i baskijce, ali profesionalci poput Xavija, Puyola Inieste i ostalih ce uvijek dati ono najbolje od sebe.
Ne radi se o balkancima nego o fudbalskim i ljudskim velicinama kakvi su njih trojica.
Spanija vec godinama prolazi svoje protivnike na rutinu i njihovi igraci se najmanje umaraju jer najmanje trce i najmanje se trude. Jer su toliko kvalitetni i toliko se dobro krecu sa i bez lopte, pogotovo vezni red.
Dok njihovi protivnici ostavljaju srce na terenu ( samo na ovom Euru Italija, Hrvatska i Portugal ) oni to odrade sa skoro 70% snage .. a sve zahvaljujuci tika-taki, tom savrsenom sistemu koji izludjuje protivnike.

Spanija ne moze igrati leprsavo kao Barca jer Spanija nema Messija i Alvesa i Brko igra dosta opreznije sa 2 defanzivna vezna, jednim bekom koji ne prelazi centra i bez napadaca i odbrana mu sigurno ne izlazi do centra.
Barca 99% utakmica odigra u formaciji 3-4-3 ili 3-3-4 i od toga ne moze ofanzivnije, ali zato skoro svaku tekmu primaju po gol a Spanija svakih 5 primi gol.

Arbeloa je savrsen bek za Spaniju jer je odlican u defanzivi i uz to igra u Realu .. najvecem klubu svih vremena.
A i njegovo iskustvo ne mozes porediti sa Azpilicuetinim koji se pogubio u onoj jednoj tekmi sto sam gledao.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.