FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kakve je sve Dinamo kurbane prodavao za par miliona, mi ako Penu damo ispod 10mil bruka.
🇵🇸
Malo pretjerujete za Penanrandu nakon kvalitetnih pola sata. Njemu se sud donosi na proljece.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Upravo to. Samo neka ovako nastavi što se tiče distribucije lopte, izvlačenja protivnika i diktiranja samog meča i ja sam zadovoljan. Ne mora nikad asistenciju upisati. Ima momak šlifa.tabba77 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 15:11Ja bih se samo nadovezao za Julardžiju. Protiv Zrinjskog je tako lagano prenosio loptu iz odbrane u napad, nešto kao Frenkie De Jong u Ajaxu, u njihovoj zlatnoj generaciji. Stil igre, kretanje po terenu, apsolutno sve isto. Momak zna lopte, njegov posao je nevidljiv statistički tako da ne treba očekivati golove i asistencije nego povezivanje linija i diktiranje tempa utakmice.GalileoGalilei je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:16Prvo, svi trebamo stati na loptu i razmišljati pametno. Nisu u pravu ni ovi što odmah popljuju, ni ovi što odmah previše hvale. Igrač ne može biti flop nakon jedne, dvije ili par tekmi, isto tako ne može biti Ronaldinho nakon jedne, dvije ili par odigranih tekmi. Neki igrač može "mirisati" na dobro nakon uvodnih utakmica, ali odmah kurcenje da će prepišati ligu je nidgdje veze i to se vrati vrlo brzo kao bumerang.
Evo krenimo od Aničića. Ko je imalo pratio fudbal, zna kvalitete Marina. Mnogi su ga vrijeđali nakon one povrede, "opet ista povreda bla bla" a momak povrijedio drugu nogu. Dođe oporavi se, loše se radi na treninzima, nedovoljno fizički spreman i eto belaja. Sad se ide postepeno s njim, došao je Jelešković, stiče kontinuitet igara i već to sad izgleda dosta bolje.
Svaka mu čast, nije lako psihički nastaviti nakon tolikih povreda. Provedeš dosta vremena oporavljajući se, taman se nadaš to je to i onda nova povreda. Od mene puna podrška, dobar momak i profesionalac.
Julardžija.. Tek došao, nije ni zaigrao prvu tekmu, odmah procijenili da je bezveze. Zašto? Zato što nema neki CV, nigdje veze. Odmah se vidjelo da ima "mekan" prvi dodir, da je strašan tehničar i da ima dobar pregled igre. Protiv Zrinjskog je bio među najboljim, strašno kakva je muda pokazao kad je imao dosta opasnih lopti na vrhu šesnaesterca. Odradio je to perfektno, jer je teško pronaći igrača da ima onakva muda, da ga nije strah i da to ponavlja iznova i iznova. Pohvalio bih i njegu borbenost, dosta je pretrčao, zato je i izbacio dizelaša Vrančića iz prvih 11.
Đuričković.. Ista priča. Odmah mu se sudi na osnovu CV-ja, što je beznačajno. Rožman je vidio nešto u njemu, zato sam odmah imao vjeru da momak ima kvalitet. Raduje me što je momak pravi primjer profesionalca, što je prespreman i što je u Budućnosti bio prvi po pretrčanim kilometrima. Pokupio je sve što se dalo pokupiti protiv Zrinje, ima dobre dijagonalne lopte, koliko sam uspio vidjeti dobar je i s loptom u nogama. Prednost mu je visina. Strpao Bilbiju u džep, tako da je to dobar znak za početak.
Anđušić.. Isti slučaj, vidio je Rožman nešto u njemu, zato ga je i doveo. Nervira me njegovo geganje (), ali ne može mu niko osporiti odličnu tehniku, proigravanja i dobar pregled igre. Sigurno da može dati dosta, pogotovo jer smo na lijevoj strani ostali na Ziljkiću i Peni, tako da je odlična stvar to što smo to "zatvorili" Nemanjom. Prednost je, također, što igra doata pozicija napriied, tako da može i na desetku.
Penaranda.. Uozbiljio se ozbiljno, to sam isto dobio info od par ljudi koji su pri ekipi. Privatno trenira svakodnevno s Renanom, dobro su legli jedan drugom i to me raduje. Također, s svima u ekipi se dobro slaže.
Pokazao je protiv Zrinje da nema boljeg tehničara u ligi, bolesno izgleda kad je primi i zaleti se. Onaj dribling kod penala je nešto što ističe klasnog igrača, jer bi ono neko prosječno krilo uyebalo i šefa i stanicu.
Ali, da odvadimo malo. Dobar je, trudi se, legao je ekipi i to je super. Da treba sačekati s konačnim sudovima, treba. Zato ohanite s tim uriniranjima i slično, polako.
Nije ni počela tekma s Zrinjskim, raja negoduje jer je eto postavio i izveo drugačiju ekipu. Na kraju, izmenadio sve žive i pogodio sve. Od početnih 11, pa vođenja tekme, pa sve do izmjena.
Samo kažem da treba naći mjeru u pljuvanju i prevelikom hvalisanju. Niko nije odmah propalitet, a niko nije odmah Ronaldinho. Duga je sezona, biće uspona i padova još mnogo. Imaju i zimske pripreme, gdje tek poslije očekujem dobra izdanja.
Kad se završi sezona, onda ćemo pisati zaključke.
i 3 igraca borca koji je autogolom sa igracem vise dobio posusje koje ih je ubilo

Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
ma pusti ih ako im je to nacin da dizu cijenu i rejting svojim igracima

- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- JuricaSpindl
- Kontakt:
Smecaru jedan, ti nasao nekome govoriti. Branio si zalozanog zivotom, nisi se gasio. Kad je dobio nogu iz kluba gubi ti se svaki trag, al vidim opet si poceo lajati
JuricaSpindl je napisao/la: ↑18 sep 2023, 17:13Smecaru jedan, ti nasao nekome govoriti. Branio si zalozanog zivotom, nisi se gasio. Kad je dobio nogu iz kluba gubi ti se svaki trag, al vidim opet si poceo lajati

A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Al ga i uspjevaju svaka im čast, za koliko su Ziljkića prodali nakon titule? Kada su zadnji put uzeli pare za igrača? Taj klub nikome ne može ništa prodati izuzev u našu ligu, eventualno za neke smiješne pare vani igrač da ode tipa do 100K €.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑18 sep 2023, 17:00ma pusti ih ako im je to nacin da dizu cijenu i rejting svojim igracima, radje to u svakom slucaju nego da budu prvi pod svaku cijenu.
Zadnja izmjena: H8Z7, dana/u 18 sep 2023, 18:04, ukupno mijenjano 1 put.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
-
- Kontakt:
Ako si ti zrno pijeska onda sam ja prašina

@Vanja BRATE sto ovo pod navodnike "jaran"

Sram vas bilo plačem radi dva bivša "jarana"

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
E to moras @feru pitati sto su navodnici...Samozdravlje je napisao/la: ↑18 sep 2023, 17:41Ako si ti zrno pijeska onda sam ja prašina![]()
![]()
![]()
@Vanja BRATE sto ovo pod navodnike "jaran"![]()
Sram vas bilo plačem radi dva bivša "jarana"![]()

Avramovski ima samo 28 godina!!!
-
- Kontakt:
@KimunSamozdravlje je napisao/la: ↑29 avg 2023, 16:09holyman je napisao/la: ↑29 avg 2023, 15:34
ma strasno je sta se sve cita. Ko ima prigovoriti nesto Avramu taj na utakmici nikad nije bio, vrijedi frajer svaku marku. Onaj jorgan me takodjer iznenadio, malac je zvjerka na svojoj poziciji, buljubasic megatalent. Pena mi se igra sa zivcima ali sinoc cim izgubi loptu, usprinta 100 metara nazad i sprijeci centarsut koji je nama ko penal, ne pamtim stranca da je tako nesto uradio u nasem dresu. Od njega nista do marta ne ocekujem svakako.
Renan kao sto sam vec rekao, najbolji igrac lige.
Odbrana katastrofalna, strasno je koliko nam protivnici 100% prilika stvaraju. Sahinovic siguran.
svi u gabelu!
Da zna lopte kao malo ko u FKS, baš pod mrskim Varesanovicem je odigrao najviše minuta. Paša igrači su kurave,pogotovo ovi izvan BiH (čast izuzetcima). Avramu je ostalo 3 mjeseca ugovora i sad će sam sebi davati inekcije protiv bolova. Crepulja br.2, eto to je to. Vidjet ćemo u martu,ako produži hoće li biti opet ranjen. Vidim ga u Rumuniji![]()
![]()
Bez sumnje D.Avramovski je fudbalski znalac. Bio je i Crepulja koji je kvalitet pokazao 3 mjeseca prije nego ode u Rumuniju, a trebao nam je tad. Logično lični interes prije našeg Kluba .
To što mislim da bi i Avram isto postupio je lični stav, Medjutim sad zahvaljujući Ismiru, bolje je u FKS nego u Rumuniji.
To sam tad pisao, sad bi bio sretan da ovakvom igrom nas uvesljava. Šta će biti vidjet ćemo.
Evo ne spominjem Akademiju, zato što mi ovakvo Sarajv'o odgovara. Dosta potentnih igrača koji mogu finansijski olakšati Ismiru. Nema Dzafica,Tomasevica. .. Ovakav Avram je igracina i treba nam, ali ovakav kao u subotu. Anicic i Avramovski zdravi i u ovoj formi su prevaga nad Lažnim i Borcem. Avramovski sigurno neće napustiti FKS radi komentara nekog @Sz.
@holyman istinu si napisao, ali ni ja nisam nista slagao.
-
- Kontakt:
Sa Zapada nisam vidio sta se dešavalo na centru kad je sviranih kraj ? Lažni nisu zadugo izašli. Vidio sam Rogic gura Sahinovica izvan buketa igrača prema Sjeveru.
Nikako nisam vidio sudije, a ostao sam dok posljednji igrac FKS nije ušao u svlačionicu.
Vidio sam i na utakmici i na TV da Biblija u 2-goj minuti Anicicu nešto dobacuje, očito nešto provokativno.
Nikako nisam vidio sudije, a ostao sam dok posljednji igrac FKS nije ušao u svlačionicu.
Vidio sam i na utakmici i na TV da Biblija u 2-goj minuti Anicicu nešto dobacuje, očito nešto provokativno.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Produžiti mu ugovor do 2030 godine, minimalno.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Nema odmora dok traje obnova.
-
- Kontakt:
Otpisan u U19 ekipi, cak ni pozive nije dobijao za utakmice. Proslu sezonu odigrao nesto utakmica za U19, ali nista spektakularno. Mislim da nije neka sreca
Dr. PlazibatJuricaSpindl je napisao/la: ↑18 sep 2023, 17:13Smecaru jedan, ti nasao nekome govoriti. Branio si zalozanog zivotom, nisi se gasio. Kad je dobio nogu iz kluba gubi ti se svaki trag, al vidim opet si poceo lajati

Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
-
- Kontakt:
Harakiri79 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 19:44Otpisan u U19 ekipi, cak ni pozive nije dobijao za utakmice. Proslu sezonu odigrao nesto utakmica za U19, ali nista spektakularno. Mislim da nije neka sreca
Prošle sezone je on imao 17 godina. - to govori zašto nije puno igrao.
Visok, skocan , jak za svoje godine, mogo bi izrast u pravog onog premijerligaskog stopera ala Jakovljević najviše mi na njeg baca. Iskreno mi je zao sto je otpisan u Sarajevu ali nije Babin sin , a kod nas takvi mahom sad dobijaju šanse.
Ako vam dolazi sigurno bi uz redovno igranje se mogao razvit u finog igrača.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- JuricaSpindl
- Kontakt:
Dr.ZambataAVNOJ je napisao/la: ↑18 sep 2023, 20:06Dr. PlazibatJuricaSpindl je napisao/la: ↑18 sep 2023, 17:13Smecaru jedan, ti nasao nekome govoriti. Branio si zalozanog zivotom, nisi se gasio. Kad je dobio nogu iz kluba gubi ti se svaki trag, al vidim opet si poceo lajati![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.