Safet Sušić - Pape

DonVito
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la DonVito » 15 avg 2012, 16:56

LBJ MVP je napisao/la:Jest,al dok je bio Ćiro pred utakmicu pa i ako je prijateljska sedmicu ranije se priča na svakom ćošku,narod pun optimizma,sad sa Sušićem da ljudi ne čuju da se igra utakmica na sportskom dijelu dnevnika dok čekaju da vide vremensku prognozu ne bi ni znali da se igra.
Sušic tekme rep. krije od domaće javnosti 8-)

Može biti da sa ovim činom želi da zavara i Grčku, Slovačku + trio L.
Bolje biti Zebra nego simpatizer Juventusa.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 avg 2012, 16:56

Ciro je probio led i konacno je napravio ozbiljnu repku. I prije smo bili blizu, ali uvijek je bio osjecaj da je sve to na silu i da je ekipa kao kuca od karata. Pod Cirom smo bili ozbiljna ekipa i pomeli smo ove slabije od nas bez problema, i uz to pobjedili Belgiju dva puta i uzeli bod koji je bio potreban protiv Turske. Prvi put nismo podbacili kad je bilo najpotrebnije (Estonija i Turska).

Eh onda je dosao Susic i naravno da se ocekuje da ce dalje poboljsat ekipu, a to se nikako nije desilo. Igra u napadu puno slabija pogotovo, i selektiranje igraca katastrofalno. Tek je pred kraj kvalifikacija Susic popravio igru, ali onda smo dobili bruku u Lisabonu i sad bezbroj prijateljskih utakmica gdje smo sve redom gubili i to obicno pred kraj utakmice. Naravno da nece imat podrsku vecine Susic, to nije ni zasluzio.

Zao mi je sad sto sam bio protiv Cire, ne znas sta imas dok to ne izgubis. ;)
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

DonVito
Kontakt:

Post Postao/la DonVito » 15 avg 2012, 17:01

Zao mi je sad sto sam bio protiv Cire, ne znas sta imas dok to ne izgubis
@cartman tek ce ti biti zao sto si bio protiv Papeta 8-) 2014

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 avg 2012, 17:04

DonVito je napisao/la:
Kao sto sam govorio, plasman na SP je minimum u ovakvoj grupi. Ako nesto napravi na SP-u, tek cu priznat da sam grijesio. :)
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 avg 2012, 17:06

DonVito je napisao/la:
Uze mi rijec iz usta ;)

@LBJMVP, veliku ulogu sto se tice interesa za reprezentaciju igra forma igraca. Ciri se poklopilo da vecina glavnih igraca bude u velikoj formi, Dzeko i Miske obarali rekorde u BL, itd. Normalno da je raja jedva cekala utakmice....Sada je vec malo depresivnija situacija, Miske negdje po Rusiji, Dzeko na klupi, izgubili nekoliko prijateljskih utakmica, sve se nekako poklopilo.

Nego, jeli kosarkasi igraju danas u 18:30?

DonVito
Kontakt:

Post Postao/la DonVito » 15 avg 2012, 17:08

Cartman je napisao/la:
DonVito je napisao/la:
Kao sto sam govorio, plasman na SP je minimum u ovakvoj grupi. Ako nesto napravi na SP-u, tek cu priznat da sam grijesio. :)
:lol: :roll:
Kako ce plasman na SP biti minimum kad nikad nismo bili na EP o SP.
Dok Grcka i Slovacka jesu, njima jeste minimum otom potom.. sta ti mislis da se njima tresu gace, nasa odbrana uvijek moze primiti koliko napad ne moze dati, to treba da znas 8-) krakta nam je i klupa ali.. minimum je plasman na SP ha ya.
Zadnja izmjena: DonVito, dana/u 15 avg 2012, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 15 avg 2012, 17:09

calcio,izgleda Sušić nam donosi nesreću,od kako je on došao svi igrači propadoše,dok je bio Ćiro svi su samo napredovali :mrgreen:

Da,18:30,BHT.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 15 avg 2012, 17:12

LBJ MVP je napisao/la:calcio,izgleda Sušić nam donosi nesreću,od kako je on došao svi igrači propadoše,dok je bio Ćiro svi su samo napredovali :mrgreen:

Pa valjda je opste poznata stvar da "ubleha" donosi baksuzluk...Ili...?
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

DonVito
Kontakt:

Post Postao/la DonVito » 15 avg 2012, 17:13

LBJ MVP je napisao/la:calcio,izgleda Sušić nam donosi nesreću,od kako je on došao svi igrači propadoše,dok je bio Ćiro svi su samo napredovali :mrgreen:

Igraci su bili mladji 8-) nekima je nazalost rok istekao, neki su nasli curu, neki otvorili acct. na twiteru i tako batalili nogomet, bice da je Pape kriv .

Siguran sam da bi i svog sina Ibru sad Ciro poslao u neku stvar pod ovakvim okolnostima..

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 avg 2012, 17:16

ma ja sam odigro dvicu na nas pa neka bude sta bude.. :D

Hajmo fudbaleri, hajmo kosarkasi i hajmo mladi kosarkasi. tri pobjede hocemo ;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 avg 2012, 17:19

calcio je napisao/la:Ciro i Pape imaju slicne rezultate ali eto po nekima, jedan je "legenda" a drugi je, kako ga ono zovete "teleci pogled". To vise govori o vama nego o Susicu. Naravno mislim na one koji ga tako zovu, ne na one koji znaju napisati argumentovanu kritiku (takvih je vrlo malo).
Vecina takvih je jos u srednjoj skoli, jer odrasli ljudi ne pisu djecije sale i uvrede na neciji racun. Inace su jako strucni sa svojom SSP pa oni znaju bolje od ljudi koji se cijeli zivot bave fudbalom. Kad pocnu nabrajati ko treba a ko ne treba da igra meni padne mrak na oci, sa svojim taktikama su dosadili i Bogu i ljudima.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 15 avg 2012, 17:24

Elegant je napisao/la:
calcio je napisao/la:Ciro i Pape imaju slicne rezultate ali eto po nekima, jedan je "legenda" a drugi je, kako ga ono zovete "teleci pogled". To vise govori o vama nego o Susicu. Naravno mislim na one koji ga tako zovu, ne na one koji znaju napisati argumentovanu kritiku (takvih je vrlo malo).
Vecina takvih je jos u srednjoj skoli, jer odrasli ljudi ne pisu djecije sale i uvrede na neciji racun. Inace su jako strucni sa svojom SSP pa oni znaju bolje od ljudi koji se cijeli zivot bave fudbalom. Kad pocnu nabrajati ko treba a ko ne treba da igra meni padne mrak na oci, sa svojim taktikama su dosadili i Bogu i ljudima.
A ti si ko stručan?
Navijači Željezničara kad se igralo protiv Maribora dvije stranice potrošili tebi objašnjavajući zašto kada izgubiš 1:3 u gostima sa domaćom pobjedom od 2:0 prolaziš dalje.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 15 avg 2012, 17:25

adriano_leite je napisao/la:Hahaha o kakvom to otkazu pricate ako repka izgubi? Koji cirkus se ovdje nece procitati, jos kad bi se otkazi tako davali zbog prijateljskih, bilo bi jos vise smjena trenera. Pogotovo jer ovaj Wales nije nista slabiji od nas, ako nije cak i jaci od nas. Medjutim, ne cudi, otpustate vi Papeta evo vise od godinu ima :lol: .

@ velez_mostar, a ko da dodje? Velika trenerska imena poput Kodre, Bake, Barbareza, Bolica? Ko hoce da vodi ovu repku? Koga mi to imamo od velikih trenera? Ko nas hoce voditi? Prije lupanja ovakvih nebuloza, prvo prst na celo staviti, pa razmisliti o tome ko bi nas uopste zelio da vodi, sve te legende i patriote koje su napustile BiH i nisu ni marku ulozile u istu, spremne da nas preuzmu? Kada je bio izbor za selektora, koliko ih se prijavilo? Koliko ih se samo nasmijalo, koliko ih je samo ignorisalo nasu repku?

Znaci, ako niko od nabrojanih imena nece, onda moramo imati najgoreg na svijetu, totalno nepismenog frajera, osobu koja ne zna sastaviti 3 recenice kako treba, pa smijesan je skroz, nije u zivotu procitao "Jezevu kucicu", a kamoli nesto drugo...i da on "provali" igru protivnika, da on napravi nesto konkretno?
Mogu samo misliti kako on vodi treninge, i kako prenosi takticke zamisli na igrace..u stvari ne smijem ni zamisliti.

I ne razumijem zasto tako pises o reprezentaciji koja ima jako dobre igrace?I zasto spominjes patriotizam kad je Susic pojam nezainteresiranosti za stanje u drzavi, za ratna desavanja, i td..
Dobro znamo i ja i ti da je cekao angazman nekog kluba u inostranstvu ovaj period "neodlucnosti", i da ga niko nije htio, i da je nastavio put sa reprezentacijom.

Ako vec pricamo o imenima, Jagodic je bolji trener, mislim da bi i Cico Kranjcar pristao da vodi, ma sta pristao-doletio, pa i Bazdarevic, Bajevic isto tako, na kraju krajeva Musemic je izmislio trenerski posao za ovog lika..ma, ima ih milion, da ne nabrajam..u svakom slucaju, ko god da dodje bolji je!

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 15 avg 2012, 19:12

Ono sto je vrlo jasno i ocigledno sa svim trenerima je da su im vazne dvije stvari: potencijal ekipe i plata. Potencijala ima zbog cega smo ujedno i uplaseni da cemo propustiti i mozda posljednju priliku za uspjeh. S druge strane nas savez nemoze priustiti platu ni priblizno koliko bi trebali da privucemo neko zvucno ime pa ostaje nam da cekamo sadaku nasih “legendi” (citaj zvucna imena iz proslosti fudbala koji nisu imali jednaki uspjeh i u trenerskoj karijeri). Sa tim nam ostaje tek nekoliko opcija.

1. Naci novog Ciru, trenera u poznim godinama koji ima para kome je dosadila penzija te kojem treba jos malo uzbudjenja i eksperimentisanja prije nego ode na vjecna lovista. Sve to se uostalom i vidjelo u Cirinom vratolomnom stilu vodjenja reprezentacije a sto ujedno i objasnjava njegov egzotican odlazak iz reprezentacije.

2. Angazovati potpunu nepoznanicu u trenerskom svijetu. Neko je spomenuo Jagodica i Musemica, koji se sa reprezentacijom mogu snaci koliko i pojedini reprezentativci iz Premijer lige. S tim da Jagodic mozda ima malo vise medjunarodnog iskustva i djelomicnog uspjeha sa U21 repkom, sanse da ce takav eksperiment uspjeti jednake su sansama da BiH dobije jos jednog Dzeku u narednih godinu dvije.

3. Treca solucija je da Savez konacno finansijski ozdravi i pljune lovu kao i svi drugi savezi za strucnjaka po svjetskim cijenema. Kako znamo da ce se to desiti kad nam svima kolektivno naraste nokat tamo gdje nam nikad nije rastao ostaje nam jedino da gledamo kako nam mediokriteti vode mozda i posljednju kvalitetnu generaciju reprezentativnih fudbalera

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 avg 2012, 19:19

Toliko vas gotivi Ivicu Osima, ako vam vas Ivica kaze da je Pape dobar, onda ne znam sta vam vise treba, kletete se u Ivicu, Ivica zna najbolje, Ivica tata itd. Ako je Ivica rekao da je dobar Pape, a vi kazete da ne valja Pape, onda po tom vasem, Ivica nema pojma jer i on gotivi Papeta :lol: .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 15 avg 2012, 19:22

adriano_leite je napisao/la:Toliko vas gotivi Ivicu Osima, ako vam vas Ivica kaze da je Pape dobar, onda ne znam sta vam vise treba, kletete se u Ivicu, Ivica zna najbolje, Ivica tata itd. Ako je Ivica rekao da je dobar Pape, a vi kazete da ne valja Pape, onda po tom vasem, Ivica nema pojma jer i on gotivi Papeta :lol: .
Osim nit je doveo Sušića nit ga može smijeniti.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 avg 2012, 19:26

LBJ MVP je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Toliko vas gotivi Ivicu Osima, ako vam vas Ivica kaze da je Pape dobar, onda ne znam sta vam vise treba, kletete se u Ivicu, Ivica zna najbolje, Ivica tata itd. Ako je Ivica rekao da je dobar Pape, a vi kazete da ne valja Pape, onda po tom vasem, Ivica nema pojma jer i on gotivi Papeta :lol: .
Osim nit je doveo Sušića nit ga može smijeniti.
Molim???? Osim mu je i produzio ugovor i govorio kako je Pape uradio odlican posao :lol: . Da mozda nisu Iljo, Suljo, Munja i ostali produzili ugovor Papetu?

Mes Que Un Club!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 15 avg 2012, 19:27

Sumnjam da u ovlastima funkcije koju obavlja Osim "predsjednik komiteta za normalizaciju" stoji da može sam smjenjivati i birati selektore.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 avg 2012, 19:29

LBJ MVP je napisao/la:Sumnjam da u ovlastima funkcije koju obavlja Osim "predsjednik komiteta za normalizaciju" stoji da može sam smjenjivati i birati selektore.
Ko je Papetu produzio ugovor???? Odgovori molim te, jel Osim i komitet za normalizaciju ili je neko drugi? Mozda Pape sam sebi produzio ugovor?

Mes Que Un Club!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 avg 2012, 19:32

LBJ MVP je napisao/la: Osim nit je doveo Sušića nit ga može smijeniti.
Praviš se naivan, svi znamo da je Ivica Osim bog i batina BH fudbala. Šta on kaže tako mora da bude. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []