Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

autogol
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la autogol » 14 mar 2013, 00:45

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:a i sto izgubis kila preko znoja, vratit ces ih sve casom vode, neboj se ;)

kakvo je vase iskustvo s kreatinom bilo? cujem neke price, prestanes trenirat, ispuses i budes jos gori nego ranije?
hajmo anabolicari :mrgreen:
Creatin ima zacilj da povlaci vodu u misice,kad povuce vodu misic ce se povecat.
Ako prestanes konzumirat creatin,ta voda iz misica ce se povuci i on ce se smanjiti.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 mar 2013, 00:49

previse mi je to ugrubo :P to onda znaci da nema nikakvog efekta, sto mi nije logicno... ja ga hocu uzimati prvenstveno zbog pocevanja snage, ne zelim NO podizace jer imam i ovako karidoloskih problema
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 14 mar 2013, 01:34

Bosniacum Lilium je napisao/la:previse mi je to ugrubo :P to onda znaci da nema nikakvog efekta, sto mi nije logicno... ja ga hocu uzimati prvenstveno zbog pocevanja snage, ne zelim NO podizace jer imam i ovako karidoloskih problema
Iskreno ja nisam imao dodira sa tom supstancom u vjestackom obliku(prirodni oblik proizvodi svaki zdrav organizam),ali znam neke osnovne stvari.Creatin se i uzima da povecas snagu,energiju ali njegov mehanizam djelovanja je taj da on napumpa misice i na taj racun se dobija snaga.Znaci nije da nema efekta,ali taj efekat se gubi kad ga prestanes konzumirat,a kako ces drugacije izgubit taj efekat ako se misic ne smanji.

Ok je ovdje trazit misljenje,ali procitaj i neke osnovne stvari o creatinu,kad se uzima,kako,koliko grama,sta mu je cilj,nuspojave... ;)

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 14 mar 2013, 02:17

Ja imam druga koji vec duze vrijeme ide u teretanu, pazi sta jede i stvarno je nabildan. Mene to nikada nije privlacilo i uvijek sam vise volio uzivati u hrani i imati malo veci stomak, nego se odreci uzivanja i biti nabildan. Medjutim, malo sam istrazivao po internetu kako odredjena hrana djeluje na ljudski organizam i kada sam vidio kako masti zacepljuju vene, odlucio sam da se malo aktiviram. Tako u razgovoru s njim kazem mu da mi predlozi hranu koju bih trebao vise jesti, a koju potpuno izbaciti. Napravio mi je sedmicni meni i rekao mi da se toga pridrzavam, te da radim svaki dan neke sitne vjezbe kao sto su trbusnjaci, sklekovi i ostalo.

Nisam mogao izdrzati ni 10 dana sa tom njegovom hranom i nastavio sam jesti sve sto mi se servira, ali samo 2 obroka dnevno. Nasao sam na YT neke vjezbe i to radim od 20.1. ove godine svaki dan (mozda da sam par puta preskocio) i rezultati se vec vide. Nesmijem ni zamisliti kako bi izgledao da sam se pridrzavao ishrane koju mi je drug predlozio. Inace mi je rekao da cu sa tim njegovim programom za 3 mjeseca imati potpuno zategnut stomak.

Medjutim, sada kada vidim da ovo stvarno djeluje planiram krenuti jos intenzivnije i poceti "trenirati" prsa. Posto imam par dana slobodno volio bih poceti vec sutra i zelio bih cuti od vas koje mi vjezbe preporucujete za pocetak?

HighburyHigh
Kontakt:

Post Postao/la HighburyHigh » 14 mar 2013, 02:51

Bosniacum Lilium je napisao/la:a i sto izgubis kila preko znoja, vratit ces ih sve casom vode, neboj se ;)

kakvo je vase iskustvo s kreatinom bilo? cujem neke price, prestanes trenirat, ispuses i budes jos gori nego ranije?
Gubljenje 'misica' nakon prestanka koristenja kreatina i treniranja je minimalno. Naravno svaki vid prestanka bilo kakvog treniranja i bez supstanci je vidljiv. Nakon ponovnog vracanja treninzima nece trebati bas veci period za povratak koliko toliko u formu.
Victoria Concordia Crescit.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 14 mar 2013, 07:36

Suhakrpa de pošalji taj meni i te vježbe na PP ako nije problem :D
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 14 mar 2013, 09:03

Koji je najbolji whey, gledam ovdje ima hejbet nekih vrsta?

Ustvari, sta je najbolje da kupim za masu?

:D ganjam se 7,8 mjeseci po teretani bez ikakvog suplementa.

Poz!

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 14 mar 2013, 09:22

ubi upala haha :(
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 14 mar 2013, 11:37

Svrha kreatina je snaga.To sto ce vas malo naduvati je popratni efekat :mrgreen: Ali svakako cete izaci veci nakon koristenja kreatina nego li bez njegovog koristenja.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 14 mar 2013, 11:50

Dex je napisao/la:Suhakrpa de pošalji taj meni i te vježbe na PP ako nije problem :D
Sto se tice tog menia ja sam ga bacio nakon nekoliko dana "izgladnjavanja" jer nisam mogao vise izdrzati. Ne sjecam se tacno kako je islo, ali ako zelis mogu pitati tog druga da napise opet. Uglavnom ako nisi spreman da jedes svaki dan za dorucak 2 kuhana jaja i solju caja bez secera, za rucak nemasnu ribu, a za veceru jednu jabuku onda nemoj ni pocinajti :D

Sto se tice vjezbi radio sam onaj klasicni "8 minute abs workout" i one piramida sklekove, a sada sam presao na level 2 ovog workouta. Obje vjezbe imas na YT, nisu uopste teske, a fkt daju rezultate.

jbmilan
Kontakt:

Post Postao/la jbmilan » 14 mar 2013, 12:05

Kad neko napise da je svrha kreatina da povlaci vodu u misice, samo svima dokazuje da nema pojma o cemu prica, i da se naslusao bapskih prica kolko ti Bog hoce.. Kao sto je kolega iznad napisao, svrha kreatina je snaga, a NUSPOJAVA (losijih,nekvalitetnijih kreatina) je zadrzavanje vode u misicima! Malo procitajte koji clanak, ili samo reklame za kreatin, gdje se proizvodjaci takmice i u prvi red guraju cinjenicu da sa njihovim kreatinom nema zadrzavanja vode u misicima :!: Pa jeli mislite da bi takmicari koristili preparat koji ce ciniti da izgledaju napuhanim, i smanjiti definiranost njihovih misica?? :roll:
Kreatin je tu, da vam dodatnu snagu za taj presudni jos jeda izbacaj, za jos jednu-dvije kile, koje ce vam pomoci da probijete neku granicu ako ste zapeli..
Trenutno ne pijem kreatin ( jer mi je nestalo :mrgreen: ) al sam ga koristio, i nije bilo nikakve napuhanosti, nit sam izgubio ista poslije prestanka, normalno da sam izgubio malo kad sam skroz prestao trenirati zbog povrede, ali sreca postoji nesto sto se zove memorija mišića, i sve se to vrati vrlo brzo, nakon par sedmica treninga
Amicci Di Nessuno

Vječna Ljubav Čeličnog Grada

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 mar 2013, 12:20

Sheyi je napisao/la:Koji je najbolji whey, gledam ovdje ima hejbet nekih vrsta?

Ustvari, sta je najbolje da kupim za masu?

:D ganjam se 7,8 mjeseci po teretani bez ikakvog suplementa.

Poz!
gainer

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 14 mar 2013, 13:42

jbmilan je napisao/la:Kad neko napise da je svrha kreatina da povlaci vodu u misice, samo svima dokazuje da nema pojma o cemu prica, i da se naslusao bapskih prica kolko ti Bog hoce.. Kao sto je kolega iznad napisao, svrha kreatina je snaga, a NUSPOJAVA (losijih,nekvalitetnijih kreatina) je zadrzavanje vode u misicima! Malo procitajte koji clanak, ili samo reklame za kreatin, gdje se proizvodjaci takmice i u prvi red guraju cinjenicu da sa njihovim kreatinom nema zadrzavanja vode u misicima :!: Pa jeli mislite da bi takmicari koristili preparat koji ce ciniti da izgledaju napuhanim, i smanjiti definiranost njihovih misica?? :roll:
Kreatin je tu, da vam dodatnu snagu za taj presudni jos jeda izbacaj, za jos jednu-dvije kile, koje ce vam pomoci da probijete neku granicu ako ste zapeli..
Trenutno ne pijem kreatin ( jer mi je nestalo :mrgreen: ) al sam ga koristio, i nije bilo nikakve napuhanosti, nit sam izgubio ista poslije prestanka, normalno da sam izgubio malo kad sam skroz prestao trenirati zbog povrede, ali sreca postoji nesto sto se zove memorija mišića, i sve se to vrati vrlo brzo, nakon par sedmica treninga
Kako neko moze trenirat svoje misice,a ne znat da je 80% misica voda :cry:
Pomjesao si druze nuspojavu i mehanizam djelovanja.Creatin ima tu osobinu da navlaci vodu u misic i to je dobro,jer taj misic raste,a cim raste znaci daje vise snage i to je mehanizam djelovanja cretina.
Nuspojava kod zdravog covjeka je povlacenje vode u potkozno tkivo(sto je rezultat lose ishrane,a takvih ljudi ima koliko hocete,jer kupe creatin i whey,a hrane se kao jedan prosjecan BiH gradjanin i misle nesto postic),sljedeca nuspojava je ta da kod nekontrolisanog uzimanja creatina covjek narusi proizvodnju creatina u svom tijelu sto je normalan proces.

Pad snage,a i obima misica,nakon prestanka je samo logican slijed pojava i to nije neki bauk,ali kod onih koji nisu sredili ishranu pa se napuhali "podkoznom vodom" eh oni su predmet cudjenja kad prestanu koristit creatin i trenirat.

Zasto ja insistiram na citanju i ucenju?Jer ako neko uzima creatin a boji se vode,to ce ga samo unazadit u njegovim rezultatima ili cak odvesti u stanje dehidracije :?

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 14 mar 2013, 14:30

Pa kakva bi to ishrana trebala biti ukoliko se uzima kreatin, pa da ti nakon prestanka uzimanja kreatina ruke ne ispušu :? ?
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 14 mar 2013, 15:47

suhakrpa je napisao/la:
Dex je napisao/la:Suhakrpa de pošalji taj meni i te vježbe na PP ako nije problem :D
Sto se tice tog menia ja sam ga bacio nakon nekoliko dana "izgladnjavanja" jer nisam mogao vise izdrzati. Ne sjecam se tacno kako je islo, ali ako zelis mogu pitati tog druga da napise opet. Uglavnom ako nisi spreman da jedes svaki dan za dorucak 2 kuhana jaja i solju caja bez secera, za rucak nemasnu ribu, a za veceru jednu jabuku onda nemoj ni pocinajti :D

Sto se tice vjezbi radio sam onaj klasicni "8 minute abs workout" i one piramida sklekove, a sada sam presao na level 2 ovog workouta. Obje vjezbe imas na YT, nisu uopste teske, a fkt daju rezultate.
Ovo sve može osim ručka, jer sam znao to radit
A znam ove vježbe
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

HighburyHigh
Kontakt:

Post Postao/la HighburyHigh » 14 mar 2013, 16:05

FOURTHOFFICIAL je napisao/la:Pa kakva bi to ishrana trebala biti ukoliko se uzima kreatin, pa da ti nakon prestanka uzimanja kreatina ruke ne ispušu :? ?
Standardna ishrana, hrana bogata proteinima, vitaminima i ostalim stvarima potrebnim za rast i razvoj misica. Ponavljam, nakon prestanka koristenja kreatina gubitak je minimalan, neprimjetan. To mogu potvrditi svi koji su koristili isti. Ti ako nastavis sa treningom poslije goristenja neces imati nikakav efekat tog tzv. 'ispuhivanja'. Kvalitetniji kreatini ne zadrzavaju toliko vodu u misicima koliko pojedini, pa je to i jedan razlog koji trebas imati na umu pri kupovini, iako standardnom aktivnoscu i pravilnom ishranom mozes postici vise toga.
Kreatin nije sad neka superiorna materija, nego jednostavno dodatak ishrani. Ako mislite da cete samo sa njim postici velike rezultate grdno se varate. Sve je u vasem trudu radu, jacem treniranju i pravilnoj ishrani. On ce vam samo pomoci u vasem napretku
Ako se odlucite za koristenje kreatina, preporucujem da se koristi u dodatku sa dekstrozom (grozdanim secerom). 5 grama kreatina i jedna supena kasika dekstoze poslije treninga. A kreatin po zelji mozete uzimati bez faze punjenja, ili traziti one koji ne zahtjevaju istu.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 mar 2013, 16:12

sta mislis o nanoxovom monohidratu i UN monohid.?

HighburyHigh
Kontakt:

Post Postao/la HighburyHigh » 14 mar 2013, 16:49

Bosniacum Lilium je napisao/la:sta mislis o nanoxovom monohidratu i UN monohid.?
Nanox je sasvim ok za pocetak. Cisti 100% monohidrat, pristupacnija cijena, do nekih 25KM 300g.
Nema bas nekog izbora kreatina, pogotovo u Sarajevu to moram reci. Uvijek tu imas onih popularnijih i duze vrijeme aktivnijih na trzistu tipa Weider, Dymatize, Twinlab, Optimum itd. Ako se odlucis na one bez faze punjenja Qualitine od Gaspari Nutritiona mi se pokazao jako dobrim. I sa njim nema tih problema sa kalukacijama i uzimanjem vecih kolicina pri pocetku vec jednostavno 5 gr. poslije treninga uz moju preporuku da koristis i dekstrozu (glukoza/grozani secer) sa njim jer dekstroza ima jako brz proces apsorbcije, takodjer podize i inzulin i pomaze u brzem odmoru poslije treninga. Cijena dekstroze je jako mala, nekih 3-4 KM u DM-u, mislim da je to poprilicno priustivo, s obzirom da se preporucuje i uz whey protein kao i ostale PWM suplemente.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 mar 2013, 16:55

ja sam razmisljao o kreatinu da ga uzimam prije treninga, zbog snage :? definitivno necu raditi fazu punjenja... mislim da je to prevelik sok sa bubrege

HighburyHigh
Kontakt:

Post Postao/la HighburyHigh » 14 mar 2013, 17:16

Bosniacum Lilium je napisao/la:ja sam razmisljao o kreatinu da ga uzimam prije treninga, zbog snage :? definitivno necu raditi fazu punjenja... mislim da je to prevelik sok sa bubrege
Ne, ne, kreatin je vecinski PWM. Uzima se poslije treninga. Snagu ces ti dobiti vremenom. Faza punjenja se prvenstveno uzimala radi brzeg ucinka, primjerice rezultati kreatina sa fazom punjenja bi se osjetili za sedmicu, dvije, ali nakon toga bi se morao i odrzavati, takodjer da ne govorim o pauzi koja je preporucljiva dok se radi faza punjenja. Ona i jeste stetna, pogotovo za ljude koji imaju stomacne probleme, i nije rijedak slucaj da je neko imao iste poslije faze punjenja. Studije su pokazale da ona i nije potrebna ustvari, isto ces postici i bez faze punjenja, samo sto ces primjetiti razliku ne bas sljedece sedmice, nego za 3-4 sedmice. Najbitnije je strpljenje u ovom sportu, a sve proizlazi tvojim radom i trudom, nikako drugacije.
Pod pojmom snage nemoj ocekivati da ces sada moci neke jacine vece dizati od moguceg. Primjerice ako si prije mogao dizati 80 kg na bendzu nekih 5-6 ponavljanja, neces moci odmah na 100kg vec istu tu tezinu ali ovaj put za 8-9 ponavljanja. Dakle sve ostaje na tebi, sve je tvoj trud i rad kao i jako bitan segment u vidu ishrane. Naravno vremenom se tezine i povecavaju, jer bez toga i nema nekog napretka.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.