@zaboljisportuBiH
Drug, opušteno samo. Znamo da nije gotovo, al' lijepo je uživati svakom trenutku.

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Ah meraka u večeri ranevoltron30 je napisao/la:Ah meraka kada se rasprava vodi o šampionskim pjesmama.![]()
@zaboljisportuBiH
Drug, opušteno samo. Znamo da nije gotovo, al' lijepo je uživati svakom trenutku.
Vidi nesto prijatelju. O ovome se vec prica ima jedno 6 ili 7 godina. Cak sam i ja ovdje napominjao da se nece nista raditi po pitanju stadiona dok se zvanicno ne sredi pitanja ove "Južne longitudinale". Navodno, problem nije Zeljo, niti stadion Grbavici (bice ovdje prostora za to, nemoj se sikirati) vec je problem stanovnistvno Svrakinog sela. Navedena cesta treba da prode kroz spomenuto naselje i spoji sa cestom kod dzamije kralja Fahda (bar koliko sam ja cuo).Anonimac je napisao/la:Možda izgleda glupo ali pogledajte ovaj video (1:45)...
Vizuelizacija Južne longitudinale
[youtube][/youtube]
Kada pogledate video u članaku biće vam jasnije o čemu govorim. Na 1:45 pomenutog videa nova cesta tzv. "južna longitudinala" koja se treba graditi kroz naselje Grbavica a također prolazi pored stadiona Grbavica, ako je suditi po snimku, uzima kompletan plato ispred sjeverne tribine.
Ako je to istina onda stadion Grbavica neće imati prilaz sjevernoj tribini a i stadion se neće moći renovirati jer neće biti prostora za to.
Možda bi trebali protestvovati protiv gradnje!
Moguće, ali svi znamo koliko je uska ulica ispred stadiona, nemoguće je napraviti četiri trake a da se pritom drastično ne smanji plato ispred sjeverne tribine.DzoleZeljo je napisao/la:
Vidi nesto prijatelju. O ovome se vec prica ima jedno 6 ili 7 godina. Cak sam i ja ovdje napominjao da se nece nista raditi po pitanju stadiona dok se zvanicno ne sredi pitanja ove "Južne longitudinale". Navodno, problem nije Zeljo, niti stadion Grbavici (bice ovdje prostora za to, nemoj se sikirati) vec je problem stanovnistvno Svrakinog sela. Navedena cesta treba da prode kroz spomenuto naselje i spoji sa cestom kod dzamije kralja Fahda (bar koliko sam ja cuo).
Naravno da treba i dalje biti maksimalno oprezan. U biti imati 4 boda prednosti ili 6,svodi se na otprilike isto,jer u oba ova slucaja mi imamo pravo na samo jedan kiks do kraja polusezone,dok komsije moraju biti savrsene.zaboljisportuBiH je napisao/la:Vidim ovdje neki već slave titulu, neki čestitaju. Ljudi nije još sve gotovo. Jest da je raspored do derbija na našoj strani i da bi pobjede u ta četiri meča riješile sve jer su velike šanse da će Sarajevo jednom kiksati ili u Širokom ili u Banja Luci pogotovo kad sam vidio kako igraju što bi bilo minimum 9 bodova 4 kola do kraja, ali niti smo mi pobjedili niti je Sarajevo još izgubilo. Nemojte biti ko oni.
ova mi se recenica jako svidjela sav sam se najezio GAZI LJOZEboccaccio je napisao/la:Naravno da treba i dalje biti maksimalno oprezan. U biti imati 4 boda prednosti ili 6,svodi se na otprilike isto,jer u oba ova slucaja mi imamo pravo na samo jedan kiks do kraja polusezone,dok komsije moraju biti savrsene.zaboljisportuBiH je napisao/la:Vidim ovdje neki već slave titulu, neki čestitaju. Ljudi nije još sve gotovo. Jest da je raspored do derbija na našoj strani i da bi pobjede u ta četiri meča riješile sve jer su velike šanse da će Sarajevo jednom kiksati ili u Širokom ili u Banja Luci pogotovo kad sam vidio kako igraju što bi bilo minimum 9 bodova 4 kola do kraja, ali niti smo mi pobjedili niti je Sarajevo još izgubilo. Nemojte biti ko oni.
ovo navodim u slucaju da nas poraze na Grbavici bas komsije.Tada im fali jedna pobjeda,a nama jedan poraz i oni su prvi.Medjutim ukoliko bi pobijedili Celik npr. a komsije neka odigraju nerijeseno npr. protiv Sirokog,to nas dovodi u mnogo komotniju situaciju i daje nam pravo na dva kiksa do kraja prvenstva,dok bi komsije morale pobijediti sve do kraja i opet bi bili prvaci mi.Onda je to tri poraza nasa i sve njihove pobjede da bi nas prestigli.
Kontam da bi uz ovaj raspored bilo nemoguce da Sarajevo pobijedi bas sve utakmice,s obzirom na tako teska gostovanja i da dobiju i nas i Zrinjski i Siroki i Borac u gostima.Ne vjerujem da su to u stanju uraditi,toliko kvaliteta oni nemaju.
Ono sto mene raduje je povratak nekih igraca i sada se dokazalo da ipak imamo i siru klupu nego sto smo to mislili,bar sam ja mislio tako,pa sam pogrijesio,jer mi je utakmica u Bijeljini to pokazala.Mozda je u pitanju bila svjezina vecine igraca,ali su odigrali odlicnu utakmicu.Sada nam se vraca i malo kvaliteta u ekipu i trenutno je najvaznije da pobijedimo Celik.Tek poslije te utakmice,ako se zavrsi u nasu korist,mi mozemo da kalkulisemo nesto vise i da razmisljamo o tituli nesto komotnije,cak i da Sarajevo dobije u Sirokom.
Mi se mozemo okliznuti negdje,ali je pitanje koliko se Sarajevo nece bas nigdje vise okliznuti.Oni igraju lose u ovom trenutku i imaju dosta fula od pocetka polusezone.U samo nekoliko kola povecali smo prednost za jos 4 boda u odnosu na njih na polusezoni.To je ohrabrujuci podatak i sa pravom se mnogi nadaju da je ovo vec sada sve zavrseno.Ja cu biti oprezan jos u svojim racunicama za titulu,ali ako u sljedecem kolu ispadne idealan scenario za nas,to je onda vec i prakticno gotovo i zbog psiholoske prdnosti i zbog svega sto ta prednost inace donosi.
MI MORAMO POBIJEDITI CELIK !
ali to je jedina vasa prednost dok sve ostalo ide nama u prilogrealno je napisao/la:mi vas ne moramo pobijediti,tu vidim nasu sansu.
Mi u 4 naredne tekme igramo 2 kuci:Celik i Gradina i 2 u gostima: Olimpic i Rudar Prijedor.boccaccio je napisao/la:Naravno da treba i dalje biti maksimalno oprezan. U biti imati 4 boda prednosti ili 6,svodi se na otprilike isto,jer u oba ova slucaja mi imamo pravo na samo jedan kiks do kraja polusezone,dok komsije moraju biti savrsene.zaboljisportuBiH je napisao/la:Vidim ovdje neki već slave titulu, neki čestitaju. Ljudi nije još sve gotovo. Jest da je raspored do derbija na našoj strani i da bi pobjede u ta četiri meča riješile sve jer su velike šanse da će Sarajevo jednom kiksati ili u Širokom ili u Banja Luci pogotovo kad sam vidio kako igraju što bi bilo minimum 9 bodova 4 kola do kraja, ali niti smo mi pobjedili niti je Sarajevo još izgubilo. Nemojte biti ko oni.
ovo navodim u slucaju da nas poraze na Grbavici bas komsije.Tada im fali jedna pobjeda,a nama jedan poraz i oni su prvi.Medjutim ukoliko bi pobijedili Celik npr. a komsije neka odigraju nerijeseno npr. protiv Sirokog,to nas dovodi u mnogo komotniju situaciju i daje nam pravo na dva kiksa do kraja prvenstva,dok bi komsije morale pobijediti sve do kraja i opet bi bili prvaci mi.Onda je to tri poraza nasa i sve njihove pobjede da bi nas prestigli.
Kontam da bi uz ovaj raspored bilo nemoguce da Sarajevo pobijedi bas sve utakmice,s obzirom na tako teska gostovanja i da dobiju i nas i Zrinjski i Siroki i Borac u gostima.Ne vjerujem da su to u stanju uraditi,toliko kvaliteta oni nemaju.
Ono sto mene raduje je povratak nekih igraca i sada se dokazalo da ipak imamo i siru klupu nego sto smo to mislili,bar sam ja mislio tako,pa sam pogrijesio,jer mi je utakmica u Bijeljini to pokazala.Mozda je u pitanju bila svjezina vecine igraca,ali su odigrali odlicnu utakmicu.Sada nam se vraca i malo kvaliteta u ekipu i trenutno je najvaznije da pobijedimo Celik.Tek poslije te utakmice,ako se zavrsi u nasu korist,mi mozemo da kalkulisemo nesto vise i da razmisljamo o tituli nesto komotnije,cak i da Sarajevo dobije u Sirokom.
Mi se mozemo okliznuti negdje,ali je pitanje koliko se Sarajevo nece bas nigdje vise okliznuti.Oni igraju lose u ovom trenutku i imaju dosta fula od pocetka polusezone.U samo nekoliko kola povecali smo prednost za jos 4 boda u odnosu na njih na polusezoni.To je ohrabrujuci podatak i sa pravom se mnogi nadaju da je ovo vec sada sve zavrseno.Ja cu biti oprezan jos u svojim racunicama za titulu,ali ako u sljedecem kolu ispadne idealan scenario za nas,to je onda vec i prakticno gotovo i zbog psiholoske prdnosti i zbog svega sto ta prednost inace donosi.
Ove godine ce biti tesko,ekipa tek sazrijeva,ali iduce ako kostur ekipe ostane na okupu,bit cemo ozbiljan kandidat za vrh. Vidimo se u subotu,nek protekne sve korektno i pobijedi bolji.CARSON je napisao/la:ali to je jedina vasa prednost dok sve ostalo ide nama u prilogrealno je napisao/la:mi vas ne moramo pobijediti,tu vidim nasu sansu.
domaci teren ,navijaci ,igraci,trener itd vjeruj mi ja sam na vasoj temi napisao da ova ekipa Celika i Jagodic zasluzuju vasu podrsku jer ste sigurno dobra ekipa i volio bi da Celik ove sezone izbori Evropu
Upravo takopinki je napisao/la:Oni ako mogu pobijediti Široki, Borac i nas u gostima nek odmah budu šampioni...
naravno da moramo, ali i ne moramo. Zavisi samo od nas jer imamo prednost ali ne zavisi samo od nas da li moramo pobijediti Čelik ili ne. Ako Sarajevo zijani od Širokog onda i ne moramo dobiti Čelik ali moramo Rudar u narednom kolu. Isto tako ako se sad odvojimo na devet ili osam i pobjedimo i Rudar onda možemo lakše igrati protiv Olimpica. Naravno sve to uz pretpostavku da će oni kiksati protiv Borca.Da sad ne idem od tekme do tekme pojednostavit ću: ako poslije Olimpica budemo na +9 i više ja ću onda moći reći gotovo.boccaccio je napisao/la:Naravno da treba i dalje biti maksimalno oprezan. U biti imati 4 boda prednosti ili 6,svodi se na otprilike isto,jer u oba ova slucaja mi imamo pravo na samo jedan kiks do kraja polusezone,dok komsije moraju biti savrsene.zaboljisportuBiH je napisao/la:Vidim ovdje neki već slave titulu, neki čestitaju. Ljudi nije još sve gotovo. Jest da je raspored do derbija na našoj strani i da bi pobjede u ta četiri meča riješile sve jer su velike šanse da će Sarajevo jednom kiksati ili u Širokom ili u Banja Luci pogotovo kad sam vidio kako igraju što bi bilo minimum 9 bodova 4 kola do kraja, ali niti smo mi pobjedili niti je Sarajevo još izgubilo. Nemojte biti ko oni.
Tacno je to, samo sam zaboravio napomenuti jos Plavi zamak, koji se, bar kako se pricalo isto bio velika smetnja. Dakle, Grbavica stadion se nece dirati, to je sigurno, napravit ce se alternativa neka, ali ovi drugi objekti oko stadiona moraju..Anonimac je napisao/la:Moguće, ali svi znamo koliko je uska ulica ispred stadiona, nemoguće je napraviti četiri trake a da se pritom drastično ne smanji plato ispred sjeverne tribine.DzoleZeljo je napisao/la:
Vidi nesto prijatelju. O ovome se vec prica ima jedno 6 ili 7 godina. Cak sam i ja ovdje napominjao da se nece nista raditi po pitanju stadiona dok se zvanicno ne sredi pitanja ove "Južne longitudinale". Navodno, problem nije Zeljo, niti stadion Grbavici (bice ovdje prostora za to, nemoj se sikirati) vec je problem stanovnistvno Svrakinog sela. Navedena cesta treba da prode kroz spomenuto naselje i spoji sa cestom kod dzamije kralja Fahda (bar koliko sam ja cuo).